- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Yettel topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megmutatta a OnePlus a Nord 3 5G-t
- Hívószám-hamisítás
Hirdetés
-
A legtöbb amerikai szerint a TikTok egy őket befolyásoló eszköz
it Egy felmérés szerint a legtöbb amerikai osztja azon véleményt, hogy a TikTok egy őket befolyásoló eszköz.
-
Nyár végén jön az idei THQ Nordic Digital Showcase
gp Az új bejelentések mellett újabb részleteket kapunk a Gothic Remake-ről és a Titan Quest II-ről is.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
válasz Nibiru #75621 üzenetére
Ilyen kávék szerintem nem léteznek.
Forró csokit kell venni, az csokis
A felsoroltak mind úgy jelentkeznek egy kavenal, hogy érezni bennük, de nem tömény étcsokoládé vagy barack filing
Ráadásul ahány pörkölő annyiféle pörkölés. Ugyanattól, ugyanaz a kávé ,de másik porkolessel pl simán lehet, hogy nem hozza a korábbi ízeket.
Jó lenne megúszni a kávék próbálgatását, de nem lehet. -
qvik27
tag
válasz Nibiru #75709 üzenetére
Tudjátok, ez érdekes kérdés :-)
Vettem egy nulla+ szintű kis pumpás saeco-t a melóhelyre, és itthon őrlöm a kávét kb. 3-4 naponta, aztán beviszem. Megkínálok kollégákat, meg persze "feel free to taste & enjoy my coffee" - szép modern kifejezéssel...
Pár hónapja néhányan azt mondták, hogy túl erős nekik ez a kávé, persze finoman utaltam rá, hogy csak ízben gazdagabb, koffeinben biztosan nem, de tény, hogy szokatlan volt nekik. Aztán arra lettem figyelmes, hogy gyakrabban és többet kell pótolnom... :-)
A minap mondták, hogy az a baj, hogy el vannak kényeztetve ezekkel a kávékkal, amit meg a büfében isznak hébe-hóba, az botrányosan pocsék.
...hát, valahogy így van ez. a grillezett csirkemellel kezdjük, aztán egy idő után szárazon érlelt angus fartőt szeretünk 4+3 percig vaslapon sütve, 4 percig takarva, csak tört borssal... :-)10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Nibiru #75709 üzenetére
Az azért ugye megvan, hogy a Segafredoból van a bolti 2000 Ft-os és a gasztro, ami azért más kategória. Én nem ittam már vagy 5-6 éve ilyet, de a gasztro Segafredo akkor az olaszok között elég jónak számított. 7-8e. Ft volt belőle egy kiló.
Azt adom, hogy szar az összes, de aki olaszt iszik, az találhat jót a 6-8 fajta Segafredo között.
Hozzá kéne tenni, hogy Segafredo Intermezzo, ami szerintem nem is presszóhoz van pörkölve, hanem kotyogóhoz, egy alsópolcos háztartási kávé, ami beszerezhető akár 1800 Forintért is itt Magyarországon.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
SlayerSub
tag
válasz Nibiru #75786 üzenetére
Köszönöm ezért a részletes válaszért, sokat segített. Már nem mertem visszakérdezni, hogy miért mindenki Annát ír amikor én Anitát kérdeztem, de akkor felvilágosítottál. Még annyi, hogy Anitából is jelenleg kettő van a piacon, egyik 40k-val drágább. Laikusként csak annyit látok, hogy egyik teljesítménye 200 W-al több. Jelentős a különbség.?
-
soldier2
őstag
válasz Nibiru #75795 üzenetére
"A kiskazános gépeknél (pl. Gaggia Classic) előfűtéssel szokták megoldani a csapoláskori hőmérséklet esést.a kávémániás tuning-őrültek. Ez egy rézcső amit a víztartály tartály felőli oldalon rátekernek a kazánra kívülről.
A Lelit meg berakott egy nagyobb cekászt, hogy a PID rendesen tudjon szabályozni.." azt azért tudod ugye, hogy hőstabilitásban a gyári állapotú Lelit a fasorban nincs egy rézcsövezett GC-hoz képest.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Nibiru #75795 üzenetére
sokkal pontosabb lenne, ha azt írnád, hogy a pid-del tökéletesen beállítható a csapolás kezdő hőmérséklete.
hogy utána mi történik, az ugyan függ részben a fűtőszál teljesítményétől, de egy sor másik dologtól is. a "pid+erős fűtőszál" nem old meg nagyjából semmit a csapolás alatti hőingadozásból.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Nibiru #75786 üzenetére
"Az új GC semmiképpen. De a régi sem. A Lelitek jó kis gépek, sárgaréz bojlerrel, minőségi alkatrészekkel.
Az Anna (Anita) bojlere pl. két és félszer akkora mint a régi Gaggiák bojlere de még mindig nagyobb 50 ml-rel mint az új GC-é. "nagyobb = jobb, kész-passz. ne írj már le ilyeneket, mert valaki még komolyan veszi!
segítek: tök más egy dupla külső fűtőszálas, nagyon gyors reagálású, kis víztérfogatú bojler, mint egy nagyobb víztérfogatú, lomha másik. egyszerűen más az elv, amivel a hőstabilitást el kívánják érni. nyugodtan vegyen valaki "minden van már 57-eshez is" lellittet, de ne ilyen hibás érvek mentén. egyébként egy régi gc-nél csak akkor jobbak ezek a szegedi vasak, ha a régi gc-hez hozzá sem nyúlsz. de még akkor is véleményes.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
soldier2
őstag
válasz Nibiru #75832 üzenetére
Az, hogy a rézkígyóban bojler hőmérsékletéhez nagyon kőzeli hőmérsékletű víz van, míg a tartályból sokat hűl a bojlerig, és akkor nem is beszéltünk arról, hogy a forró víz az álmoskönyv szerint nem tesz jót a pumpának.
A hasonlatodra meg egy kiforrot nitrós, tuning Lada tuti lenyomja a gyári Escortot (nem kell benne ülni, elég ha ismered a paramétereket).
Ui. Volt gaggiám és használtam Lelitet is egy keveset. Persze a gyárilag pides Lelit jobban muzsikál mint egy gyári GC, de itt nem erről ment a vita.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Nibiru #75842 üzenetére
szerintem kicsit fingfűrészelünk most épp , de: általában folyatni kell jó sokáig azt a csapot, hogy tényleg hideg legyen a hideg, mert a házban lévő vezetékben lévő víz felmelegszik jobban. ha kávégépbe készülök tenni, nyilván ezt nem várom meg. ha meg verával/nordával etetem, nem rakom be a hűtőbe és kész.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Nibiru #75846 üzenetére
minden alkalommal tisztába tettük. figyelj, nekem volt silviám (audrey-m) is. meg gaggiám is. szerinted most gaggiát nyúznék, ha azt tapasztaltam volna, amit ilyenkor mindig dezinformálnak, miszerint a nagyobb bojleres gép jobb és kész?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Nibiru #75850 üzenetére
a régi gc-ről, az új vacak lett.
audrey = silvia (fej és bojler tekintetében).
a gaggia a rézcsővel (és pid-del, de az szerintem minden gépre "kell") ezektől mind jelentősen ellép, egyszerűen atom hőstabil egy dupla erejéig. ezen felül a vízterítése, ami még fontosabb is, mint a hőstabilitás is jó. az ergonómia szubjektív, de abban is jó szerintem nagyon. viszont a kávé minőségét ez a két dolog befolyásolja, a hőstabilitás és a vízterítés (meg a nyomás/vízhozam működése a csapolás alatt).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Nibiru #75854 üzenetére
A kis Lelit vízterítése nekem szebb mint a Silviáé, az érdekelne ha azon lehetne javítani. A Silviám nekem is rézcsövezett , azt lehet, abba mindent bele lehet pakolni. Még egy ulka szabályozás érdekelne bele, meg egy manométer.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
HÁZIGAZDA
válasz Nibiru #75854 üzenetére
"A vízterítőt ki lehet cserélni másikra"
ki, rosszabb vízterítésű gépeknél el is szokott fogyasztani a hardcore user 3-4 fajtát, mielőtt feladja. én megcsináltam ezt a silvanóval és a dalla cortével is.
a rézbojlereseknél (pedig milyen nagy! és réz!!) most írta fragola, hogy miért nem jó ötlet rézcsövezni. eleve jellemző rájuk az emelkedő hőkarakterisztika csapolás alatt (a rancilio kisgépek talán kivételek, ezt nem tudom), ha ehhez képest még forró vizet is kap, pláne az lesz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
qvik27
tag
válasz Nibiru #75854 üzenetére
en nem csoveztem, de azt azert jo latni, h a csoben is viz van, es igy vagy ugy, de azt is ugyanaz a futoszal melegiti. Szoval ha egy nagyobb bojler-kisebb teljesitmenyu futoize paros van egy gepben, az novelni fogja a histabil allapotig szukseges idot.
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
válasz Nibiru #75859 üzenetére
Nem, nem "ez az ára" Ez egy megoldás, ami megfelelő használat mellett és bizonyos keretek között jó-nagyon jó-atombitangjó, vagy hívja mindenki, ahogy szereti.
Amit Parci írt korábban, ott van a megoldás: ki kell találni rendesen a rendszert, ebbe beleértve a melegítés könnyen számítható értékeit (teljesítmény, hömérséklet különbség, vízmennyiség, idő), és ami nagyon is releváns, a hőmérséklet mérésének megfelelőségét (pl. a mérési helyet), a belső áramlásokat, az alkalmazott eszközök jellegzetességeit (hőelem, termisztor), a szabályozó rendszer összes tulajdonságát, és ezekből lehet kialakítani egy jó rendszert, ha tudjuk, hogy mi mire hogyan hat. Ha nem így van, abból furcsa eredmények születnek - nem hoznék példákat.
A külső csövezésnek persze megvan az a diszkrét bája, hogy ha egyszer már átmelegedett az egész, akkor a bojlerbe - ahol a hőérzékelő van - a cső űrtartalmának mértékéig szinte a kívánt hőmérsékletű víz áramlik, hisz a csőben kb. egyirányú az áramlás (~a hideg víz "tolja maga előtt" a meleget). Ha a cső űrtartalma elég egy dupla vízigényéhez, a csapolás alatt bitang stabil lesz a hőmérséklet.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Nibiru #75858 üzenetére
A Silviával azért két-három duplát is lehet húzni ínyenceknek, nem fog lehűlni, de túlfűteni sem. És gőzölni is lehet, ami nem utolsó szempont vendégek esetén. Nem kell várniuk félórát capura. Nem rossz gép az, masszív darab. Régebben még itt is dívott a "van benne anyag abból baj nem lehet" nézet, mára kiderült, hogy baj
Más: Pénteken megnéztem, sőt kipróbáltam a hedone honne darálót. Első látásra szerelem, éredekes szerkezet, gyönyörű örlemény, 0 rög, 0 pangó, engem lenyűgözött. Piszok jól mutatna a pultomon (nekem ez is fontos). Az alap anyaghasználat brutális, mérete ideális, nem nagy otromba, formátlan ipari valami. A felépítése, kidolgozása alapjaiban tényleg a profizmust tükrözik, de néhány megoldás, mint pl. a bab beöntő lezárása (itt nincs babtartály, ezt az otthoni verziót egy adagra tervezték) elég gagyi, egy plasztik lap. A burkolatok megoldása szintén a gagyi kategória közelebbről megnézve, bár anyag van benne, az nem kétséges. A funkciolanitását tekintve nálam a tökély, ideális lenne, kivétel a finomság állítás azt nem is értem igazán, profinak tűnik, de szerintem nehézkes. Bár lehet valamit félreértettem. Várok még, biztosan tökéletesítik a körítést. Ennyi pénzért elvárható szerintem. Nagy duzzogva azért így is elfogadnám ide a pultra. Ja, és nagyon tetszik a karbaölés megoldás, bár azt is tudom, hogy minden ötletet úgy loptak össze és egybegyúrták, megcsinálták olyan románosan. De legalább megcsinálták.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
qvik27
tag
válasz Nibiru #75935 üzenetére
Szerintem sem annyira rosszak a mindenes zakatolók ...és is egy Jurával indultam el a lejtőn. Epként pont az kezdett először zavarni benne, hogy nem tudtam vele rendesen játszani. A gőznyomással működőkhöz képest azért szerintem mindenképpen előrelépes.
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz Nibiru #75981 üzenetére
Nem úgy tűnik, hogy kérdéses lenne a piacon maradásuk, eléggé felkapott, a gyártókapacitásuk is folyamatosan bővül. Legalábbis FB és Slack bejegyzéseik alapján ezt a következtetést lehet levonni. A honlapot - ahogy a gépet is - folyamatosan reszelgetik, a DE1PRO akár most azonnal rendelhető, és már vállalható határidőt is adnak rá. Jelentős csúszással kalkulálva is már belátható időn belül beszerezhető.
Van már magyarországi tulaj, remélhetőleg lassan beszámol róla, illetve tudtommal a Flow-ban is vendégeskedni fog a készülék.
trouble: Sajnos már a Mini Mill is kompromisszum a négyzeten, alatta már tényleg nincs élet.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Nibiru #75993 üzenetére
Nézd meg az oldalakat amiket említettem, már rég nem itt tart a folyamat. A DE1+ típust azért vezették ki, mert a kötelezően elvégzendő átalakítások után (nemzetközi előírások) nem tudták volna annyival olcsóbban adni, hogy érdemes legyen vele foglalkozni. Ebből csak arra következtetek, hogy ők is profitorientáltak, mint minden gyártó.
-
#25510592
törölt tag
válasz Nibiru #75997 üzenetére
Gyorsan felfűt de kell egy negyed óra hogy átmelegedjen a fej, akkor már jó kávét főz. Csak mérésekkel lenne értelme véleményt mondanom a thermoblokkról. Még az sem jelent semmit, hogy a nagyobb gépeikbe is (önálló) thermoblokkokat tesznek funkciónként (főzés, gőz, forróvíz).
Nekem szimpatikusabb lett volna egy állítható PID-es verzió, de már nem árulják az ES70-et.
@jegenye77 - A kerámia tárcsás őrlő elég sokáig bírja, ha arra van használva, amire tervezték.
Kár hogy nincsenek mostanában tesztek megbízható szakiktól, hat éve volt egy a kávékorzón, akkor nagyon jókat írtak a Talea Ringről.
Használtan vannak 90 körül felújított Ring plusok, ha a kényelmes énem kerekedett volna felül, azt vettem volna karos helyett, bátran.
Több mint öt évig ment nálunk egy Xsmall, a burkolat elöregedésén kívül semmi baja nem volt, csak az sem tudott igazi eszpresszót főzni (tuning nélkül) és a babtartályba szórt kávé rögtön öregedésnek indul, egy adagokat meg nem lehet bele szórni...
Ha nem akarsz sokat foglalkozni karbantartással, a Jura is jó lehet, annak ellenére hogy nem lehet kivenni a központi egységet, elég félévente kipucolni belül, konzisztens amit kreál.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
válasz Nibiru #76009 üzenetére
Így teszek hidd el, amikor csak tudom. Főzök belőle vagy a fehérje turmixomat abból készítem.
Nem használok nagy kiöntőt, de több év tapasztalatból látom,hogy egy akkora kiöntővel mint ami nekem van jól lehet tejhabot készíteni. Ez egy 350ml-es kiöntő és ha ennél egy kisebb kiöntőt használnék a Gaggia Baby-vel, akkor nem lehetne kellően szép tejkrémet készíteni, ugyanis ez a méret épp jó ahhoz, hogy ne melegedjen fel gyorsabban a kiöntő és a tej,mint ahogy a gőz képes dolgozni ebben a gépben.Tapasztalat,hogy ha a tej nem volt hűtőben vagy a kiöntő nem kellően hideg, akkor bizony gyorsabban melegszik mint ahogy a tejhab elkészül és nem lesz megfelelő.
Na veszek egy 100 ml-es kancsót akkor, kíváncsi leszek,mert az ideális lenne nekem, bár félek,hogy a kis mérete miatt túl gyorsan melegszik és nem tudok olyan szép tejkrémet varázsolni,mint a nagyobbal.
De köszi az ötletet, megnézem és megírom.[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz Nibiru #76024 üzenetére
Az OPV nem olyan rég lett belőve. Magától gondolom csak nem mászik el olyan könnyen.
@sz.zs.
A kosár: IMS 12/18gr
A kávék amik mostanában voltak: Impresso Etióp Chelelektu, Impresso Brazil Sweet collection, PY Brazil Yellow Bourbon, AVX Guatemala Huehuetenango.
Mindegyiknél ezt csinálta +- 2mp különbséggel.
A féledig jó és utána elb@szódik a lefolyás.
Ízre viszont jónak tűnnek. Az Impresso Etióp nekem nagyon bejött pl.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Revolut
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- EAFC 24
- E-book olvasók
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...