Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
Hétfőn reggel érkezett, azóta volt alkalmam próbálgatni. Amiben nekem előrelépés:
- gőzölés: közel 2 bar nyomás van (megemelve a steam bojler hőfokát) és sokkal tovább tartja/hamarabb áll vissza, mint a Mara X módban, így jelentősen gyorsabb a tejhabosítás, ez nekem fontos, mert párom főleg tejes italokat fogyaszt
- PID/hőstabilitás: abszolút stabilnak tűnt a Mara X módban, de a három szint nem mindig volt elég nekem, pl egy PY Choco Madnessnél soknak éreztem a 0 állás 91 fokját. 90%-ban 1-es állásban volt, ami a legtöbbször teljesen oké, de volt egy-két kávé, ahol nem tudtam igazán jót húzni és így utólag a hőmérsékletre gyanakszom. Persze lehet váltani, csak ez 15 perc várakozással jár, ami ritkán jutott eszembe időben (Homekites konnektorra van kötve, így általában automatizáltan kapcsolt be a gép, sokszor ott sem voltam a közelében).
- Paddle: erről sokat nem kell mesélni (persze rá lehet rakni a Marara is).
- Gyárilag sokkal kevesebb vizet pazarol, szinte semmi nem megy a csepptálcába.Hátrány:
- Sokkal nagyobb, most tűnt fel igazán, hogy milyen kompakt a Mara.Semleges:
- Persze csendes a roto, de a Mara vibrája után nem egetrengető az ugrás. Sokkal-sokkal nagyobb különbség van egy Silvia és a Mara közt szerintem, mint a Mara és a Bianca közt.Jobb-e annyival, mint amennyivel drágább? Relatív, de nem csinál közel dupla olyan jó kávét.
-
SteelCowboy
csendes tag
-
WarLock07222
tag
Amire való ez a mérleg, arra pont elég ez a pontosság. A kávét ki tudod mérni egy kis tömegű műanyag valamibe 0.1g pontossággal. Aztán nekiállsz locsolgatni és legrosszabb esetben is lesz egy ~0.4% pontossággal kimért végeredményed (mondjuk 250g víznél, ettől kevesebbet nem hiszem, hogy szokás / érdemes készíteni). Ha pedig mondjuk sikerül kikóstolni a 15g-ból készített V60-nél ezt a +-1 gramm miatti eltérést az arányokban, akkor megeszem a kalapom
-
Toobee
veterán
Jók ezek a kínai dolgok, csak azt nem tudják mit, miért kell lemásolni. 2 hete használom a belépő Hairo mérleget, azóta nyugodtabb ember vagyok
-
SteelCowboy
csendes tag
Én alapvetően szkeptikus vagyok ezzel a vízzel kapcsolatban. A honlapja sem tesz igazán hozzá, hogy kiépítsek valami vonzalmat a termékei iránt. Nekem olyan kezdetlegesnek tűnik, minden lóg a levegőben, semmi konkrétum... Viszont aki eddig nagyon ajánlotta az Maran Marci és Bagira Ádám.
Marci ezt írta még tavaly:
"Amiket leírsz azt a víz tudná feldobni még. Illat jön, íz kevésbé akkor az lesz a kakukktojás. Nekem is van BWT kancsóm itthon meg Fecoter vizem és ízre a BWT tök lapos, szemben a Fecoter meg gyümölcsbombát csinálu ugyanabból a kávéból."Ádám pedig ezt írta róla:
"Ami a legjobb ízprofilt eredményezi, ezért én mindig ezt használom a pörkölőben cuppinghoz, illetve minden egyéb kávékészítéshez, az a Fecoter. Keresd Istvánt nyugodtan rám hivatkozva. Extra jó a víz, amit gyárt, viszont sajna nem olcsó, de érdemes megkóstolni, mert tényleg sokkal többet lehet kihozni vele minden kávéból."Ezek fényében sem visz rá a lélek, hogy 500 Ft-ot adjak egy liter vízért. Egyszer lehet, hogy kipróbálom, de mindennapos használatra elég költséges...
-
WarLock07222
tag
Sajna lehalt a Silvia pumpája már egy ideje, a Mini Gaggia pedig még nem üzemkész, úgyhogy messzemenő következtetésekbe nem szeretnék belebocsájtkozni, mert újra csak a Robotot sikerült használni már jóideje. Nekem a VST ízvilága messzemenően visz mindent, számomra a Superfine is már ad egy olyan "összemosott, egységízt" a kávéknak, amire én nem vágyom, a Reneka pedig ezt méginkább fokozza. Van akinek ez a lágy, selymes, édes világ bejön a világos kávékkal, de én sajna nem ide tartozom (csak alkalomadtán, vagy mondjuk espresso tonicba).
A Nanotech pedig messze a legjobb takarításban. Ennyire tisztán sose jöttek ki pogácsák kosárból, mint abból. Jó lenne, ha a VST-ből is ennyire "cseppmentesen" esne ki minden. Eléggé megbocsájtó amúgy az előkészítések mellett, de valszeg nem ebből fogod húzni életed kávéit, meg nem is ezzel leszel a legkonzisztensebb.
Én továbbra is azt mondanám, hogy VST + Reneka, és akkor lefedtél kb. mindent, amit a kosárral tudsz machinálni az előkészületekben. Innentől max a különböző méretű példányokat lehet gyűjtögetni
-
WarLock07222
tag
Az a baj, hogy ez a kérdés közel ekvivalens a "Milyen autót vegyek, Prius vagy Porsche?" felvetéssel. Mindkettő a maga pályáján teljesít jól. Tök más a két kosár, de a Superfine eléggé közeli mostohatestvér a Renekához. Szóval ha mindenképp veszel Renekát, akkor szerintem fölösleges a Superfine, mert pont azt próbálja mimicelni. Nálam van egy 16/20-as Nanotech IMS, meg amúgy 18-as Superfine is. Ha gondolod, szívesen odaadom játszani (Bp).
-
-
WarLock07222
tag
Jó esetben nem igazán csinálsz semmit a pogácsával. Rossz esetben sikerül egy amúgy jó tömörítést elrontani vele.
@JackFeryll: Én is nagyon meglepődnék, ha ez a Robottal egy árban menne, mert akkor egy ilyen is kellene itthonra, aztán a Robotnak a jövője itthon megkérdőjeleződne picit. De onnantól, hogy ez már egy melegítéssel is rendelkező gép, én is inkább a Strietman vonalon keresném az ellenfeleket, ott pedig nem nehéz jó árazást találni. Ehhez hasonló fejet melegítő cucc, 58-as karral amúgy már a kínaiaknál egy jó pár éve van, csak ratyi összeszerelési minőséggel.
-
Kávé Kálmán
tag
Nehéz az analógiákkal. A bigott hívőknek az egyengető akár kormánykerékké is válhat (vigyázat! Provokáció.), míg a tagadók a pörgő közepű dísztárcsát hoznák fel példaként. Bár tizenévvel ezelőtt ácsorogtam rendszeresen dugóban utoljára, a megbízhatóan működő start/stop automatikát egy totál kézenfekvő, instant get dolognak tartom.
-
fragola.6035
aktív tag
Nem mindenki hülye hozzá.
Szerintem az a jó, ami nemcsak körbe, hanem kifelé, sugárirányba is terel. Ami csak körbe egyenget, az szerintem kb. csak egy nagyon picivel több a semmitől.
Csak azt mondom, hogy meg kellene érteni, hogy melyik hogyan működik, melyik sík merre terel, vagy terel-e egyáltalán. Van-e benne innováció, vagy csak csináltak valamit, mert hiányzott a portfólióból.
Én inkább wdt-ben hiszek, mint disztribútorban, de inkább egyiket sem használom. -
Bazsee71
őstag
Pont ez a hasonlat jutott eszembe.
Vagy a sávtartó.
Csak nem dobtam be, mert az egyengetőt meg szeretem. Nem fejtegetem már, hogy mit csinál, jók a nyitott csapolások vele.
A legjobb mondjuk az F64 karbaőrlőssel volt, egyet koccintottam rajta, hogy elterüljön, tömörítettem, és perfekt, semmi varázslat. -
fragola.6035
aktív tag
Az a baj, hogy először alapvető fizika tudás kellene, anélkül csak azt fogod látni, hogy melyiken van több sík felület. Pedig ennél azért bonyolultabb ez. Nem akarom nagyon leszólni egyiket sem, de egyik a markolatnál, állíthatóságánál vérzik, másik meg a profilban, de nem kicsit.
Egyébként meg disztribútor nélkül sokkal jobban el lehet lenni, mint egy sz@r disztribútorral.
-
Kávé Kálmán
tag
-
bluesfan
tag
Nagyon nyomják a ceruzát a PUSH-nál, meg ne már, hogy ennyiért imbuszozzunk az állításhoz, viszont képről nézve az alsó karima ezen a legjobb kidolgozású. Most TADAMM tenyeres tamperét használom és szeretem is, csak az zavar, hogy a peremes kosarakból mindig visszaszedi az őrleményt. Lehet, hogy ferdére kéne leszúrni a kis karima oldalát. De eljön majd a kánaán, ha lesz peremtelen Reneka is.
-
adp
őstag
QM Silvanot, Profitec pro 300-at, Expobar db-t nézted?
-
kzoltann
aktív tag
Ha max 2 tejes italt készitesz egyszerre akkor elég lehet a classika, teljes jól gözöl csak várni kell kb 1-1.5 percet még felmelegszik és utana vissza kell hüteni a bojlert mielott kikapcsolod. (https://www.youtube.com/watch?v=aIyBh7bQFm4)
Cserébe egy Marahoz képest a pid azért sokat dob fokonkénti állitással, és én anno néztem képeket belülről ez a legátgondoltabban tervezett SB E61. (nem egy brutál kábel dzsungel és szépen szigetelt) -
kzoltann
aktív tag
Nekem ECM Classika PID-m van, tapasztalatbol mondom ha fontos a jó gözteljesitmeny akkor engedd el a single boilereket.
Lehet vele jól gözölni, de azert varni kell ra meg felmelegszik.
Ha csak az espresso rész érdekel akkor merem ajánlani.
Ha mégis single boiler akkor nekem anno elektros.it customer service ezt irta Classika vs Unica kérdésben:
As you said correctly the two machines are very similar, maybe the Classika PID has some more advantages
- 0.75 Lt boiler (Unica 0.50 Lt)
- Easy switching between coffee-to-steam mode by means of a switch on the front (in the Unica you need to act on the display)
- Possibility to adjust the pump pressure (in the Unica the pump pressure is fixed at 12 bar and there is no possibility of adjustment) -
adp
őstag
Az összes egy bojleres, szóval sokat kell várni a gőzre aztán utána ha kávét akarsz ismét főzni várni, hogy kihüljön. Kivéve talán a Mara X-et, az Hx. Mondjuk az talán picit másabb mint a sima hx.
Esetleg még: Silvia pro, Lelit Elizabeth.
Én ha ennyit költenék rá csak DB jöhetne szóba. -
MPowerPH
félisten
Sotet pori, igen. Orles finomsaga ugyan az, mint tegnap, hofok detto, 95 -re van belove.
Egyedul a nyomassal vacakolok, nem engedem 8 bar fole, es kb. 15s utan csokkentem 6 bar -ra. Igy az idotartam is megnott, kb. 45s egy huzas. 17g -os kasarat hasznalom, 16g -al.
Ez az egyetlen, ami valtozott. Gondolok meg arra, hogy meghalt a kave. -
Rush77
aktív tag
Ráadásul van még valami ami nekem gyanús lett.
Először az itthoni gépen néztem meg és ott megjelent ez az opció. Viszont a céges gépemről ami német VPN servert használ ott nem adta ki a 850 eurós opciót.
Utána megint megnéztem az itthoni gépen és ott volt.
Még az sem játszhatott közre, hogy más oldalt vagy hírdetést néztem mert le volt mentve a kedvencek közé. -
RetepNyaraB
veterán
Jó vastagnak tűnik és a sok okádék fotosoppolt kamu kép mellett egyetlen méretezést nem mellékeltek
a kretén sárgák. Tényleg a tököm televan már velük és a nyomulással, amit teljesen ész nélkül, de esetenként annál szemtelenebb árazással nem szégyellenek megejteni...Visszaszívtam: Size:16.4*16.4*2.7(cm)72lakiluk@ anyámborogassál
-
bluesfan
tag
Azért erről még vajmi kevés információ van. Milyen szerkezet, mennyi a pangó? A hangja elég rettenetes, persze síktárcsás, nagy fordulat, meg ugye adódhat a felvételből is, meg kéne hallgatni élőben.
100k alatti árról pedig szó sincs.
Ennyi ismeret birtokában egyelőre nem féltem a Niche-t. Főleg, ha még elérhető lesz utóbbi a jövőben, mert nagy a csend a NZ körül Brexit óta. -
Kulbi
aktív tag
Te árultad a Steel Uno Pid-et? Mi volt vele a tapasztalat? Hőmérséklet?
Nekem volt egy Ascaso Steel Uno pid nélkül. Vannak megoldások benne amik nagyon tetszettek: jól néz ki, víztartály, kis energia felhasználás, gyors. Az újabbakban már sok mindent javítottak pl. külön pohármelegítés, fények...
Valahogy nekem nem volt az igazi, nagyon zavart, hogy brutál hangos (az újak már lehet nem?), addig nem is tudtam milyen rossz amíg meg nem lett a Marax. Arra gyanakodtam, hogy a hőmérséklet nem jó. De most ugye a pides elméletileg szuper ezen a téren. Ja és sokkal jobb mint a Mara ezen a téren. -
bl4ze
veterán
Nem tudom elképzelni amikor nincsen 15-20 mp idő egy duplára.
Annyira jó és fontos, hogy 7mp alatt legyen meg az őrlemény? Otthon. Nem kávézóban....
Na mindegy.... Csak nem is olyan rég még más volt a "mondás" a "szentírás" az őrlés sebességét, őrlemény hőfokát illetően. Ezért kapom fel a fejem ezeken a 10gramm legyen már őrölve 3-4 mp alatt beírásokon....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Suzuki topik
- Gumi és felni topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest