Új hozzászólás Aktív témák

• thyeby

őstag

Sziasztok!

Nemrégiben egy Jura Impressa F70 boldog tulajdonosa lettem. Az eddig használt mezei kávéfőző után fantasztikus kávéélmény - örülök, hogy beruháztam rá.

Most elérkezett számomra az első vízkőtlenítés ideje, kéri a gép.

Semmi tapasztalatom. Tud-e valaki biztos kézzel segíteni rajtam az alábbiakban?

Nem a gyári Jura vízkőtlenítő csodát szereztem be aranyáron, hanem mezei citromsavat vettem valami 800 forintért.
    1 - Fél liter vízbe mennyi citromsavat öntsek? (A dobozán az szerepel, hogy félautomata kávégépekhez. Nabazmeg, lövésem sincs, mi a félautomata kávégép? A teljesen automata az, ami meg is issza a kávét helyettem? :F )
    2 - A manual azt írja, hogy kikapcsolt géppel indítsuk a descale programot. (Hogy miért, fantáziátlan vagyok hozzá.) Két kikapcsolt állapot van:
    1 - készenléti üzemmód
    2 - teljesen kikapcsolt, áramtalanított állapot.
    Van annak szerepe, hogy mennyire kapcsolom ki? Azt is várjam meg, míg kihűl? (Bekapcsoláskor úgyis azzal kezd, hogy felfűt.)
    3 - Van, ahol azt olvasom, hogy 1 liter citromsavas oldattal indítsam a processzt, van, ahol azt, hogy fél literrel. Vajon ez az oldat sűrűségének függvénye? A Manual fél liter vizet ír, és ebbe Jura vízkőtlenítőt kell feloldani, ami porciózva van. Ez esetleg töményebb oldatod eredményez?

Új hozzászólás Aktív témák