Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deadzone41
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A tized fokos hőmérséklet pontosság az már voodoo kategória, ha te pár másodperccel többet töltöttél az őrlemény eloszlatásával a kosárban, már eshetett tized fokokat a portafilter hője, és ezzel együtt a benne lévő őrlemény hőmérséklete. És mint tudjuk, a lényeg a kávé és víz hőmérsékletének együttese a főzés során. Azt is tudjuk, hogy csapolás során a kávépogácsa hőmérséklete folyamatosan emelkedik, és azt is, hogy az előáztatás magasabb főzési hőmérsékletet eredményez a folyamat egészét nézve. Ez utóbbiakat csak amiatt írom, hogy szerintem ez a rész túl van misztifikálva.
A vízterítés sem lehet a gaggia ellensége, szerintem sokan vannak itt, akik láthatóan csatornásodás mentes lefolyást tudnak elérni pucér karon át szemlélve.
A kávézók ellen szól viszont, hogy otthon neked sokkal több időd van arra, hogy az őrleményt megfelelően eloszlasd a kosárban, és szerintem ez minden egyéb voodoonál fontosabb. A másik legnagyobb előnye a házi baristának, hogy olyan vizet tölt a tartájba, amilyet csak szeretne, és mindig lehet vele konzisztens.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo Thinkpad L380,13.3" FHD,i3-8130U,8GB DDR4,128GB SSD, WIN11
- Samsung Gear VR: Note5, S6 (EDGE), S7 (EDGE)
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest