- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- iPhone topik
- Nézegesd az S26 család renderképeit!
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtr313
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szia! Teljesen félreérted a helyzetet. kb. öt évvel ezelőtt kezdtem a kávéval foglalkozni, előtte nulla. A szokásos Gaggia + Iberital felállás. Azóta is legalább napi 1,5 órát csak a kávéval foglalkozom, de volt olyan - főleg a HX-es időszakban - hogy három órát. Sok gép, sok őrlő megfordult nálam. Folyamatosan tanulok, így a kávézás mára igazi szenvedéllyé vált. Mivel nem voltak "negatív beidegződéseim" ezért minden (vagy majdnem minden) kávékészítési mód nagyon érdekel. Épp úgy tudom szeretni az Aeropress-szel készült kávét, mint a legleg presszógéppel kifacsart gyűszűnyi ristretto-t. Soha nem tettünk cukrot a kávéba, ezért nálam a motiváció adva volt: finom legyen. Mindegy mivel, miből, hogyan, de kiegyensúlyozott és finom. Aki idejár az tudja, hogy ez nem megy másképpen mint elképesztő mennyiségű gyakorlással. Ez nem úszható meg sem egyhetes tanfolyammal, sem elsőrangú gépparkkal vagy csúcs kávébabbal. A brew mellett a presszó világ továbbra is nagy kedvencem. A csapos / szivattyús gépekből nagyjából kihoztam, amit tudtam. Itt már csak a nyomásprofilozásban látok feljebb lépési lehetőséget. Régen kicsit féltem a karos gépektől. Próbának vettem meg a ROK-ot, de annyira jó kávékat sikerült már elsőre is húznom, hogy úgy döntöttem a Strietmanig meg sem állok. Ahogy az őrlőknél eljutottam a motorosoktól a kéziig, úgy a kávégépekben is jobban vonz a manuális vonal. Most veszek egy Pavonit (igen, ez is eladó lesz egyszer), igyekszem minél jobban megismerni / kiismerni ezt a világot, és ha tetszik, akkor irány a pidelt Strietman :-D Addig is igyekszem minél jobban megismerni a kávét, mert egy csodálatos dolog. De a benne rejlő értéket csak megfelelő alázattal, szakmai tudással és gépparkkal lehet megszerezni. Köszönöm a kérdésed és hogy válaszoljak is: Hario V60, Aeropress most is van, de hamarosan érkezik a Stradivari Professional.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- GTA V
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Üzleti vita és megbeszélés
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- DJI RC 2 távirányító
- Újszerű, hibátlan Fossil ES3433 női fémszíjas quartz óra - Még 1 év magyar bolti garival! -
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL (5160)
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- ASUS Vivobook Go E1504GA-NJ284TW Notebook
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R7 1800X 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest