- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Atlasszal készül a HMD a középkategóriába
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- uleFone Power
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
Hirdetés
-
Anime adaptációt kap a Guilty Gear Strive
gp Részleteket egyelőre nem kaptunk, a teljes leleplezsére jövő hónap elején kerül sor.
-
Z Fold6 imitátor árulkodik a fogyókúrázó igaziról
ma Több lesz kívül a változás, mint belül.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz #49155328 #4101 üzenetére
Egy Lelit Bianca -m van, es hogy oszinte legyek, nem akarom havonta vizkoteleniteni, mert pain. Szoval nem magam miatt, hanem a gep miatt. Norda lenne a legjobb, de ha nem Bp. -n laksz, akkor nem lehet beszerezni.
Kalkulaltattam mar szallitast, bevasarolnek 40k -ert, de a kiszallitas ugy is draga, leven kamionnal kuldik le...Nem vagyok hardcore kaves, nem az en vilagom az a fanatizmus.
Mod: talaltam egy italnagykert, ahol van Norda, es a szallitas 'csak' 6k. Lehet ez lesz, es inkabb berendelek 1 evre elore.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
konzumpro
senior tag
válasz #49155328 #4186 üzenetére
Asszondja, hogy befolyásol egy koleszterinszintet szabályozó mechanizmust a cafestolnak nevezett összetevő, legtöbb a török-kávéban van jelen.
https://www.sciencedaily.com/releases/2007/06/070614162223.htm
De hogy ez hogyan aránylik a csülökpörkölthöz, vagy egyáltalán a lattéba rakott tejhez, foggalmam sincs. Én csak azért szeretem a papírt filterben, mert nincs keserű utóíz és szép tiszta a végeredmény. Bár a keserűséget szitálással is el lehet érni, ha csak nagy szemcsék maradnak.
-
konzumpro
senior tag
válasz #49155328 #4254 üzenetére
Amúgy csak egy biciklipumpa kell hozzá és egy Szarvasihoz hasonló AMA Milano A120 szép presszót főz.
https://www.youtube.com/watch?v=DqMFIE3qviE
Vagy ha van sűrített levegő...
https://www.youtube.com/watch?v=OO2Qn93vatk -
nagyúr
válasz #49155328 #4263 üzenetére
Sima egyszerű öblös literes dzsúzos üvegre rápattintani szeretném. Holnap még elrobogok a Király utcai üvegedényeshez, mert elmentem ma erős felindulásból és benéztem az ablakon. Tele van minden csodával a bolt - majd harmadáron.
Nem érzem valahogy, hogy tényleg filléres akármin mi kerul 3xxx forintba.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #49155328 #4271 üzenetére
Nem mindegy miből...
Világos afrikai, vagy indonéz pörkök ritkán ütnek be, illetve távol tartom magam a malabar-féle koffeingyáraktól.
Nem beszélve a robusztáról, de egy éve nem ittam presszó blendet.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
konzumpro
senior tag
válasz #49155328 #4365 üzenetére
Hosszan eltartható, döglött by design, nem cél hogy lehessen vele presszót főzni karos gépen nyomásfokozó nélkül, van rajta négy piktogramm, egy kotyogós, egy karos, egy automata meg egy dzsezva és csak az automata van bepippantva, hogy hát ezt használd ahhoz.
A Crema meg az Espresso még rosszabb mint a Bio, de automatában jól működik, ha megvan a hőfok. Ha megnézed, milyen szemekből áll, a Bioban vannak lyukak, nem 100%-os, az olcsóbb félkilósakban meg egész nyamvadt formájú szemek vannak.
Ez egyfajta környezettudatosság egyik oldalról, kevés pénzért is lehet kávéd, profit a másik oldalról. Van ahol ez pofátlanba megy át, olyasmit csak egyszer veszek, vagy egyszer sem, mint pl. a Mantaro, valahogy bizalmatlan vagyok vele. Ha ránézek, úgy érzem át akarnak baszni. A Bellaromokkal nincs ilyen bajom, olcsó, tudom mit kapok. Van aki sokkot... Megértem.
Ígérem nem veszek többet ilyesmit, csak ha rákényszerülök, tényleg nagyon nehéz vele boldogulni, csak mikor sikerül rá belőni az aktuális gépet nagy nyöszörögve, akkor azért általában mindenki elégedett vele. Kb. metrós Rioba szintjén van, csak a másik véglet, nem az agyonégetett, hanem a savas fadarab. Tudom, szar vs fos.
Amit kiszerkesztettél bent hagyhattad volna, hátha volt benne még egy kis meggyőző erő.
-
konzumpro
senior tag
válasz #49155328 #4367 üzenetére
Fura, nálam ugyanott van a presszó a Platinummal, mint a Bioval. Talán a Bio kicsit lassabban is folyik le mint ez az automatába szánt tanzániai de kb. ugyanott muzsikál, ahol a Platinum. Lehet hogy egyformán döglöttek. A Platinumból ittam az első americanot ami ízlik, presszónak se rossz, de nekem ez cukorért kiált. De ezek szerint kotyogósba is jó lehet, ott is hasonlóak az arányok mint egy felére vizezett presszónál.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz #49155328 #4407 üzenetére
Próbálkoztam mégegyet az AVX Columbia-i közepes pörkölésű kávéjából (05.21.-es pörkölés), kicsit kevesebb kávéval (18g alatt) és fogpiszkálóval rögmentesítettem.
Jól gondolom, hogy az őrlésen finomítani kellene? Illetve az, hogy nem egyenletesen folyik tamperelési hiba?
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
konzumpro
senior tag
válasz #49155328 #4453 üzenetére
Ez nem az a fajta Catler ami Breville/Sage, inkább az ami WPM, Sunbeam meg Graef néven fut, másik beszállító. 15 éves konstrukció, sok infó van róla itt: [link]
Nem olyan minőségi műanyagokból épül fel, de több benne a fém.
Gaggiával nem gőzölnél gyakran. Ha külön veszel egy gőzgépet, az is egy százas. -
RetepNyaraB
veterán
válasz #49155328 #4463 üzenetére
Igazából kurvára mindegy, honnan számolja, csak legyen konzekvens, mert úgy hasonlíthatók egymáshoz a shotok.
De én is finomabbra venném az őrlést. Graefnél stimmelhet is a kettő. Legfeljebb sok és akkor vissza egyet.Polacheck@
Szép lefolyás volt, teljesen rendben van, gyakorlatilag nem spriccelt és be is állt középre. Ha ízre is jó, az a fontos, nem a kinézet.
ízlésekről nem tudunk vitatkozni, de egy halvány alapvetés azért lehet olyasmi, hogy sötét és közepes, klasszikus presszóalapanyag 1:2 arány táján van otthon (18g kv=36g kész ital), időben valahol 25-35mp között (ha pumpaindítástól számolsz, akkor adj hozzá pár mp-t), igazából pörkölésfüggően. Egy világos, hisztis cucc viszont inkább 1:2,5-1:3 felé és legalább 40mp (plusz előáztatás, miegyéb voodoo). Ha rövidebbet akarsz húzni az időt ne nagyon módosítsd, inkább az őrléssel állítsd be a lefolyást. A jó kioldódáshoz kell egy bizonyos időtartam, ami se túl hosszú, se túl rövid nem lehet.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
konzumpro
senior tag
válasz #49155328 #4473 üzenetére
Akkor azt is szeretted volna ami ma itt lefőtt. De utána nem szép a pogácsa, nem száraz, inkább mocsaras, azzal nincs mit csinálni ha jól gondolom.
Vagy túltöltöm és száraz, tetején a felsőszűrő nyomával, vagy normális de akkor nedves a teteje.
Nyomás nélkül lefelé nem jön a maradék víz, felfelé meg nem folyik sosem.
Vagy akkor mégis töltsem túl annyira, hogy főzés végére elérje a felsőszűrőt? Egy gramm a diff.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Opel topik
- Windows 11
- További aktív témák...