- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghost364
senior tag
Melyik lehet a legolcsóbb espresso-képes daráló? Az sem baj, ha kézzel tekerős (kis 8 ezer forintos Bialettit próbáltam már, majdnem elfogadható volt, de nagyon hamar széthullik). Szoktam látni (FB Marketplace, Vatera, stb.) kiszuperált "ipari" darálókat, akár 10 ezer forint körüli áron, ezek mennyire lehetnek jó alternatívák?
-
dugesz77
őstag
válasz ghost364 #551 üzenetére
Hario mini mill kéziben , gépiben valahol a Graef CM 702 környékén. 10-ért használtan biztosan nem kapsz normálisat egy alap használt ajánlható is kb. az Graef árában van.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Na azért lehet szinte púder finomságúra őrölni a mini mill-el is . Simán meg lehet fojtani vele a Gaggia Classic-ot. Az igaz,hogy a darálék szemcse mérete változó lehet , nem annyira homogén ,mint egy jobb gépin ha már megkopik a tengely de egy 10k-s kézi darálóról beszélünk és nem egy Mazzer-t veszünk alapnak. Az csak úgy mellékesen azt sem tudjuk a kérdezőnek mit jelent a "presszóképes" egy kotyogóhoz keresi vagy egy 100k+ os karos géphez.
Én vagy két hónapig ezt használtam a Gaggia-hoz csak aztán belefáradtam a tekergetésbe és jött a Graef helyette. Megvan a mai napig utazósnak egy két személyes Brikkával egyetemben. De youtube tele van videókkal (példa1,példa2,példa3)igenis lehet vele eszpresszózni csak melós. -
Erdei88
veterán
Köszönöm szépen, mindenkinek a tanácsot és a linkeket.
Már csak ~25 féle kávét szeretnék megvenni/megkóstolni -
Lackki
őstag
válasz #49155328 #539 üzenetére
Budán van a csészényi kávézó, ők is pörkölnek kávét. Őket kóstoltad már?
Voltam már náluk többször és nagyon finom volt a kávéjuk, nem az a szokásos íz mint a legtöbb kávézóban. Viszont csak most látom hogy árulnak külön saját kávét[ Szerkesztve ]
Privátot hamarabb észreveszem
-
Gibo
senior tag
Szia,
alapvetöen milyen kávé ízlik neked? Szereted amikor pörköltebb az íze? Szereted ha érezhetöen savas vagy inkább lágy a kávé? Legyen érezhetöen erös, vagy inkább lágyabb?
Egy lágyabb keverék például a Julius Meinl Präsident (piros). Csak úgy iszogatós kávénak szerintem tökéletes. (föleg ha ugyanúgy 6-8€ / kg-os áron tudod megvenni mint én...)
Ha már kicsit jobban ki szeretnéd élvezn iaz ízét, de még mindig inkább a lágy vizeken eveznél, akkor ott van pl. a Lavazza Espresso Cremoso illetve café Créma
Ha kicsit gyümölcsösebb ízvilág érdekel ott van a Melitta Bella Cream Selektion des Jahres 2019 .Ha szereted az erösebben pörkölt kávét (ízvilágra is) akkor szerintem próbáld ki mindenképpen a Dallmayr Espresso d´Oro-t.
De persze nagyon sok finom kávé van, hogy neked mi a favorit ki kell tapasztalni. A fentebb említett márkákat úgy válogattam, hogy jelenleg is 16 féle kávé van otthon
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
igen
Sokszor adják 1-et fizetsz 2-öt kapsz akcióban (kb 2 havonta vmelyik üzletláncban, most talán épp a Merkurban-ban akciós, habár lehet hoyg ott most pont az arany színü) és sokszor jön még hozzá -25% kedvezmény az összes kávéra..ezért is van otthon ennyi féle kv, mert olyankor nem bírok ellenállni, és mindig veszek vmi újat is
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
Spar/Interspar illetve Billa ritkábban Penny. Megéri még benézni a Lidl-be is, ott idöszakosan vannak különbözö kávék nagyon jó áron. Pl a fent is említett Melittát 8,99€ -ért vettem talán két hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Mi a különbség e 2 kávéfőző között?
- Bialetti Moka Express (2)
- Bialetti Brikka (2)Olyasmit olvastam, hogy a drágább nagyobb nyomás talán és emiatt "krémásabb" kávét főz?
Ha igen, ez mit is jelent pontosan?Árban ugye majdnem duplája, megéri a felárat?
-
dugesz77
őstag
A titok, hogy hideg vízzel kell felrakni kicsit a jelölt vízmennyiségnél kevesebbel és semennyire nem szabad megtömni. Kisebb gázlángon az oldalát semmikép ne érje a láng. Őrleményből a pocit durvábbat szereti (hario mini mill-nél 8-9 klikk volt a jó állás a teljesen betekerttől).
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz dugesz77 #572 üzenetére
Eddig azt olvastam, hogy forró vízzel kell feltenni
"Sokan hideg vizet öntenek a tartályba, mondván: úgyis felforr. Hegedűs László a Paksi Kávé baristája azonban elmondta, hogy a legjobb, ha forrásban lévő vizet öntünk a kotyogóba, mivel így gyorsabban megfő a kávé, ezzel kevesebb időt adunk annak, hogy leégjen, vagyis keserű legyen."
forrás: [link]
Akkor inkább hideg?
-
dugesz77
őstag
Az égett íz inkább a nem rögtön levett ,gázon hagyott kotyogó íze. De brikkáról szerintem ez eddig a legkomolyabb teszt . Igazándiból könnyű kipróbálni bármelyik módot és egyén függően eldönteni kinek/hogy ízlik jobban.
-
őstag
Ha magában iszod, vagy nagyon kevés tejjel, akkor megéri a Brikka. Ha felöntöd hosszú tejjel, vagy tejhabbal iszod, akkor nem fogsz különbséget érezni a Moka és a Brikka között, hiszen a crema nem érvényesül ilyenkor. Ebben az esetben maradnék az eddig használtnál.
Ennyi. -
kory24
őstag
Köszönöm a sok hazsnos infót!
Ance
A kávét cukorral és kávfehérítő porral iszom (tudom ez itt megvetendő, de ha így ízlik persze néha próbáltam már simán de mindig visszatérek).
Ez esetben lehet jelentősége a krémának?
-
dugesz77
őstag
Sohase szégyelld. Ízlésről sohasem vitázunk . Én például a savas ,gyümölcsös kávéknál sokkal jobban szeretem a csokis,mogyorós, nugátos vonalat. Ha éppen nem kapok a kedvenc fajtámból ilyen ízűt, csempészek egy-egy zacskónyi Cafe Frei Római mogyorókávét fél kiló más szemeshez. Hiába mű , meg minden , én szeretem az ízét na nem egy az egyben ,mert úgy kikönyököl nagyon, de az a kis plusz íz nagyon feldob egy egyszerűbb szemes. Variáld, próbálkozz az a lényeg, hogy olyan kávét igyál ami neked ízlik.
A brikka cremája azért nem az a kockacukor megállítós fajta, sajnos hamar összeesik bármit keversz bele.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
[link] Gaggia Viva Style 30k
ennyit megérhet, vagy tartsam meg a fentebbi delonghit?"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Gibo
senior tag
válasz Peterhappy #571 üzenetére
a legfinomabb csoki
-
grizlisandor
veterán
válasz Mr.Csizmás #581 üzenetére
Fentebb(katt) írtam, hogy elvileg = Saeco Poemia a gép, szerintem a DeLonghi-nák jobb. A kettő közül én Gaggiát(Saeco-t) választanám, mert ha megszünteted a nyomásfokozós kart + őrlővel állítólag jó dolgokat lehet főzni, a későbbiekben lehet még tovább tuningolni.
Vagy ha nem baj, hogy használt, egy felújított Gaggia Baby vagy kicsit többért egy Gaggia Classic(2015 előttit). -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz grizlisandor #584 üzenetére
irodába kéne a 3 csajnak meg nekem, szóval marad akkor a delonghi, nem tuningolunk...viszont otthonra valami eccerű gaggiát veszek jövőre, az fix.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
grizlisandor
veterán
válasz Mr.Csizmás #585 üzenetére
Irodába inkább én automatát néznék, vagy kapszulásat vagy POD gépet.
Mindenféle tuning nélkül melyik a jobb, passz. Sajnos DeLonghi ECP 31.21-ról nem találtam értékelhető véleményt a PH-s kávésberkekben, ellenben van pár Gaggia Viva tapasztalat.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz grizlisandor #586 üzenetére
kicsi iroda, napi 2x főzünk, eddig szarvasi volt. ergo egy hc koffeinfüggő fogyasztása van itt összesen.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #587 üzenetére
A Philipsnek voltak most jó akciói,még kuponozni is lehetett-arra kellett volna lecsapni,pl. egy 2224/10-es gépre.
-
nagyúr
Aki komolyan akart venni,még az elején tudott.Nekem napokig volt a kosaramban,mire eldöntöttem,ennyiért nem hagyom ott(55 ezer)
Aztán persze fogyott is a készlet,meg többen rájöttek,ennyiért szinte kihagyhatatlan.Persze nem volt utána,vadászni kellett rá.Még a komolyabb gépek is elfogytak-persze nepperkedés is lehet a dologban.
A kupon volt a nagy dobás,még leárazás előtt is.A kettő együtt meg nagy BB![ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz Mr.Csizmás #587 üzenetére
Ha egyszerre kávézik a banda, akkor akár nézhettek egy újabb Szarvasit.
Betegeskedik a cégnél az automata Saeco, lefojtja őrleménnyel saját magát. Hoztak ideiglenesen egy Szarvasit és ugyanazzal a kávéval etetve nekem jobban ízlik a kávé. Otthoni technikával készülttel nem összehasonlítható ez sem.
Ha nem, akkor automata vagy kapszulás vagy POD gép, mert ugye ezekkel mindig friss kávét lehet csinálni, mikor inni akar valaki.
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #426 üzenetére
Itt vehetsz zöld kávét: https://logout.hu/tema/kave_topic/hsz_87392-87392.html
-
xenom0rph
őstag
[link] coolcoffee.hu
Erről az oldalról infó, tapasztalat van?
Megbízható?halahala
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest