Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz Synthwave #197 üzenetére
Az ritkán van. Ez a Keychron lenne szimpatikus. Minél bütykölésmentesebb legyen, mert én nem szeretnék kupakokat cserélgetni, switcheket zsírozgatni, vagy mi is ez. Nem vagyok berendezkedve ezekkel való fiddlingre, amolyan plug & play megoldás kellene.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Trailblazer
veterán
válasz Synthwave #190 üzenetére
Nem szeretnék billencset töltögetni, pont elég a többi akkus cuccra (mobil, BT füles, hangszóró) ügyelni, hogy ezt a technológiát ne engedjem a desktop pc közelébe.
Más által összedzsuvázott periféria sosem volt opció. Tudom, mit él át egy keyb vagy egér. Meg hát ugye te tudod, mit kéne keresni, ha mégis, én meg nem.
-
Trailblazer
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Synthwave #187 üzenetére
"2,4 GHz + BT + kábel, 1000 Hz, gasket mount, polikarbonát plate, hot swap, némi csillapítás, és a kupakok minősége sem olyan gyatra, mint a Rapture-on."
Plusz csavaros stabilizátorok, PC/Mac üzemmód és a QMK/VIA programozhatóság (asszem' ez is öt réteget támogat), de van webes driver is. És remek ár/érték arány.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mourgul
csendes tag
válasz Synthwave #183 üzenetére
Köszönöm , megrendeltem a Keychron Q8 barebone-t mert addig addig nézegettem míg elindult felfelé az ára. Köszönöm a tippet hogy most érdemes míg feléé' adják. Átmegyek a billes topicba, olvasgatok, aztán kérdezek, mert ott olvastam valaki bukta a felét az új kapcsolóknak mert rossz olajat kent rá (?). Nah nekem most kéne kapcsoló de az ilyen fiaskót szeretném elkerülni és minimalizálni a tanulópénzt hogy legyen gyárilag jó. Illetve a plate fájlt szeretném elkérni, lehetőleg ami már ki van pofozva
-
Mourgul
csendes tag
válasz Synthwave #179 üzenetére
Most egy kicsit elkeveredtem a sokmindenben. Szuper jó lett a cikk, van mibe beleásni, köszi szépen! Elolvastam a kommenteket is, s most akkor mit is akarok - kéne letisztázni ahogy a cikk utolsó oldala mondja vala.
Van egy DasKeyboard4 -em, amit nagyon szerettem, ticky kék switchekkel. Mai napig használom ha megakarok nyugtatni mindenkit csukott ajtók mögül is hogy dolgozom - hallani.
A család érdekében az esti órákra vettem kb2 éve egy Ducky2 -est itt a hardverapron. Az a helyzet hogy megszerettem és más rajta gépelni, őszintén szólva jobb mint a daskeyboard kékein. Kényelmesebb, puhább (red?), pedig féláron volt az előzőhöz képest s most a cikk végén 'nagyon nyomott áron' kerül a 20-30as kategóriába?
Hogy lehetne most akkor megint egy kicsit mégjobb a gépelési élmény? Vagy hívjuk... érintési élménynek. Amikor csak azért gépelünk mert jó. Mi a következő szint, az Alice Arisu kiosztás Gateron Pro szürkével? vagy mindenképpen ilyen HE gyorsreagálású Hall effektus felé kell venni az irányt? S slim az most segít az élményben, vagy csak vizuálisan? Lebegni viszont ne lebegjen mert az nem jó a cikk szerint se.
Szóval Slim Alice/Arizo kiosztású Gateron Pro Szürke switches 80% os ( f1-f12) gyors reagálású gyárilag olajozott s halk tetszik mondani van e?+1 UHK -t nem olvastam a cikkben, pedig magyar honfitársaink csinálják, évek óta megy a fejlesztés és a blog. Arról vélemény esetleg?
-
OPiiPO
veterán
válasz Synthwave #176 üzenetére
Nézd egyszer majd tényleg lehet ráveszem magam, de egyenlőre magamhoz képest is az elmúlt egy hétben hatalmasat léptem előre: CK350 110%-os (Outemu brown talán) billről 80% Ducky 3-ra léptem, ráadásul életemben először cseréltem kupakot is
A kép ótvar valóban, de nekem bejön ez a kombináció
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
OPiiPO
veterán
válasz Synthwave #150 üzenetére
Hát, majd egyszer ha nagyon ráérek, biztos építek össze egy ilyen billentyűzetet, de az nem ma lesz
#151 Kansas: az én kényelmi szintem a billentyűzetet érintőleg kimerül abban hogy feltettem a gyári lila kupakokat a Ducky-ra és ennyi
-
HThomas
őstag
válasz Synthwave #145 üzenetére
Köszi a tippeket! A K-t végül elengedtem.
A V5-tel nekem még mindig az a bajom, hogy a környezetemben mindenhol 100%-os HU ISO billentyűzes gépek vannak (akár bedokkolt laptop, akár asztali), vagyis ha átülök egy másik géphez, akár otthon, akár munkahelyen, akkor így rögtön tudok bárhol vakon gépelni. Nem akarom azzal szivatni magam, hogy a saját gépemhez valami spéci elrendezést használok, vagy cipelem mindig mindenhova magammal a billentyűzetemet. Néha így is agyfaszt kapok, ha pl útközben dokk nélkül kell használnom a laptopomat, az első fél órában csak kínlódok (mondjuk a laptopot a kis monitor miatt is rühellem ) . A játék nekem nem igazán szempont, mostanában jó, ha heti 1 órát tudok játszani, akkor is sokszor kontrollerrel a TV előtt, vagy az asztali gépnél valami retro játékkal, aminek kb halál mindegy milyen a billentyűzet.
-
totron
addikt
válasz Synthwave #158 üzenetére
100 ezren felül tényleg nem jutottam. A mintám szélessége-számossága sem bődületes, de azért egy átfogóhoz közeli képet kaptam szerintem. Aztán lehet, hogy bujdos itt-ott még egy titkos befutó, nyitottnak megmaradtam.
Mikben nincs sok köze hozzá? Rugók vannak, robosztus kupakok és hosszú utak. Mi csiszolódott szebbre, jobbra, precízebbre? Egy átlag profilról vagy szigetről jött használó egyenesen egyneműként fogja érzékelni és értékelni a mechákat, régit-újat. Vannak finomságok, de csak ha bentebb húzódtál, mert érdekelt. Ami lehet simán technikai (kockai) indíttatású vagy mert egyszerűen csak audio-video-bill.-phil vagy ami persze átok. Amit ki akarok hozni ebből, hogy attól, hogy valaki ínyenc, nem feltétlenül és nem kötelezően fog megérkezni a mechák mélybugyraiba.
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #152 üzenetére
Egy pillanatig se kételkedtem, hogy a határ a csillagos ég, de azért az ilyen basic népeknek, mint én, elég a belépő szint... esetleg picit felette.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
nyunyu
félisten
válasz Synthwave #132 üzenetére
l (a gumis csillapítású, mostanában budget siker lineáris Outemu Silent Peach V2/V3 vagy taktilis Outemu Silent Lemon V2/V3 még egy kicsit emlékeztet is a gumidómra a puhább bottom out miatt – de csak egy kicsit )
Mikor használtál utoljára gumidómot?
Héten volt szerencsém egy HP USB Slim Keyboardhoz, de 2 órányi azon szenvedés után inkább elmentem a saját Silent Lemon V1-emért a T irodaház másik végébe.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
OPiiPO
veterán
válasz Synthwave #128 üzenetére
Megnéztem ezt a Keychron billt, hát bűnronda egy Duckyhoz képest, úgyhogy felejtős (szubjektív vélemény, kéretik nem kritizálni). Szélesebb is, +1 felejtős. A V5 Max is, elolvastam.
Ducky tetszik tehát marad, azt meg hogy szerinted kb. 4000Ft-al vettem drágábban mint az ajánlott, tudomásul vettem és a vélt veszteséget leírtam. Több is veszett Mohácsnál
( és nem, nem vagyok hajlandó kapcsolókat rendelni, cserélgetni, próbálni, 2 billentyűzetet fenntartani, stb. - néha azért pénzt is kell termelnem )[ Szerkesztve ]
-
K0vasz
aktív tag
ez már nagyon sok lépéssel több, mint amit én erre hajlandó vagyok rászánni
nekem az kéne, hogy bemegyek egy boltba, végignyomkodok 20-30-40 billlentyűzetet, aztán hazaviszem azt, amelyik tetszik. de itthon max a media marktba lehet ilyesmit csinálni, és ott is csak annyi van kirakva, hogy az alap kék-piros-barna vonalról tudom, hogy melyik kapcsolót kell messzire elkerülnöm
-
HThomas
őstag
Nézegettem a Keychron V6 Maxot a magyar kiosztással, tetszik, kedvet kaptam kipróbálni egyet. Milyen csuklótámasz ajánlott ezekhez? Azt látom, hogy van gyári fa (nekem nem tetszik), meg szilikon, bár azt nem nagyon láttam itthon. Illetve a csuklótámaszt lehet valahogy rögzíteni a billentyűzethez?
Sok éve integrált csuklótámaszos billentyűzeteim voltak és mindig a csuklótámaszon pihentetem a kezem, ha épp nem gépelek...Illetve nézem, hogy a K5 Max is van magyar kiosztással, 100%-os méretben, ahhoz talán nem kell támasz
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #138 üzenetére
Na frankó, hogy még ilyenekkel is kell számolni...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Én most rendeltem egy 110-es csomag Keychron K Pro Silver switchet közvetlenül a Keychron webshopjából $16-ért a rövidebb kapcsolóútért a V6 Max-ba, és később jó lenne egy szett Oil King switch a K10 Pro-ba, csak annak az ára kicsit még megfekszi a gyomrom, de majd ráveszem magam... esetleg van tapasztalatotok vele, vagy tipp egy másik fajta nagy erővel járó kapcsolóra?
-
Dester31
tag
válasz Synthwave #120 üzenetére
Ahogy Alaaf Pi írta, sok hotkey, amit jobb egykezes módban nyomni. Ctrl-PageUp, Ctrl-Home, Ctrl-End, Ctrl-Fx gombok (jobb oldaliak). Wordben, Excelben, Total Commanderben, Notepad++-ban és Visual Studioban (esetleg egyéb szerkesztőkben). A fentebb írt Ctrl-X és társai bal Controllal megy.
De ahogy megszoktam az ANSI kiosztást is a Das Keyboard 4 Ultimate billentyűzetemnél, valószínűleg a jobb Control hiányát is meg tudnám szokni.[ Szerkesztve ]
Des
-
SaGa59
őstag
válasz Synthwave #105 üzenetére
Persze, nyugodtan. Túl sok kép nincs róla, megtaláltam az első kiosztás verziót, azt még felmatricáztam.
Ez azóta megváltozott, három vagy négy verzió kellett a mostani eléréséhez, pl a tapasztalatok alapján az F1-F12 átkerült a középső 12 gombra a numerikus rétegre, plusz jónéhány egyéb karakterrel kiegészült az eredeti készlet, mint pl a №, mert a fordításaimnál elég sokszor előkerül, mások meg helyet cseréltek vagy kivettem őket a listából mert kiderült, semmi szükség rájuk. Pl Enterből bőven elég egy, FN-ből (ezek a rétegváltók) több is kell. Jelenleg négy réteg van definiálva. A matricázás meg megszűnt, megtanultam vakon használni.
Az eredeti kiosztást úgy terveztem meg, hogy fogtam vagy húsz magyar nyelvű könyvet, többféle korból, műfajból, csináltam egy karakterszámoló rutint, abból kijött, mely karakterek hányszor fordulnak elő. Majd jött a tervezés, hogy a leggyakoribbak a mutató vagy a középső ujj alá kerüljenek, az általában egymást követő párok (c-s, z-s, t-y, g-y, mássalhangzók-magánhangzók) másik kéz alá kerüljenek és azon belül a gyakoriságuknak megfelelő ujjhoz.
Ha ma állnék neki, annyit változtatnék, hogy kb 5%-kal kisebb lenne a „nyitás” a két fél között, meg egy-egy mm-rel közelebb lennének egymáshoz a switchek. Nem bíztam eléggé a másfeles alulemez tartásában, meg abban sem igazán, hogy képes leszek elég egyenesen kivágni ilyen közel egymáshoz 72 megfelelő formájú lyukat a switcheknek. De sikerült. Igaz, három napig tartott. Minden egyes lyukat előfúrni, a lombfűrészt befűzni, körülvágni, kifűzni, a következő lyukba befűzni, stb… Ha van lézer vágó ismerős, az sokat tud segíteni, nekem nem volt.
Az Fnx gombok a „rétegváltók”. Jelenleg négy réteg van, egy a normál munkához, ebben nincsenek számok, ez az alap. Egy a számokhoz (a numerikus részt aktiválja jobb kéznél, balnál nyilak meg multimédia vezérlő gombok, ezek még sosek kellettek), egy játékhoz (ennél az összes, a Fallout/TES játékokban használt gomb. plusz még néhány átkerült a bal kezem alá), egy pedig egy „vezérlő” réteg, ahol egeret tud szimulálni a billencs, meg NumLock-ot és társait kapcsolgatni. Ez utóbbira túl nagy szükség nincs, mint kiderült.
Még annyit: többen kérdezték, mi van, ha váltogatni kell a billencseket? És nekem igecsak nagy a váltás egy standarhoz képest. Semmi különös. Évekig HO-ból dolgoztam, reggel a normál billentyűzettel kezdtem, mert a céges gépeken, szervereken nem telepíthettem a szükséges drivereket, nem definiálhattam át a billentyűzetet, majd délután, munkaidő végén céges gép lekapcs, saját gép be, ez a billencs előrehúzva, a normál meg hátratolva és ment minden a maga módján. Csak egy KVM switch képes monitor kell hozzá, vagy egy külön KVM switch. A normál billentyűzeten a mai napig nem tudtam megtanulni tíz ujjal vakon gépelni. A vakon gépelés még megy valamennyire, de csak hat ujjal, amiből a hüvelyk igazából csak a szóközt használja és ezt én nagyon nagy pazarlásnak tartom, hisz az a legügyesebb ujjunk. Ezért kapott nálam rögtön ötöt. Ezen simán megy a tíz ujjas vak gépelés.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
nyunyu
félisten
válasz Synthwave #104 üzenetére
Gumidómos AppleDesign Keyboard '94-ben jelent meg, egy évre rá szántották be a mechanikus Apple Extended Keyboard II-t.
ADK még ADB-s volt, első USB billzetük a TV házába épített iMacekkel jelent meg '98-ban.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #107 üzenetére
"mehetne a billencses topik összefoglalója mellé/helyére"
Jó ötlet.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Trailblazer
veterán
válasz Synthwave #61 üzenetére
Nézd, én nem csak a téged érdeklő részekről beszélek (illetve döntően nem arról), illetve leginkább az apró egészéről. Jómagam csak akkor tudok eladni bármit is, ha mélyen alászállok a többi hasonló cucc ára alá (vegyünk mondjuk egy vga-t), különben csak nézegetik, látom, hogy szalad felfele a megtekintések száma, de soha egy megkeresés privátban, hogy like: öcsém, nem lehet 1-2 ezret alkudni? Nem, ha nincs mélyen a többieké alatt, nem fog elmenni, és sosincs kis alku. Ami meg nekem kéne, azt túlárazottnak látom, és ellenoldalról úgy tekintem, hogy rákérdezni sem érdemes.
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #61 üzenetére
Az előre utalás pozitívum lenne? Azért van vastagon szedve a HA kezdőoldslán hogy "Soha ne utalj előre!" ?
-
Trailblazer
veterán
válasz Synthwave #58 üzenetére
A gond az, hogy szotyi árakat nem szoktam ott látni, sőt. Mindenki úgy árulja a használt sz.rját, mintha az élete múlna rajta. És a hangsúly az árulján van, mert többnyire elmegy tőle a kedvem, és nem veszek semmit apróról.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #44 üzenetére
Köszi a tipppet, megnéztem a B-series-t, de azt hiszem, kihagyom: nem állhatom a "szigetes" kialakítást, elég baj nekem, hogy a céges Latitude-on(meg előző munkahelyen a Thinkpad-okon) is az van, ha elférne egyszerre az asztalon, a lapost is a V6 Max-ról hajtanám, lehet ki is próbálom hogy elférek-e csak 2 kijelzőn, vagy mindenképp kell a laposé is...
Esetleg jófajta optikaira van tipped LP vonalon? K5-öt vagy K5 SE-t kipróbálnám, ha nem ilyen profilú capekkel járna, hanem a Cherry Stream-hez hasonlóval(pl a Razer Deathstalker).[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #18 üzenetére
"Nem csak szöveg gépelésekor, hanem bármilyen munkánál előny, ha minden közvetlenül a nyugalmi állapotban lévő ujjaid körül van. Fiziológiailag is szerencsésebb, és gyorsabb is."
Épp azt mondom, hogy a "nagykönyvi" tartás az nem bármilyen munkára alkalmazható.
Csak szövegbevitelre - ha már egerészni kell mellette akkor durván szuboptimális, a numpadot se nagyon veszi számításba, se semmi egyéb perifériát, amit esetleg közben használni szeretnél. Gépíróknak lett kifejlesztve.
Értem én, hogy te sokat gépelsz, de más meg nem, és nekik nem ugyanaz az optimális.
Nekem első sorban az NKRO miatt kell mechanikus billentyűzet, amúgy a scissoros régi ThinkPad billentyűzet gépelési érzetét részesíteném előnyben(persze full size preferenciával)... a Cherry Stream hasonló még - ha lenne magyar kiosztással, NKRO-val, instant get lenne...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
-
Kansas
addikt
"objektíven hatékonyabb, hogy ha a lehető legkevesebbet vagy egyáltalán nem mozdulsz el a home row-ról"
Hosszú szöveg gépelésekor, semmi más esetben. Ugyanaz vonatkozik a lebegtetett csuklóra is - WASD-hez jobb egy csuklótámaszon pihenő csukló, és erősen gyanítom, hogy CAD-ezéshez, videószerkesztéshez vagy egyéb munkatevékenységhez se a gépelési tartás az ideális."A nagykönyv nem a mit tekintünk szubjektíven normálisnak, hanem a nagykönyv."
De kár is, hogy ilyen nem létezik, csak gépíráshoz(vagy ha van direkten a különböző PC-s használati módokhoz, linkeld plz)... de ahogy mára a mobiltelefonnak csak egy funkciója a telefonálás(nem is feltétlenül mindenkinek az elsődleges), kb. a billentyűzetnek is ugyanez a viszonya a hosszú szövegek gépelésével."ha pont centerbe rakod magad előtt a billentyűzetet"
Nem rakom pont centerbe a billentyűzetet, többnyire olyan helyzetben van, hogy a bal alkarom egyenes helyzetéhez a WASD/ASDF passzol, a jobbhoz pedig az egér. Nem 10 ujjal gépelek, hanem inkább 6-7-tel, így nem különösebben gond, ha gépeléskor a jobb kézfejem szöget zár be a billentyűzet vonalával(nem facsarom ki a jobb csuklóm, annak nem lenne jó vége). Ha tudom, hogy hoszabb szöveget fogok bevinni, akkor valamelyest(~5 centivel) inkább középre húzom a billentyűzetet.
Tudom, hogy ez gépeléshez szuboptimális(legalább is a "nagykönyvi" gépelési tartáshoz képest), de minden máshoz viszont sokkal kényelmesebb.Visszatérve a "nagykönyvhöz"... Azt se felejtsük el, hogy attól is függ, milyen nyelven gépel az ember - a billentyűzet szabvány kiosztása, úgy az ANSI, mint az ISO, az angol nyelv gyakorisági statisztikái alapján van kialakítva, az összes többi nyelvi kiosztás annak egy erősen szuboptimális módosulata/kiterjesztése. Aki sokat gépel az angoltól eltérő nyelven, annak, - fogalmazzunk úgy - más gombok kopnak jobban a billentyűzetén...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Cyberpunk 2077
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest