- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #228 üzenetére
Köszi a tippet, érdekes ez a Qwertykeys Neo65, ha valaha építésre adom a fejem, tuti ezt próbálom ki először... de most inkább készre szereltekre pályázok.
A K2 HE is tetszik, hol kapni itthon 55+ÁFA-ért? Vagy ezt a gyártótól rendelve értetted?
A Lemokey P1-ek(normál és HE) is tetszenek még(a Kerychron oldalán nem nehéz beléjük botlani) de egyelőre azok is kilógnak a keretből.
Szerencsére ezekkel a paraméterekkel sokkal több találatot adnak a keresők, mint a standard paramétereimmel, így eltart még jó ideig míg végigérek a találatokon... -
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #226 üzenetére
Ránéztem erre a cuccra én is, és nagyon tetszetős...
Erről eszembe jutott, hogy célegyenes közelbe került a "desktop Steam Deck" projektem, és nem ártana hozzá valami patent célirányos billentyűzet.
Különösen azért lennék kíváncsi a javaslataidra, mert ezúttal el tudok tekinteni a fő PC-mhez használt billentyűzet esetén meglevő rigolyáim többségétől, mivel ez dedikáltan és 100%-ban csak játékra kell, semmi netezés, kommentelés vagy szövegszerkesztés.Így a módosított preferenciáim:
- 65-75%-os méret, mert itt fontos már a kompaktság és értelmét veszti a keypad
- wireless, lehetőleg dongle-lal
- lineáris switch
- Kiosztás és szabvány(ISO/ANSI) kb. mindegy, bár azért az angol preferált az egzotikus kiosztásokkal szemben
- nem baj, ha van rajta knob (V6Max rászoktatott)
- layerezés nem fontos
- bónusz ha tud USB pass-through-t(egér vagy kontroller rákötése céljából)
- Keychronnál ne legyen jelentősen drágább, tehát úgy 40-60e HUF-ba férjen beleElőre is ezer köszi bármilyen javaslatért!
u.i.: jelen pillanatban Keychron V1 Max a default, ahhoz képest jönnének jól olyan tippek, amik ár/értékben vagy feature set-ben túlételjesítik és vannak vele tapasztalatok(szívesen guglizok, nem annak a kiváltására kérek tanácsot). -
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #221 üzenetére
Köszi, de inkább nem. Nem szeretnék pénzt költeni olyanra amiről tudom, hogy nem nekem való. Attól még, hogy nem próbáltam ki saját kezűleg "egy modern, közepesen vagy erősen taktilis kapcsolót egy normálisabb buildben" pontosan tudom, hogy nem nekem való, mert felfogtam, hogyan működik és mire jó, és nekem nem jön be(relatíve, persze, azért még ezerből ezerszer azt választanám egy bármilyen clicky helyett
).
Az MSI-ről is pontosan tudtam, mielőtt megvettem, hogy nem annál fogok hosszú távon kikötni, de az volt olyan árban amit akkor hajlandó voltam rá szánni és átmeneti megoldásnak jó volt, az átlag gumiharangoshoz képest az is masszív előrelépés volt... de már akkor világos volt, hogy hosszú távon nekem a lineáris szolgálja ki az ízlésem, mostanra az is világos, hogy abból is a nehezebbek, ami még nem biztos az az, hogy elég lesz a közepesen nehéz, vagy a nagyon nehezekre fogok rákapni... meglátjuk.Őszintén, ha lenne hasonlóan strapabíró, nKRO-képes, scissor switches, modern, világítós, 100/110%-os magyar billentyűzet, eszembe se jutnának a mechanikusak... de nincs, és jellegéből adódóan nem is nagyon várom, hogy valaha lesz, és akkor már egy lineáris switches mech(esetleg optikai/analóg) a második legjobb megoldás. :p
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #216 üzenetére
Lehet, de nem igazán szeretem a taktilisat, még ha nem is utálom. Jobb híján elmegy kategória.
Ha ennyi pénzt fizetek érte, akkor olyan legyen, ami nekem jó, nem csak "elmegy".
Anno egy MSI GK-701-es billentyűzet volt az első mechanikus amit használtam, barna switchekkel, választási lehetőség nélkül. A "tactile bump" inkább olyannak érződött, mintha egy lineáris switch szar QC következtében sorjás lenne és szorulna... csak annyival jobb volt a gumiharangosoknál, hogy kibírtam... de kösz, nekem ne röcögjön, ha nem muszáj. -
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #204 üzenetére
Igazából én nem "közepesen nehéz, erősen taktilis" kapcsolót kerestem, hanem nagyon nehéz(nagy lenyomási erőt igénylő) lineárisat, Cherry Black-hez hasonlót(csak talán jobbat).
A múltkori tipped(KiiBOOM Topaz) jónak tűnik, csak még rá kell magam venni, hogy legyen rá büdzsé(másra meg ne annyi)...
Azért köszi. Boldog új évet!
-
-
Kansas
addikt
Az nem sokban tér el az enyémtől... én februárban vettem a K10 Pro-hoz egy RGB-inkompatibilis PBT kupakszettet, meg most egy szett silver switchet.
-
Kansas
addikt
Nekem nagyon úgy tűnik, neked a taktilis switchek lehetnének a barátaid, azoknál a "röcc" elég szépen megmutatja, hol regisztrálják a leütést, elég addig nyomni, ha tudod - elég a lineárisat is, csak ott nem érzed, hogy hol van az "ott"... clicky még jobb lehetne, csak azt sokan(köztük én is) utálják a hangjáért, de antiszociálisoknak és inceleknek ideális lehet...
Van belőle rövid úton járó is... ezokon még 2mm-t se kell lejjebb tolni gépeléskor, ha valakinek az a zsánere.
Vagy LP-k...És én még nagyon a felszínét kaparom a dolgoknak, szándékosan, nem akarok rabbithole-ba ugrani, meghagyom azt a vájtfülű(-kezű)eknek...
-
Kansas
addikt
Pl. egy ilyen szettért magyar kiosztással, még akár középmélyen is hajlandó lennék a zsebembe nyúlni... de egy klasszikus IBM ThinkPad színvilág se állna messze tőlem... bár az talán kicsivel olcsóbbért
Emellett a cikk által ihletett nézelődésem közben megtetszettek a side-printed shine-through keycapek, ha abból lenne HU-ISO valahol, instant get lehetne egy szett...
-
Kansas
addikt
Nem tudom, egy olyan eszköz esetében, amit úgy designolsz át szinte ahogy akarsz, a "bűnronda" elég olcsó vacak érvnek tűnik, még ha szubjektív is...
De hát kinek-kinek a saját kényelmi/lustasági szintjéhez... én se megyek el olyan messze a customizálás útján, mint Synthwave-ék, de azért egy új kupakkészlet nem a világ se árban se fizikai erőfeszítésben(csere), bár ha hozzám hasonlóan nem vagy hajlandó lemondani a magyarról, akkor azért kis utánajárás/türelem kell hozzá... de pl pont most találtam egész ígéreteseket Etsy-n...
-
Kansas
addikt
Ha arra gondolsz, hogy lineárisat nagy aktuációs erővel, akkor a válasz az hogy igen, de nem vagyok benne 100%-ig biztos.
Barnám volt régebben(Cherry), nem utáltam, de nem is voltam oda érte, a kék jellegúeket viszont ki nem állhatom.
Most mindkét billentyűzetemben piros switchek vannak, a K10-ben Keychron K Pro-k, a V6 Max-ban nem vagyok biztos: a Keychron oldalán Gateronokat írnak(Jupiter Red), de az AfterHours oldalán viszont arra is K Pro-t és tőlük vettem...
A K Pro Silver elég olcsó, hogy csak kipróbálni is megvegyem, úgyhogy belevágtam, kéne valami a nehéz oldalról is, aztán meglátom és/vagy összekombinálom.
A lényeg az lenne, hogy ha a silver a rövid útjával nem jönne be(bár azért esélyesen jó lesz), akkor valami olyat próbáljak, ami jobban ellentart a püfölésnek - nem épp légiesen könnyed a gépelési stílusom...
Mindezt a lehető legminimálisabb piszmogással/hibalehetőséggel, nem a folyamat érdekel, hanem a végtermék, maga a billentyűzet-mókolás aligha lesz valaha a hobbim.
Néztem extra erős Gazzew Boba-kat is, de azoknak az ára nem a könnyed próbálgatásra predesztinálja őket... 10-es csomag belőlük nem sokkal olcsóbb a 110-es Keychron K Pro pakknál. -
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #132 üzenetére
Én most rendeltem egy 110-es csomag Keychron K Pro Silver switchet közvetlenül a Keychron webshopjából $16-ért a rövidebb kapcsolóútért a V6 Max-ba, és később jó lenne egy szett Oil King switch a K10 Pro-ba, csak annak az ára kicsit még megfekszi a gyomrom, de majd ráveszem magam... esetleg van tapasztalatotok vele, vagy tipp egy másik fajta nagy erővel járó kapcsolóra?
-
Kansas
addikt
Valóban, de nem is kéne minden részletre kiterjedő összehasonlítás, elég lenne ha a kirívóan szar és meglepóen jó vételek lennének kiemelve, objektív különbségek alapján.
Nyilván a közepes minőségű, közepes árú(meg úgy általában az átlag körüli ár/érték arányt felmutató) termékek közt végtelenül szubjektív a különbségtétel.#94Reggie0 na ja, nem nagyon van hot-swap képes konzumer /budget billentyűzet, ez sem az.
-
Kansas
addikt
Nem programozhat mindenki...
Igaz, opto/mech. billentyűzetre sincs mindenkinek szüksége... akinek nincs se szüksége, se büdzséje, annak felesleges venni.
Akinek szüksége van, de büdzséje nincs, az előbb-utóbb össze tud kuporgatni egyre.
Akinek meg büdzséje van, szüksége nincs, az meg eldönti, akar-e, tetszik-e neki, aztán aszerint cselekszik.Azért főleg a második kategória képviselőinek jól jönne egy olyasmi oldal a billentyűzetek kapcsán, mint ami a tápok esetében a "Tier list"... régen erre jó volt a helyi topik ajánlott listája, de az már nagyon rég óta nem frissül, gondolom elfogyott rá az erőforrás (pénz/idő/kedv)...
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #44 üzenetére
Köszi a tipppet, megnéztem a B-series-t, de azt hiszem, kihagyom: nem állhatom a "szigetes" kialakítást, elég baj nekem, hogy a céges Latitude-on(meg előző munkahelyen a Thinkpad-okon) is az van, ha elférne egyszerre az asztalon, a lapost is a V6 Max-ról hajtanám, lehet ki is próbálom hogy elférek-e csak 2 kijelzőn, vagy mindenképp kell a laposé is...
Esetleg jófajta optikaira van tipped LP vonalon? K5-öt vagy K5 SE-t kipróbálnám, ha nem ilyen profilú capekkel járna, hanem a Cherry Stream-hez hasonlóval(pl a Razer Deathstalker). -
Kansas
addikt
Nemtom, nekem ezek a Keychron-ok egész bejövősek, értelmes áron, van egy patent V6 Max-om(knob-os), és egy kissé leteázott(szerencsére csak a LED-ek látták kárát) K10Pro-m, mindkettő piros switchekkel, mindkettő nagyon tetszik - mondjuk a Redragon-szintűektől egész biztos elvették a kedvem egy életre, akkor már inkább egy ollós-gumiharangos Lenovo vagy Logi...
Ezzel együtt az is biztos, hogy a Keychron feletti szint erősen diminishing returns nekem, top-end tuti nem nekem való, nem feltétlenül tudnám értékelni, amivel azok többet tudnak, nem utolsó sorban mert kevés a 100%-os kiszerelés azok közt... -
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #18 üzenetére
"Nem csak szöveg gépelésekor, hanem bármilyen munkánál előny, ha minden közvetlenül a nyugalmi állapotban lévő ujjaid körül van. Fiziológiailag is szerencsésebb, és gyorsabb is."
Épp azt mondom, hogy a "nagykönyvi" tartás az nem bármilyen munkára alkalmazható.
Csak szövegbevitelre - ha már egerészni kell mellette akkor durván szuboptimális, a numpadot se nagyon veszi számításba, se semmi egyéb perifériát, amit esetleg közben használni szeretnél. Gépíróknak lett kifejlesztve.
Értem én, hogy te sokat gépelsz, de más meg nem, és nekik nem ugyanaz az optimális.
Nekem első sorban az NKRO miatt kell mechanikus billentyűzet, amúgy a scissoros régi ThinkPad billentyűzet gépelési érzetét részesíteném előnyben(persze full size preferenciával)... a Cherry Stream hasonló még - ha lenne magyar kiosztással, NKRO-val, instant get lenne... -
Kansas
addikt
"objektíven hatékonyabb, hogy ha a lehető legkevesebbet vagy egyáltalán nem mozdulsz el a home row-ról"
Hosszú szöveg gépelésekor, semmi más esetben. Ugyanaz vonatkozik a lebegtetett csuklóra is - WASD-hez jobb egy csuklótámaszon pihenő csukló, és erősen gyanítom, hogy CAD-ezéshez, videószerkesztéshez vagy egyéb munkatevékenységhez se a gépelési tartás az ideális."A nagykönyv nem a mit tekintünk szubjektíven normálisnak, hanem a nagykönyv."
De kár is, hogy ilyen nem létezik, csak gépíráshoz(vagy ha van direkten a különböző PC-s használati módokhoz, linkeld plz)... de ahogy mára a mobiltelefonnak csak egy funkciója a telefonálás(nem is feltétlenül mindenkinek az elsődleges), kb. a billentyűzetnek is ugyanez a viszonya a hosszú szövegek gépelésével."ha pont centerbe rakod magad előtt a billentyűzetet"
Nem rakom pont centerbe a billentyűzetet, többnyire olyan helyzetben van, hogy a bal alkarom egyenes helyzetéhez a WASD/ASDF passzol, a jobbhoz pedig az egér. Nem 10 ujjal gépelek, hanem inkább 6-7-tel, így nem különösebben gond, ha gépeléskor a jobb kézfejem szöget zár be a billentyűzet vonalával(nem facsarom ki a jobb csuklóm, annak nem lenne jó vége). Ha tudom, hogy hoszabb szöveget fogok bevinni, akkor valamelyest(~5 centivel) inkább középre húzom a billentyűzetet.
Tudom, hogy ez gépeléshez szuboptimális(legalább is a "nagykönyvi" gépelési tartáshoz képest), de minden máshoz viszont sokkal kényelmesebb.Visszatérve a "nagykönyvhöz"... Azt se felejtsük el, hogy attól is függ, milyen nyelven gépel az ember - a billentyűzet szabvány kiosztása, úgy az ANSI, mint az ISO, az angol nyelv gyakorisági statisztikái alapján van kialakítva, az összes többi nyelvi kiosztás annak egy erősen szuboptimális módosulata/kiterjesztése. Aki sokat gépel az angoltól eltérő nyelven, annak, - fogalmazzunk úgy - más gombok kopnak jobban a billentyűzetén...
-
Kansas
addikt
Nem hiszem, hogy ennek lenne külön neve, ez nem annyira szabványos, mint inkább csak egy kényszerű helyspórolási technika volt hogy odaférjen a hatos blokk fölé a három extra funkciógomb. nem is minden gyártónak volt hasonló... emlékeim szerint többnyire budget gyártók használták, mint a te példádban szereplő Trust is.
-
Kansas
addikt
"ujjaink a lehető legkevesebbet vagy egyáltalán ne mozduljanak el a home row-ról (ASDF JKLÉ), amely a nagykönyvben megírt, ideális használati mód lenne"
Gépeléshez talán, játékhoz kevésbé(netezéshez, médiafogyasztáshoz pedig szinte egyáltalán nem), azt a "nagykönyvet" írógépekhez szabták.
Én a magam részéről az időm relative kis részében kell gépeljek pár szónál többet, és szerencsére a vállam is elég széles ahhoz, hogy gyakorlatilag ne kelljen "terpesztenem" egy K10 vagy V6 mellett... amivel valószínűleg nem tartozok a többséghez, de azért vagyunk így elegen... és az se véletlen, hogy az elmúlt 30+ év billentyűzet-használata mellett, gépíró szülő gyerekeként se tanultam meg vakon gépelni - egyszerűen semmi szükségem nem volt rá, és most sincs.
Szóval óvatosan azzal, mit tekintünk "normálisnak"...!
Arról nem beszélve, hogy hiába kompakt a kis 60-65%-os méretű billentyűzet, de az emberek többsége nem szeret billentyűkombót használni arra, amire lehet dedikált billentyűt - persze ésszerű kereteken belül... de a 102-105 gombos billentyűzetekre se véletlenül kerültek fel a multimédia gombok, az hogy azóta javarészt lekerültek onnan, nem annyira annak köszönhető, hogy ne férnének el ott normál méretben, hanem inkább a 12-13"-es kis szubnotik elterjedése miatt, ahol rákényszerülnek a gyártók a kompakt kiosztásra, mert ha akarják, sincs több hely(míg pl az én 15.6"-os Legion-omra már vígan odafér, még ha kicsit zsúfolva is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest