Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Mourgul #184 üzenetére

Jó döntés. Q8 gang. :D

A kolléga nem olvasta ezt a cikket, pedig benne van, hogy a kenés gyakorlását nem az elég drága, rögvest használni akart Gazzew Boba U4T Clearekkel kezdjük. Meg a taktiliset nem Krytox GPL 205G0-val, hanem inkább Tribosys 3203-mal kencézzük. Ellenben szerencsére a legtöbb modern kapcsolóval már nem kell kulimászkodni, elég jó a gyári kenés (legfeljebb rugócsere, ha arról van szó).

Kupakból nem vagyonért jó, AliExpressről:
    –Cherry profilos Shenpo vagy XMI dye-sub PBT
    –AF SA profilos DaYe doubleshot ABS

Esetleg beszállhatsz a topikosok egyedi HU ISO XMI dye-sub PBT rendelésébe.
    A plate fájl Molydeusnál van.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Mourgul #180 üzenetére

A következő szint? Valami fémházas cucc, rugalmas mounttal. Ha tűrhetően gépelsz, akkor az Alice/Arisu kétségtelenül jó irány. Ha a 80 százalékossal elvagy, akkor szerintem a 65-tel is ellennél, főleg akkor, ha QMK/VIA-s darabot veszel.

A Keychron Q8 Knob ISO barebone-ok még mindig nevetségesen olcsók itthoni boltokban. Az egy jó kiindulási alap lehet. Kapcsolók, kupakok ízlés szerint (mondjuk egy jó Shenpo/XMI dye-sub PBT, Cherry profillal vagy DaYe doubleshot ABS, AF SA profillal, és akkor nem költöttél egy vagyont). Egy csuklótámasz nem árt hozzá, mert elég magas a ház.

Plate-tel is lehet bűvészkedni. Alapból acél van benne, de a gyártó árul alut, sárgarezet, polikarbonátot és FR4-et is hozzá. De ha kell, szerintem tudok adni plate fájlt. Az eredetivel volt munka, mert elég hanyagul dobta össze a gyártó, CAD-ban ki kellett pofozni, hogy lehessen vágatni belőle jót. Billencstopikos kolléga megcsinálta, így vágattam hozzá POM-ot és szőtt szénszálas kompozitot. --> $$$

UHK: Nem tudom. A 60-as tetszik, de ha teljesen felkitelem, akkor már olyasmi árban megy, mint a sculpted keywelles dolgok (Dactyl Manuform, Charybdis, Kinesis Advantage széria stb.), szóval részemről eléggé okafogyott.

Új hozzászólás Aktív témák