Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Elmentem a Media Marktba probalkozni,"
De az álmok gyors halált haltak.Az Alza kiállítótermében előfordulnak Keychronok is. Vagy apró, ha nem akarsz túlköltekezni. Esetleg érdemes lehet kivárni egy jó Akko ackiót (szokott menni időről időre), ha a HU ISO nem kötelező.
"Meg a jo draga logitechek is gagyi erzest keltenek."
A Logitech már régóta elég vicc. Leginkább az árképzésnél szokott lenni egy alsó hangon kétszeres szorzó a reálértékhez képest.
"Konnyu hozzaszokni a johoz ugytunik.."
Hát, nem kifejezetten nehéz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
CriticalHit #238 üzenetére
Igyekszik az ember, főleg, ha az egyik hobbija van terítéken.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #222 üzenetére
V Max (vagy Q/Q Max) széria legyen, és szerintem próbáld ki a Kailh BOX Jade kapcsolókat!
Lehet, hogy tetszeni fog. Megfizethető, közepesen nehéz/közepesen taktilis, mélyebb tónusú, letisztult hangú kattogós finomság.
Hasonló karakterisztikával, te még teltebb és mélyebb hanggal Kailh BOX Crystal Pink.
Ha valamivel kevesebb taktilitást szeretnél, plusz könnyebb rugót, akkor Kailh BOX White. Ez még játszani is elég korrekt imo, viszont a hangja picit magasabb, halkabb, és nem olyan telt, mint a Jade.
Ha meg kifejezetten erős taktilitást akarsz nehéz rugóval, akkor az öblös hangú Kailh BOX Navy. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A magyar az idővel kopós-fényesedős ABS, de ettől függetlenül hajrá! Ha ez a formátum kell, talán a legjobb, amit újonnan ennyiért vehetsz, főleg hazai boltból. Az üzletből kevesebb, mint az MSRP feléért árult Q5 barebone-okról sajnos már lecsúsztál.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, nem egy nagy művészet vagy időbefektetés összerakni, és ezért a pénzért szerintem messze a legjobb, amit vehetsz hagyományos gombelrendezésű cuccból, ráadásul teljesen ízléshez szabható. A Keychron felett van, minimum egy polccal. A V1 Max esetében inkább kettővel.
A billencses topikban többeknek is van, szóval elsőkézbeli tapasztalatot is kérhetsz róla.
Itthon még nem láttam a K2 HE-t. A 140 dollárra írtam.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, őszintén szólva 40-60k-ba nem nagyon fér bele olyan újonnan, ami túlságosan jobb lehetne a V1 Maxnál erre, főleg nem vezeték nélkül. Esetleg a K2 HE (55k+ÁFA), mivel az analóg. Persze lehet kísérletezni az olcsó, fémházas/gasket mountos kínai csodákkal is, de azok nem igazán az asztalom.
Vaaaagy...Qwertykeys Neo65 tetszőleges színben/nehezékkel, tri-mode hot swap NYÁK-kal és mondjuk CF plate-tel. Ennek elég baráti ára van. Kapcsolónak valami finom, rövidített úton járó és könnyű lineáris (pl. Gateron G Pro 3.0 Silver, Akko V3 Silver Pro, Geon Raptor MX Extreme, Kailh BOX Blueberry/Blackberry Ice Cream Pro, HMX Xinhai stb.), kupakoknak meg egy Shenpo/XMI dye-sub PBT (Cherry) szett Aliról. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az ízlés változik, de te tudod.
Itt clicky volt az első mecha, aztán két év után hosszú ideig (évek) gyakorlatilag csak lineárisakat használtam (túlnyomó többségben a nagyon könnyű, rövidített úton járó fajtából), az utóbbi fél évben meg főleg taktilist (Wuque Studio WS Brown, Gazzew Boba U4T Clear és Bsun Ruben Hornet Tactile), néha clicky-t, és csak elvétve lineárist.
Az utóbbi 2-3 hétben meg megint clicky-t, mert a Kailh BOX Jade igencsak bejön gépelni, még Cherry profilos kupakkal is igen precíz, és kellemes hangja van sárgaréz plate/plate foam/tape mod kombóval. Játszani talán egy fokkal jobb lenne a könnyebb BOX White variáns, de már úton van, és lehet, hogy egy darabig az lesz a main. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mármint a kenetlen, lineárisnak csúfolt, enyhén taktilis Cherry MX1A Brown reszelt? Mert az nem meglepő.
Az enyhén taktilis, kenetlen switch-eket valószínűleg nem neked találták ki, de ennyi.
Szerintem próbálj ki egy modern, közepesen vagy erősen taktilis kapcsolót egy normálisabb buildben, mielőtt leírod az egész fajtát. Még meglepődhetsz. Tapasztalat.
Imo ezekhez jobb a rugalmas, puhább pate és a Cherry-nél magasabb kupakprofil, de kit szeret.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amúgy ha még érdekel közepesen nehéz, erősen taktilis kapcsoló, akkor Wuque Studio WS Brown.
Egyik kedvencem, és nagyon hasonlít a Bobához. Egy nagyon picivel kevésbé taktilis (így is bőven az), meg nekem egy kicsit jobban tetszik az U4T Clearek hangja, főleg a 2u+ kupakok alatt (ez meg szubjektív).
Cserébe jóval olcsóbb, dobozszár, és nem hajlamos benne maradni a bejáratatlan Gateron foglalatokban. Valamivel rövidebb úton jár (4 mm helyett 3,8 mm), és hosszabb a rugója, szóval picit nehezebben indul a lenyomás, meg erősebb a visszacsapás. A 35 darabos szett szép tálcás kiszerelésben jön. Long pole, szóval nem halk, és valamivel határozottabb a bottom out, de aztat szeressük.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
st.jimmy #201 üzenetére
Ez valami irgalmatlan gányolásnak és céltalan pénzégetésnek hangzik.
Ha Cerakeyt akarsz, akkor vegyél egy hozzá méltó US ANSI alapot, oszt jó napot.
Az US ANSI enter szerintem még jobb is, mint az ISO. Közelebb van a home rowhoz, így nem kell annyira nyújtózkodni ujjakkal, plusz kupakszetteknél is sokszor olcsóbb/egyszerűbb. Az összes ISO billencsemet bármikor elcserélném egy ugyanolyan, de ANSI modellre.
Az utóbbi hónapban úgy vettem észre, hogy a jobb shift is jobb enternek, mint a szimpla ISO. Itt – ANSI híján – mindenesetre marad.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #198 üzenetére
Teljesen plug and play.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #196 üzenetére
Ahogy írtam, eddig még soha nem vettem retekbányát, pedig nem egy vagy tíz biznisz volt a múltban. Mondjuk nem is egyhetes újoncokkal szoktam üzletelni.
Finnyáskodni meg legfeljebb akkor lehet, ha van pénz lóvéra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #191 üzenetére
Bezony, embert próbáló dolog másfél/kéthetente egyszer, lefekvés előtt rácsatlakoztatni a kábelére.
"Tudom, mit él át egy keyb vagy egér."
Azt én is. Az egerek 2007, a billencsek meg 2018 óta a hobbim. Volt és van is itt "ez-az".
Eddig csak csitti-fitti billencseket/egereket vettem apróról, szotyiért, de egy kupakszett levétele, szakszerű átmosása, majd visszarakása sem több egy óránál, ha ultrakényes vagy. Cserébe pedig tízezrek maradnak zsebben.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #189 üzenetére
Akkor használod vezetékes üzemmódban, de nem értem, hogy miért tennél ilyet, ha nem eSport döntőben ülsz, és épp biztosra akarsz menni.
A Rapture tényleg gyatra. Már ha mechanikus billentyűzetről van szó. Ilyen kis pénzből legfeljebb apróról veszünk Ducky-t vagy Akkót.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave #187 üzenetére
"2,4 GHz + BT + kábel, 1000 Hz, gasket mount, polikarbonát plate, hot swap, némi csillapítás, és a kupakok minősége sem olyan gyatra, mint a Rapture-on."
Plusz csavaros stabilizátorok, PC/Mac üzemmód és a QMK/VIA programozhatóság (asszem' ez is öt réteget támogat), de van webes driver is. És remek ár/érték arány.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #186 üzenetére
"erősen belépő modell lehet..."
Elég erősen. A merev, lebegőgombos plasztikzörgés kakofóniája. Nekem legalábbis bántja a fülemet.
Nyilván egy membránosnál azért még ez is sokkal jobb.
Természetesen a második opció. Már ha számít, hogy mit püfölsz.
Ha minden áron kell num pad, és nem akarsz más kiosztások felé sem nyitni + boltból vásárolnál, akkor Keychron V5 Max/V6 Max (inkább az előbbi; helytakarékosabb, és annál is ott van a QMK/VIA, szóval minden gomb szabadon programozható, így a kurzorpozicionáló klaszter hiánya nem létező probléma), oszt annyi. Brown vagy Banana kapcsolókkal. Ezekből még HU ISO is van.
2,4 GHz + BT + kábel, 1000 Hz, gasket mount, polikarbonát plate, hot swap, némi csillapítás, és a kupakok minősége sem olyan gyatra, mint a Rapture-on. Szóval egy korrekt belépő az igényesebb cuccok világába.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Jó döntés. Q8 gang.
A kolléga nem olvasta ezt a cikket, pedig benne van, hogy a kenés gyakorlását nem az elég drága, rögvest használni akart Gazzew Boba U4T Clearekkel kezdjük. Meg a taktiliset nem Krytox GPL 205G0-val, hanem inkább Tribosys 3203-mal kencézzük. Ellenben szerencsére a legtöbb modern kapcsolóval már nem kell kulimászkodni, elég jó a gyári kenés (legfeljebb rugócsere, ha arról van szó).Kupakból nem vagyonért jó, AliExpressről:
–Cherry profilos Shenpo vagy XMI dye-sub PBT
–AF SA profilos DaYe doubleshot ABSEsetleg beszállhatsz a topikosok egyedi HU ISO XMI dye-sub PBT rendelésébe.
A plate fájl Molydeusnál van. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A következő szint? Valami fémházas cucc, rugalmas mounttal. Ha tűrhetően gépelsz, akkor az Alice/Arisu kétségtelenül jó irány. Ha a 80 százalékossal elvagy, akkor szerintem a 65-tel is ellennél, főleg akkor, ha QMK/VIA-s darabot veszel.
A Keychron Q8 Knob ISO barebone-ok még mindig nevetségesen olcsók itthoni boltokban. Az egy jó kiindulási alap lehet. Kapcsolók, kupakok ízlés szerint (mondjuk egy jó Shenpo/XMI dye-sub PBT, Cherry profillal vagy DaYe doubleshot ABS, AF SA profillal, és akkor nem költöttél egy vagyont). Egy csuklótámasz nem árt hozzá, mert elég magas a ház.Plate-tel is lehet bűvészkedni. Alapból acél van benne, de a gyártó árul alut, sárgarezet, polikarbonátot és FR4-et is hozzá. De ha kell, szerintem tudok adni plate fájlt. Az eredetivel volt munka, mert elég hanyagul dobta össze a gyártó, CAD-ban ki kellett pofozni, hogy lehessen vágatni belőle jót. Billencstopikos kolléga megcsinálta, így vágattam hozzá POM-ot és szőtt szénszálas kompozitot. --> $$$
UHK: Nem tudom. A 60-as tetszik, de ha teljesen felkitelem, akkor már olyasmi árban megy, mint a sculpted keywelles dolgok (Dactyl Manuform, Charybdis, Kinesis Advantage széria stb.), szóval részemről eléggé okafogyott.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #177 üzenetére
Lehet, eltartana vagy 40 percig.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A sötétkék Ducky Horizon alfák viszont szerintem rohadt jól mutatnak a sárga One 3-on, az eredeti, sárga modifierekkel.
Sajnos csak moslék minőségű képem van tavalyról, de talán még így is átjön valamennyire;
"Hát, majd egyszer ha nagyon ráérek, biztos építek össze egy ilyen billentyűzetet,"
Nem olyan sok idő amúgy. Ha megjöttek a cuccok, 15-20 perc alatt beledobálod a kapcsolókat, azokra meg a kupakokat.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem túlspilázod.
-----------------------------------------------------------------
(#160) Synthwave: Plusz nem csak a kapcsolók és kupakok befolyásolják a gépelési érzetet, hanem a mount, a plate és en bloc a flex/bounce is. Itt meg aztán végképp nem az van, mint anno.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Mikben nincs sok köze hozzá?"
Például az alapvető kapcsolófelépítésben és gépelési érzetben érzetben. Alma és marhahús. C-64-em még van is itthon, annyiban hasonlít az előttem lévő billencsre, hogy gombjai vannak.
"robosztus kupakok"
Már ahol. Az újkori DCS szettek például direkt vékonyak, hogy tovább fokozzák a viszonylag alacsony profilból eredő, magasabb frekvenciák jelenlétét. Bár kérdés, hogy pontosan mit értesz robusztus alatt, mert egy rakás olyan profil van, amit nem kifejezetten neveznék annak.
"Rugók"
Csak nem mindegy, hogy milyen súlyozásúak, milyen hosszúak és milyen karakterisztikájúak. Nagyon nem.
"és hosszú utak"
Kivéve, ahol nem.
"attól, hogy valaki ínyenc, nem feltétlenül és nem kötelezően fog megérkezni a mechák mélybugyraiba."
Így van. Lehet, hogy kapacitív gumidómos Topre lesz az vagy buckling spring. Mondjuk az Alps sem Cherry-kompatibilis történet, de azt még azokkal venném egy kalap alá. Vagy szimpla, nem túlárazva 50-100k közötti MX-compatible/Choc.
Komolyan érdekelne, hogy miket próbáltál, ha ilyeneket írsz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"A nagy utat bejáró mechanikusok sem a sokat gépelők barátai, inkább csak a marketing hiteti el velük."
Nem tudom, ezt honnan veszed, de nekem a kezeim/ujjaim, a szemeim és a füleim. Persze kinek mi, érted.
"de érezzük, hogy ők vannak kevesebben"
Én inkább azt érzem, hogy aránylag kevesen próbáltak tényleg korrektet. A posztod alapján szerintem te is közéjük tartozol.
"Nem sírom vissza a Commodore-os, IBM-es időket, még ha fancy is és nosztalgikus felhangú csemege is egy mai mechanikus."
Az jó, mert a modern konstrukcióknak nem sok köze van hozzájuk. Főleg, mert a Commodore 64 Mitsumi KSR Type fajtájú, hibrid kapcsolókat használ, míg a vintage IBM-ek gumidómosak vagy buckling springesek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A felső GMK klón: az a baj, hogy ha ilyenből magyart akarsz, akkor legfeljebb gyártatni tudsz, és ott dye-sub lesz, nem doubleshot. Pontosabban reverse dye-sub, annak meg nem olyan a minősége, hogy középmélyen (30-40k) a zsebedbe nyúlj érte, max. ilyen 10k-t ér, még extended kittinggel is.
Átvilágítós side printnél meg csak doubleshot (szóval a legyártatás eh) vagy gagyesz, lézerrel gravírozott lehetne a cucc.
A billentyűzetes topikban egyébként pont mostanában lett leadva egy csoportos rendelés jóféle, Cherry profilos XMI szettekre HU ISO-val, fehér és bézs/szürke alapszínnel + fekete vagy színes karakterekkel. Vaskos falú dye-sub PBT, ilyen ~15k körülre jött ki/készlet.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"de azért egy új kupakkészlet nem a világ se árban"
Nana! Azért nem volna nehéz olyat mondanom, amitől még én is leteszem a hajamat. Kezdésnek ott van rögtön az áhított, DCS profilos Signature Plastics DCS Dark Sky/DCS Reaper/DCS Blue Moon, ami 120-150 dollár/euró (+szállítás, vám, dollárnál még ÁFA), már amikor épp kapható.
Mondjuk bármi, ami Signature Plastics, GMK, Hammerworks CRP, Drop MT3, (Cerakey, ) vagy OG Cherry, az nem lesz olcsó.
De amúgy igen, 15-20-ig bezárólag nagyon korrekt extended szetteket lehet venni, amik köszönőviszonyban sincsenek azzal, amiket itthon megkaphatsz. Néha még 10-15 között is beeshet decens minőségű ez-az.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A V5 Max/V6 Max csak az általánosított ajánlat abban az ársávban, pláne, hogy a HU ISO mellé wireless is.
A magam részéről a vezetékes Q5/->Q8<-/Q9 ISO barebone (itthon boltban ~35-ök, de Q9 van 29-ért is) + Alis Shenpo (Cherry) dye-sub PBT/DaYe (AF SA) doubleshot ABS kupakok + korrekt kapcsolókat favorizálom annak az összegnek a tőszomszédságában. A szuperakciós Q2-k úgy néz ki, elfogytak.
Vagy V8 Max/V11 Max, közvetlenül Keychrontól.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez a kettő van gyárilag hozzá, de akár egy Glorious GWR-szériásat is vehetsz vagy valamilyen másfélét, bár az kétségtelenül nem olyan elegáns, mint a sajátja.
A V Max széria jobb konstrukció, mint a K Max.
Egyébként a V5 Max szerintem még jobb volna, ezért.
"Illetve a csuklótámaszt lehet valahogy rögzíteni a billentyűzethez?"
Hogyne lehetne. A feléd eső perem aljához egy-két vékonyka csík kétoldalú ragasztószalag, és annyi. Jól tart, és nyom nélkül eltávolítható. Ha nem pakolgatod állandóan, sokáig kitart.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát nézd, ha néhány kattintást és egy sétát a legközelebbi FOXPOST automatához (ha esetleg eladnád az alap kapcsolókat) sajnálsz arra, hogy egy épkézláb beviteli eszközöd legyen, amivel napi rendszerességgel órákat vagy kapcsolatban, évekig, akkor sajnos nem tudok segíteni.
Amúgy az, hogy bemész egy boltba, és végignyomkodsz 20-30-40 e-hulladékot, körülbelül tízszer annyi erőfeszítés, mint az én verzióm.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az Outemu által gyártott Gazzew Boba U4T/U4T Clear egy rohadt jó, nehéz/taktilis kapcsoló, de a csöszvedt északi pinje nagyon könnyen beletörhet részlegesen vagy teljesen a Gateron hot swap foglalatokba, ha azok nincsenek rendesen bejáratva (a Keychronban ilyen van). Kailh socketekkel nincs gondja.
Most a héten jön vissza gyógyultan az egyik Q8-am, amibe vagy tizenöt U4T Clear beletört. Wuque titánpullerrel. Örültem neki.
Egyébként Cherry házas, szóval gondoltam rá, hogy az itthon fölösben lévő MX Speed Silverek alsó kapcsolóházára kicserélem a sajátjait, de úgy tűnik, hogy így egy picit veszít a taktilitásából.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A KiiBOOM Topaz pl. egy kellemes nehezebb lineáris, és még rövidített úton is jár.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Keychron V5 Max/V6 Max HU ISO, és ott a 14 napos ellállás.
Bár kötve hiszem, hogy elállnál, főleg Logi után.
Ha esetleg halkított kapcsoló kell, rendelsz Aliról (a gumis csillapítású, mostanában budget siker lineáris Outemu Silent Peach V2/V3 vagy taktilis Outemu Silent Lemon V2/V3 még egy kicsit emlékeztet is a gumidómra a puhább bottom out miatt – de csak egy kicsit
), ami meg benne volt eredetileg, azt kb. ugyanannyiért kiárulod aprón, oszt annyi, van egy korrekt tri-mode billentyűzeted.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Á, a gyerekekkel nem sok közös témám van, és saját gondom is bőven több van annál, minthogy másokét akarjam megoldani.
Hát, a billentyűzetes topik mindig nyitva áll...
De ahogy mondtam, egyáltalán nem rossz a One 3 (nekem is volt három, egy sárga SF még most is), csak az utóbbi időszakban annyira lementek az árak – főleg, ha hozzávesszük az elmúlt egy évben itthon látott, teljesen anomália Keychron árakat, amikor a boltban az MSRP feléért vagy még kevesebbért megy ez-az a full aluházas/vezetékes Q-szériából + ott vannak az After Hoursos HU ISO V Maxek –, hogy már nem top pick.
Tavaly még best buy volt ennyiért. Meg igazából most sem rossz, ha nem igazán tudsz sehogy sem ~30 fölé menni, és nem opció egy 40-50 százalékos Akko akció megvárása, külföldi rendeléssel.
Ha nem az van rajta, érdemes majd 1.07-es firmware-re frissíteni (nem a legújabb, de az a legjobb – az 1.13-at még nem próbáltam).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Akkor az szerintem annyira nem érte meg. Ha nem full size kell, 40-45 körül kihozható vatta új, Q-szériás Keychron (azért az egy más szint), illetve 45-be megy a szintén új V5 Max/V6 Max HU ISO, ami szintén komolyabb történet + tri-mode NYÁK. Itt már érdemesebb hozzárakni.
Amúgy nem rossz az a Ducky sem, csak az árképzése nem az igazi, ha használtban 25 felett van. Úgy fest, az a rengeteg DE ISO kifogyni látszik apróról.
yw
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Dester31 #119 üzenetére
Nem tudom, én 30 év alatt szerintem egyszer sem használtam jobb controlt. Neked mire kell? Amúgy szerintem a szoftverével pótolható.
Érdemes megnézni több vendort. Mindenesetre amit itthon ennyiért vennél (hozzászámolva mindent), annak köze nincs hozzá minőség és tervezés szintjén.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"az elmult 5 ev agyonajnarozott apple billentyuzeteitol en 5 perc alatt inhuvelygyulladast kapok es estere mar 1.5-szeresre dagad fel az ujjam."
Áh, azt is kb. csak olyanok ajnározzák, akiknek még nem volt a kezeik alatt normális billentyűzet. Az Apple utolsó olyan beviteli eszköze, ami 2 forint 14 fillérnél többet ér, még az ADB-s korszakban volt, az meg már manapság vintage kategória ('90-es évek, a G3 előtt).------------------------------------------------------------------------------------
(#86) CriticalHit: "Hol marad azonban a SteelSeries Apex Pro?"
Részemről a boltok polcain. : > Lebegőgombos csoda, és olyasmi összegekért, amibe kerül, már kb. Meletrixet veszek, és az nem egészen egy kategória vele. Szerintem.
A nagy, itthon népszerű mainstream gamer gyártóktól beleraktam az összes olyat, amit ismerek, és már egész vállalható olyannak is, aki jobbhoz szokott, mint az átlag felhasználó. (Tehát billencses szemmel nézve sem egy tuti vakvágány.)------------------------------------------------------------------------------------
(#64) rxmiss, (#69) Horvi, (#72) Victorio, (#79) Skynet258, (#80) CYBERIA, (#81) Rhino666, (#90) haxiboy, (#98) .LnB, (#101) Johnny001, (#103) sittes79: Köszi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
eszterencs #68 üzenetére
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mindig úgy bizniszelek (döntő többségben FOXPOST-tal kombinálva), az, hogy épp eladok vagy veszek, teljesen mindegy. Sok éve még voltak személyes találkák is a fővárosban (a FOXPOST helyett sima posta mellett), de mostanra legfeljebb akkor, ha egy településen vagyunk. Egy-két esetben volt olyan is, hogy csak azután utaltam, miután átvettem a pakkot, de régen vergődök (és elég aktívan) PH-n, így erre több esélyem van, mint mondjuk egy pár éves kvázi-tagnak.
Ha valamit utánvéttel vásárolsz, kifizeted, és lehet a csomagban téglapor. Utalásnál legalább van egy bankszámlaszám, amin el lehet indulni. Plusz bizalmat feltételez, és ebből (is) fakadóan jó eséllyel egy kis alku is (legalább a csomagküldés ára) lesz.
Persze mindenki úgy intézi, ahogy akarja, én csak saját tapasztalatot osztok meg. Nyilván ebben benne van, hogy 99,9 százalékban nem kétnapos újoncokkal kezdek, mindig megnézem az értékeléseket (esetleg a régi rendszerben is), és ha valakik korábban beváltak, akkor prioritást élveznek. Meg néha ráírok olyanokra random, akikről tudom, hogy előtte/akkor valamivel üzletszerűbben nyomták/nyomják az átlagnál, esetleg ismerem őket fórumról, és gyűjtő hajlamokkal küzdenek.
Eddig bevált(, de mindenki a saját felelősségére szervezze a dolgait).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #59 üzenetére
Csak nem nézed eléggé; 100+ üzletet bonyolítottam már ott, korrekt árakkal és az esetek döntő többségében (mindkét irányban) előre utalással, problémamentesen.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #57 üzenetére
Vagy apró. Százszor inkább, mint valami hulladékon püfölődni naphosszat.
Számtalanszor vettem már ott patika cuccokat szotyiért.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Trailblazer #54 üzenetére
Ami újonnan van boltból és tényleg jó, nincs.
Apróért lásd a cikk utolsó oldalán lévő táblázat első rubrikáját (de ott sem a HU ISO dominál).
-----------------------------------------------------------------------
(#53) prolad: Ennél gyorsabb csukló-/ujj-tönkretételt nehezen tudnék elképzelni.
"így még csak nem is lesz drága hobbi, az újdonságok 99.9%-a kiesik."
Ez a testreszabott sculpted keywelles motyókra is igaz. Miután megvetted valamelyiket.-----------------------------------------------------------------------
(#52) Reggie0: Ezt a bérlés dolgot még csak a PCD Maltronnál láttam, de az egy kis angol manufaktúra, kézi vezetékezés és társai, plusz a cuccaik 4-500 font között mennek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Érdemes volna ellátogatnod az Alza kiállítótermébe, hátha van kirakva egy Keychron V5 Max vagy V6 Max. A legtöbb helyen csörgő-zörgő géymer vackokat lehet csak megtapodni.
Köszi.
(#40) HThomas és (#41) zodo: Nektek is.
(#37) maximilian4: "Én nem misztifikáltam túl ezt a mechanikus billentyűzet témát."Én se. Szigorúan a tárgyilagosság vezet.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem nem para, max. egy 10-15 perces visszaszokás kellhet (legalábbis nekem ennyi kő, mikor Arisuról visszamegyek valmiért valahol egyenes gomberdőre, és ott is leginkább csak amiatt, mert a spacebart akarom ütni jobb hüvelyujjal backspace-nek), bár ha sok meló van így, akkor érdemes megpróbálni venni/vetetni egy jót bentre is.
-----------------------------------------------------------------------------
(#28) ViZion: Köszi.
Ha rajtam múlik, a kocsma üresen is marad. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, legrosszabb esetben, ha nem jön be, akkor veszel bele valamit, amiről tudod, hogy baba lesz, a gyáriakat meg kiárulod aprón, és akkor teljesen/részlegesen visszajön az, amit az újakra költöttél.
----------------------------------------------------------------------------
(#22) Kansas: "Csak szövegbevitelre - ha már egerészni kell mellette akkor durván szuboptimális, a numpadot se nagyon veszi számításba, se semmi egyéb perifériát, amit esetleg közben használni szeretnél. Gépíróknak lett kifejlesztve."
Csak nem olvasod el figyelmesen a cikket. Ezek mind benne vannak. Na jó, az egérhez csak az egérfunkciók kiszervezésének lehetősége, képaláírásként, a második oldalon.
num pad alternatíva, home row megtartásával:
A cikk legelső oldalán van kevésbé komplikált kép.
Amúgy egyébként igen, hatékony munkához az is cél, hogy a lehető legkevesebbet egerésszen az ember. Nyilván van olyan is, hogy ez szimplán nem megoldható, de ettől még ugyanúgy gyorsabb, ha minden pár milliméteres ujjmozdulatra van, nem kell össze-vissza nyúlkálni a nem egeret terelő kézzel (vagy épp elengedni az egeret, hogy valamit megnyomj). A leírtakat kontextusba is kell helyezni, de ez már az olvasó dolga.
----------------------------------------------------------------------------
(#23) proci985: Köszi, yw.
"ahogy neztem elegge megvaltoztak a kapcsolok azota, es nem mindig az elonyukre."
Az értelmes halmazban csak az előnyükre.
Nagyságrendekkel nagyobb választék, korrekt gyári kenések, újító ötletek. Kánaán van, még a csak pár évvel ezelőtti állapotokhoz képest is.----------------------------------------------------------------------------
(#21) PTM: Thx neked is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Hosszú szöveg gépelésekor, semmi más esetben."
Nem csak szöveg gépelésekor, hanem bármilyen munkánál előny, ha minden közvetlenül a nyugalmi állapotban lévő ujjaid körül van. Fiziológiailag is szerencsésebb, és gyorsabb is.
Az meg teljesen evidencia, hogy nem játékról beszélünk (de amúgy ott is az a cél, hogy minél kevesebb ujj-/kézmozgás legyen, csak legfeljebb nem a home row-nál, hanem az alapbindjaid körül).
"Ugyanaz vonatkozik a lebegtetett csuklóra is - WASD-hez jobb egy csuklótámaszon pihenő csukló"
Ez benne van a játszós oldalon, és nem csak lebetegedett csuklóra igaz.
"Aki sokat gépel az angoltól eltérő nyelven, annak, - fogalmazzunk úgy - más gombok kopnak jobban a billentyűzetén..."
Elég sokat gépelek magyarul (is), napi rendszerességgel, a minimum tizenpárezer karakter megvan, szóval elhiheted, hogy tudom. Ebből élek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
<3
-----------------------------------------
(#1) Kansas: "elég széles ahhoz, hogy gyakorlatilag ne kelljen "terpesztenem" egy K10 vagy V6 mellett"
Azért, gondolom, annyira nem széles, hogy az alkarjaid egyforma szögben dőljenek (csal legfeljebb ellentétes irányba), ha pont centerbe rakod magad előtt a billentyűzetet."Szóval óvatosan azzal, mit tekintünk "normálisnak"...!"
A nagykönyv nem a mit tekintünk szubjektíven normálisnak, hanem a nagykönyv.
"Arról nem beszélve, hogy hiába kompakt a kis 60-65%-os méretű billentyűzet, de az emberek többsége nem szeret billentyűkombót használni arra, amire lehet dedikált billentyűt - persze ésszerű kereteken belül..."
Nem csak kompakt darabokról szól az írás, de az objektíven hatékonyabb, hogy ha a lehető legkevesebbet vagy egyáltalán nem mozdulsz el a home row-ról. Nem preferenciákat vitat az írás, csak próbál jobb útra terelni, de ehhez persze gyakorlat kell, nem megy a dolog egyik napról a másikra.
Aki meg nem hajlandó új, később meghálált irányba nyitni, az a régi mentén keres valamit, és ehhez bőséggel kap támpontokat.-----------------------------------------
(#2) plömplöm: Most mér szólod le őket? Nagyon antihekkelnek, ilyenkor legalább négy kéz kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest