Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kansas

addikt

válasz totron #157 üzenetére

Nekem nagyon úgy tűnik, neked a taktilis switchek lehetnének a barátaid, azoknál a "röcc" elég szépen megmutatja, hol regisztrálják a leütést, elég addig nyomni, ha tudod - elég a lineárisat is, csak ott nem érzed, hogy hol van az "ott"... clicky még jobb lehetne, csak azt sokan(köztük én is) utálják a hangjáért, de antiszociálisoknak és inceleknek ideális lehet... ;]
    Van belőle rövid úton járó is... ezokon még 2mm-t se kell lejjebb tolni gépeléskor, ha valakinek az a zsánere.
    Vagy LP-k...

És én még nagyon a felszínét kaparom a dolgoknak, szándékosan, nem akarok rabbithole-ba ugrani, meghagyom azt a vájtfülű(-kezű)eknek... :D

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz totron #159 üzenetére

"Mikben nincs sok köze hozzá?"

Például az alapvető kapcsolófelépítésben és gépelési érzetben érzetben. Alma és marhahús. C-64-em még van is itthon, annyiban hasonlít az előttem lévő billencsre, hogy gombjai vannak.

"robosztus kupakok"

Már ahol. Az újkori DCS szettek például direkt vékonyak, hogy tovább fokozzák a viszonylag alacsony profilból eredő, magasabb frekvenciák jelenlétét. Bár kérdés, hogy pontosan mit értesz robusztus alatt, mert egy rakás olyan profil van, amit nem kifejezetten neveznék annak.

"Rugók"

Csak nem mindegy, hogy milyen súlyozásúak, milyen hosszúak és milyen karakterisztikájúak. Nagyon nem.

"és hosszú utak"

Kivéve, ahol nem.

"attól, hogy valaki ínyenc, nem feltétlenül és nem kötelezően fog megérkezni a mechák mélybugyraiba."

Így van. Lehet, hogy kapacitív gumidómos Topre lesz az vagy buckling spring. Mondjuk az Alps sem Cherry-kompatibilis történet, de azt még azokkal venném egy kalap alá. Vagy szimpla, nem túlárazva 50-100k közötti MX-compatible/Choc.

Komolyan érdekelne, hogy miket próbáltál, ha ilyeneket írsz.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz totron #157 üzenetére

"A nagy utat bejáró mechanikusok sem a sokat gépelők barátai, inkább csak a marketing hiteti el velük."

Nem tudom, ezt honnan veszed, de nekem a kezeim/ujjaim, a szemeim és a füleim. Persze kinek mi, érted. :))

"de érezzük, hogy ők vannak kevesebben"

Én inkább azt érzem, hogy aránylag kevesen próbáltak tényleg korrektet. A posztod alapján szerintem te is közéjük tartozol.

"Nem sírom vissza a Commodore-os, IBM-es időket, még ha fancy is és nosztalgikus felhangú csemege is egy mai mechanikus."

Az jó, mert a modern konstrukcióknak nem sok köze van hozzájuk. Főleg, mert a Commodore 64 Mitsumi KSR Type fajtájú, hibrid kapcsolókat használ, míg a vintage IBM-ek gumidómosak vagy buckling springesek. :)

Új hozzászólás Aktív témák