- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
nevemfel #9973 üzenetére
Egy kicsit körbejártam ezt, és elismerem, igazad van.
Ezek szerint JS-ben elméletileg NINCS is tömb, a tömb is objektum, DE az objektumok a gyakorlatban tömb ÉS objektum SZINTAXISSAL is kezelhetők. Viszont akkor félrevezető, hogy tömb szintaxissal létrehozott objektumokat tömbnek "hazudja" a Console ...Megerősítésképpen:
Tanulságos ..., nyilván van gyakorlati előnye, de szigorúan nézve számomra ez inkább zavaró. Az ember azt hiszi, hogy tömbje van, pedig nem is ... -
vz12
tag
válasz
lanszelot #9529 üzenetére
function getSamePieces(t1,t2) {
t3 = t2.slice(); // klónozás
length_before = t3.length;
for (var i=0; i<t1.length;i++) {
idx3 = t3.indexOf(t1[i]);
if ( idx3 != -1)
t3.splice(idx3, 1);
}
nRet = (length_before-t3.length);
while(t3.length > 0)
t3.pop(); // törlés
return nRet;
}
t1 = [1,2,3,4,5,6,7];
t2 = [2,8,2,1,6,1,1];
nSame = getSamePieces(t1,t2);
document.write(nSame);
-
vz12
tag
Persze, kiindulási alapnak gondoltam én is.
Ezért "ragoztam" a scrollozás kérdését, meg a darabszámot, ez a konkrét feladat függvénye.
Ezenkívül a "bezár" metódus része lehetne az is, hogy a "select"-et eltüntetjük, de ez is csak részletkérdés.document.getElementById("mydiv").style.display = "none";
Van amikor elég egy egyszerűbb (kompromisszumos) megoldás is, de ha nem, akkor bonyolítani kell.
-
vz12
tag
Nekem összejött egy megoldás a "size" változtatással: [link]
Ez a megoldás akkor jó, ha a "select" darabszáma nem túl sok (vagyis elfér a képernyőn), mert a scrollozás le van tiltva.
Ha sok elem van, akkor egyrészt a "size" értékét korlátozni kell, másrészt a scrollozást "auto"-ra kell állítani.
A "form"-ot én "div"-re cseréltem.Igen, kicsit régies, de játéknak jó volt.
-
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3734 üzenetére
Köszi, majd ráérő időmben tanulmányozni fogom ezeket.
-
vz12
tag
A JS számolások aritmetikai pontosságának növelésére van-e valakinek valamilyen ötlete?
Mert a beépített számomra egy kicsit igénytelen, kicsit durvának tartom hogy már egy egyszerű szorzásra is pontatlan ( illetve vagy pontatlan, vagy nem ! ), megengedő módon a gyökvonást még valamennyire megérteném ...
pl.1: 17 * 1.1 = 18.700000000000003
pl.2: 7410 * 0.43 = 3186.2999999999997
pl.3: Math.pow(Math.sqrt(1.5),2) = 1.4999999999999998
pl.4: Math.pow(1.6,2) = 2.5600000000000005Én elkövettem magamnak egy ki/bekapcsolható "automatikus decimális kerekítés"-t, ami nem fix, hanem rugalmas hosszúságban próbál decimálisan kerekíteni. Ez egy bizonyos határig remekül működik, pl. a fenti esetekben is, de nagyobb számok esetén (mondjuk 10 jegyű számok felett), vagy túl sok tizedesjegy esetén már hatástalan. A kikapcsolhatóságot is bele kellett tenni, hogy amikor nem kell, akkor azért ne kerekítsen, mert úgy jobban meghamisítja az eredményt, mint a "gyári" pontatlanság.
De ez igazából barkácsolás, pótmegoldás. A korrekt az lenne, ha a JS egy "rendesebb" aritmetikát használna, ennek ellenére ha valakinek lenne valami jó ötlete, azt megköszönném. -
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3624 üzenetére
Mint látható, csak idézőjelben írtam a "minden"-t.
Tegnap egész este ezeket olvasgattam, meg még többet is, eredmény nélkül.
Egyébként "minden" ide vagy oda, nem is biztos hogy van megoldás ...
Firefox 22.0, mindig az aktuális.Másoknak is (sokaknak) volt már ez a problémája, és nekik megerősítették hogy úgy mint "sima" esetben, úgy valóban NEM lehet elérni xpi-ből a localStorage-t (tehát "jogos" az a NULL) , de "normális" megoldást nem adtak, az esetlegesen adott ötleteket meg már kipróbáltam, nálam (az én "egyszerű" környezetemben) nem működtek.
-
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3622 üzenetére
No, itt vagyok.
Erre a "var ls = window.content.localStorage;" sorra ezt mondja a Hibakonzol:
TypeError: window.content is nullEzt sejtettem, persze azt nem mondja hogy mi kell helyette ...
Ugyanez a kód böngésző ablakban remekül működik.
Mint írtam, "mindennel" próbálkoztam már, csak semmi nem jött be. -
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3620 üzenetére
Köszi, majd megnézem ezeket.
Amúgy szerintem az a hibám, hogy a localStorage hivatkozás nem jó, nem tudom elérni. -
vz12
tag
válasz
martonx #3617 üzenetére
Ez a példa simán böngészőben szerintem is működne, de az én kérdésem nem erre vonatkozott, hanem .xpi-re (kiegészítő, Add-on). Úgy tűnik hogy az alapesetben nem akar hozzáférni a böngésző default localStorage-ához, pontosan az a kérdés hogy ezt mégis hogyan kellene megoldani. Egyébként én localStorage-ot kérdeztem, nem a sessionStorage-t, de valószínűleg nagyon hasonlóak, így ez is érdekel. A "fáma" szerint a localStorage megőrzi a tartalmát kilépés (böngésző bezárás) után, a sessionStorage pedig nem, az én problémámat a localStorage tudná megoldani.
Sajnos xpi-t nem tudok debug-olni, tehát semmi hibaüzenetem nincs. A teszt célból használt editbox-om üres marad, egyszerűen a "hibás" utasítást nem hajtja végre, megy tovább.
-
vz12
tag
válasz
Sk8erPeter #3615 üzenetére
Köszi a választ, de megkérdezném hogy ezekből neked melyik működött a gyakorlatban?
Ezt a linket én is elég hamar megtaláltam, és kipróbáltam az ott írtakat, de nálam egyik ötlet sem működött xpi-ben (és a többség böngésző-ablakban sem), persze lehet hogy valamit rosszul csináltam. Az XPCOM-nak is nekifutottam, de nincs meg hozzá a környezetem, és más ehhez hasonlóan "bonyolult" megoldáshoz sem, de "hátha" alapon azért kipróbáltam őket. Nem tudom használni a node.js-t, meg pl. a require parancsot sem. Én csak egy egyszerű szövegszerkesztőt használok fejlesztő eszköznek, szeretném ha a kódom 1 db HTML fájl lenne, és "megállna a saját lábán". -
vz12
tag
Sziasztok!
A nálam tapasztaltabb JS-esekhez lenne egy kérdésem:
Hogyan lehet (minél egyszerűbben) JS kódból elérni a localStorage-t saját Firefox Add-on-ban, azaz kiegészítőben, .xpi-ben? Egy HTML fájlból (amiben benne van a JS kód is), "sima" böngésző-ablakban megy a dolog, de ezt becsomagolva egy .xpi-be ez teljességgel nem működik (miközben a fájl amúgy működik).
Napok óta keresgélek a gugliban, persze sok "nyomra" bukkantam , néhány ötletet ki is próbáltam, de egyik sem működött nálam. Csinált már itt valaki ilyet?Amúgy semmi extra, csak azt szeretném ha 3-4 checkbox, illetve beállítás eltárolódna, és nem kellene ezeket minden induláskor újra beállítani. Nem szeretnék ezért adatbázist vagy konfigurációs fájlt használni, a localStorage nekem pont megfelelne, de azért meghallgatok minden véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest