Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sunnysys

tag

válasz Aethelstone #6181 üzenetére

Köszönöm!

Akkor keresek ilyen irodalmat, mert enélkül csak a saját logikámra támaszkodhatok, ami valószínűleg egy idő után már korlátoltan lesz csak elég. :)

"Gyorsan haladni? Alapvető szabály, hogy akkor lehet igazán hatékonyan megtanulni programozni, ha van értelmes feladat. Nem telefonregiszter és nem DVD kölcsönző nyilvántartás. Viszont komolyabb, életszagú, szopós feladatok csak éles munkahelyi környezetben szoktak adódni :("

Na, de honnan tudhatom, hogy mi az értelmes feladat? Teljesen kezdő vagyok, amíg tanárt nem találok, csak netről, könyvekből tájékozódhatok. Munkahelyi környezet pedig egy jó ideig nem áll majd rendelkezésre, gondolom. :)

• sunnysys

tag

válasz M_AND_Ms #6176 üzenetére

Köszi!
    Na, igen, többek között ezért is szeretnék valakit találni, aki ezzel foglalkozik, és akivel kontrollált körülmények között tudok haladni. Eddig általában mind az Arduino (C++ alapú) programozása, mind a Java programozása során megtaláltam az adott nyelvben, az adott feladathoz szükséges megoldásokat, de fogalmam sincs, hogy azok a legjobb megoldások, vagy csak jó megoldások voltak-e, vagy esetleg "épp, hogy megoldások" voltak, de semennyire nem voltak pl. elegáns megoldások. Pl. pár hete leprogramoztam egy egyszerű számológépet Javaban, ami úgy működött, hogy a TextField, getText által adott értékeket alakította át ParseFloat utasítással, amelyekkel aztán matematikai műveleteket végzett, majd az eredményt ismét String-ként jelenítette meg a TextField-en. Mivel csak magamtól, innen-onnan szedegetem össze a tudásomat, ilyen - gondolom nem túl szerencsés - megoldásokat találok ki. Tehát az alapvető programozási szemléletet (vagy hogy is nevezzem) is meg kellene tanulnom. Ezt is el lehet sajátítani önállóan?

(#6178) axioma:
    Én is sokat merítek mások kódjából. Ha volt valami feladat, amire sehogy nem jöttem rá magamtól, megkerestem egy hasonlót a neten, és felhasználtam. Ha működött, átolvastam sokszor, memorizáltam, magamévá tettem, így legközelebb, hasonló esetben már tudom használni. :)

Szóval, érzem én, hogy ma már szinte mindent meg lehet tanulni a neten elérhető anyagokból, csak szeretnék minél gyorsabban haladni. :)

• sunnysys

tag

(#6171) szgergely:

köszi!
    megnézem ezeket az oldalakat. az "alapok" fejezetekben lévők jellemzően már mennek, de nem gond, szerintem végigmegyek a feladatokon. :)

(#6172) milangfx:

megnéztem az első videót (a munkahelyemen :) ), nagyon tetszik, köszönöm!

(#6173) M_AND_Ms,
    (#6174) Skroll:

az Angster-féle könyvekről már hallottam, de még nem néztem bele. pótolni fogom. magyar nyelvű könyvek közül egyébként most az Agyhullám, Java címűt olvasom.
    a Lynda.com-os címet is köszi! szerintem amíg tudok, első körben eljutok az ingyenes tutorialokkal, könyvekkel.

amúgy, a programozók (illetve Ti) jellemzően mind főiskolán/egyetemen végeznek? esetleg tanfolyamon, vagy magántanárral (vagy akár autodidakta módon is) el lehet jutni olyan szintre, hogy programozókén elhelyezkedjen az ember?

• sunnysys

tag

válasz boost #6166 üzenetére

Köszi szépen! Megnéztem, értettem, tanultam is belőle! :)

Mindenkinek köszi a biztatást! Úgy tűnik, nem vagyok még lekésve semmiről. :) Ettől függetlenül azért szeretnék minél gyorsabban haladni, ehhez pedig találni valakit, aki Java programozással foglalkozik, és adna néhány magánórát. Szóval, ha bárkinek van ötlete, hogy kitől vehetnék órákat, írja meg, pls!

Köszi!

• sunnysys

tag

válasz 0xmilan #6161 üzenetére

Köszi, már meg is találtam, és feliratkoztam az Android programozás kurzusra.

Az előbbi hozzászólásomat pedig kiegészíteném, mert most átolvasva látom, hogy feleslegesnek tűnhet egy mondat. Azzal, hogy 35 éves, közgazdász vagyok, érzékeltetni szerettem volna, hogy 1. nincs értékelhető előképzettségem, 2. meg vagyok késve rendesen. :) Szóval, emiatt szeretnék mindenképpen tanárt találni, hogy a lehető leggyorsabban fejlődhessek. (Persze, nem kell a szó szoros értelmében vett tanárnak lennie. :) )

• sunnysys

tag

Sziasztok!

Java tanárt keresek. Tudtok esetleg ajánlani valakit, aki magánórákat adna?

Háttér:
    Pár nap múlva 35 éves leszek, közgazdász. Kb. 1-2 éve valami projekthez muszáj volt jobban beleásni magam az Excel rejtelmeibe, és autodidakta módon elkezdtem makrókat írogatni. Itt megtanultam néhány nagyon-nagyon alap dolgot a programozásról. Aztán úgy egy fél éve megismerkedtem az Arduinoval, és próbáltam tovább mélyíteni a programozási (alap)ismerteimet. Néhány hónap után rájöttem, hogy milyen jó dolog a Google AppInventor felületen megírt Androidos programokkal irányítani a mikrokontrollert, ezért eldöntöttem, hogy meg szeretnék tanulni Androidot programozni. Ekkor elkezdtem Java tutorialokat, könyveket, videókat nézegetni, és nagyon megtetszett a dolog. Úgy érzem, jó lenne ezt rendesen megtanulni, mert nagyon élvezem - még ezen az alapszinten is - a programozást, és ki tudja, hátha egyszer főállásban is ezzel foglalkozhatok majd.
    Tehát egy nagyon kis rálátásom már van a kódolásra, minden nap foglalkozok vele pár órát, haladok is valamennyire, de szeretnék sokkal gyorsabban fejlődni. Tanfolyamra nem szeretnék egyszerre egy nagyobb összeget kiadni, de szívesen áldoznék pénzt arra, hogy valaki heti 1-2 alkalommal foglalkozzon velem.
    Az elszántság óriási, nem okoz gondot meló mellett éjjel 2-ig fennmaradni, ha valamit szeretnék megoldani. Úgy gondolom, egy jó tanárral viszonylag gyorsan tudnék így haladni. :)

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés