Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
bár nem springezek de valóban ilyen lehet a probléma.
van ez "check leak" gomb a manager felületen. Azzal ellenőriztettem a betöltött osztályokat és hát televolt (kb 2 képernyőnyi osztály volt betöltve, mindig újabb verziók ahogy sorba kiküldtem azokat.Miután ujraindítottam ez a lista kiürült, de ahogy egy újabb verziót teszek ki abban a pillanatban megjelenik benne az osztályoknak egy újabb definiciója,
Ja és ettől természetesen sokkal fürgébb lett a deploy folyamat.
Köszönöm az infókat mindenkinek!
-
ToMmY_hun
senior tag
A Spring datasource jól működik, csak a használata nem teljesen egyértelmű. Ha emlékiem nem csalnak, így oldottam meg anno a memleak problémát:
Egyébként könnyű nyakon csípni. Egyrészt profiler-ben megnézve hamar kiderül a leak, másrészt ha leak van, akkor singleton-okat példányosít többször... ez alapból gyanús.
-
Szmeby
tag
Egyrészt a google is megéri a pénzét, szívfájdalom nélkül lő le projekteket. Néha még hasznosakat is... a profit ugye fontosabb. Egyébként én is jobban bírom a google hozzáállását úgy általánosságban, mint az oracle-ét.
Másrészt pedig ez is csak egy újabb felhajtás a sok közül, semmi sem fog meghalni, minden megy tovább ugyanúgy, legfeljebb kicsit más lesz. Rengeteg piaci szereplő épít a javara, még az Oracle maga is erősen függ tőle. Rohadt nagy meló lenne mindent áttolni egy másik nyelvre, még évtizedekig lesz java, max lassan kivéreztetni tudná az orákulum.
Már ha akarja. Szerintem most ez a felhős átállás annyira betett a cégnek, hogy minden erőforrást arra irányít át. Kézenfekvő, hogy ehhez a mostohagyerek java alól húzza ki a talajt. Majd idővel visszaáll a rend. (vagy nem)
-
MrSealRD
veterán
Persze, van version control... Inkább elméleti jellegű a kérdés. Én úgy gondolom, hogy ha már újraírtam, teszteltem, és okés, akkor nem kell otthagyni kommentbe....én törölném. Pont azért, mert ha mégis kellene akkor visszaállok egy korábbi verzióra az adott osztályból és megnézem. Csak arra lennék kíváncsi, hogy esetleg van-e valamilyen más szempont ami miatt ez jó lehet...
-
Aethelstone
addikt
Nos, hogy konkrét legyek.
Első körben a különféle táblákból szerver oldalon összerakjuk tárolt eljárásokkal a CSV-nek megfelelő táblákat. Aztán sima JDBC-vel végigiterálunk az összerakott táblákon és elkészülnek a CSV-k.
Miért nem szerver oldalon? Azért, mert nincs hozzáférésünk a szerver oldali fájlrendszerhez.
Ez kb. 10 query-t jelent, mindenféle JOIN meg hasonlók nélkül, csak SELECT x,y,z FROM d;Én nem lázadok a Hibernate vagy bármilyen ORM réteg ellen, csak ha nem indokolja semmi a használatát, akkor nem használom. Ennyi
-
Aethelstone
addikt
Az a baj, hogy ezek általánosságok. Feladattól és programozótól függ az egész. Nekem pl. most van egy adatmigrációs projektem, JDBC alapokon megy, isten mentsen meg, hogy bármiféle ORM-hez nyúljak...viszont egy mezei 3 rétegű web alkalmazásnál már mindenképpen indokolt lehet ORM használata.
-
Aethelstone
addikt
Nos, nyilván lehet ide-oda reszelgetni, de alapvetően sosem lesz olyan gyors, mint egy pure JDBC(max kényelmesebb). Nyilván a feladattól és a programozótól is függ....láttam egyébként pár DEBUG módban kiírt Hibernate query-t......hajamat téptem tőlük. Ha ORM kell, akkor nem kérdés, de kérdés mindig az, hogy kell-e ORM.
-
Aethelstone
addikt
magyarán ne legyen olyan hibrid megoldás, ami keveri a szerveroldali és kliensoldali technológiát (pl gwt).
Bátorkodnám megjegyezni, hogy nem a gwt, hanem a gwt-t használó fejlesztők egy része, illetve bizonyos gwt-re épülő frameworkok keverik (szándékosan, mert az milyen jó?!) a kliens és szerveroldalt
Ha csak standard gwt és az ember azért betartja a szabályokat, akkor nincs keveredés. Főleg ha még tudja is a fejlesztő, hogy mit csinál(ő és a gwt egyaránt)
-
M_AND_Ms
veterán
Pont erről beszélek. Lexikális tudásuk van, a kézikönyveket, tankönyveket bevágták a belőlük készült kvízkérdéseket tudják, de értelmesen megírni egy kódot nem tudnak.
A lexikai tudást, a pontos szintaktika ismereterét bármikor kiegészíthetem a lokális help, kézikönyv vagy a gugli segítségével. Ha az adott ismeretere sokszor van szükségem, akkor a harmadik eset után már készség szinten tudni fogom. Amúgy meg nem érdekel, mert nincs rá szükségem. Az én fejem nem káptalan.A hiányzó gondolkodást viszont nem lehet beszerezni semmilyen forrásból sem.
Ez alapján egy interjún adjanak egy frappáns kis feladatot, amit előre okosan kitaláltak. Ne szopatóst, hanem egy ésszerűen 30 perc alatt megoldhatót. Ja, hogy ezt az interjúztatónak előre ki kéne találni, ahhoz meg neki is gondolkodni kellene... Így tényleg egyszerűbb egy Java alapú "Legyen ön is milliomosból" összeollózni 20 kérdést.
-
Szmeby
tag
A szmájliból talán sejthető, hogy nem gondoltam komolyan, amit írtam.
A visibility modifier-es kérdést viszont helyénvalónak érzem. Aki "életvitelszerűen" használja a javat, annak gondolkozás nélkül megy. A csak elméletet ismerőnek pedig csak egy újabb kézzel megfoghatatlan bemagolható valami.
Szerintem a kérdés inkább a gyakorlottságot akarta felderíteni. Ha az ember írogat magának programokat, és legalább egy értelmes könyvet olvasott már (pl. Effective Java - Bloch, Clean Code - Martin, Refactoring - Fowler, stb), ennek mennie kell, és ehhez nem kell munkatapasztalat.
-
WonderCSabo
félisten
Sorry, a Writer-t akartam írni, nem OutputStream-et. A Writer ősosztály azt mondja:
"Closes the stream, flushing it first. "
Ezt minden implementációnak be kell tartania. Az OutputStream és leszármazotta valóban nem állítanak ilyet magáról, ezért nem lehet hagyatkozni rá.
-
Aethelstone
addikt
Nyilván mindenkinek más fekszik. Ezért is nehéz eldönteni adandó alkalommal, hogy melyik nyelv lenne jó arra, hogy a teljesen zöldeket bevezesse a programozás világába. Ezért talán fontosabb az, hogy az a tanár, aki tanítja, milyen képességekkel rendelkezik, hogy elmagyarázza a népeknek. Mert aki zöld, annak olyan tökmind1, hogy melyik lesz az első programnyelv. (kivéve assembly
)
-
dabadab
titán
"Pascal-t és C-t elkezdeni elég könnyű"
A Pascalt igen. A C-t maximum ugy, hogy az ember a kod felet nem erti, mert ott pillanatok alatt megjelennek pointerek meg hasonlok.
Elso nyelvnek szerintem talan a Python a legalkalmasabb: valoban hasznalt, praktikus jelentoseggel is rendelkezik, lehet interaktiv interpreteres modban futtatni, tud egy csomo mindent, viszont azokat nem kotelezo hasznalni: egy egyszeru hello worldot egy sorban le lehet rendezni.
-
-
WonderCSabo
félisten
Offensive programming nem is olyan hülyeség.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem tanulmányozd magának a Javának a forráskódját, rá fogsz csodálkozni, hogy TELE van a break kulcsszó használatával ciklusokon innen és túl is.
Na nem mintha azt akarnám sugallni, hogy az biztos a világ legjobb kódjainak gyűjteménye, de valószínűsíthetően nem kókler kretének írják, akik azért használnak breaket, mert buták, és nem tudnak kódolni. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Én inkább vagyok híve egy olyan megoldásnak, ahol inkább a ciklus feltételeinek kiértékelésénél próbálod megoldani a kilépést."
Nem véletlenül mondtam az előbb a foreach-ciklust, még ki is hangsúlyoztam, hogy nem sima for ciklusról van szó. Magyarul nincs ciklusfeltétel, kész. Cserébe magának a ciklusnak a "fejléce" szebb tud lenni, nincs szükség indexelésre, és így tovább, hát ugye a foreach-ciklus szépsége. Berakva egy if(...) { break; }-et (nyilván szépen tördelve) semmivel sem lesz rondább, ha az nem valahol egy túl nagyra hízott ciklustörzs (eleve már itt kezdődik a gond) közepén helyezkedik el valahol, teljesen egyértelmű a ciklus megszakítása, szóval nem igazán tudom felfogni, nálad miért nem menne át a kódreview-n. Erre mondtam, hogy sokszor nevetségesek ezek a teljesen rugalmatlan "szabályok". Vannak általános irányelvek, amiktől rondább vagy szebb lesz egy kód, de általánosítani itt is tök felesleges.Sima for ciklusnál teljesen érthető, egy foreach-nél nem, nem lesz tőle rondább a kód, ha a kódot olvasó emberke számára nem egyértelmű, hogy ott bizony valamitől függően kilépés lesz a ciklusból, hát akkor nem a kód írójával van baj.
-
Oppenheimer
nagyúr
Értem az összes annotáció jelentését, de ennyit kézzel írni... hát nem volt sok kedvem. 5 perc alatt generálni azt 800 sornyi kódot a model packagebe azért jóval hatékonyabb megoldás. Generálás után meg beleszerkesztettem úgyis mindbe, hogy nekem megfelelően működjön.
Nos igen, a @GeneratedValue kelleni fog.
-
Oppenheimer
nagyúr
"Nekem a hibaüzenetből eleve az gyanús, hogy a táblában más néven keresi az ID-t, mint ahogy deklaráltad volna."
Ok, de mire gyanakszol?
Miért "ahogy deklaráltad volna"? Nem volna, hanem így van deklarálva: genreId. Meg is van adva neki, hogy így keresse.
"A helyedben én az @Id és @Column annotációkat nem a metódusokra tenném."
Nem én tettem, az Idea volt. Tökéletesen működik minden, ha kiveszem a GenresEntity osztályt."Az meg a másik, hogy ha csak nem muszáj, én nem babrálnám a hibernate saját elnevezési stratégiáját."
Ezt kifejtenéd kérlek bővebben? Mire gondolsz?
Ha az entitások és az attribútimaik neveire gondolsz, akkor azok 2 okból alakultak így:
1) adatbázisban a nevek
2) Ideában a Generate persistence mapping by database schema wizardból -
Aethelstone
addikt
Ilyen dolgokkal már sokszor találkoztunk, hogy jó valami, de senki nem tudja használni.
Ez nem igaz. Jó és sokan jól tudják használni, viszont sajnos azok hangosabbak ("micsoda fos ez a gwt") és társai, akik nem tudják használni. Eklatáns példa az ismerettségi körből. Aki ért hozzá, az tudja, hogy bűncselekmény egy-egy GWT-s framework használata, főleg azok, amik csak JS wrapperek (SmartGWT pl.). Azt kezdi el használni és utána csalódottan hagyja az egészet a francba, mert hogy micsoda fos ez..közben meg a standard GWT-vel sokkal jobb eredményei lennének. Vagy egészen egyszerűen nem tudják az MVP-t használni, ami pedig a GWT-t fejlesztés alfája-omegája......és lehetne sorolni, de nem csak GWT-s, hanem egyéb fronton is.
-
Aethelstone
addikt
Jó, a generált kód nyilván nem az elérhető legjobb, viszont megvan az az előnye, hogy a minősége(legyen az bármilyen) állandó.
És ha most maradunk a GWT-nél, akkor ki lehet mondani, hogy sokkal jobb a generált JS kód minősége, mint amilyet bármelyik csak Java-s, de még gyakorlott JS fejlesztő is tudna gyártani "kézzel".
És ne felejtsük el azt sem, ha már a Spring/Hibernate és egyebek szóba kerültek, hogy ezek a generált szarok az esetek 99%-ban megfelelő minőségűek az adott feladathoz. A maradék 1%-ban meg jössz Te és implementálod az ultimate kódot
-
Ezzel altalanossagban nem ertek egyet. Ha nagyon tavolrol nezed, akkor a javac meg kesobb a JVM is kodot general, a legmagasabb (Java) absztrakcios szintrol kezdve vegig a gepi kodig. Az, ha ennek a tetejere meg raksz valamit, alapvetoen nem rontja el a dolgot. Arra nyilvan figyelni kell, hogy az absztrakciok sose tokeletesek, de ez siman lehet elfogadhato kompromisszum. A Hibernate is kodot general, peldaul.
-
Aethelstone
addikt
Ez nem igaz. Nincs semmi baj a kódgenerálással. Azzal van baj, ha a fejlesztőnek halvány fingja nincs, hogy mi generálódik. Nem kell pontosan tudni, de nem árt, ha mondjuk azt tudja, hogy JS lesz és böngészőben fog futni.
Engem(és másokat, akik akítvan GWT-znek) érdekes módon nem ver át....elején megtette, de az RTFM sokat tud segíteni. Sok más dolog van ami generál. xsd pl.És különben is, ha valaki nagyon kíváncsi, hogy mi generálódik, meg tudja nézni. Ott van feketén fehéren a JS forrás. Jah, hogy érteni kellene egy picit hozzá? Ez egy ilyen binisz
-
Aethelstone
addikt
Szerintem nem dead end, de ez most nem ide tartozik.
A GWT-vel alapvetően egy baj van, a fejlesztők. Úgy reklámozzák, hogy nulla JS tudással, Java fejlesztői képességek birtokában bárki össze tud vele kókányolni egy webalkalmazást. Aztán jön az egyszeri Java fejlesztő, finga nincs a css-ről, a div-ről meg általában a böngészős normákról és csodálkozik, hogy le akar fetchelni a szerverről 4-5K rekordot és ki akarja csapni a képernyőre....aztán a böngésző lefexik....és sorolhatnám...nem tudják használni. Teljesen nem veszik figyelembe, hogy a vége generált JS kód lesz...sírnak, hogy miért nincs reflection meg ilyesmi...
-
Aethelstone
addikt
Az MVC önmagában egy elavult szar szerintem....ahogy írod is, a felesleges oldalletöltések miatt. Nekünk van még pár MVC-s projektünk, de kimerülnek már a default oldal letöltésében. Minden egyéb forgalom ajax/json kombóval megy.
A DTO-s okosságnak ott van egyébként értelme, ahol az entitásból kinyerhető adatok és a struktúrájuk valamiért köszönőviszonyban sincs azzal, amit a kliensre le kell zavarni(láttam már ilyet)...másrészről nekem sok GWT-s projektem volt és ott sokáig a DTO design patternt erőltették. Mostanában nem tudom, hogy miként van...2.4-nél leakadtam..
-
-
Aethelstone
addikt
A magam részéről a legdurvább gyakorlati matematikai feladvány az utóbbi időkben az ellipszis kerülete volt
Nos, ha jobban belegondolok, a négy alapműveleten felül magam sem használtam igazán többet az elmúlt X évben
Lehet, hogy pár százalékszámítás beugrott néha, amit vissza tudtam vezetni elemi szorzásokra és osztásokra
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ez nagyon furcsa, mert ilyen jellegű instabilitási problémákat soha nem tapasztaltam NetBeans-szel. Eclipse-szel annál inkább (mint írtam, tehát a "VALAMELYIK plugin 'eltört' VALAHOL VALAMI miatt"-szintű exceptionök, rossz függőség-feloldás (ezt konkrétan Xtexttel kapcsolatos plugineknél tapasztaltam), aztán logban, backtrace-ekben túrkálás, feladás, új Eclipse-példány letöltése), tehát számomra az instabilitás az előbb említett dogok miatt inkább igaznak tűnt Eclipse-re, de egyébként ismerősök sztorijaiból kiindulva is megerősítést nyert ez az elképzelésem - nyilván ezzel totálisan ellenkező tapasztalatok is vannak, lásd a Te esetedet. Igaz, a NetBeans-es instabilitási problémák okait tényleg nem értem nálad, fogalmam sincs, mi lehetett az oka. Félreértés ne essék, használom az Eclipse-et, bizonyos szempontokból jobban szeretem a NetBeans-nél, más szempontból meg épp a NetBeans-t szeretem. Egyébként ezek a stabilitásbeli kérdések természetesen felhasználásfüggők is, hogy egyáltalán milyen esetekben van esély rá, hogy előjöjjenek (pl. engem pluginfejlesztésnél halálba idegesít az Eclipse, egy más jellegű projektnél meg simán előfordul, hogy csak úgy megy, ahogy a NetBeans is).
Amúgy még sokan az IntelliJ IDEA-t dicsérik, na ezzel nekem még nincs tapasztalatom, majd adok neki egy esélyt, már kíváncsi vagyok, mitől olyan népszerű. -
Aethelstone
addikt
Ezek tipikus ízlésbeli, de inkább céges policy-beli eltérések. Ezért is van nálunk pl. hogy mindenki azt használ, amit csak akar, a projekt maven, a Jenkinsben olyan mind1, hogy ki és mivel szerkesztette a kódot. Pár alapbeállítás ki van kötve, hogy ne baxjuk össze a kódot, mint sorhossz, stb, de onnantól fogva szabad a vásár.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mi volt a bajod vele egészen konkrétan? Amúgy bármilyen másik IDE-re állnál át, mint amit nagyon megszoktál és kiismertél, először gondod lenne vele, és minden totál máshol lenne, szóval annyira nem meglepő, hogy eleinte szarnak találtad. Aethelstone-hoz hasonlóan először nekem is hasonló trauma volt az Eclipse, aztán megszoktam azt is, most meg hogy épp plugint fejlesztek rá, legalább tudom, micsoda egy szar tud lenni.
Pl. az automatikus függőség-felderítés a plugineknél borzalmas, totál hibás, és a legjobban azt szeretem, amikor teljesen általános jellegű exceptionhalmazt kapok pluginfejlesztésnél, vagy amikor magában az Eclipse-ben "törik el" valami, például VALAMELYIK plugin VALAMELYIK része, de nyomozni még a backtrace-ek, logok alapján is elképesztő időigényes tud lenni, hogy mégis mi okozza, és mi oldja meg, és ilyenkor az a remek, hogy gyorsabb egy új, "szűz" Eclipse-példányt letölteni, ismét letölteni a szükséges pluginjeidet, és importálni a beállításaidat. Csak hogy ne tartsa az Eclipse-et sem senki olyan tökéletesnek. Ettől függetlenül megszerettem valamennyire ezt is, bár én a NetBeans-t sok szempontból ezerszer stabilabbnak tartom még mindig, csak az Eclipse-ben sajnos több a lehetőség bizonyos esetekben.
-
Aethelstone
addikt
A Jbossnál ez úgy megy(ahogy emléxem), hogy megadható, hogy a különféle EAR fájlokat ugyanazzal a classloaderrel töltse be. Ami azért fancy, mert a cucc innentől fogva semmilyen más app szerverbe nem telepíthető
Amennyiben a kód kihasználja ezt a remek feature-t
Legalábbis a 4-es JBoss tudta ezt, azzal találkoztam utoljára.
Egyébként szerintem nem túl szerencsés, hogy a WAR-okat ugyanaz a classloader töltse.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- iPhone topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Yettel topik
- Magisk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged