- Viszlát, iPhone SE!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
illu
tag
szvsz látogatottabb lenne az oldalad hogyha nem kéne regelni egyes menüpontok eléréséhez manapság regelni senki nem szeret pontosan a tortúra miatt hogy add meg a mailod elküldtük az aktiváláshoz szükséges linket mi látható a képet blabla..
viszont a látogatottság méréséhez nem feltétlenül kell a reg meg lehet azt nézni mással is, ha pedig elérte azt a számot a napi látogatottság amit szerettél volna utána jöhet az regelés bizonyos menükhöz de akkor is csak csekély részéhez
ezt építő kritikának szántam!
ui.: szerintem jó ötlet egy ilyen oldal! és semmi gond nincsen vele! -
kareeka
csendes tag
válasz
speedbump #95 üzenetére
köszönöm a tartalmas és minden oldalról megindokolt kritikát! Elmondom neked, hogy az oldalon egyedül a híreket és a képeket szedem össze a netről, a többit én magam írtam. remélem ha te dolgozol napokig valamin, és leírod valahova, (szerintem) eléggé normális módon, hogy nézzék meg, akkoris lesznek emberek akik azt mondják rá hogy lófaszság. és azt ne mond nekem, hogy csak olyan helyre vagy regelve, amit minden nap használsz. azért akartam h regisztrálni kelljen, hogy lássam hogy ki az akit télleg érdekel a dolog. és mi van akkor ha a jailbreakhez be kell jelentkezni? attól meg h neked nem tetszik nem lesz lófaszság...
-
kareeka
csendes tag
akinek van Touch-csa az regisztráljon, de akinek másikféle iPodja van, az is nézze meg:
http://ipod-touch.ath.cx
köszi, remélem tetszeni fog. -
rumos14
nagyúr
válasz
speedbump #90 üzenetére
nem valami 600-as prockó van ezekben? persze nem csak a mhz számít... de pl. egy 416 mhz-es intel proci egy pda-ban már igen jól megbírkózik a nem egérmozi méretű divx/xvid cuccosokkal is.
mit is vársz el egy pda-tól? 16gb? ha nem is most, de egy éve múlva sztem 10k magasságában tehetsz bele 16 gigás memókártyát. nem kell cerkával böködni, mert egyrészt ugyanúgy a képernyőt tapicskolva is beviheted a karaktereket, másrészt léteznek billentyűvel rendelkező pda-k is. -
zLk
csendes tag
válasz
manutdzoli #88 üzenetére
Elmondom hogy én hogy csináltam.
Mivel alapból a C meghajtó Dokumentumok/képek mappát kérte, abbol kiszedtem azt ami nem kell és oda csináltam külön mappákat. (Pl. Nyaralás 2007, Sielés 2008, Szülinap, Kutyafül, Macskaláb, stb.)
Minden mappába belemásoltam, kiválogattam azokat a képeket amiket fel akartam rakni a touchra, iTunes-on belül kipipáltam a "Képek"-et, és Sync. Ennyi.
De vigyázz! Ha csinálsz mapát azon belül ne csinalj még egyet, mert azt nem fogja felismeri, vagy felrakni úgy.. (tehát ne csinálj második mappát azon belül is)
Remélem valamenynire érthető voltam. -
speedbump
tag
Fene se tudja... nem vagyok szagember, de nekm 400MHz kevesnek tunik a divx-hez. Lehet nincs igazam... A masik, hogy te elvarsz bizonyos dolgokat, de nem jelenti azt, hogy ugy is lesz. Pl en egy PDA-tol azt varnam, hogy legyen 16GB SSD memoriaja, ne egy nyomorek tollal kelljen bokodni, ha gepelni akarok ill. minden memoriatipus tamogasson ehelyett meg az van ami van.
Ez ilyen megalkuvos dolog
valamit valamiert...
-
speedbump
tag
válasz
manutdzoli #88 üzenetére
Ez van. Amugy szivesen.
-
manutdzoli
senior tag
válasz
speedbump #87 üzenetére
Hát elég sz@rul van megcsinálva ez a képfeltöltés.Mondjuk úgy akartam hogy egyes képeket feltölteni,mert ha egy mappában van 100kép és abból nekem csak 20kell,akkor feltölti mind a 100-at,és még törölni se lehet az ipoddal.Meg ha átmegyek egy másik könyvtár mappáiba az előző feltöltötteket letörli
Na mind1
-
speedbump
tag
válasz
manutdzoli #86 üzenetére
A kepek konyvtarait bedobod egy kozos konyvtarba, aztan sync all. Vagy sync selected, de akkor valasztd ki, hogy mit akarsz feltolteni.
-
manutdzoli
senior tag
A képfeltöltésnél elakadtam.Töltöttem fel képet,de ha még tölteni akarok rá,mindig letörli az előzöt.És csak egy mappát tudok feltölteni.Nekem úgy kéne hogy több mappát tudják feltölteni amibe képek vannak.Ha valaki tudja segítsen!
-
rumos14
nagyúr
válasz
speedbump #84 üzenetére
tökre igazad van. azért szoktam ide benézni, mert - ahogy bwoay is leírta, alapvetően érdekel ez a kütyü, és úgy általában, középszintű kütyübuzi vagyok (ismerek azért kütyübuzibb tagokat is azért
)
na lényeg a lényeg, várok rá, és el is várom, hogy legyen ums file másolás és támogassa (akár egy külső szoftverrel) a divx/xvid/wmv formátumokat, mert a vas az elbírná, bőven. -
speedbump
tag
Erre mondjak, hogy izlesek es pofonok. De ha nem szereted, azt szerintem felesleges egynel tobbszor kozolnod. Ha nem tetszik akkor nem ezt hasznalod, hanem PDA-t vagy ami szimpatikus.
-
speedbump
tag
válasz
manutdzoli #76 üzenetére
Szia. Az MP4-et illetve egy .h264 (vagy 254 vagy ilyesmi) formatumot tamogat jelenleg. Ha nem iTunes-on keresztul konvertalod a videot, akkor ezek kozul valassz. Csinald ezt: tolts le valahonnan egy MP4-et aminek van hangja (szoval ne te szorakozz a konvertalassal). Huzd be az iTunes-ba es toltsd fel. Ha jo a hangja akkor, valamit nem jol allitottal be eddig.
Pontosan hogy csinalod a konvertalast? WinAVI-ipod-ot probaltad mar?
-
darnellsmith
senior tag
nekünk szerencsére ahol vettük ( árkád-saturn ) egy góré félé fiatalember elég jól elmagyarázta, hogy mit hogyan kell, meg felajánlotta ha vmit nem értünk akkor keressük őt aztán elmagyaráz mindent. Mondjuk szerintem ez elis várható egy 80-90 ezer forintos cuccnál, főleg hogy az idősebbek nem értenek meg mindent olyan hamar. Az a kár, hogy angol az egész de elvileg tavasszal lehet rá magyar menüt felrakni, mert faterom nem egy nagy angol szaki, de segítek neki ha vmi nem megy, úgy ahogy szokott sikerülni
-
speedbump
tag
ipod touch/iphone fejlesztokornyezet: http://jiggyapp.com/
Feltelepited a programot az installer-en keresztul. Elinditod aztan az ipod IP-jet beirod a bongeszobe. A fejlesztes magan az ipod-on zajlik, ami tok szimpatikus. A dokumentacio rossz, de el lehet vele boldogulni illetve van par peldaprogram a google oldalon!
-
speedbump
tag
válasz
ZsoZso1992 #70 üzenetére
Telepitsd fel az SSH klienst az iPOD-ra, a cuteFTP-t a PC-re. A youtube-on (szokas szerint) step-by-step leiras van rola!
A ~/media folderben csinalj egy "PDF" foldert es oda dobalhatod a doksikat. Amit az installer-ben talaltam az amugy eleg gagyi
Jobb ami be van epitve a safari-ba, de azzal meg eddig meg nem sikerult lokalis file-okat megnyitnom (mondjuk 1 percet foglalkoztam vele osszesen). Lehet, hogy valahogy meg lehet nyitni. Vagy van valami trukk, vagy telepit az ember egy http server-t es akkor a bongeszobol nyithato. Nem tudom, ulni kellene rajta meg egy darabig
[ Szerkesztve ]
-
speedbump
tag
válasz
manutdzoli #69 üzenetére
Ha zenet hallgatni jo az ipod-od, csak a videoval szarakszik akkor valami a videoval van. Nem konvertaltam meg video-t iTunes-on keresztul. Par hozzaszolassal ezelott volt szo a WinAVI-rol, szerintem az jo. Nezd meg azt, nekem elsore ment.
-
ZsoZso1992
csendes tag
feltetem a pdf viewer programot...valaki tudna nekem segiteni hogyan tudok pdf fileokat az ipodra tenni és megjeleniteni? elöre is köszönöm
-
manutdzoli
senior tag
Tettem fel videókat az ipod touch-omra,de a hangminőség nagyon szar.Valamikor nem is hallatszik semmi.iTunes\Library\Movies-ide áthúztam a videókat a mappából,utána jobb gomb,convert ipod,átkonvertálta,és feltöltötte az ipodra.Lehet nem jól csináltam,nem tudom,de nekem máshogy nem akarja felrakni.Aki tud segíteni megköszönöm.
-
rumos14
nagyúr
válasz
manutdzoli #64 üzenetére
tényleg csak érdeklődöm, hogy a fantasztikus apple nem ad hozzá egy leírást, hogy "első lépések" vagy ilyesmi?
-
speedbump
tag
válasz
manutdzoli #64 üzenetére
Mekkora arcolas megy itt... beszaras.
Zoli. Esetleg olvasd el a tied elott levo 63 hozzaszolast... segithet.
[ Szerkesztve ]
-
manutdzoli
senior tag
Ma vettem meg az ipod touch-omat,és segítene valaki hogy kell beüzemelni,vagy mit kell letölteni a netről.Nemvolt még ipodom,így nem tudom mik a lépések.Help!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
darnellsmith #62 üzenetére
"faterom kapott karácsonyra többet között egy Ipod touch 8 gb ma 6323zc masinát," Az igen, jó megy!
[ Szerkesztve ]
-
darnellsmith
senior tag
halihó
faterom kapott karácsonyra többet között egy Ipod touch 8 gb ma 6323zc masinát, hát nem semmi, elfogadnám szívesen énis. De "be kell érnem" a pspvel nekem -
speedbump
tag
Okos post-ra okos post.
De akkor hozzaszolok egy szuper-ertelmeset! Az altalam hasznosnak talalt alkalmazasok listaja:
Google maps: nem reszletezem.
Weather: ha nem birsz kinezni az ablakon akkor hasznos. De foleg ha epp mashol vagy!
Stocks: akinek van reszvenye annak hasznos (bar magyarokat nem sikerult ratennem. Van aki megoldotta?)
iShare: filemegoszto, rogton a taccsra tolti le a cuccot! Ha jol emlekszem 300MB helyet ad es nincs meret korlat!!! Nagy josag!
Categories: konyvtarakat tudsz csinalni az ikonoknak, hogy ne legyen akkora a kupi
SMBPrefs: Temabeallito
Customize: lehet ikonkeszleteket allitani ha van, de foleg azert jo mert sorbapakolhatod vele az ikonokat
Netservices: minden ami internettel kapcsolatos. pl.: SSH-t lehet gyorsan ki bekapcsolni
Converter: mertekegyseg atvalto
Caissa: sakkprogram. Eleg jo.
Othello: buta reversi, de neha jol esik elseggelni a gepet
Towers of Hanoi: Towers of Hanoi
iPhysics: jatek. Erdekes.
iGO: go. Kar hogy nem jatszottam soha, de legalabb el lehet kezdeni tanulgatni
EvolutionRGB: nem jatek, de nekem nagyon tetszik. Kicsit olyan eletszimulator jellegu.
iSolitaire: nem szoktam passzianszozni, de legalabb szepen meg van csinalva
Domino: Domnio. El lehet vele lenni es szepen meg van csinalva.
APlogger: wifi-t hotspot kereso. Ha epp a varosban maszkalsz es keresel akkor hasznos.Nagyjabol ezek azok amiket szoktam hasznalni. Ha valakinek van valami ami nincs a listaban, de szereti akkor megoszthatna!
-
speedbump
tag
válasz
speedbump #54 üzenetére
Ehh... pontositok. Az tuti, hogy az Apple az mp4-et fogja tamogatni. Gondolom az SDK-val lehet majd irni video konvertert, de szerintem nem lesz eleg gyors. (amugy MP3 lejatszo mar van az ipod touch-on. Meg nem olyan mint mondjuk a winamp de lejatszani mar lejatsza a dolgokat, innentol fogva kis lepes, hogy ne itunes-on keresztul lehessen szinkronizalni! Gondolom mukodni fog a fentebb reszletezett "felkurom az mp3-akat oszt' jo'van" modszer
-
speedbump
tag
Nem valoszinu. 400MHz keves ehhez. Valoszinuleg marad az MP4. Nem akkor gaz, mert a DVD rip-ek felbontasa joval nagyobb mint ami az ipod-nak van, ugyhogy kisebb file-okat tudsz generalni. Idoben kinos, de pl a winavi az kb 2FPS-el kodol (1700 Intel pentium mobile), szoval egy masfel oras film megvan 45 perc alatt.
-
speedbump
tag
Ja, bocs. A masodikat hasznalom. A sima WinAVI Video Converter-ben nincs MP4 kodolas, legalabbis nem talaltam meg. Nem akarok tippeket adni, de szerintem az isohunt-on megvan.
Magyarositast nem raknek fel (legalabbis most), de izlesek es pofonok.
Nekem 1.1.1-es firmware fut egyszeruen azert mert lusta voltam keresni az 1.1.2-hoz, most meg mar annyi cuccom van fent, hogy nem foglalkozok vele. Februarban ugyis kijon az SDK, akkor mar a tores sem kell hozza.
-
rumos14
nagyúr
megoldható lesz majd a divx/xvid/wmv natív támogatása? tehát egy dvdrip-et 1:1-ben le tudjon játszani.
-
zLk
csendes tag
Figyu mar, te a sima WinAVI Video Converter-t hasznalod vagy a WinAVI 3gp/mp4/psp/ipod video converter-t?
Az utobbihoz nem talaltam serialt, az elsőnél meg nem látom hol lehet mp4-be konvertálni.
Segítenél? -
zLk
csendes tag
válasz
speedbump #47 üzenetére
Egyetértek.
A törés teljesen biztonságos, és ha valami véletlen folytán nem menne rendesen, egy sima restor-ral az iTunesban vissza lehet állitani!
Speedbump, van már törés arra is, hogy menjen az 1.1.2-es firmwire is, sőt egy gyenge magyarositás is van a touch menüjéhez.(persze nem raktam még fel, csak ha kijön a hivatalos)
minden további infó, magyarul, hogy hogyan kell feltörni EZEN A LINKEN:Ezt a software development kit-et én is várom, mert a mostani játékok sztem nem annyira jók.
Bár nekem nincs PDA-m, azrt még nem hasonlitanám hozzá. Ez más.
Ez a kezelőfelület, áh, utánozhatatlan.Én mp4 odoláshoz ezeket használom:
Xilisoft iPhone Video Converter,
Jodix.com-os free ipod video converter,
Ultra Mobile 3gp video converter.
De asszem kipróbálom azt amit te irtál, kiváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
speedbump
tag
Ez jobb: http://youtube.com/watch?v=xitR1lYh1fU
[ Szerkesztve ]
-
speedbump
tag
válasz
ZsoZso1992 #46 üzenetére
Nehany gondolat:
Ha van ipod touch-od, akkor a jailbreak a minimum. Ez a SW tori fel az oprendszert es teszi alkalmassa arra, hogy mas programokat telepits fel ra. Az enyem 1 oraval a kibontas utan fel volt torve.
(innentol fogva ugy veszem, hogy ez megtortent, illetve azt, hogy micsoda pofas keszulek nem reszletezem)
Email kliens van en gyakran hasznalom.
Google talk megy a wwwl.meebo.com-on.
Van egy rakat unalomuzo jatek, sot meg egy-ket teljesen jo is.
VoIP alkalmaz teljesen biztos hogy lesz, mivel mar van. http:\\touchmods.net
Flash, JAVA tamogatas egyenlore nincs, de szerintem zaros hataridon belul lesz.
A kijelzojet semmivel sem talaltam gyengebbnek mint az iPhone-et.
A WiFi nem tul eros, de meg belefer. A kapcsolodas gyors, a safari nagyon jol hasznalhato.
Az hogy nincs note-s rajta mar megoldodott a toressel.
A calendar szerkesztheto.
Nem tudom mennyi az ara Mo-n ebben a pillanatban de az enyemet $330-ert vettem (16GB)... Sajnos ez a K.europai valosag
Az MP4 kodolashoz a WinAVI-t ajanlom, nekem bejott. Gyors. Feliratokat is kepes felrakni!A magam reszerol eddig nem talalkoztam fagyassal. Ha valaki ilyet tapasztal javaslom, hogy iTune-sbol lojje vissza a firmware-t (az enyem 1.1.1 van, ez regebbi)
Fogalmam sincs, hogy hogy lehet dalszovegeket kirakni. Nem tudom van-e ilyen alkalmazas.
PDA-e az ipod touch? Szerintem mar most is az. Nem tudom egy 60e Ft-os PDA mit tud, de valoszinuleg nem sokat es raadasul kozel sem az az erzes kezelni.
Mielott megvettem sokat tokoltem hogy mi legyen. Ez vagy egy PDA? Az dontott, hogy az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy februarban kiadjak a software development kit-et az iPhone-hoz meg a taccshoz! Nem tudom leesik-e mindenkinek, hogy ez mit jelent! Onnantol kezdve mindenki mint az orult nekiall majd alkalmazasokat fejleszteni! En ugy tippelem, hogy lesz minden: skype szintem 100%, JAVA, Flash, egy csomo jatek, hasznos alkalmazasok. meg ami kell. (persze ez csak tipp, de fogadnek ra)
A youtube-on rengeteg video van arrol, hogy hogy tord fel a cuccot illetve mit hogy telepits. Van egy koma aki szerenyen ipodtouchmaster neven tolti fel a videoit, eleg hasznosak.
Ja...megvalami! Nem kell a foliat rajta tartani. A hatulja nem tul jo, az enyem mar most karcos pedig elso perctol szilikon tokban van, viszont a kijelzo az gyakorlatilag karcolhatatlan: http://youtube.com/watch?v=kzbxpSwDetk
[ Szerkesztve ]
-
ZsoZso1992
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy fontos kérdésem.Már napok óta azzal szenvedek hogy a dalszöveget megtudjam jelenítteni a touc on...de valahogy nem jön össze....mint ahogy az elöttem szólók egyike mondta get info-> lyrics és oda a dalszöveg....ez eddig szép és jó de az ipodon nemtudom hogyan kell megjeleíteni...valaki esetleg ebben tudna segitteni? nagyon megköszönném...
-
zLk
csendes tag
kijelzővel semmi problémmám nincs. Még mindig rajta van a gyári folia, szépen elvágtam alul egy kis szikével a kilógó kis fülecskéjét, és igy olyan mintha nem is lenne semmi a kijelzőn.
Én meg pont forditva halllottam amugy, hogy az iPhone-nak gyengébb a kijelzője, hiszen az hamarabb is jelent meg mint a touch. -
verser233
senior tag
Sziasztok!
Ipod Touch tulajoktól kérdezném, hogy ők is találkoztak-e már a következő jelenséggel:
wifizés közben, zene bekapcs, weboldalak nézegetése közben 1-2 perc után zene egyszercsak leáll, a play ikonka eltűnik a felső sorból. Music-ba be és elfelejtette még azt is, hogy melyik számnál lépett ki. Ez kb még úgy 3x-4x megismétlődik, majd onnantól kezdve bármennyit wifizek már nem szakad meg a zene
-
illu
tag
-
illu
tag
néztem külföldi oldalakon: -8GB 299$
-16GB 399$
ennyiért mennek -
illu
tag
a magyar árak tényleg nevetségesek, egyszerűbb valami külföldi vállalkozástól rendelni neten keresztül (persze ha vállalnak szállítást MO-ra)
-
szabage
tag
Sziasztok!
Érdekelnének engem is a touchal való tapasztalatok!
1.böngésző mennyire használható?flash,pdf,javasciptek?Mekkora a kölünbség támogatás szinten a maces verzióhoz képest?(van-e?)
2.Tudom, apple, de megkérdem minőséggel minden rendbe?rendesen egybe van?
3.Van valami korlátozás videóra?(felbontásra gondolok)Illletve képekre?Egyébbként én is szemezek egyel ebayen,200-215font+10-15posta ... kicsit röhejesek a magyar árak
ja ez 16gbs
az alma a hátulján fog visszatartani a vásárlástól .. konkrétabban valami?kiváncsi lennék. -
Skellig
csendes tag
Jáááááááááááj segíííííííítsen valaki. Hogy tudom megnézni a dalszöveget a számokhoz? Itunes-on felraktam a get info-> lyrics -be a dalszövegte de a touchon nem tudom, hogyan kell megnézni, könyi segítsetek.
-
bwoay
nagyúr
a rendszerető ember már eleve rendben tartja a zenéit,
egy általa kitalált/preferált elv szerint a gépen, korongokon is elrendezve tartja,
és nem biztos, hogy örül, amikor az Apple azt mondja,
hogy a rendnek márpedig előfeltétele
a korábban általa mondjuk sosem használt ID3Tag,
és mostantól a navigáció is csak az alapján lehetséges.eközben vannak gyártók, akik egyszerűen megadják a lehetőséget,
hogy az ember könyvtárak vagy genre/artis/album között túrkálhasson,
ahogy éppen kedve tartja. -
Csapi007
veterán
válasz
(Darkwood) #29 üzenetére
Egyből szerintem nem, át kell konvertálni. (P2-nél tuti kell)
[ Szerkesztve ]
-
(Darkwood)
őstag
A touch-al vagy a p2-vel lehet valamilyen úton-módon avi-t lejátszani?
-
Csapi007
veterán
-
Teo6667
csendes tag
Hát nekem nagyon tetszik és remélem hogy a nagy karácsonyi marhaságok után lejebb megy az ára és akkor én is veszek egyet
-
zLk
csendes tag
rumos14:
Akkor téged maga a tény zavar, hogy annyira hype-olt az iPod termékcsalád, és nyilvánvalóan abba a csoportba tartozol akik csakazértsem akartnak ilyen apple terméket.
Nem kötelező ezt venni, van egy csomó már lejátszó, pda, stb. kutyafül.
De ezzel simét eltereled a témát a topic tárgyáról.
Amugymeg az iTunes a rendszerető embereknek lett kitalálva, akármit is mondasz, ez az egyetlen egy ilyen program amiben ilyen frankó módon lehet kategorizálni stb. a zenéket, filmeket...
A lustábbaknak/rendszertelenebbeknek, akik csak felzuzzák a zenéiket a lejárszóra azoknak nem való. Ennyi.
Az az egy dolog zavar csak engem, hogyha másik gépen lévő itunesra tolod fel, arra kezdi el sync-elni. Ennyi az én problémám csak.illu:
Évfolyamtársam ment ki dolgozni anyáron és október közepén hozta a kicsikét -
Csapi007
veterán
A Samsung P2 jobb.
-
illu
tag
Lehet nem akar az lenni csak mondjuk elképzeltem magamnak egy "álom i-Pod touc"-ot amit szerintem nem lett volna nekik nehéz megvalósítani. Viszont PDA-t ami igen jó 60 ezer ft körül is lehet venni egész korrekt kis cucc.. i-Pod touchra visszakanyarodva hogy pluszt is mondjunk róla nagyon egyben van az egész készülék stílusilag, tudásilag nagyon el lett találva szvsz csak még az az 1-2 plusz dolog jobban feldobta volna, de reméljük hogy a készítők valami PDA nak szánt i-Pod ot is a piacra dobnak
-
bwoay
nagyúr
hát azért 60-ból már lehet értelmes PDA-t venni, nemhogy 80-ból...
de szerintem kár is volt PDA irányba vinni a dolgot, mert a Touch nem az,
és nem is akar az lenni. A dolog egyelőre ott tart, hogy hivatalosan nemigen telepíthető rá program, meg sw kínálatban sem tudja felvenni a versenyt.
Viszont várom, mikor fog odáig fajulni a dolog,
hogy valami applikáció teljesen feleslegesség teszi az itunes-t,
megoldja a lejátszó UMS-ként történő használatát zenék másolásakor is,
és kibővíti a támogatott formátumokat a duplájára -
illu
tag
Engem leginkább az internet része aggaszt hogy nem lehet rá előfizetni és csak WiFi
Ha ez is rendben lenne akár egy WLAN-al megspékelve illetve bárhonnan tudok netre csatlakozni + MSN, skype lehetőségek, ha erre a 2-3 dologra kicsivel több igényt forditottak volna erős a gyanúm hogy 2szer ennyi érdeklődő lenne a Touch iránt.. főleg így karácsony környékén!
-
illu
tag
hát nem sok embernek sajna! szerintem legtöbb ember PDA szerűségként képzeli el és ez sajna csak átmenet pedig nagyon szimpatikus kis cucc
-
zLk
csendes tag
Én támogatom.
Sőt lenne is egyből egy kérdésem.
Néhány mp4-be átkódolt film megszakad néha, és ujraindul a touch.
Másnál is jelentkezik ez a probléma vagy csak nálam?
Vagy lehet hogy ez csak az avi/mp4 hibája?
Xilisoft iPhone Video Converter-rel konvertáltam. -
Hombár Jenő
csendes tag
Úgy tűnik, nem lehet még túl sok embernek ilyenje...
-
bwoay
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4 üzenetére
szerintem egyből mehetett volna az iPod topicon belülre is akár.
egész pontosan a zárásra gondolok -
-
illu
tag
Üdv mindenki!
Ezt a topikot az iPod Touch "rajongók" számára hoztam létre, itt kérhettek egymástól segitséget, a témával kapcsolatban illetve a kérdéseiteket is ide várjuk!Nem utolsó sorban megoszthatjátok a saját véleményeteket, tapasztalatotokat, jelenlegi árak, miért érdemes ill. miért nem érdemes venni ilyen készüléket, kinek érdemes megvenni, multimédiás, internetes lehetőségektől kezdve minden ami belefér.
-- O --
A topic alapszabálya és leggyakrabban felmerülő kérdései
ALAPSZABÁLY: A topicban a mai naptól fogva (2009. június 30.) tiltott téma a jailbreak, valamint minden ezekkel kapcsolatos dolog említése, legyen szó linkekről vagy eljárásokról — programok említése megengedett, de azok felrakásának módjáról írni már tiltott.
Bocha
Kérdés: Mik a fő különbségek az első és második generációs iPod Touch-ok között?
Válasz:
A második generációs modell jóval fejlettebb elődjénél. Külsejükben is különböznek, a 2G kicsit vékonyabb, hátlapja íves felületű. 32 GB-os verzióban is létezik, de ennél fontosabb, hogy ~100 MHz-cel gyorsabb a processzora, mint az iPhone 2G-nek/3G-nek/iPod Touch 1G-nek, található benne hangszóró, Bluetooth (melyet a 3.0-s rendszer aktivál), valamint az akkumulátora hosszabb üzemidőt garantál.További és egyéb különbségek:
1G -> 2G:
+ Hangerőszabályozó gombok
+ Hangszóró
+ Mikrofonbemenet (külső mikrofon kell hozzá)
+ Bluetooth
+ Kerekebb forma
= Új belső hardver (teljesítményre megegyezik az iPod Touch 1G-vel, csak más)
= Más kijelző (kicsit másabb a színvilága, sárgásabb)2G -> 3G (32 és 64 GB-os verzió):
+ Új generációs hardver (ugyanaz, mint az iPhone 3GS-ben)
+ Voice Control, accessibility... (amik a 3GS szoftverében is bejöttek)
+ Mikrofonos füles a dobozban
+ Inaktív eddig, de a chipset tud ilyeneket: 802.11n, FM vétel, FM adás.Kérdés: Milyen főbb újdonságokat hozott a 3.0-s rendszer?
Válasz:
-Teljeskörű Copy/Paste lehetőség (Az Apple alkalmazásaiban)
-Stereo Bluetooth hangátvitel (Csak a 2G-nél)
-A gyári alkalmazásokban landscape mód (fektetett mód)
-Teljeskörű kereső funkció (Spotlight)Kérdés: A készülék kijelzője fölött látok egy kis "lyukat", mi az?
Válasz: A fénymérő, ami a háttérvilágítás erősségének automatikus (fényviszonyoktól függő) állítása miatt került a masinába. Napfényben jól látszik a helye, mesterségesben rejtve van a szemek elől.Kérdés: A Jailbreak garanciavesztéssel jár?
Válasz: Elméletileg igen, hiszen megszeged a garanciális feltételeket. A témával a Prohardver! lapcsalád fórumain nem foglalkozunk.Kérdés: Hogyan tudok minden adatot törölni a készülékről?
Válasz: Settings/General/Reset/Erase All Content and SettingsKérdés: Hogyan tudom a telefonkönyvet lementeni?
Válasz: Az iTunes-ban az Info fülön lehet beállítani, hogy melyik alkalmazással szeretnéd szinkronizálni.Kérdés: Van Copy/Paste funkció?
Válasz: A 3.0-s szoftverben van.Kérdés: Van Magyar-nyelv támogatás?
Válasz: Hivatalosan nincs, azonban a szifon.com csapata folyamatosan foglalkozik a fejlesztéssel. Az aktuális verzió elérhető a Szifon.com Cydia Repo-ból, a telepítéshez viszont jailbreakelt készülék szükséges, mely folyamat illegális és bizonyos esetekben garanciavesztéssel járhat, ezért nem támogatjuk azt.Kérdés: Hogyan tudok fájlokat másolni a telefonra?
Válasz: Az AppStore-ban több olyan program is található, ami arra alkalmas, hogy WiFi-n keresztül fájlokat másoljunk a telefonra. Az egyik legjobb talán a Discover. Telepítés után csatlakozzunk a WiFi hálózatunkhoz, majd indítsuk el a programot. Ezek után egy webböngészőbe írjuk be az iPhone IP-címét 8888-as porttal. Innentől egyértelmű.Kérdés: Lefagyott a telefonom! Semmire nem reagál. Hogyan tudom újraindítani?
Válasz: Lehet, hogy csak a futtatott alkalmazás fagyott le. Próbálkozz a Force Quit-tal: Nyomd hosszan a Home gombot. Ha nem segít, akkor Soft Reset: Tartsd nyomva egyszerre a Home és a Power/Sleep gombot, amíg újra nem indul a telefon (kb. 10 másodperc).Kérdés: Mik azok a szervízmódok? (DFU, Restore)
Válasz: A Restore-mód a Restore-hoz (Firmware-visszaállítás) használható. Ehhez kapcsoljuk ki a telefont, majd tartsuk nyomva a Home gombot, és csatlakoztassuk az adatkábelt. Egészen addig nyomjuk a gombot, míg az iTunes fel nem ismeri a telefont. Ezek után Windows alatt a SHIFT, OSX alatt az ALT gombot tartsuk nyomva, és kattintsunk a Restore-ra. Ekkor betallózhatjuk a kívánt firmware-fájlt.
A DFU (Deep Firmware Upgrade) mód hasonló, de itt több rendszerszintű ellenőrzés sem fut le, ha a készülék operációs rendszere valamilyen okból összeomlott, ez jól jöhet a javításhoz. DFU módba lépés:-csatlakoztassuk az adatkábelt
-kapcsoljuk ki a telefont
-nyomjuk le egyszerre a HOME és a POWER gombot
-10 másodperc után engedjük fel a POWER gombot, és tartsuk a HOME-ot további 10 másodpercig.Ha jól jártunk el, akkor a telefon képernyőjén semmi nem látszik, azonban az iTunes felismeri a telefont és a fentebb ismertetett módon betallózhatjuk a letöltött, eredeti firmware fájlt.
Kérdés: Honnan tudom letölteni az eredeti firmware-eket?
Válasz: ITT megtalálod az eredeti, Apple által publikált fájlokat külön az iPhone-hoz, és az iPhone3G-hez.[ Módosította: bolondember ]