Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aethel

    aktív tag

    Sziasztok!
    Feleségem kapott karácsonyra tőlem egy iPhone 14-es mobilt és elolvastam az összefoglalót is ahol ki van emelve hogy androidról váltáskor az ébresztő, hangjelzések, stb nem külön állíthatóak. Erről tudni valamit hogy mi az oka? Nagyon tetszik neki a telefon, de ez nagyon zavarja és őszintén megmondva ebben az évben az új model megjelenésekor tervezek én is váltani droidról.. de nekem kicsit meghökkentő hogy ennyire alap funkció mint egy ébresztési hangerő állítás ilyen rendkívül körülményes (az egészség appban az alvási szokások/célok beállításnál végül találtunk rá módot).
    Néha elcsenem tőle 1-2 órára hogy tapogassam és alapvetően nekem is tetszik, de valahogy mégis furcsák a korlátozások-hiányosságok. (Ilyen például hogy kapok egy azonosító számot SMS-ben, és nem tudom kijelölni-másolni, csak a teljes üzenet szövegét, ez nagyon zavaró pl.)
    Köztük itt van a pont tárgyalt Synology app háttérben szinkron is, amire ahogy látom azért van megoldás és részben értem hogy biztonsági oka lehet annak hogy csak az icloud tehet ilyen műveleteket a háttérben, de így elsőre szokatlan hogy ezt a döntést nem a felhasználóra bizzák. (Hirtelen eszembejutott az egyéni csengőhang is, csak trükköket találtam amivel megoldható, gyári megoldást nem.)
    Aki váltott droidról, mennyire megszokható ez? Nagyon sok ellenérvet tudok felhozni az androidos készülékeknél, amiért szeretnék váltani apple ökoszisztémára de így pár hét alatt valahogy úgy érzem egyik sem igazán tuti és mindenképp nagyobb kompromisszumot kell kötnöm. Hozzáteszem, hogy jelenleg samsung készülékem van de nagyon nem szeretem. (bloatware letörölhetetlen szeméttel van tele, értelmetlen hardveres megkötések, stb).
    Bocs ha kicsit túl általános a téma, de gondoltam itt tőletek kaphatnék tapasztalati véleményeket.

Új hozzászólás Aktív témák