Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zoli62

addikt

Van külön Apple id topik? Én nem igazán találtam. Leírom ide egy ezzel kapcsolatos tanulságos történetemet. Van egy olyan Apple fiókom, amit aktívan eszközben nem használok, csak az icloud tárhely és email cím miatt van. Jó pár éve regisztráltam, úgymond tartaléknak is. Most vettem észre, hogy a kedves Apple zárolta a belépést. Annak idején helyreállító kulcsot is állítottak be hozzá, amit én nem kértem, így nem is tároltam sehol. Természetesen először az iPaden próbáltam feloldani a zárolást az ilyenkor szokásos módszerrel, amihez kellett a felhasználónév, és a jelszó. Ezek után SMS jött a kontakt telefonszámra a belépéshez szükséges kóddal, amit elmulasztottam beírni. Azután már bármelyik próbálkozásnál csak a helyreállító kódot kérte, amiről ugye nekem nem volt tudomásom. Így ezt eljátszottam az iPhone-omon is, ahol szintén már nem volt lehetőség arra, hogy mi a teendő, ha elvesztettem a helyreállító kulcsot, azaz SMS-ben kód fogadásra. Ez ugye a 22-es csapdája, amikor hajamnál fogva magamat akarom kihúzni a vízből. Megbízható eszközök, amik még segíthettek volna, nyilván nem voltakl hozzáadva a fiókhoz, mert nem használtam sohasem aktívan ezt a fiókot. Aztán eszembe jutott hogy milyen jó, hogy megvan még az iPad előtt használt MacBook Air, igaz, hogy elég koros, 2017-es. Azárolás felopldásakor felajánlotta a kód küldését. Meg is kaptam be is írtam. Itt még vigyázni kellett, mert mindenképpen új jelszót kellett létrehoznom, a régi nem volt jó. Ezekután már úgymond meghekkelve a fiókot sikerült belépnem. Egyébként ha ez nem jött volna össze, akkor a telefonos ügyfélszolgálaton sem tudták volna visszaaktiválni a fiókomat. Én ezt az egészet elég véletlenszerűnek érzem, hogy egyáltalán sikerült a saját fiókom zárolását feloldani.Az Apple Google-nál bevált gyakorlattól eltérően a zárolásról egyébként nem is küldött értesítést a kapcsolattartó címemre, hogy tudomást szerezzek róla. Azt sem találtam meg sehol, hogy mennyi idő inaktivitás után zárolnak egy fiókot, úgy, hogy abban egy aktív email cím is működik.
    Járt már így valaki?

Új hozzászólás Aktív témák