Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
jose
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés. Kaptam a bekötésnél egy Huawei routert, rámértek a wifi és a net sebességre, minden jónak tűnt. Mobillal én is rácsatlakoztam wifire, 50 megás letöltési sebességet mértem (digi oldalán). Valamint párom is rajta volt, továbbá egy 4k-s apple box és 2 tv, és gond nélkül működött, persze nem mindet egyszerre használva.
Viszont egyelőre a számítógépemet is wifivel használom, mivel felújítás miatt egy másik szobába van betéve, kb 1 hónap múlva kerül vissza. Ki akartam próbálni, mennyivel hasít letöltés során. Csak a gép volt rácsatlakozva a wifire, más nem. Kiválasztottam ncore-on, hogy melyik filmeket "vásárolom" meg. Utorrentet használok és miután elindítottam, nagyon kemény 110 kb/s sebességgel szed, ami nem túl acélos, laza 9 nap alatt meg is lenne a film...
Valaki tud segíteni, hogy hol és mit szükséges beállítani, ha lehet valamit vagy sajnos ennyit tud és csak egy saját router segítene a dolgon?
-
kabelmania27
félisten
válasz
Lajosnagy17 #29397 üzenetére
December elsején Gyulán az FTTH előfizetők átkerülnek a Digihez.
-
Lajosnagy17
senior tag
Gyulán is elkezdődött az Invitel integrálása, nagyon sok új utca felkerült a DIGI.HU-ra.
-
PhoenixSzG
tag
válasz
Lajosnagy17 #29395 üzenetére
Még nem elérhető minden utca, de haladnak az optikai kábelezéssel ahogy látom az utcákon
-
Lajosnagy17
senior tag
Püspökladány is felkerült a DIGI weboldalára, valószínű az Invitel hálózatot sikerült átalakítani.
-
-
Akosman
aktív tag
válasz
cherubion08 #29392 üzenetére
Ha nincs hűséged mond le az invitelt,és szerződj digisnek új előfizetőként.😊 Igy nem kell várnod.
-
válasz
cherubion08 #29389 üzenetére
Nem bírtam ki felhívtam őket
Az Inviteles előfizetőket majd értesítik mikor tudnak átszerződni,ez még nem lehetséges,ezt az információt kaptam. Kb 1,5 éve nézegetem az optikai kábelt,remélem fél éven belül áttudok kötni
. Illetve a házszámom nincs a listába,de kapubejárómnál az oszlop
. Arrol jön az Inviteles kábel is.Kedves volt a hölgy és mondta akkor indít egy cím felmérést, gondolom kijönnek és megnézik létesíthető e a szolgáltatás.
-
válasz
Lajosnagy17 #29390 üzenetére
Igen ,már néztem,köszi.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
cherubion08 #29389 üzenetére
Online rátudsz keresni a DIGI homepagén utca és házszám alapján.
-
válasz
Lajosnagy17 #29387 üzenetére
Köszi
,kb egy hete néztem akkor még Mélykút nem volt fent. Az elmúlt héten a Digis kocsik járták a várost,nem is gondoltam, hogy végeztek. Szórólap még nem jött,várok pár hetet,ha semmi akkor telefonálok.
-
Lajosnagy17
senior tag
Tokodaltáró is újnak tűnik nekem.
-
Lajosnagy17
senior tag
Múltkor irtátok, hogy Jánoshalmán és Bácsalmáson csak kábel lett kihúzva, most meg látom, hogy DIGI FTTH internet.
Szóval mindent helyre raktak.
Ez jó hír. -
jose
csendes tag
Sziasztok :)
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A mai napon bekötötték a szolgáltatást, amit április 15.-én rendeltünk meg (a lényeg, hogy végre meg van). Nem volt egyszerű dolga a srácoknak, de laza 7 órányi szerelés és kisebb szenvedések után megoldották a gondokat, amikkel szembesültek. Nagyon lelkiismeretesen dolgoztak, igyekeztek mindent a legjobban megcsinálni. Minden működik tökéletesen, az internet 960 megán pörög, wifi jó (Vác, optikai hálózat)
Nemrég elkezdtem sorba rendezni a csatornákat. Sajnos egyelőre még nem aktiválódtak be a HBO-k és Cinemax csatik és a FilmNow sem, valószínűleg ezek holnap reggelre remélhetőleg rendben lesznek. Viszont én úgy emlékeztem és az Invitel facebook oldalán is visszakerestem, hogy március 1-től már HD-ban is elérhetőek az Invitel kínálatában az HBO-k (HBO, HBO2, HBO3) és Cinemax csatornák (Cinemax 1-2) az IPTV optikai hálózatán is. De sajnos nem látom őket a csatornakínálatban, csak a HBO HD-t....
Van valakinek esetleg ezzel kapcsolatosan infója, vagy akinek van ezen csatornákra előfizetése, Ő mit tapasztal?!
Plusz fura, de hiányoznak a Digi World, Digi Animal World csatornák sd változatai (nem mintha hiányozna, csak fura, hogy nem kereste le) csak a HD vannak, a Digi Life sd változatát lekereste, viszont nem nyitja...
Esetleg holnap frissítsek rá a rendszerre?
Még egy kérdés, bocsi
Ha szeretném frissíteni a csatornakínálatot, anélkül, hogy összekeverje őket, mondjuk ha új csati kerül be vagy nem kereste le valamilyen okból, azt miként tudom megtenni? Gondolom a router-t ne húzzam ki a konnektorból és vissza, mert azzal csak rosszat teszek....
Előre is köszönöm a választ, illetve a segítséget!
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17 #29383 üzenetére
Ahogy láttam most még csak a gerinc optikát hegeszgették főképp.
-
Tibro5
senior tag
Sziasztok,
ZXHN H168N V3.1.0T4_HU eszközt kaptam a szolgáltatótól ami bridge módban is hajlandó működni a régi linksys routeremmel, viszont ha egy pfsense WAN interfacen próbálom a PPPoE kapcsolatot beállítani akkor nem akar működni, a logban csak annyit látok hogy folyamatosan újra próbálja a csatlakozást. Használ valaki hasonló konfigot?
Kell valami spéci beállítás pfSense-ben vagy a ZTE eszközön hogy tudjanak egymással kommunikálni? -
regvoltrossz
aktív tag
Az invinetworktől nyáron kapott levélben az szerepelt, hogy december végéig megmarad az inviteles e-mail címem. Most próbáltam és nem tudok oda belépni.
-
taki01
őstag
Verőce főútját ellepték a DIGI-s autók és a szerelők. Láttam, hogy optikát hegesztenek és az aknáknál is volt egy csomó ember.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
taki01 #29343 üzenetére
Sziasztok,
Nem tudtam kipróbálni, mert megelőzött az Inviteles szerelő kolléga, de most kijöttem megint (anyósomnál van a modem), és akad problémám.
A net megy a modemmel (HG8245G) minden rendben van, de nem tudok belépni rá. Hiába próbálom az root/admin párost, vagy a telecomadmin/admintelecom. Egyikkel sem tudok belépni.
Resetelni nem merem, mert múltkor az után elment a net beállítási lehetőség és ezt nem tudtam megoldani, ezért jött ki a szerelő.
Felhívtam a 1445-öt ott egy kedves Inviteles azt mondta, hogy a root/admin-nal lehet belépni, és hogy ezt nem lehet megváltoztatni. Miután elmondtam neki 10-szer, hogy ezzel nem tudok belépni és milyen megoldást tud mondani. Ő elmondta 10-szer, hogy a root/admin-nal lehet belépni és ne reseteljem az eszközt és nincs más megoldás elakadtam.Szerintetek?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
kabelmania27 #29376 üzenetére
switch azért kellene, mert az alsó szinten van egy PC ami kábellel csatlakozik. Vagy pedig router lentre és AP fentre.
Vaaagy 2 router
-
kabelmania27
félisten
válasz
cellpeti #29375 üzenetére
Üdv!
Igen, modem üzemmódban routeren vagy gépen kell beállítani a pppoe kapcsolatot.
Switchet is köthetsz rá de akkor gépnél windowsban kell pppoe kapcsolatot beállítani és bonyolultabb (amelyik géppel megosztod azt nem lehet kikapcsolni) megosztani az internetkapcsolatot, ha több gép van a lakásban jobb megoldás a router. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Ha az Invitelről kapott ZTE -t modem/router kombót átkapcsolom modem módba...arra routert kell kötnöm a PPPoE miatt, igaz? Tehát switchet nem tudok rátenni, mert a modem nem végzi el az azonosítást, vagy igen?
-
r0by
addikt
Az a lényeg, hogy az Invitel tartozik nekem 3100 pénzzel.
De közben átgondoltam.., szerintem én ezért nem fogok ugrálni.., egy csomó időt elszórni, meg stresszelni, meg netalán covidot nyelni, ha személyesen kellene intézni.., stb..
Legyenek vele boldogok..R3laX: viszed a cuccost, kivárod a sorod, adnak papírt, aláírod és kész is.. Nekem legalább is ennyi volt.
-
R3laX
addikt
Ami eltelt idő, azt fizesd be. Ha törthavi az invitel, és törthavi a Digi, akkor arányosan kiegészítik egymást, sztem egyértelmű
. Ha vmi nem áll össze, akkor inkább menj be. Telefonon mindig mindegyik mást mond és nem is akarnak vele foglalkozni igazán.
Nekem meg meglettek Telekomra az aláírások végre
, pont most várom a társasházba bekötő szerelőket. Akkor ha Invinetwork(net) és Digi(Tv) vagyok, akkor bemegyek a Digipontba lerakom az asztalra a routert(digihez boxot nem kértem) + papírmunka és kész?
-
r0by
addikt
Szerintetek hogy juthatok vissza a pénzemhez?
Az történt, hogy Invitel küldött két havi számlát, 9 és 10 hóra. 9 hónapban természetesen befizettem.
Közben jött a Digi 10 hó elején és bekötötte az optikát.
Így kát hát múlva jött a Digitől számla egy törthavi 10 és 11 hónapra.
Nemsokkal később kaptam minuszos számlát az Inviteltől a tört hó maradékával azonosan.
Gondolom nem úszom meg a digi ügyfélszolgálatot..? De úgy is azt fogják mondani, hogy fizessem be a számlát..
Valaki járt már így?Szerk: off-ba teszem, mert lehet, hogy nem is ide kellene írnom..
-
kentucky
őstag
válasz
kabelmania27 #29365 üzenetére
Tudom, csak dupla NAT-ot szeretném elkerülni.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 2 szintes ház(kb 2x80nm). Betonfödémmel, lépcsőházzal(nincs konnektor), inviteles nettel.
Lent az alsó szinten van egy ZTE modem/router kombó amire egy asztali PC van kötve kábellel. A felső szintre nem igazán ér el a wifi(amin nem is csodálkozom). Megoldás érdekelne erre a problémára. Gondolkodtam routeren(Asus RT-AC51u), amit AP-re állítva. Illetve azon is, hogy az egészet lehet a felső szintre kellene költöztetni és innen vezetékelni lefele.
Most van Asus jelismétlő, de nem igazán tudja eljuttatni a jelet. Mit javasoltok? -
kentucky
őstag
Sziasztok! Coax kábeles netnél (DOCSIS) lehet olyat, hogy az én routerem tárcsázzon be? (PPPoE Passthrough)?
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
taki01 #29343 üzenetére
Köszi, nem ezekkel próbáltam, de mostmár kijött anyósomhoz a szerelő és "megjavította", de majd kipróbálom, hogy ezzel mit látok.
Elolvastam, és látom, hogy lehet, hogy a modem (HG8245G) csak továbbítsa a jelet és a bejelenkezést a router végezze. Ezt jól értem? Bátran állítsam? Amióta kiderült, hogy a resettel tönkre tettem az Inviteles rendszert nem merek nagyon hozzányúlni. -
kisapa
senior tag
válasz
l.skywalker #29359 üzenetére
Köszönöm akkor várom a fejleményeket.
-
kisapa
senior tag
válasz
l.skywalker #29357 üzenetére
Köszönöm a választ. Gondolom az átvételről kapok értesítést. Vagy nekem kell időről időre megkérdezni? Esetleg arról infó, hogy mikor és hol tervezik az átállást.
-
kisapa
senior tag
[link] Erről senki?
-
PitLee
őstag
Mikor a szomszéd áthív, hogy ránéznél-e wifire, de meglátva a setup-ot hirtelen sürgős, halaszthatatlan dolgod akad
-
yaksi
aktív tag
válasz
user12 #29351 üzenetére
Sajnos nincs. Majd futok egy kört a szolgáltatónál. Kézzel kitöltött bekötési papírokat kaptam, mert hétvégén, lóhalálában kötötték be. Az iptv eszközök nem is indultak, csak később. A felhasználó nevet, jelszót is telefonon kapták a szerelők, azt felírták, de ezek szerint a saját példányukra. :-/
Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest