- Mobil flották
- Yettel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #1081 üzenetére
AsusRT-AX82U, igen, cat 5E-s a kábel ami a wanba megy meg van egy router kabel ami a lan1be megy és a gépbe.
-
MolnárKrisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1073 üzenetére
Csak azon amelyiken megy a letöltés. És mindig ugyan azon a gépen fordul elő.
-
markknight
veterán
válasz
Gubek-Einste #1065 üzenetére
Mire gondolsz? (tapasztalatlan vagyok a témában)
-
rigoattila
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste #1061 üzenetére
-
rigoattila
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste #1059 üzenetére
Hogy tudom megnézni?
-
rigoattila
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste #1057 üzenetére
Kábelen csatlakozok.
Más gépem nincs amin ki tudnám próbálni de két haveromnak is upc-ről megy a játék de nekik semmi probléma. -
renegat1
tag
válasz
Gubek-Einste #1054 üzenetére
Szia!
Igen. Legalábbis szerelők szerint. Tegnap délután voltak újra. Amikor lett mutatva a log fájl ,akkor azt mondták, hogy normális ha felugrik a ping. Erre 2 percre rá elment a net. Azt mondták, hogy törik rajta a fejüket, hogy mi lehet a hiba és elmentek. Lassan 1 hónapja így megy. -
Imre077
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1026 üzenetére
Újabban már a gyártóit is feltettem.
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #1018 üzenetére
Akkor nem tudom mitől indulgathat random újra a modem és arra a pár percre nincs net. És mivel nem minden nap és nem folyamatosan jön elő, még a szervizt sem ugraszthatom igazán, mert ha kijön és jó akkor hiába jön, és még kérhet is érte pénzt. Legutóbb semmi nem fájt a modem csere mert az már bőven túl volt 3 éven.
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #1016 üzenetére
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #1014 üzenetére
Ezt kaptam a beírt cím után, de nem tudom ez kelle-e illetve ha igen jók-e az adatok.
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #1012 üzenetére
A modem egy Thomson THG541. DNS-t meg nem piszkáltam, hacsak a router nem piszkál bele így valószínű szolgáltatói.
Jelszintet mivel, vagy hol tudok mérni?
Azt hiszem mikor nemrég bekötötték ezt a modemet akkor ők valahogy nézték a jelszinteket, de bejelentkezett előtte valahova ha jól láttam. -
B.F.G.
senior tag
válasz
Gubek-Einste #1006 üzenetére
Köszi a választ, ez hogy működik "irányított wifi-s eszközpár"? mi kell hozzá?
-
Sarcophagus
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #999 üzenetére
Üdv!
Invitel,100/30-as,saját router(tp-link1043n)az az érdekes hogy percre pontosan jön a hiba. -
exelennnt
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #991 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, igen volt az is.
De rendszer vissza állítással megoldottam az egészet
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Gubek-Einste #984 üzenetére
Az alaplapi driver gyártói. A másik két kérdésre nem tudok válaszolni (nem tudom, hol kell megnézni), de az biztos, hogy ez csak azóta fordul elő, mióta ezt a modemet használom. Bár volt, hogy hónapokig egyszer sem történt ilyen hiba, most megint 2-3 naponta előfordul.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #979 üzenetére
Mikrohullámú kábeles 30MB/s. Linksys WRT54G eszközzel használom.
-
-Sawyer-
tag
válasz
Gubek-Einste #976 üzenetére
Igazából egy kollégiumi internetről van szó. Nem is lenne rá semmilyen megoldás?
-
-Sawyer-
tag
válasz
Gubek-Einste #974 üzenetére
Céges.
-
JacketedBeef
újonc
válasz
Gubek-Einste #969 üzenetére
Igen,itt csak az lehetséges
-
Szuszmant
újonc
válasz
Gubek-Einste #966 üzenetére
3 fullos upc van bekötve, a havidíja is 50.000 felett van. A 3 box csatlakozik 4 elosztóra, azok pedig kiküldik a jelet a szórófejekbe, 3-4 szobánként van 1 szórófej. Összesen talán 300an lehetünk rá.
-
Crampus
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #961 üzenetére
Megvan, köszi! A host file-ba került bele egy bejegyzés, ami tiltotta.
-
Crampus
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #961 üzenetére
Automatikus ip és DNS beállításom van a win szerint.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #955 üzenetére
Akkor én nem értem. Pontosan milyen jelszintek?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #953 üzenetére
Milyen modem/HGW van használatban?
Technicolor TC7200.20Milyenek a jelszintek?
Maximum jelerősség -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #951 üzenetére
- Technicolor TC7200.20
- Maximum jelszint -
szzimo53
tag
válasz
Gubek-Einste #948 üzenetére
Megnézzük
-
s.donat
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #942 üzenetére
Ezer köszönet! Minden rendben működik!
-
Cydie
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #944 üzenetére
Köszi a gyors választ! Ez jó hír!
-
Cydie
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #940 üzenetére
Hétvégén visszaigényeltem az IPv4-et, elsősorban, hogy megnézzem, hogy BF1 amiatt dobál-e le percenként. Utána csináltam SpeedTesteket, Ping tesztet, minden jól ment. Ma reggel óta viszont használhatatlan lett. Normál esetben 25Mbps a letöltésem, most 1.37Mbps. A feltöltési sebességek változatlan 3.0 Mbps. Ping 20 környéke, de írt már 9-et is a SpeedTest. Wifi, LAN, ruter1, ruter2, tök mindegy melyikre csatlakozok, ugyan ez van. Lehet, hogy IPv4-re váltás miatt van? Valamit állítottak még a háttérben, ami nem azonnal az igénylés után történt? Vagy csak szimplán megint a UPC szórakozik. Tárnok és környéke, ha van valaki a innen és meg tudja erősíteni. Jó lenne, ha végre lenne egy felületük, ahol live lehetne nézni egy ország térképet és jelölve lennének a problémás területek, sok idegeskedést megoldana....
-
s.donat
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #940 üzenetére
Közben egy ubuntu live-al is kipróbáltam és ott is mintha előjött volna, de mondjuk elég instabilan futott a böngésző mindkettő gépen.
Androidon be se jöttek az oldalak, ahol gondjaim szoktak lenni.Szóval a szolgáltató felé jelzem a gondomat. Amúgy mi a menete az IPv4 visszakérésének?
Köszönöm a tippet és a segítséget!(Most se tudtam itthoni netről elküldeni ezt a hozzászólásomat.)
-
s.donat
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #938 üzenetére
Kipróbálom majd a telefonomon. Más OS-t még nem néztem.
Igen, a DNS csere sem oldotta meg.
IPv6-on van. Ez milyen különbséget, hibát okozhat?
Köszönöm!
-
miking
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #932 üzenetére
Ipv6 nincs letiltva, a custom dns-el nem tudom mire gondolsz?
-
sb
veterán
válasz
Gubek-Einste #926 üzenetére
Totál másik munkahelyi gépen is volt ilyen, de ott valamitől megjavult 2-3 hét után.
Egyébként vmi Win hálózati low level bug lehet, mert az AU->CU upgrade-ek rendre hosszabb időre megjavították. Valószínűleg ott újra elromlott mert minden esetben kibírt 1-2-3 hetet hiba nélkül az upgrade után.Ehhez az kellett, hogy volt AU mentésem... csak aztán nem figyeltem és a backup rotálás miatt törlődött. Ami megmaradt az meg már egy eleve elromlott backup volt.
Lehet, hogy meglépem a reinstallt, csak elég nagy szarakodás mindent visszatenni és ha utána visszajön a hiba akkor hajtépés lesz belőle. Jobb lenne vmi egzakt megoldás.
Mondjuk ennek a CU-nak úgyis mindegy, az SMB bug miatt is ment a backup-restore. Egy rakás sz*r.
Nem lehet egyébként vmi debugot, akármit futtatni, akár win sdk-val, ahol bele lehetne látni hol döglik meg egy ilyen webes kérés a win hálózati rétegei között?
-
gergogazd
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #921 üzenetére
Utánanéztem ennek a HPF-nek, mert nem tudtam, mi az, majd meg is találtam közvetlen az Y-csatlakozó után. Mindjárt leveszem és teszek egy újabb próbát. Szerencsére a koax elosztójához hozzáférek, így annyit meg tudok oldani, hogy ezt az egy szobát külön ágra teszem a szűrő nélkül, a többiben meg ugyanúgy lehet majd tévézni mint előtte.
Köszi szépen! -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #914 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #912 üzenetére
Telekomnál vagyok és 30Mbps/5Mbps . ( net + TV + telefon csomag, de egyszerre sosem használom )
A router is telekomos Sagemcom cs50001.
Wifin keresztül ( TP-LINK TL-WN722N ), egy légtérben van a routerrel kb. 3 méter távolságra.Frissitések és letöltés mindig kikapcsolva minden készüléken, azok sem zavarhatnak be.
Lekódolva, kizárt hogy csapolnák.Ezelőtt is ez a felállás volt és nem volt ilyesmi gondom. Akármikor rámérek speedtest-el, nem látok problémát.
-
gyimger
őstag
válasz
Gubek-Einste #909 üzenetére
Jó ötlet, köszi a válaszokat. De elég bizonytalan vagyok, egy ideig a telefon lesz a modem.
-
gyimger
őstag
válasz
Gubek-Einste #907 üzenetére
A telefont (ami ugyanarról a routerről kapja a netet wifin) rádugtam a gépre és USB-s modemként új Hálózati helyként működik minden, frissítettem volna a drivert, de az naprakész. Nem tudom, mi más lehetne, ha nem az alaplap.
-
SzZrt.
újonc
válasz
Gubek-Einste #898 üzenetére
Kedves Boost3er!
A problémát nagy valószínűséggel a vírusirtó blokkolása okozza.
Megoldásként javasoljuk, hogy ürítsd a gyorsítótárat, majd ellenőrizd, hogy az Avast vagy a windows tűzfal nem blokkolja-e egy beállítási paraméter miatt az oldalt (nem adtad-e véletlenül hozzá a blokkolandó oldalakhoz).Reméljük, hogy a fentiek megoldást fognak hozni.
Üdv, a Szerencsejáték Zrt. csapata
-
Boost3er
tag
válasz
Gubek-Einste #898 üzenetére
Nem működik sehol. Szolgáltatói DNS használok, nem tudom ebben számít e de ha az ip címet írom be az oldalnak akkor sem nyitja meg.
-
milkabrams
őstag
válasz
Gubek-Einste #894 üzenetére
Z-Net nél vagyok, egy darab router van használatban, de nem ezzel volt a gond. Ma még nem jelentkezett a hiba.
-
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #887 üzenetére
Ha a feltöltési oldalon rosszak lennének a jelszintek az milyen hátránnyal jár?
-
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #885 üzenetére
Akkor ez így jó szerinted?
Gondolom azt az adatot az én eszközöm valamiért nem jelzi.
Amúgy van hogy a második csatorna mínuszba megy. -
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #883 üzenetére
Szia!
Igen olyan nekem nincs. Néztem a képet amit belinkeltél. Nekem felül azzal kezdődik hogy
User Name:
Password:
Language Selection
utána:
About
Cable Modem State
Downstream Channelsés ennyi. ?
-
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #881 üzenetére
Ok bocsi
Amit belinkeltél az jobbnak tűnik.
Model: Cisco EPC3208G
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
MAC Address: bc:c8:10:f5:8e:9e
Bootloader Revision: 2.3.1_R3
Current Software Revision: epc3208g-ESIP-5-v302r125562-130611c
Firmware Name: epc3208g-ESIP-5-v302r125562-130611c.bin
Firmware Build Time: Jun 11 11:17:43 2013
Cable Modem Status: OperationalCable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: DisabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.5 dBmV 37.6 dB
Channel 2: 0.9 dBmV 38.1 dB
Channel 3: 1.4 dBmV 38.5 dB
Channel 4: 2.5 dBmV 38.2 dB
Channel 5: 3.7 dBmV 38.7 dB
Channel 6: 4.0 dBmV 37.2 dB
Channel 7: 4.3 dBmV 36.8 dB
Channel 8: 4.5 dBmV 36.8 dB -
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #879 üzenetére
beírtam cmd be hogy ping 192.168.100.1 -n 100
erdmény: fogadott 96 eveszett 4
oda vissza út min 0ms max 30ms átlag 0
a ttl 63 -
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #876 üzenetére
nagyon minimális külömbség a játék pingjében. 2ms Viszont sokkal stabilabb nincsenek kilengések. 40 ms most a legjobb. stabilan 42. Ha routeren keresztül megy akkor is van hogy eléri 44 et de vannak kilengések.
Öreg már a router? Gondolom akkor ne várjak sokkal jobbant. A netem tud ennyit. Ha egyszer elérhető lesz az optikai akkor biztos jobb lesz. -
lacaj85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #873 üzenetére
-
lacaj85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #871 üzenetére
azt én honnan tudom megállapítani?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #867 üzenetére
és akkor pontosan hogyan tudok csiholni netet?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #865 üzenetére
ezt nem nagyon értem, a mac cimhez mi köze az egésznek? routernél kéne klonozni?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #863 üzenetére
ja bocsi, csak a fentebb amit írt kolléga, félreolvastam, tehát dinamikus esetén is meg kéne egyeznie, csupán akkor változni fog, de ha változik mindkettő változik...csodás
ma hívott fel szolgáltató, és váltig állítják hogy ez így van rendbe, mert ők megnézték és szerintük publikus dinamikuson vagyok, mondom én ezt nem látom, akkor hívjak egy informatikust, csessze meg mérnöknek informatikusnak tanulok... nem tudom most mit csináljak, küldtem nekik képet, hogy nem egyezik az ip a router által látott, és a netes oldal által mutatottal, tehát így néz ki most :
ha nat-olt az ip, akkor az nem okozhat olyan anomáliát hogy csak routeren keresztül van netem, mert ha rádugom a modemet a gépre 1az1-ben akkor nincs net, asszem olyasmit ír, hogy érvénytelen IP konfiguráció vagy nem is tudom mit... lényegtelen milyen a modem, mert megnéztem ismerősöméknél náluk cisco modem van ezzel a nettel, és ugyan ezt csinálja, a szolgáltató meg hülyének néz, mert hogy kell lennie netnek, teljesen logikus szerinte hogy modemen jön a net, akkor routeren se volna net ha nem lenne modemen
-
Trubusta
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #857 üzenetére
10Mbps és ha routeren keresztül mérem akkor a max 6mbps de ha kihagyom a routert akkor meg van a megfelelő sebesség.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Gubek-Einste #846 üzenetére
Szia!
Ezt nem tudom sajnos, mert ezzel játszok csak multiban. Haveroknál pikk-pakk betölt, szinte nulla a várakozási idő, mindig csak én "tekerek". Ja és azt elfelejtettem írni, hogy mikor új pályát tölt be, akkor igazán szembetűnő a várakozási idő. Bocs elírtam igen, 120/10.
-
Wasquez
senior tag
válasz
Gubek-Einste #843 üzenetére
Ja azt nem írtam, hogy ez a kártya a vezetékes.
-
Wasquez
senior tag
válasz
Gubek-Einste #835 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a pc és a router között szeretném megnézni, hogy pontosan mekkora az átvitel sebessége!?
-
Lac-coo
őstag
válasz
Gubek-Einste #801 üzenetére
Hát ha hiszed ha nem az NV Shadowplay csinálja, nem értek hozzá, nem tudom miért -hogyan, de leszedtem jó lett a böngészés, felraktam lassú, megint leszedtem ma ismét jó ....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #821 üzenetére
Nem tudom, hogy mivel lehetne mérni azt?! Torrent az ugye nem túl mérvadó, mert nem csak tőlem függ, de Innen most leszedtem az első Ubuntu torrent-et az átlag 7.8MB/s-el jött le (gondoltam ezeket seed-elik rendesen). De tegnapiak között is látok olyat, amin 8.2MB/s-et mért átlagnak. De azért az ilyen elég ritka.
Tudsz olyan filemegosztót, ahonnan korlátlan sebességgel lehet letölteni nagyobb file-okat?! Vagy hogy lehetne ezt akkurátusan mérni?!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #819 üzenetére
Az az oldal 54/41-et mért aztán 31/40-et, aztán utóljára 80/46-ot, mindíg 20-as ms-el Budapestre (Debrecenből). A speedtest.net is hasonlóan különböző eredményeket produkál: elsőre 22/25-öt, aztán 36/50-et, aztán 20/53-at 13-18 ms között Nyíregyházára.
A Digi speed tesztje viszont rendszeresen 88/52-ő körül mér 7-11ms-el...
Most akkor kinek/minek higgyek?
Gyanúsan eltérőek ezek az értékek.
Nem lehet, hogy valami helyi Router vagy LAN gond van nálam?!
Köszi!
-
hun-vik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #816 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Sajnos a hozzáállásuk a probléma megoldásában arra utal, hogy nem érdekük a stabil szolgáltatás.
A lényeg, hogy nem hagyom annyiban! -
hun-vik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #814 üzenetére
Amikor "normális" sávszélességet biztosítottak, akkor 35-45 pingem volt (ezt nem éreztem tragédiának). Most viszont nagyon gyenge a hálózat, sokszor néhány Kbps tényleges letöltési sebességgel (amihez magas ping érték is társul).
Nekem nincs ezekkel a mikrohullámú hálózatokkal kapcsolatosan hozzáértésem, ezért szerettem volna itt érdeklõdni, hogy lehet-e esetleg manipulálni a szolgáltató részérõl a sávszélességet (mint már írtam állítólag nem korlátozzák a netem).
A kapacitás gyengeségükön túl okozhatja-e esetleg más rendszerhiba ezt a gyenge szolgáltatást? -
hun-vik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #806 üzenetére
Jól látod!
Sajnos Magyarország keleti részén ("rezervátum") nem nagy variáció van a fair vállalkozásokban ezen a területen (sem). Ahhoz képest, hogy infokommunikációs cég már a weboldaluk is ezt a "sufnicég" érzést támasztja alá.
De az Invitel sem korrektebb, mert igaz, hogy azt a "0"-t stabilan szolgáltatta, de a monopol helyzetével durván vissza is él (aránytalanul magas árak). -
Gyuszi83
tag
válasz
Gubek-Einste #808 üzenetére
Egy upc direkt-es zte zxhn h298n router. Elég gagyi és sajnos le se tudom cserélni mert ezen keresztül csatlakozik.
-
Gyuszi83
tag
válasz
Gubek-Einste #804 üzenetére
Sajnos nincs Dual Wan képes routerem. Windows alatt szeretném valahogy beállítani, ha lehet. Tudsz esetleg küldeni valami leírást ?
-
hun-vik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #804 üzenetére
Köszi szépen a választ!
A KitNet Kft.-nél vagyok 2015. szeptembere óta (Szeghalmi cég), előtte az Invitelnél voltam, de ott csak 10/0,5 Mbps ADSL netet tudtak biztosítani "horror" áron.
-
Gáboromm
tag
válasz
Gubek-Einste #786 üzenetére
Kerestem hozzá, de semmi.
Hiszen fentebb írtam, hogy nem lehet installálni. Mivel mindent okésnak talált.-
-
Lac-coo
őstag
válasz
Gubek-Einste #797 üzenetére
Azok mennek. Neztem notival kabelen, azon is lassu, de most mar wifin is kezdi, alig tudok ide is bejonni
-
Lac-coo
őstag
válasz
Gubek-Einste #795 üzenetére
Hogy mik mennek... ?
-
Lac-coo
őstag
válasz
Gubek-Einste #792 üzenetére
Igen, keritek majd egy kabelt es megnezem laptoppal mit csinal...
-
Lac-coo
őstag
válasz
Gubek-Einste #790 üzenetére
Nem, csak wifin ....
-
Lac-coo
őstag
válasz
Gubek-Einste #788 üzenetére
UPC, kis fekete Technicolor
Eddig jó volt , most bolondult meg , már feltéve ha azzal van baj ...
De néztem már más böngészővel, hálókártyát is újraraktam már, mindent próbáltam, de a PC-men ez rendre előjön .... -
Lac-coo
őstag
válasz
Gubek-Einste #786 üzenetére
PC van egyedül kábelen, azon ilyen gondolkodós, többi eszköz wifin, azokon hasít ....De PC-n is jó a ping, sebesség stb, csak mire betölt egy oldalt néha fél perc ...
-
Gáboromm
tag
válasz
Gubek-Einste #775 üzenetére
És azt hogy kell?
Mert ha arra gondolsz, hogy ESZKÖZKEZELŐ.
Kiválasztom a hálókártyát jelen esetben Realtek PCI GBe Family controller.
Frissítem (Illesztőprogram frissítése).
Majd 2 választás
1. ha interneten próbálom (Automatikus keresés), akkor végtelen ideig keresi.2. Ha meg letöltöm, majd ILLESZTŐPROGRAM keresése számítógépen.
Akkor meg kiírja, hogy MÁR TELEPÍTETTE A LEGFISEBB illesztőprogramot...stb. naprakész.stb.
Ezeket kipróbáltam!
Változás semmi!
-
Kanczy
veterán
válasz
Gubek-Einste #771 üzenetére
Igen
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Gubek-Einste #761 üzenetére
Több Telekomos ADSL volt, amikről nem működött, viszont a Telekomos mobilnettel gond nélkül megy.
Más szolgáltató internetszolgáltatásán keresztül nem nagyon tudok próbálkozni... -
válasz
Gubek-Einste #758 üzenetére
Csak jeleztem hogy a T-nek szünetelt a TV és internet szolgáltatása (legalábbis részlegesen) féltucatnyi városban reggeltől kb du 3h-ig. Hibabejelentő felsorolta azon városokat (köztük Bp-t is) ahol szünetelt a szolgáltatás és túlterheltségre hivatkozva ezen területekről nem is fogadott hibabejelentést...
kérdés nincs, ez tájékoztatás volt.. -
torik
senior tag
válasz
Gubek-Einste #755 üzenetére
Mint mondtam nem vagyok biztos ezeknek a random feldobott programokban.
Egyébként utánaolvastam és a hálózati kártya lehet a ludas mert a network adaptert meg kellett babrálni telepítéskor. Próbáltam törölni/tiltani és újrarakni de nem használt, pedig leírás alapján ez a probléma:
net van de a böngésző nem hoz be semmit.
-
Cody007
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #751 üzenetére
Hát én is ettől tartok. Félek, a szolgáltatónak hiába említeném, mert azt se tudná miről van szó.
Van megoldás az SNR lockra? -
core i7
addikt
válasz
Gubek-Einste #744 üzenetére
az Helyi hálózatost beállítottam a DNS1 8.8.8.8 meg a DNS2 8.8.4.4 de az IPV HGW-t nem tudom vagy ugyanezt lehet ott is?
-
core i7
addikt
válasz
Gubek-Einste #742 üzenetére
Windows7 ben ezt hol lehet elérni? Bocsi de tényleg nem tudom
.
-
core i7
addikt
válasz
Gubek-Einste #740 üzenetére
Hol van ez a Lan beállítások?
-
core i7
addikt
válasz
Gubek-Einste #738 üzenetére
Ez a modemem
technicolor
Model TC 7200.UTöbbit nem tudom hol kell megnézni...
-
core i7
addikt
válasz
Gubek-Einste #736 üzenetére
Igen
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #733 üzenetére
rendben, majd jelentkezek ha gond van, köszönöm
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #731 üzenetére
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #729 üzenetére
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #727 üzenetére
jelszintet honnan tudhatom meg?
kábel egy mezei koax, és egy sima menetes F csatlakozó van
-
rolii92i
tag
válasz
Gubek-Einste #720 üzenetére
Értem.
Korábban említettem a hálókártyát az is lehet a ludas vagy mivel nincs fizikai kapcsolat kizárható? -
rolii92i
tag
válasz
Gubek-Einste #710 üzenetére
A falból kijövő internetkábelvég?
Arról halottam hogy le lehet belőle nyisszantani ha valamiért nem megfelelő a vége.
Ez is előfordulhat?Ha igen hogy csináljam "szakszerűen"? -
Bjørgersson
félisten
válasz
Gubek-Einste #713 üzenetére
Akkor valoszinuleg a szolgaltatonal nem ok valami?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Gubek-Einste #704 üzenetére
Egyedül a TechPowerUP német szerveréről tölt így 20 Mbps-mal, minden más változatlan.
-
rolii92i
tag
válasz
Gubek-Einste #708 üzenetére
Hálókártya,router?
A falból jövő kábelvég nem tud megsérülni egy ilyen szituációban?Elvégre érintkezett a tönkrement modemmel? -
rolii92i
tag
válasz
Gubek-Einste #706 üzenetére
Akkor mi mi lehet hogy gyengébben kapom a jelet?
-
rolii92i
tag
válasz
Gubek-Einste #704 üzenetére
Ezeket találtam:
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 5.6 dBmV 40.5 dB
Channel 2: 4.8 dBmV 39.4 dB
Channel 3: 4.7 dBmV 39.6 dB
Channel 4: 4.7 dBmV 39.5 dB
Channel 5: 4.9 dBmV 39.8 dB
Channel 6: 5.6 dBmV 40.4 dB
Channel 7: 5.7 dBmV 40.6 dB
Channel 8: 5.7 dBmV 40.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 37.7 dBmV
Channel 2: 37.7 dBmV
Channel 3: 37.7 dBmV
Channel 4: 37.7 dBmV -
rolii92i
tag
válasz
Gubek-Einste #698 üzenetére
A neten ezt találtam egy 2011es bejegyzés alapján a szolgáltatónk honlapján:
"Internet szolgáltatásunk egyre több helyen elérhető optikai és KTV kábelen."
+"Békés és Csongrád megyében található hálózatainkat 6 gigabites gerincvonal köti a magyar internet szívehéz Budapesten. Összességében közel kétszáz km hosszúságú optikai gerinchálózatot üzemeltetünk, amelyen szélessávú internetet és digitális kábeltelevíziós jelet juttatunk el több, mint harminc településre. "
Ezek alapján optikainak kell lennie
A modemes válaszom rád is vonatkozik:hogyan nézhetném meg h milyen? -
Játékos
addikt
válasz
Gubek-Einste #691 üzenetére
Persze, a modem fekete...
Rossz helyre írtam a típust.
Bejelentem máris, csak az a kín, hogy mikor szakadás van, olyankor sok esetben nem látom a routert sem. Ilyet csinálhat a modem/szolgáltató hibája? Ez a legfőbb kérdés. -
Játékos
addikt
válasz
Gubek-Einste #689 üzenetére
Szia!
Sejtettem, hogy a MAC nem kötött, mert a klónozás nem oldotta meg a problémát...
Az eszköz fekete színű. (TL-WR720N)
Most visszatettem a régi kicsi routert, azzal pillanatok alatt csatlakozik, de olyan bizonytalan az egész, hogy naponta 10-20 alkalommal tünik el a net, de ilyenkor sok esetben magát a routert sem találom. Ezért számomra nem egyértelmű, hogy melyik eszköz hibás, vagy talán mindkettő? Ha valamelyik új routerrel dolgozna a modem, akkor ki lehetne szűrni, de így meg vagyok lőve egyelőre.
Vélemény/tapasztalat szerint ilyenkor, ha az ember szól a T-nek, akkor kicserélik ezt a csodás modemet? (Egyébként üzleti előfizetésről van szó.)
Köszönöm szépen! -
Játékos
addikt
válasz
Gubek-Einste #686 üzenetére
Köszönöm!
Új kérdés vetődött fel: jelenleg a T-online által hozott DSL-360R nevű modemre van kötve egy TP-LINK WR-720N router. Megy vele a csatlakozás rendesen, de le kell cserélni ezt a router, mert nagyon nagyoon sokszor ledobál magáról minden gépet/kapcsolatot.
Próbáltam 2 új routerrel is csatlakozni, de hiába. PPPoE kapcsolat, név/jelszó párosra ügyeltem, többször beírtam, de nem jártam sikerrel.
2 dolog merült fel bennem: a szolgáltató figyeli, hogy milyen eszköz csatlakozik rá, vagy a modem valamiért nem képes dolgozni a 2 új routerrel.
Hálás lennék, ha tudna valaki válaszolni erre a kérdésre.
Előre is köszönöm! -
Játékos
addikt
válasz
Gubek-Einste #684 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
ADSL, "természetesen" van az eszköz után router, mégpedig rögtön 2 is, WDS kapcsolattal. Ebben a percben MŰKÖDIK a távelérés tökéletesen! Nem változtattam semmit sem, és működik!
Viszont megint új IP címünk van. Továbbra is kérdezném, hogy milyen sűrűn szokás új IP-t osztani a felhasználóknak? Egyáltalán mikor és milyen okból kapunk újat?
Ha naponta 4-5 alkalommal megszakad a net és új IP-t kapunk, az normális, vagy valami szolgáltatói hibára lehet gyanakodni?
Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy topik
- Autós topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Mobil flották
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest