- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #867 üzenetére
és akkor pontosan hogyan tudok csiholni netet?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #865 üzenetére
ezt nem nagyon értem, a mac cimhez mi köze az egésznek? routernél kéne klonozni?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #863 üzenetére
ja bocsi, csak a fentebb amit írt kolléga, félreolvastam, tehát dinamikus esetén is meg kéne egyeznie, csupán akkor változni fog, de ha változik mindkettő változik...csodás
ma hívott fel szolgáltató, és váltig állítják hogy ez így van rendbe, mert ők megnézték és szerintük publikus dinamikuson vagyok, mondom én ezt nem látom, akkor hívjak egy informatikust, csessze meg mérnöknek informatikusnak tanulok... nem tudom most mit csináljak, küldtem nekik képet, hogy nem egyezik az ip a router által látott, és a netes oldal által mutatottal, tehát így néz ki most :
ha nat-olt az ip, akkor az nem okozhat olyan anomáliát hogy csak routeren keresztül van netem, mert ha rádugom a modemet a gépre 1az1-ben akkor nincs net, asszem olyasmit ír, hogy érvénytelen IP konfiguráció vagy nem is tudom mit... lényegtelen milyen a modem, mert megnéztem ismerősöméknél náluk cisco modem van ezzel a nettel, és ugyan ezt csinálja, a szolgáltató meg hülyének néz, mert hogy kell lennie netnek, teljesen logikus szerinte hogy modemen jön a net, akkor routeren se volna net ha nem lenne modemen
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
pár alapfogalomra lennék kíváncsi, aminek utána olvasgattam, de nem tudom melyiket milyen beállítás oldja meg
lényeg hogy, elvileg a playstation-nek online játékhoz olyan internet kell,ami nem NAT-olt, és nem IPV6
nekem azt írja az egyik oldal, hogy publikus IPV4 címem 93.x.x.x, ezzel ki van küszöbölve az IPV6 hiba, viszont a router wan ip-re már 100.x.x.x-et ír, ergo akkor elvileg natolva van az ip címem
na már most a NATolást elvileg akkor fel lehet oldani, vagy ki vehetik az ip címem ebből, vagy hogy nevezzük, de ekkor mi történik az ip címemmel ez a kérdés? Fix IP-m lesz automatikusan, vagy dinamikus ip címem lesz vagy más?
szerződésemben elvileg az van írva hogy dinamikus az ip címem, viszont hiába resetelem a routert ugyan az az IP-m, 1 hete nem tudok játszani, akkor 93.x.x.x volt a router szerint wan ip-m és a tényleges wan pedig 100.x.x.x, aztán egyik napról a másikra helyrejött a játék, 2 napig jó volt, ma eldobta a netet a hálózat,vagy nem tudom, mert gyakorlatilag jelezte hogy van netem a modem, de nem akart netet adni addig míg újra nem indítottam mindkettőt, és ekkor is nyavalygott a router hogy a WAN ip cím nem egy külső ip cím, viszont ez után változott meg az ip, és nem is tudtam megint játszani
dinamikus ip lenne az, amikor router reset vagy újraindítás után változnia kéne az ip-nek nem?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #733 üzenetére
rendben, majd jelentkezek ha gond van, köszönöm
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #731 üzenetére
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #729 üzenetére
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #727 üzenetére
jelszintet honnan tudhatom meg?
kábel egy mezei koax, és egy sima menetes F csatlakozó van
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Lenne egy kis gondom a netemmel
előzmény: semmi gond nem volt se modemmel se a nettel, de hétfőn gipsz-kartonoztuk a palfont, akkor le lett vágva a koax kábel F csatija amit a netesek raktak fel, és a kábel a léchez lett beszorítva, na már most kész lett minden, összedugtam mindent, és volt net, 2 óra múlva elment,fél nap múlva jött vissza, és megint 2-3 óra múlva elment, bementem a netesekhez kicseréltük 2 napja a modemet, rögtön lett net, el se ment, minden szuper volt, viszont ma megint belassult, kb a 8 ból 1-2 megát mértem, aztán elment, visszajött stb, felmentem a padlásra, mert hogy attól félek, hogy a kábel odaszorítás miatt lett ez, kb 1 méteres darabbal kötöttem össze, rögtön felállt a rendszer, és teljes sávszél elérhető lett, aztán lejöttem, összekötöttem megint a régi kábellel, és itt is jó
na már most, ha tényleg pl az odaszorítás miatt van ez, akkor miért lenne az, hogy 1-2 óráig, új modemmel, 1-2 napig jó, aztán hirtelen elmegy, holott meg se mozdítom se a modemet, se a kábelt?
Én raktam rá F csatlakozót, a szigetelés nem ér hozzá a réz szálhoz középen, szóval elvileg azt is jól csináltam, valami ötletetek van esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen program, ami...?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged