- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinya85
senior tag
válasz
keszegduda #12122 üzenetére
érdekes, nekem a 870-en + fury-val full grafon ment.
Szerk: ja a multi miatt. nekem kivolt akadva fix 60fps-re a monitor miatt. -
Formaster
addikt
válasz
keszegduda #12121 üzenetére
Nem fog menni a kettő együtt. Szerimtem add el a 2x2gigát és vegyél egy megfelelő modult. A dual chanelnek nincs jelentősége csak igp esetén.9
Esetleg told meg a ramot egy lapozófájlal az ssd-n. Semmi baja nem lesz. Én csináltam már rá 50 gigásat is
-
Podpupi
tag
válasz
keszegduda #12074 üzenetére
Hello.
Ez a config BF1 alatt szerinted mennyi FPS hozna.
Van egy 860 procim és VGA vasárllás elött állok azért kérdem.
Proci alaporajelen van , valamiert ha huzom nem indul, nem nagyon érdekelt eddig. -
Formaster
addikt
válasz
keszegduda #12079 üzenetére
Ugyanott vagy, ha megveszed a 2600K-t, vehetnél 3770K-t, de akkor már inkább 4/6/7xxxK-t. És ha megveszed, akkor ősszel megint vehetnéd az újat.
Kérdés, hogy szükséged van-e rá. Elárulok egy titkot, persze szörnyű mindezt keleti fizetésből, de én nyugaton élek és nyugaton is rájöttem, hogy ezer meg ezer helye van a pénznek, minthogy mindig mindenből a legújabb legyen. Telefon, autó, lakás, használati/ruházati cikkek és sorolhatnám. Ha az ember fent akarná tartani a legújabb trendet mindenből, kismilliók sem lennének elegek és persze elérünk egy szinthez, ahonnan nézve ez már nem is etikus. A saját pénisznövelésünkre költsünk éves szinten 1x.xxx eurókat, holott mindez kijönne 1xxx-ből is és ki is elégítene, közben a világ másik végén meg 2 dollárért dolgoznak naponta, vagy még ivóvizük sincs. Csak azért, hogy fenttartsák a mi kis trendi világunkat. Ez az iszonyatos termelés és profit éhség vezetett oda, hogy ezeknek az embereknek napi 2 dollárt fizetnek
De ez már másik topikba illene
-
CirrMee
addikt
válasz
keszegduda #12076 üzenetére
Vagy fordítva ültök a lovon.
7x0 és 8x0 procik (3.8-)4GHz körül konstrukciójuknál fogva mocskosul nekiállnak fűteni, i7 a HT miatt eleve jobban fűt ugyanazzal az órajellel. A procik tuning görbéjét ebből a szempontból egy exponenciálissal lehet a legjobban leírni, és ezeknél nagyjából itt van az a határ, hogy hiába akarod tovább emelni, egyre brutálisabb hűtéssel lehet csak megoldani. Javasolt e célból a vízhűtés, viszont érdemes azon is elgondolkodni, hogy a brutális fűtés a brutális fogyasztással jár együtt, szóval nem biztos, hogy megéri a mutatvány, gazdaságosabb lépés átállni mondjuk a Sandy-Ivy vonalra. -
Formaster
addikt
válasz
keszegduda #12074 üzenetére
Na prime alatt nálam is felment 87-88 közé már 5 perc után, úgyhogy lelőttem az órajelet 4.1-re. Ezzel több óra prime alatt is 84 volt a max.
A paszta meg a hűtő nem mindegy. Nekem Dark Rock (talán pro) hűtőm van, persze ez sem egy Noctua NHD14, de nem rossz. Nem csak a méret számít, hanem a hűtőcsövek száma is. Még arra gondoltam, hogy ezt megspékelem a másik oldalon is egy ugyanakkora ventivel és akkor talán mehet 24/7-ben a 4.3Ghz.
A pasztával nyertem már jópár fokot. Azelőtt Arctic Cooling volt, Mx2, Mx4, de egyik sem az igazi, ezeknek ilyen 5W/m a hőátadásuk, vettem nemrég Cooler Master Mastergel-t, ennek 11W/m felett mozog. Az sem mindegy miként kened fel, sosem a procira pacsmagolom, hanem a hűtő alján terítem el vékonyan egy kártyával és azt helyezem a procira. Ha túl sok a paszta az nem hővezető, hanem szigetelő lesz.
szerk: egyébként a mugen 2 sem kéne gyenge legyen. Visszatérve a proci teljesítményre. Szinte semmiben nem érzem, hogy a proci szenvedne. Persze nem vagyok ultra bolond, sem fps b*zi, számomra a fix 60 fps teljesen játszható. Persze hc gamer koromban én is preferáltam a 100 feletti fps-t, de azóta inkább a játszhatóság köt le és nem a grafika+fps kombó. Elvagyok High beállításokon is, azokkal meg mindenhol hozza a fix 60-at, ami ugye a nativ fullhd. A monitorom is 60 hz, szóval nem is venné ki jól magát más.
A platformváltást akkora tervezem, mikor a 6 mag 12 szál nem highend lesz, hanem mondjuk az lesz a 7700k árszintjén és kínál is majd mellé 4Ghz feletti órajelet, mert a 6900K is 6mag 12szál mellett csak gyári oc-vel 4ghz-et tud. Szóval szerintem még 1-2 évet kihúzok ezzel, addig csak renderelésnél zavar 1 picit, de ott is megvan a realtime, aztán a végső renderelésnél úgyis magára hagyom a gépet. Tök8, hogy 1 óra vagy 40 perc alatt van meg.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
keszegduda #11983 üzenetére
Nálam az i7-870 21x 180MHz-re van belőve ugyanúgy 1,25V-on, mint Nálad, szintén HT-vel
-
HornedReaper
senior tag
válasz
keszegduda #11980 üzenetére
Nekem is Mugen 2 B van, sajnos a hátulján ami kifelé fúj van a gyári ventije, az elejére csak 9cm-es fért fel a RAM-ok hűtőbordája miatt.. Pedig előre vettem egy 12cm-es 3000 RPM-es Scythe 3cm vastag hűtőt is
- eladó
-
CirrMee
addikt
válasz
keszegduda #11978 üzenetére
Ez a linkelt szerintem elég nulla lesz, ha nem alapjáraton megy...
-
HornedReaper
senior tag
válasz
keszegduda #11976 üzenetére
Rakj a ninja 2-re pl gyorskotozovel vagy hajlitgatott gemkapoccsal meg egy ventit. Egymassal szemben fujo-szivokent par fokot meg nyerhetsz. En amikor a gtx680 hutojet poliroztam, az i7-est is kicsit megsikaltam nedves polirpapirral es kapott uj pasztat is.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
keszegduda #11974 üzenetére
Nekem egyedul a normalis sata-kezeles (ssd) hianyzik, meg az asus maximus iii extreme-en sem az igazi.. De ugy erzem meg jopar generaciot kihuzhat 4GHz korul ujabb videokartyaval a konfig
En asszem 170x22-n hasznalom a 870-et HT-vel (hatha win10-nek jo valamire), GTX680-hoz igy boven elegendo, bar alig jatszom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Xbox Classic / Xbox 360
- Hardcore café
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest