- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
A turbo boost kicsit más mint gondolod:
A felhasználói programoktól függően EGY mag sebességét növeli meg egy adott értékbe. Ilyenkor a többi mag frekvenciáját leveszi takarékmódba, és a turbo mag frekvenciáját megnöveli az egy szálon futó alkalmazás sebességének növeléséért. Több szálas alkalmazás esetén visszaáll az alap állapot, mintha nem lenne turbo boost bekapcsolva.
-
Madn!ght
addikt
Nekem betöltődik 20*200-nál, és 22*180-nál is a rendszer. Viszont LinX 5-10 között valahol hibát dob. QPI fesz emelés nélkül viszont mint említettem már indításnál kék halállal elhasal.
1,3 V fölött nem szeretnék feszt adni neki, úgyhogy inkább maradok a jól bevált alapfesznél.
Megjegyezném 1,3V-on se ment 75 fok fölé LinX alatt a magok hőmérséklete teljes terhelés közben.
"Minden fesz manualisan,a leheto legkisebbre allitva. Kiveve vcore, az 1.1V"
Az 1,1V elég kevés fesz a procinak ilyen tutning esetében. 1,275V-tal próbáld meg, ill a Load Line Calibrationt tedd enabledre, szvsz nem fog fagyni. Viszont lehet Te is úgy fogsz járni, mint én, hogy LinX alatt hibát fog dobni. Próba cseresznye.
-
Z_A_P
addikt
Tegnap en is jatszogattam.
Most kb 21*174-en megy, 36xx-en (i7-860)
Speedstep/c1/stb ON, HT ON, Turbo Off.
Minden fesz manualisan,a leheto legkisebbre allitva. Kiveve vcore, az 1.1V
Stabil. Idle: 37 korul, IBT stressz max 80. De inkabb 7x.
Gondoltam emeljunk BCLK-t.
Atraktam 18*200-ra (ugyanugy 3600).
Hat a boot meg megvolt, de win mar be sem toltodik, neha meg az animacioig sem jut el.
Atraktam 20*180-ra, ugyanugy fagy
Viszont 175 alatt franko. Ugy latszik egy eleg gyenge(?) CPU-t fogtam ki -
Z_A_P
addikt
Lejart az idom...
Ezt talaltam:
However, adjusting the BCLK frequency also changes the frequency of the processor's uncore components like the QuickPath interconnect (Intel's replacement for the front side bus, FSB) and the integrated memory controller. So, you may need to adjust the voltage/frequency/ratio of the QuickPath interconnect and the memory controller to hit the processor clock speed you are aiming for.Erdekes lenne vm teszteredmeny mondjuk
133-as es 200-as bclk-val, de ugyanakkora mhz-en. -
ZozzHUN
addikt
Idle 29-34 fok között van, és maxon a legmelegebb mag 64 fokos, többi 63-62-61.
De most valamiért fogta magát és idle-ben elszállt a rendszer... biztos ez az idióta vcore állítgatása miatt... de csak azért se fogom kikapcsolni, mert idle-ben ne zabálja a sok áramot. Szépen visszaveszi 9x-re a szorzót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest