- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24874 üzenetére
RivaSS nem tud a TjMax eltérésről, AIDA az alapján offsetel, ő írja helyesen, a 15°C difi a Xeonod 85°C TjMax értéke miatt van.
-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24871 üzenetére
Mondtam, hogy paszta. Lynx-el ennyi? Akkor simán mehet még felfele, ha a memó engedi.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24870 üzenetére
3600-on max. 63 fok,
1. 48, 2. 47, 3. 48, 4. 47, 5. 47,
melyik a jobb teszt? -
válasz
BUZZLGHTYR #24859 üzenetére
Nem szar a kép neve.
-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24865 üzenetére
szar a paszta, ac mx2 1000ft körül már kapható, 10-15 fokkal hűvösebb lesz
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24865 üzenetére
TX2/3 volt nálam, meg Freezer 7 Pro, ill. EKL Cold Tower, kb. ugyanarról van szó ugye, simán le lehet velük hűteni kényelmesen komolyabb procikat is. Az EVO fullon 2800rpm, ami nem gyenge, ott nem csoda, hogy hideg a csövek vége, leszedi róluk a hőt..más lesz a gubanc ezek szerint. Én még mindig a push-pinekre gyanakszom, vagy a kence..irreleváns a VGAn tapasztalt működés. Esetleg megpróbálhatod 90°al elforgatva, hátha a direct contact kavar be..a magok értékeinek szórása elég nagy.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24863 üzenetére
Ilyen hőmérséklettel tüzelniük kéne..lefogott ventivel is hidegek maradnak? Lehet elszálltak
FSC7 Zalmannal 1500rpmen hugomnál 3.2GHz/1.15Von <70°C a max, a TX3 meg annál jobb azért..szóval valami van nálad. Paszta milyen rajta? Fordulatszám ilyen hőmérsékletnél?
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24861 üzenetére
Ja várj..az hirtelen kiesett..nem kéne ilyen meleg legyen azzal. Rögzítő pushpinek nem csálék? Hőcsövek melegek? 1.2Von nem kéne elfőzze..ott <100W a proci
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24859 üzenetére
Ott van a képen..throttling. Túlmelegszik szimplán, TjMax alacsonyabb, mint az asztaliknál. Tegyél rá egy ~3ks toronyhűtőt és menni fog szépen.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24857 üzenetére
A proci stabilitása rajtad áll..hűtés ráncbaszedése és az alaplap/BIOS megértése után nem lenne gondod a 400+ FSBvel sem talán, a nyanya modulok elmennek 900ig lazítva/feszelve szerintem.
6970ről ugyan nem, de kortársáról tudok nyilatkozni (GTX480), 3.8GHzen már nem lógatta a lábát. Nyilván VGA terhelést növelve ki lehet küszöbölni a procilimitet valamennyire. -
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24847 üzenetére
Próbáld alulfeszelni a procit, 1.08V körül mennie kellene 3000-en. Vagy a frekit is lejjebb veheted és még kisebb fesszel, mondjuk 2.6Ghz 1V-tal. Ha így javul a helyzet, akkor vrm baja van. Milyen kondik vannak a lapon? Msi híresen szar kondikkal szerelt akkoriban...
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24845 üzenetére
Ott is eldobja a tempót..? BIOS saját mod vagy letöltött készárú? Lehet ott van bibi..nem hiszem, hogy a VRM nem bírná a szükséges teljesítményt leadni
-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24843 üzenetére
Másik kérdés, miért melegszik ennyire? Paszta van a procin? Milyen?
Indíts már egy prime-ot. Ott lehet látni, ha valamelyik mag nem dolgozik, nagyon lemarad. -
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24837 üzenetére
Node ha eldobja a tempót, ott valami nem smakkol. Mikor leesik az érték, mennyi az órajel? Monitorozni szokás teszt közben mindent, nem utána sakkozni, vajon mi történhetett..
-
senzaj
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24835 üzenetére
El kell döntened, hogy most csinálsz egy egészséges tuningot vagy visszaveszed a feszültségeket.
Emlékeimre hagyatkozva; nekem anno Q9650 E0 volt elég magas VID-el (1.3 V), mellé egy Asus P5Q Deluxe és Kingston Hyperx 1066-os ramok.
Nálam a proci 1.36 V-on ment kb. 1,35 V északi híd fesszel, ez olyan 445-ös FSB-ig volt stabil és számomra hűthető.
Mivel nálad jóval alacsonyabb a VID, így ezek gyilkos értékek lennének, de ezekre az értékekre még nyugodtan pakolhatsz.
Csak a saját tapasztalataimra tudok véleményt mondani: szerintem +0,05 V még bőven egészséges 0/24-es használatra, de várd meg a többiek mit mondanak.Szerk.:
Jó lenne a többi lehetőséget Auto helyett fixre állítani, hogy az alaplap ne szabályozgassa túl a dolgokat. -
senzaj
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24833 üzenetére
Mutass egy képet a BIOS beállítási lehetőségekről.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24831 üzenetére
VTT..piszkáld meg, hátha mehet lejjebb a vCore..hűvösebb lehet cserébe. Amúgy AIDA64 nem izzaszt annyira, a LinX valóban worst case..viszont nem árt arra belőni, akkor nincs meglepi sosem kb.
-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24823 üzenetére
throttling példa:
sztori a képhez:
eladtam egy hülye gyereknek egy e5450-est, utána 1-2 napra rá jelentkezik, hogy nem megy rendesen, visszaküldené. Mondom neki rendben, csak előtte nyomjál egy aida stab tesztet, hogy egyben van-e még a proci, ha minden oké, visszaveszem. Erre küld nekem egy ilyen képet... Alacsonybordás intel hűtővel paszta nélkül járatta.
-
korn
aktív tag
válasz
Attól még futhat alatta a szemét, szolgáltatásnál állítsd- tiltsd le. Egyébként nem feltétlen kell linx-el tesztelni, ez a progi annyira melegít, hogy semmilyen más "normális" progi nem tud ilyet előidézni. Prime-mal ha nem throttlingol és stabil, akkor az úgy már elmegy. Aida stab teszt még kevésbbé melegít. Én egyébként ha throttling gyanú van, akkor nyomok pl egy prime-ot, és közben figyelem az aida stabilitás tesztnél a hőfokokat. Gyönyörűen megjeleníti a grafikonon hol/mikor throttlingol a proci.
-
senzaj
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24821 üzenetére
Adni kéne kis feszt az északi hídnak.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24825 üzenetére
85°C a TjMax értéked, afelett van csak gond..viszont 1.2V körül-alatt simán meg kéne fogja az a TX3 Evo is..mivel nézted az értéket? Mert ha offset nélküli CoreTempel pl., az fals..100nak ismeri és emiatt +15°C van mindenen, át kell állítani.
P45ben jellemzően kisebb fesszel elvannak a Quadok..ne add fel, finomhangolj..VTTvel is lehet játszani, hátha vCoreban javít. -
Speed®
titán
válasz
Mivel hőmérsékletet nem látunk a képeden, passz..de ha TjMax fölé megy, akkor az. Egyébként valami hasonlót kéne látnod, ha okés. CPUfeszben ha lejjebb mész és hibázik, akkor nem a RAM lesz a gond
-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24821 üzenetére
valami nem fut alatta? Pl win frissítés. Nálam az viccelt meg 1szer
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24817 üzenetére
Továbbra is tré. Szedd le a 0.6.4 LinXet, nekem az gond nélkül fut. Utóbbi beállítással ~10 perc kell legyen, ~konstans 45-50 közötti GFlopsal. Nálad lehet elmelegszik és TjMax miatt throttlingol amúgy
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24814 üzenetére
Nem hal meg..csak hibázik.
LinX képeden azt látom, hogy valami nem stimmel már..oké, hogy max RAM a beállítás, de nem lenne szabad ennyi ideig tartania egy körnek. Amúgy én 2560MB/5 körrel szoktam durvázni, bőven elég.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24814 üzenetére
Vajon mennyit birna meg a ram?
Mondjuk mar 1 ora linx teszt utan valamikor felugrott 85 fokra az aida szerint a cpu -
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24812 üzenetére
Ha gond van, az is elszáll..de pl. a Prime95/Blend is jó..amelyik szimpatikus.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24810 üzenetére
Az jó lesz ehhez az OChoz, ha nem kér sok feszt majd.
VID - alapfesz kvázi. Buhera nélkül kiírja jópár progi.
1.2V jó esetben megy lejjebb is, majd meglátod terhelésnél mit mutat. Mivel tesztelj..én LinX/IBT párti vagyok, a GFlops értékek ~konstansok, oké a setup. /2G beállítással 10 kör, aztán lehet tesztelni normál felhasználásban hosszútávon.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR #24808 üzenetére
Kezdésnek 400 FSB / 800 RAM, amit megnéznék..a lassabb modulok diktálják a tempót alapon.
Mennyi fesz kell..ezt neked kell kitesztelned, egyéni téma ugye. Ha jó a proci (E0 stepping, valszeg menni fog minimális +fesszel. Mennyi a VIDje? Mi hűti? -
Pickit3
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24642 üzenetére
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24535 üzenetére
Csak fixáld le a PCIexpresst 100MHZ-re.
-
kriszbon
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #24535 üzenetére
Én annak is örülök, hogy 3GHz-re sikerült feltolnom, nem hogy az fölé.
Persze lehet menne többet is, csak akkor a Pci-e frekit még feljebb kellene rakni, a 3-hoz is 103-ra kellett tenni. -
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24533 üzenetére
Jó lett azzal?
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24527 üzenetére
Még 1 tipp! Most nézem a procid xeon. Esetleg ez is lehet a gond. Mikori a BIOS-od? Van valami code amit be kell íratni a xeon miatt.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
A gép stabil. A procinak tuti semmi gondja. Mikor kezdődött a yt videok fagyása emlékszel rá? Mit telepítettél előtte driver stb... ? Én valamikor 10-12 évvel ezelött szívtam hasonlóval felraktam valami codecet és minden filmnél kifagyott a gépem. Ment minden játék stb de a filmnél 1-2 perc és kékhalál. Letöröltem mindent codecet és utána jó lett.
A másik dolog ami rossz lehet a videókártya driver próbáld meg lecserélni ha lehet régebbire.
De ha ez sem oldja meg akkor lehet újra kellene tenni a Windows-t -
beldeczki
aktív tag
válasz
Azt hogy stabil a gép, a procival tuti nincs gond.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24524 üzenetére
Most akkor tuningoltad azt a szerencsétlent vagy nem? ibt = intelburntest, link
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24522 üzenetére
milyen codec pack van fent? Lehet sok a 3,8Ghz. Futtass egy IBT tesztet gondolom hamar kidobja hibára. Próbáld meg lejjebb venni a frekit addíg amíg le nem fut az IBT 5X.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24521 üzenetére
sajnos magától is újraindul, ha úgy tartja kedve
nem csak YT közbe.. nem tudom mi a f4sz van vele.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24519 üzenetére
Próbáld ki másik böngészővel! Firefoxot használsz?
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24517 üzenetére
YouTube videók alatt fagy ki a géped? Szerintem vagy videókártya driver hiba vagy valami kodek pack hiba. Semmi köze a procihoz. Mikori a win-ed? Ja és próbáltad más böngészővel?
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24515 üzenetére
Attól függ mikor. Amikor órajelet visszaveszi akkor feszt is lejjebb tolja. Amikor emeli órajelet, akkor meg értelemszerűen növeli a feszt.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24514 üzenetére
amúgy ha ugrál a feszültség az baj?
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24492 üzenetére
Futtass IBT-t vagy linx-et 2048MB memóriával vagy többel. Ezzel időt spórolsz.
-
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24490 üzenetére
Van tuning
-
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24488 üzenetére
Elvileg ez a kollega elég szépen meghúzta 1.35V-al "4ghz-re húzott Xeon E5450-el 1.35V"
[link]http://prohardver.hu/tema/intel_core_2_quad_yorkfield/hsz_23178-23178.html
Én tippem 1.28V vagy 1.3 lesz ami jó akkor
-
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24486 üzenetére
Na már haladás csak most azt kéne megtalálni honnan kezdődig a drágaságnak a feszje.
Mindenki mást ír így nem könnyű lehet hogy alacsonyabbról kéne kezdeni 1.2V meg kideríteni cpuz-vel mennyi alapon a fesz 3GHz-n és ehhez mérni szóval attól felfelé.
+ 3.5GHz-el próbáld meg előbb 388*9 talán jobban szereti.http://prohardver.hu/tema/intel_core_2_quad_yorkfield/keres.php?stext=asus&submit=&offset=650
-
kriszbon
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #24481 üzenetére
Mint ahogy írták, Ctrl+F1 megnyomás a bios főmenü alatt volt már?
Még a Multi-Step Oc Bostert lehet Disabledre kell tenni, és talán akkor tudsz te tuningolni.
Biztos hogy valami nincs átállítva, mert szerintem nem véletlenül vannak ott azok a beállítási lehetőségek. -
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24481 üzenetére
Ha rámész a szürke cpu voltage (V)-re akkor nem lehet vele tényleg semmit kezdeni? (enter új érték vagy +-?)
Jó volna belőni tesztnek egy 1.3V-tól fölfele addig amikor stabilan fut a 9x400 -
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24468 üzenetére
Viszont mi ez a
DDR2 800/1066 memória katyvasz?
Valszeg ez miatt nem fog menni a tuning mert ez így nem jó hogy többféle van.Ha ddr 800-at használsz akkor (aszem) a déli híd-on limites leszel 400-Mhz-en szóval 9X-es szorzó mellett max 3.6GHz lesz a csúcs ha nem emelsz külön a memóriáknak is feszültséget szóval 400x9=3600MHz.
Próbáld ki hogy csak a ddr800-at hagyod benne. -
BoogeyM@n
tag
válasz
Bios beállításról nyomj egy képet azért.
Elvileg 500MHz-et v 6-ot fesznélkül is bírnia kéne.Viszont mi ez a
800 1066 memória katyvasz?
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Tuningot ne is erőltesd. Auto feszültségen ha állítasz procin akkor feszültséget is magától emeli (ami persze nem jó).
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24466 üzenetére
Bocsi, nem olvastam teljesen el a könyvét. Feszültséget ezen a lapon egyáltalán nem lehet állítani, tehát hagyjál mindent alapértéken.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24464 üzenetére
Full alap beállításokon járasd a procit (fontos, a feszültségeket ne hagyd AUTO-n, állítsd be mindegyiket manuálisan). Így teszteld és esetleg nyomass rá egy IntelBurnTest-et, ha azon átmegy akkor sehol se lesz gond. Az a pár fok eltérés lehet a hűtő felhelyezése miatt is akár. A táp bőven elég.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24462 üzenetére
Jó lett a BIOS, ott van minden utasításkészlet.
Igaz nekem E5420 van, de az alapból 2.5Ghz-en megy, és a tiednél jóval alacsonyabb feszültségen viszi a 3.3Ghz-et, szóval a tiednél nem egyből a fesszel kezdenék el játszani. Amúgy nekem is olyan hűtő van rajta, 60 fölé nem megy (AIDA-val mérve).
Amúgy a "Cell Menu" pontban mindent tudsz állítani.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24459 üzenetére
CPU-Z-ről lősz egy képet akkor láthatjuk, hogy felment-e vagy nem. Elem kivételnél csak beállítások törlődnek.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24457 üzenetére
C:\>
után így is megpróbálhatod:
cd 7512v16
AFUD4281 A7512IMS.160 -
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24455 üzenetére
A frissítés végén kiírja, hogy sikeres volt a frissítés?
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24452 üzenetére
Itt a módosított BIOS: link
BIOS frissítés:
1. Csinálsz egy bootolható pendrive-ot (pl. Rufus-al, ott pedig kijelölöd a bootlható lemez készítését és beállítod MS-DOS-ra és formázod)2. Rámásolod a komplett letöltött mappát (kicsomagolás után), aminek a neve ugye: 7512v16
3. Bebootolsz a pendriveról: ott pedig kiadod ezt a parancsot:
C:\7512v16\AFUD4281 A7512IMS.160
majd enter és újraindítod amikor kéri. Utána induláskor beállítod a BIOS-ban beállításokat és kész is van. -
kriszbon
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #24452 üzenetére
Tessék itt van a teljes leírás a cseréről, átalakításról.
Én is azt mondom keress olyan eladót, akinél van nútolt proci, de lehet te is meg tudod csinálni.
A biosba előfordulhat hogy bele kell írni a mikrokódot, mert nem biztos hogy meg lesz minden utasításkészlet, még ha fel is ismeri a lap(nekem is így volt).
Van olyan eladó aki beleírja a kódot ha megkéred rá, neked csak frissítened kell vele a biost. -
rup1u5
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #24218 üzenetére
Ez a te topikod: Intel Core 2 Quad - Kentsfield
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24218 üzenetére
illetve a lapban mint bírna a cpu? elivleg g0-ás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest