- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin66
senior tag
válasz
balintka #19264 üzenetére
Nem igen mert jóval drágább :S.
Hali!
2x2GB Kingmax RAM-jaim mellé vettem 2x2GB OCZ Reaper PC26400 RAM-okat és amikor elindítom a rendszert 4x2GB-al akkor nem indul a rendszer a BIOS képnél megakad kiveszem a 2db Kingmaxot belépek a BIOSBA ezt írja ki:
Mit csináljak, hogy működjön?
Várom a mielőbbi válaszotokat! -
hermanyi
addikt
válasz
balintka #18237 üzenetére
Pár fok eltérés teljesen normális
de az induló 41 fok az 1 magnál kicsit sok szerintem ott a szenzor behalt és az alá nem mér annál a magnál .
De ha terhelésnél azonnal ugrik fel 1-2 fokot ugyanúgy mint a többi és tartja a különbséget akkor az egy ilyen proci
Nekem alapon 32-35 fokosak a magok -
hermanyi
addikt
válasz
balintka #17982 üzenetére
nem nem arányos itt semmi semmivel
sok függ mennyi áramot vesz fel a proci lehet ,hogy egy 2.5 ös melegebb mint egy 2.66 os ha a 2.66 os kevesebb energiával beéri
nincs 2 egyforma processzor ,ezt az egyet meg kell tanulni és hiába ugyanaz a proci az egyik gépben ennyit meg annyit megy az közel sem biztos ,hogy másik gépben is fog annyit menni
-
paprika
aktív tag
válasz
balintka #17930 üzenetére
Sokat számít a +6Mb . Annak idején én is ezért vettem meg a Q9450et. Valahol itt az oldalon olvastam hogy 12-15 % sebességben azonos órajel mellett.
szijartg :
Szerintem 48 ezret nem ér meg a Q9550 ha csak nem valami jó darab. Kérdezd meg mennyi a Vid . Én +tartanám a helyedben a q6600at.
-
Petya597
tag
válasz
balintka #17804 üzenetére
Értem. És úgy Fps-ileg jelentősebb a növekedés? (Pl.: Bad Company 2 az E7500-asommal olyan 50 átlag fps-el megy,ami nem olyan szép,és idegesít,hozzáteszem,xp alatt,állítólag win7-alatt jobban fut).
Látom most már néhány játéknál az ajánlott gépigény Core 2 Quad (Pl.: Bulletstorm),ami azért jó,hogy nem i5-öt írnak.
Vga-ám egy gtx 275-ös,a quad gondolom jobban meghajtja mint az e7500,úgy érzem e mellé a kártya mellé egy quad jobb választás.
A hűtés nem gond (remélem),egy artic freezer pro 7-et használok hűtésre. -
válasz
balintka #17773 üzenetére
A 73 foktól biztos hogy nem lett semmi baja. No para.
(#17784) NOD
"... az intel oldalán 71.4 van de tudomásom szerint az a max gyári TDP-n elérhető hőtermelés."Nem. Ez inkább egyfajta iránymutatás az OEM-ek felé, hogy milyen hűtést kell rátenniük. Természetesen egy jó nagy biztonsági tartalék is bele van kalkulálva...
-
válasz
balintka #17758 üzenetére
Nincs olyan játék ami folyamatosan és egyenletesen úgy le tudná terhelni a procit mint mondjuk egy IBT.
Tedd fel a Realtemp-et, és játék alatt hagyd futni a háttérben. Játék után így meg tudod nézni, hogy mi volt a max. temp. abban a pillanatban, amikor legjobban volt terhelve a proci. -
válasz
balintka #17745 üzenetére
Hidd el, hogy nem lehetett 30 fokos.
Hőmérséklet monitorozásra Realtemp-et használj inkább, az everest erre nem túl jó.IBT szerintem előbb csinálja ki az alaplapot mint a procit, de a Q8400-nak alapon nincs akkora áramigénye, hogy erre reálisan sor kerülhessen.(egy furmark pl. sokkal veszélyesebb - a vga-ra, mint az IBT a cpu-ra) A proci hűtéséről természetesen gondoskodni kell, 75-80 fok fölé lehetőleg ne menjen teszt közben sem. Nagy feszültségnél és magas hőmérsékletnél degradálódhat a procc, ami azt jelenti, hogy adott feszültség mellett egyre kisebb órajelet fog bírni. (kevésbé lesz tuningolható) Ha ésszel csinálod, akkor erre nem fog sor kerülni.
Egyébként szvsz. semmi értelme IBT-vel stresszelni, mert a valóságban, egyéb programokkal soha nem fogsz akkora hőmérsékletet kicsiholni, mint ezzel. A prime95 ilyen szempontból reálisabb képet ad a max. hőmérsékletről. -
válasz
balintka #17743 üzenetére
Az a 30 fok az elképzelhetetlen. Félre mért a progi amivel nézted. Nincs olyan processzor a mainstream asztali cpu kategóriában, ami terhelve 30 fokos tudna maradni. Terhelve, gyári hűtővel az E7500-ad is biztos, hogy 50 fok felett volt valójában.
Az én Quadomon aftermarket hűtő van (Cooler Master Hyper Tx 2), a ventije pedig 1000 RPM-re van leszabályozva. A procim jelenleg 3.2GHz-en fut 1.2V-on. Így üresjáratban 30-35fok, IBT-vel stress tesztelve pedig 60-62. -
odorgg
addikt
válasz
balintka #17715 üzenetére
Kiváncsi leszek mit megy majd nálad P35-ben
Nálam X38-ban ment 3,6-on hónapokig, azt valami történt szerintem a lappal és márcsak 3,4-en vólt hajlandó üzemelni, később jött a jelenlegi lapom, itt meg a 3,2Ghz-a max, felette egyszerüen nem akar stabil lenni. Próbáltam viszont P5Q deluxe-ban, ott gond nélkül vitte a 3,8-at, és most veszek 1 Giga EP45 UD3P-t amiben kiváncsi leszek mit meggySzóval alaplapok terén elég vállogatós a kicsike, vagy az is lehet hogy nekem volt eddig pechem, az említett alaplapokkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NBA és kosárlabda topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged