- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shad0w
senior tag
Hát igen. Másnapra az 1,3 milla aranya lecsúszott 0,3 millára. Úgy tűnik, hogy mások is rátaláltak. Brühühü
De most egy Ron19 nevű egyén akar bántani sok hajóval meg sok katonával, csak még nem tudja, hogy 2 kardossal fogom szarrá szopatni
. Viszont ha el kezd a szövetsége is bántani, akkor már tényleg bajban leszek.
-
Pantera!
csendes tag
Hát igen, a Zéta szerveren engem egy 4/4-es szigetre vitt a gólya
, a fatelepet én indítottam az 5. szintre.
A legnagyobb fosztásom 2, azaz két hajónyi nyersi, meg egy másik szigetről TÖBB MINT 100 arany!
A legnagyobb inaktív város a hatókörömbem a 4. szinten van. Sajnos nem léphetek ki a szigetcsoportomról jelenleg
Na de ma éjjelre ki lesz fejlesztve a t e r j e sz k e d é s!!!
Reszkessetek Zéta inaktívjai, jövök!!! -
Pantera!
csendes tag
A legűtősebb aktív fosztásom néhány napja történt. ( Egyébként csak inaktívokat szoktam, de ezt nem lehetett kihagyni! ) Kémeimmel felderítettem a három totálisan aránytalanul fejlesztett városát. Több, mint három millió
aranyat őrizgetett két teljesen védtelen és egy közepesen felfegyverzett városban, 8. szintű kikötőkkel
Többször is betámadtam a védteleneket ( összesen több, mint egymillió arany + körönként 15-26 hajónyi nyersi ), mire megpróbálta blokádolni az egyik városom az enyémnél gyengébb flottájával - most nincs egy hadihajöja sem. Ezzel egyidőben blokádoltam mind a három kikötőjét, meg csináltam néhány fosztást.
Közben elképzeltem, milyen pocsék napja lehetett miattam, megsajnáltam, és visszahívtam a hajóimat. Ezt még meg fogom bánni valószínűleg. -
Shad0w
senior tag
Nem igazán éri meg sztm. Ha éppen nem a palota/helytartó 4-es szintjére gyűjt akkor valószínűleg üres a raktára, de ha mégsem akkor pedig nagy eséllyel kiüríti mire odaér a támadó sereg. Persze kivételek mindig vannak.
És egy kérdés: Aza 24 órán belül csak 6-szor lehet támadni egy várost szabály az inaktív játékosok városaira is vonatkozik?
-
Cameleon
csendes tag
Állítólag de ök fenyegetnek mindenkit.Tudod ojan báránybörbe bújt farkas!Beképzeltek és azt hiszik hogy ök a atya istenek a szerveren!Nagyon rosz politikával rendelkeznek!Te mejik klánban vagy?Én most pihenek a fejlesztéssel, most gyüjtöm a nyersanyagot a 6dik falura.egy pár hétig csak vegetálok majd!
-
Allien
veterán
Mondjuk, ezt nem értem. Igaz, több hónapja nem támadott meg senki. De, ha bent lennék, és jönne valaki rám, én nem biztos, sokat törődnék vele. Persze, pénz elkölt, raktár átrendez, de a lényeg, kikötőt fullra lebontanám. Nem is értem, miért kellene, ha támadnak.
Logikátlrannak hangzik. Mit vihet? SEMMIT! Pénzt igen, na bumm. Másrészt, ha nincs kikötőnk, még fogadhatunk hajót!
Csak küldeni nem tudunk.
-
Allien
veterán
Á, nem én találtam föl a spanyolviaszt!
Egyszerűen megosztottam ingyen Veletek, amit más forrásból megtudtam.
Shad0w, ha nem 2 darab parittyása van, hanem relative komoly serege, akkor marad is belőle. Pl ha mondjuk van 100 egysége, a csata addig zajlik, amíg valamelyik fél serege nem csökken 50 alá (legalábbis valami hasonló volt eddig, ha jól emléxem). De, még ha relative kevesebb egysége is van, mondjuk 30-40, akkor se semmisül meg az összes. -
Allien
veterán
Lehet trükközni. Már, ha éppen ki tudod számolni, hogy amikor oda ér a városodhoz, másik szigetről is oda érjenek a seregek, és egyesült erővel haza lehet zúzni.
Másrészt, ha vannak szövik, egyszerűbb a helyzet. Sok-sok taktikai lehetőséget ret. Akár olyat is, hogy a szövik már inditanak is hajókat, hogy blokádolják a városait, illetve, menni fosztani. Párhuzamossan lehet levelezni is vele.
De, ez mondom, csak taktika kérdése.
-
Allien
veterán
Akkor az sz*rul csinálja.
Bár, erős a katapult, de védekezésbe nem a lehető legerősebb. Balliszta+lánghajó alapban a legjobb páros. Seregnél pedig a phalanx+íjász, de az arányok nem mindegy, hogyan oszlanak el.
Sejtettem, hogy a "mienkre" lennél kíváncsi, de nem mindegy, mit hazudok? Pl most készülök a 8. városomhoz, minden városomba 25 balliszta mellé 80 lánghajót raktam, és...
stb...
Ha leírnám a ténylegesset, abból még nem hiszem, hogy tanulnál is belőle valamit. -
Allien
veterán
Mijazhogyegykört??? Amíg pozitív a mérleg, addig lehet nyugodtan. Mondjuk, én ha nem hozok sok nyersit, akkor pénz résznél 10E körül megyek, ha alatta hoz (és nyersit szinte semmit), akkor hagyom.
Legalábbis, a környéken most így tudtam támadgattni. Csak, sajna, mostanába rengeteg inaktívat szortak ki a szarverről.
Nem értem, mi alapján, mert pl a márványos szigetemen 4 (!) inaktív, és egy szabis van. Az inaktívak már jóideje ott vannak, és nincs üres hely, tehát senki se költözhet be.
Idióta néha a rendszer.
-
Boci_83
őstag
Mondjuk illik érte valamit küldeni, amit kapsz, nálunk legalábbis igy működik. éppen amire neki is szüksége van, vagy amiből neked van készleten. Fát 1:2-be szoktam luxus cikkre cserélni.
Ha lerendezed a "tartozásod" megköszönöd eddigi közreműködést és elmondod hogy mi nyomja pici szived, madj lelépsz. Ennyi.Ha megtámadod, nem igen tudják meg, de ha visszajön inaktivitásból, lehet kikürtöli, és azért szövetségbelit megtámadni tényleg patkányság!
még akkor is ha inaktív.
Más másik szövetséghez tartozik?
-
Allien
veterán
Én legalább 3-t szoktam, ha tényleg fontos. Ugyanis, ha mondjuk az elsővel megnézem a hadsereget, akkor azonnal már nem lehet vele akciózni, a lebukásveszélye miatt. Ha több kémed van egy városban, akkor értelemszerüen jobban tudsz infót gyűjteni. Pl bent van-e éppen, meg hasonlóak. Aztán, ha mégis lebukik az egyik, attól még a többi ott van kéznél.
-
Shad0w
senior tag
Márványból azért fér el csak 500, mert gondolom 300-at el akarsz adni. Ilyenkor azt a maximális férőhelyből vonja le. Azt hogy mértnem tudol nyersanyagot küldeni nem tudom, hogy mért van, menj a kereskedő posztba és kereskedj.
Csinálhatnál screenshotot a hibáról aztán belehetne írni a fórumba. -
littlemole
őstag
Én amúgy a gammán vagyok. Többségében itt is gyengék a bányák, ritkaság a jó.
Egyszer talán még a fővárosom is költöztetem emiatt. De nem most mert kell a pénz. Kicsit sokat költözködöm mostanában.Mitől van az hogy a bányát nem tudom túltölteni? Eddig ment. Ki is van fejlesztve.
Van ember is, a hangulat is megvan. Ez az új patch változtatott valamin? -
Allien
veterán
Nem tudom, mikor kezdtem pontossan, de most éppen szerencsém van. A környéken rengeteg inaktív van. Legalábbis, olyan 2-3 órás távolságon belül. A bányák szintje külön téma. Most néztem utánna, a környék kénes szigetei a leggyengébbek. Alig van 11-s szintű, de rengeteg 6-s van közöttük. A többség 11 körüli, most globálissan az összes luxuscikket nézve, és vannak 13-15-s szintüek is azért. Van egy boros, 16/18 szintű, az nagyon jó, kristályosból 15/19-t találtam, és márványosból 15/17. De, a mostani márványosom 16/19, ergo, márványosra nem fogok költözni.
A jelenlegi borosom meg 16/21, ergo, még az is bejátszhat, hogy a borosomra rakok még egyet.
-
Allien
veterán
A korrupció nem akkora gond, ha egy új várost inditasz (és az összes helytartó megfelelő szinten van már), akkor ugye eleve úgy fejlődik, azaz lassan, de tuti jön a lakosság. Ha nem jönne, akkor sincsen akkora nagy baj, még ha csontra kiürülne, mert attól még lehet épitkezni. Max a fogadó, és múzeummal erősebben kell kompenzálni, de amúgy is, az első két szint a helytartóval akkor is lazahamar megvan.
A mai napon elinditom az utcsó helytartót. Mire haza érek (kb 21 óra), már meglesz a szükséges anyagmennyiség hozzá. Aztán 8 óra, és kész. Reggel meg már indithatnám az 5. városom. A kérdés még mindig az, milyen legyen? Most ráadásul bejön a képbe még egy boros sziget lehetőssége. A jelenlegi egy nem lesz képes kiszolgálni 5 várost, maradéktalanul. Igaz, az elmult pár napban nagyon jól sikerült taktikázni, jó sok inaktív várost fosztottam, sikerült anyagilag is 3 kereskedő hajó árát össze lopni, az meg baráti áron is több, mint 600E volt (inkább közelít a 700E-hez)!Ráadásul, borocska is jött, meg cseréltem márványra, mert az most nem volt létszükséglet már.
-
Allien
veterán
Igen. De kérdés itt is, hogy mi a fontosabb. Tehát, a palotát felhúzni egy dolog. Aztán 2 lehetősség, az első, hogy elkezded húzni a többi helytartót is. A második, hogy elkezdesz kolonizálni. Van egy olyan is, hogy miközben húzod a helytartót, mondjuk az utolsót, vagy csak készülsz rá, közben már kolonizálsz. Ez függ, hogy mennyire szükséges az a nyersanyag, az új szigetről, illetve, bevállalod-e a korrupciót, ami most még kezelhető, késöbb kérdéses. Tehát, ha elég bort tudsz osztani, a korrupció ellensúlyozható, tehát, esettleg a palota felhúzása után indulhat a kolonizáció. Csak, nagyon figyelni kell, mint írtam, nehogy túl erőssé váljon a korrupció hatása. Ergo, érdemes múzeumokat felhúzni, és megpakolni egyezményekkel, és a borfelszolgálást meg tartalékba hagyni, és amikor indul a kolonizáció, akkor azonnal lehet cselekedni.
-
Allien
veterán
-
LOTR
addikt
igazából kellett volna egység és rávittem, hogy 50et csináljon meg, és az elkészítési idő nem változott, dehát az fejenként annyi idő, a pénzt meg elvette, leálíltani nem lehet.....
az aranyam teljesen elfogyott....
meg is támadtak...
örömbódóttá
érdekes a játék, bár csak 3 vagy 4 napja játszom -
Allien
veterán
Na látod, ITT a (nagy) bibi!
Nézzél sugót (igaz, én meg a fórumon olvastam, de mindegy
)! Le van írva, egy katapult hajó óránkénti fentartási költsége: 57 (!!!) píz (azaz 6 db 342/óra). Ráadásul, ez egy felesleges hajóféleség (nincsen speciális képessége)!
Ha védekezni akarsz, akkor balliszta hajó KELL, megtámogatva lánghajóval! Azért jobb vegyessen, mert a balliszta a legjobb védekező, de támadni NEM tud. Viszont a csaták ebben a játékban úgy zajlanak, hogy ha valaki megtámad, az támad IS, meg védekezik IS. Tehát, nagyon nem mindegy, hogy egy egységnek milyenek a támadó/védekező értékei. Ha CSAK védekezni jók, akkor kapufa, mert igaz, hogy sokáig bírják az ellenfél támadását, de mivel NEM tudnak kárt tenni az ellenfélben (mivel a támadó értékük nagyon alacsony), ezért a támadó erő szinte nem is változik, felmorzsolódnak (kampec). Ezért KELL vegyessen, mint a szárazföldieknél is, habár ott még kell szakács, és orvos IS.
-
Pantera!
csendes tag
Ha minden lakost munkára fogsz, és esetleg az akadémiádon is agyal néhány tudósod, fogyni fog az aranyad. + A hadihajóknak is van fenntartási költségük. Amúgy 13. szintű város - 0 katonaság
bátor vagy, vagy pedig erős szövetségeseid vannak, és ezt mindenki tudja a városod közelében.
-
Shad0w
senior tag
-
Allien
veterán
Ebben az esetben érdemes pl a bor felszolgálását csökkenteni. Ahogy húzod lefele, figyeld az arcot. Van egy, mely még sárga, de olyan "húzza a száját, mert nem tetszik neki" féleség, az bőven elég. Ebben az esetben, a növekedés pozitív, de lehet, hogy egy alatti, vagy épp felette.
Így spórolhatsz sok-sok borocskát (is).
-
Allien
veterán
Elég? Na ja. De aki "játszik", annak az erőssen "szűk keresztmetszet" tud lenni.
Haverral rendszeressen "okoskodunk", hogy milyen taktikákat kövessünk. Az egyik ilyen dolog, hogy én is készülök az 5. város előkészitésén, helytartók felhúzása.
De, mivel 2-2-s felállásban vannak városaim, ezek közt 3 óra 40 perc az út, a szállitás (és bepakolás) sok ideig feltartja hajóimat. Namármost lehet, hogy azt fogom tenni, hogy "megspórolom" az egyik helytartót, annak anyagát eladom, és a kapott bevételen veszek kereskedő hajókat. Ugyanis, ha éppen szállítmányozok, és megy közben a fosztogatás sorozat, akkor már szinte semmi hajóm se marad piacozni. Márpedig, NAGYON nem mindegy, hogy meg tudok-e szerezni egy frankó üzleti "csomagot", mert van rá elég hajóm, vagy verem a fejemet a falba, hogy erről is lemaradtam.
Pl multkor 10E kristályt vettem darabja 10-rt. Ez szinte ingyé volt.
-
Allien
veterán
Gratt.
Egy spórolási "lehetőség", elvileg (esettleg aki nem tudná), ha nem csak a sziget nyersanyag fejlettségét veszi figyelembe valaki, hanem a csodákat is, ugyanis, ezek is fontossak. Ebben az esetben pl: Hermes Temploma. Azaz:
"Kereskedelmi hajók olcsóbbak és valamivel jobb védelmi értékeik vannak"
Ezzel lehet aranyat spórolni, nem keveset. Mintha komoly kedvezményt kapnánk.Pl a következő hajóm normál áron 249108 píz lenne, kedvezményessen pedig 224197. A külömbség 24911, azaz 10%.
Ja, a dupla zsold CSAK az utazás közben számolandó. Megérkezéskor átkerül a másik sziget helyörségébe, bele olvad, és nem is tudod különválasztani, hogy ez innen jött, az onnan. -
Allien
veterán
Ez csak egy vázlat.
Mindenkinek saját "okossága", hogy mennyit használ belőle, de NÁLAD ez fokozottan nehéz, mert a fővárost áthelyezni a legnagyobb veszteség (persze, meg KELL tenni, én is megtettem). De volt, hogy úgy kezdtem, hogy írtam egy "szigetlevelet", és leírtam a problémámat, és elköszöntem azoktól, akik velem együtt próbálkoztak a sziget fejlesztésén.
Az tuti, hogy egyre fontosabb a nyersanyag fejlesztése. Csak erre kevesen gondolnak, mert a 3. városnál még laza a helyzet, és ha a többi épületet nem fejlesztik a városházával, akkor nem is kell olyan sok anyag. Elhatároztam, hogy nekilátok az 5. város előkészítésének.De, ez a 44 hajócska elég necces lesz.
Hiszen, városonként 49E fa, 11E bor, 27,5 márvány, és 22E kristály össze tolása nem lesz könnyű. Bár, csakis idő kérdése.
-
Allien
veterán
Asszem, már leírtam valahol, lehet, az ikariam fórumán. De, ez nem azt jelenti, hogy az én verzióm a tuti. Vannak helyi sajátosságok, melyek befolyásolják a menetet. Azért leírom, én hogyan próbálom megoldani.
Először is, az alap, hogy békés időszakban lehet a legjobban csinálni. Le kell először bontani a lakosság fentartásához szükségtelen épületeket, mint városfal, műhely (ha van), kersekedő poszt, rejtekhely, akadémia, nagykövetség (ha van). Ezzel párhuzamossan, de végül is "logikussan", a múzeumi helyeket a többi szigeten arányossan növelni kell, nehogy kárba vesszenek ezek a fontos dolgok. A bontás közben is, ésszel, tehát figyelve, mi fér el a raktárban. A kereskedelmi kikötőt érdemes felhúzni, minimum 5-s szintre, de ha nincs mitől félni, akár 8-sra is. Az anyagot folyamatossan el kell szállítani, ezt is bele kell kalkulálni. Amikor megvagy a felesleggel, el kell kezdeni a neccesebb épületekkel. A bányászatot be kell szüntetni. A barakk szintjét egyesre vinni, vagy max 3-ig maradhat, ez külön taktikai kérdés. Hajógyár kérdése is ugyan ez. Egyes szintre levinni. A barakk azért érdekes, mert lehet vele taktikázni. A lakosságot át lehet menteni, más, éppen fejlődő városba. Parittyásokat kell képezni, azokat átvinni, majd az új helyen lefokozni. A régi helyen borfelszolgálás beszüntetése, fogadó bontása, és a múzeum, ha megvan az új hely számukra. A helytartót is bontani kell, de ott is nagyon figyelni kell, nézni, hogy bontásnál nem veszik-e kárba valami anyag, tehát, lehet, hogy elötte gondoskodni kell a raktár kiüritésére (ezért a raktárat nem szabad a helytartó bontásáig lentebb vinni). A vége felé már csak a városháza marad, egyes szinten a barakk (majd ez is bontás), és a raktárat is bontogattni (max 2-3-s szintig). Utolsó fázisban, a kereskedelmi kikötő egyes szintig, anyag el, majd legvégén a maradék raktár, figyelve szintén az anyagra, raktár nélkül 1000 fa, és 300-300 luxuscikk fér el (de a sugóban pontos adatok vannak a tároló helyről). Marad a városháza, és a ker. kikötő egyes szinten. Ha megvan az új hely, akkor kb ekkor már elhagyható a sziget. Ha nincsen meg, akkor várakozni, mert a lakosság még pénzt termel.
A főváros sokkal neccesebb. Ugyanis, ki kell nevezni egy új fővárost. Ezt érdemes már az után, amikor a nagy bontogatások megvannak, ugyanis, ebben az esetben a palota NEM ad semmiféle anyagot vissza ezt buktad. Ergo, az új fővárost jól kell megválasztani, ne keljen azt is bontani majd előreláthatólag.Mindig a nyersanyag tárolása, elszállitása a lényeg, erre kell koncentrálni.
Más verziókra én is kíváncsi lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer laptop
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest