Új hozzászólás Aktív témák
-
Boci_83
őstag
-
Allien
veterán
válasz
ROBERTOH #2747 üzenetére
Végül is mindegy. Szerintem, építkezés nélkül nem lehet jól háborúzni.
Most pl van, ahol leszereltem egy csomó hajót (búvárokat), hogy legyen még több pénzem kereskedelmi hajót venni. Mivel a -10% meg fog szűnni, addig minél többet meg akarok venni. Még nyersanyagot is eladok inkább.
-
Allien
veterán
válasz
ROBERTOH #2745 üzenetére
Ész? A háború elkerüléséhez, ahhoz tényleg kell. De, kirobbantani egy háborút ész nélkül is lehet.
Igaz, megnyerni sokkal nehezebb ész nélkül, pontosabban lehetetlen a mostani rendszerben is.
Szerintem pont a háború elkerülése a legfontosabb. Ugyanis, ott már sok minden bele játszik a dolgokba. Nem feltétlenül az nyer, akinek több gógyija van hozzá, ha az nem párosul ennek kibontakozásához elegendő idővel. Érthetőbben, ilyen játékokban igaziból azoknak van esélyük eredményesebben játszani, akiknek lehetőségük van full on-line bent lenni, bármikor be tudnak lépni. Minél többen meg tudják ezt tenni, annál nagyobb az esélyük a háború megnyerésére! Ehhez nem feltétlenül kell ész, elég, ha csak pár embernek van érzéke hozzá. Illetve, az is fontos, hogy akik kevesebbet tudnak/akarnak vele foglalkozni, azok hajlandóak legyenek más úton támogatni a harcolókat.
Nálunk szerintem az volt a gond, hogy annak ellenére, hogy jó alapjaink voltak, nem állt mindenki maradéktalanul az ügy mögé. Úgy gondolom, hogy személyre lebontva kellett volna megmondani, ki, mit, mikor csinál. Tehát, a háttértámogatás, mint pl nyersanyag utánpótlás, pénz átutalás konkretizálni kell. Meg kell mondani pl Kis Pistának, hogy most pl küldesz 20E ként ide, mindegy mennyi idő alatt ér oda, küldje oda! Vagy, kereskedelmi egyezményt kössön az illetővel, és vegye meg az árúját. Ezek nálunk nem voltak meg. Hiába vagyunk körzetekre bontva, pl én küldtem hajókat, és sereget 1,5-2 napi járásról.
Ráadásul mint kiderült, feleslegesen, mert akkorra már folytak a béke tárgyalások.
De, ez van, megegyeztünk döntetlenben.
Nincsen valaki az alfáról, aki abba akarja hagyni, és át adná az accot? -
Allien
veterán
válasz
ROBERTOH #2743 üzenetére
Ja, mert elírtam, GURU az, de végül is mindegy. Amúgy, a TP se sokat számít.
Ezt megtapasztaltam ebben a háborúban. Hiába voltunk papíron erősebbek, ha kb 20 aktívan harcoló tag volt. Tehát, persze elismerés illeti azokat, akik ekkora TP-t hosszú távon fenn tudnak tartani, de ez max a következő verzióig lesz így, a háború ott be fog fejeződni, vagy így, vagy úgy.
Ugyanis, totál más sereg kell az új verzióhoz. Illetve, ez nem teljesen igaz, mert végül is, ágyú, gőzóriás, és bombázó a mostani seregekben is van, de pl gyro nem hinném, max pár bemutató példány.
-
Allien
veterán
válasz
ROBERTOH #2719 üzenetére
Ezt már vagy 3x letárgyaltuk amúgy itt is. Igazán értelme nincsen. Egyedül a PONT listában van értelme, mert ez fix (ha drága is). Még érdemes építkezni, akár 25-26-os városházát is, ha van rá nyersanyag, plusz ehhez természetesen KELL a múzeum szint is, meg a fogadó is. Ergo, a legpraktikusabb boros szigeten megtenni ezeket, vagy, a fővárosban. Ebből fakad, hogy a legjobb, ha a főváros is boros!
-
Allien
veterán
válasz
ROBERTOH #2714 üzenetére
Annyit hozzá tennék, hogy kereskedő poszt egy darab valahol azért jól jöhet, ha nincsen mondjuk az embernek kristályos városa!
Akadémiát meg most kezdtem újra húzni pár városban. Bár, nem éri meg, de ki akarok mindenből alapszinten fejleszteni a dolgokat, és csak utána bontok vissza. Az kb 1 hónap, és utána mindenütt a helyükre épül a fa termelés növelő.
Rejtekhelyet meg elvből nem bontok, a helytartó cuccát úgy a legkönyebb elveszíteni, hogy ha lebontod a rejtekhelyet. Azért a 9-s helytartóhoz annyi anyag kell, hogy lazán vérszemet kaphat tőle bárki. Egyszerűen NEM éri meg kockáztatni, az anyag mennyiségről nem is beszélve.
szvsz -
Allien
veterán
válasz
ROBERTOH #2683 üzenetére
Igen, rosszul gondolod!
Ezt részben általánosságban gondolom. Persze, ha kezdő vagy, akkor pont azoktól tudsz tanulni, akik aktívan játtszák.
Ergo, pár csatát elveszíthetsz, de végül csak nyersz rajta, hiszen olyan infókhoz juthatsz, melyek súgóban nincsen benne, vagy nehezen értelmezhetőek. Persze ha éppen nem vérpistike dedós idióta csávókával futsz össze, de ez is lerendezhető. Sokan elfelejtik, hogy ebben a játékban pont nem a nyersanyag a lényeg (és nem is a pontszám)!
Persze, fontos, de mivel itt nem veszted el a városodat, nem bontódik le épületed, ezért igaziból egyetlen dologra kell koncentrálni, ez pedig az EMBER mennyiség.
Ez tartja el a sereget, és ebből képzed. Minden más mellékes igaziból.
Pl, két szerveren is most bontom le a kristályos városomat. Az egyiken 24-s szintű városházával, és hasonló méretű épületekkel. A másik szerveren kicsit kisebb, csak 23-s szintű. Pontszámban kiestem az egy millások közül. Na bumm. De, épitem ezek helyét, és a deltán két helytartó, és jön a 9. város, illetve, közben 2 boros városomat felnyomom 25-sre, és a fővárosom is 25-s (mert ott a leggazdaságosabb). De, valszeg, ha beindul a 9. város, másutt is megtolom 25-re, és lesz, ahol 26-ra, természetesen a múzeumokkal együtt.Bár, ez elég hosszútávú terv, még ebben az évben be lesz fejezve. Sajnos, a deltán letámadtak, és szerencséjükre nem nagyon van időm komolyabban megcsiklandozni őket.
Pedig lámán támadtak.
Ami a dipl. érzéket illeti még, ha relative erősebb is vagy, akkor is, nem árt, ha pár környékbelivel ápolod a kapcsolatot. Sokszor azon filózok, hogy hülyén csináljuk. Mindenki a szövin belül köt kúltúr egyezményeket főleg, pedig pont a szigeteinken lévőkkel kellene. -
jhos910
senior tag
válasz
ROBERTOH #742 üzenetére
Ha belegondolsz a parittyásnak nagyon kicsi a sebzése (pontosan 7), míg egy lövésznek 112 ...... csak ennyi
A városfalam csak 10-es(a képpel adós vagyok fogjatok szavamon, nem hazudok tényleg úgy van ahogy mondtam de a netem szarakodik napok óta azért nem tettem fel elsőnek sem a képet)
-
littlemole
őstag
válasz
ROBERTOH #605 üzenetére
Engem a teljes seregével támadott meg. Ami 110 kardos 60 phalanx és valami 40 íjász.
Ezt a seregét most leredukáltam gyakorlatilag majdnem 0 ra. 196 kardossal és 90 íjásszal.
A többi városában nem volt, nincs is serege.Akkor is ennyit rablunk ha ugyanazon a szigeten van? Mert akkor esetleg a katonák létszáma is lehetne döntő tényező. De valszeg akkor kicsi a kikötője, és ezért nem tudok sokat elhozni.
Még egyszer megtámadom. Így akkor kb annyit hozok el mint amennyit ő vett el tőlem.
Meg lecsökkentem egy kicsit a hajói létszámát is. -
littlemole
őstag
válasz
ROBERTOH #592 üzenetére
Igen azt hiszem kénes szigetre megyek. Mégha békés az ember akkor is kell a kén.
Készülni kell egy háborúra.
Nem vagyok agresszív amúgy. Eddig csak kétszer fosztottam ki egy várost, de azt is azért mert először ő támadott ( visszavertem).
De most egyre több kémet fedeztem fel a városaimban. Bár ahogy utánanéztem a pontszámaiknak, egyikőjüknek feleannyi a masiknak meg csak ötödannyi pontszáma van mint nekem. -
Hun'reeth
őstag
válasz
ROBERTOH #579 üzenetére
A beta -n vagyok és nem vagyok szövetségben inkább magányos farkasként próbálok boldogulni. De már megoldottam a dolgot felnyomtam úgy a hadsereget, hogy a tábornokok között 50. helyre ugrottam. Most gyalázom sorra a figura városait. Csak én nem tudtam, hogy támadás esetén ha lerombolod a kikötőd nem tudnak csak nagyon kevés cumót elvinni a támadók. Így tőlem a fickó sokat vitt én meg tőle alig.
Az egyik városában pedig 35k márvány, 35k fa, 35k bor és 45k kén van de alig hozok belőle. Csupán aranyat hozok de a háború rohadtul drága szóval az meg csepp a tengerben.
De így háborúzva legalább érdekes. -
Hun'reeth
őstag
válasz
ROBERTOH #480 üzenetére
De elvileg a búvárhajó csak másik búvárhajóval támadható, nem?
A bombázónál írja: "Csak védeniük kell magukat az ellenség lövészeitől és madárrepülőitől" amiből az következik, hogy a légi egységek csak lövészekkel ill. más légi egységekkel támadhatók. Na most ha valaki támad Gyrokopterekkel meg bombázókkal akkor a gőzóriásokkal semmire se megyek elvileg.
-
Skynet258
veterán
válasz
ROBERTOH #401 üzenetére
Végülis igen, a hábórú is benne van később a pakliba.
De a szövetségem is ott van, ha nagyon háborúzni akar valaki, vannak ott erős legények, nem mellesleg 28-ik helyen vagyunk jelenleg az 1600-ból (egész pontosan jelenleg 1574-ből).
Egyébként minek tartsak fent egységeket...elég, ha a kikötőmbe rakok pár száz hajót, máris megkapja a sereg azt az üzenetet, hogy a kikötőben túl nagy falat az ellenállás, ezért vissza kell fordulniukMagyarul el se jut a falig, a belső védelemig... szerintem mondjuk ez is egy egyensúlytalanság a játékban, de ez legalább hasznos
-
Skynet258
veterán
válasz
ROBERTOH #397 üzenetére
De, bár a Gladiatust már abbahagytam
Igen, az épületeket nem tornázom az égig, mert jelenleg teljesen feleslegesnek érzem... Termelődik minden rendesen, nincs soha hiányom semmiből...akkor meg minek?
Az akadémia 8-as szintű, és a bürokráciát fejlesztem épp, de az az igazság, hogy nem tudok most hirtelen olyat mondani, ami miatt hú de gyorsan kéne fejlesztenem...
A bürokrácia sem érdekel, csak ez a következő lépcsőfok, azt ennyi.
Adó meg hadd legyen, úgy szép az élet...Igazság szerint a három városom mínuszban lévő összege nem haladja meg az 1200 aranyat óránként, az meg nem összeg 1 milla környékén.
Nekem idáig ez a modell sikeresen működik, bár hozzátenném, fejlesztek én, csak minden 7-8 órába telik
-
Skynet258
veterán
válasz
ROBERTOH #395 üzenetére
Pár nap alatt összegyűlik ez a mennyiség, mert a fővárosban (ahol a kristály is van), eléggé normális csapat gyűlt össze, úgyhogy felnyomtuk rendesen a fatelepet meg a bányát
Csak a fatelepbe idáig 69000-ret tettem ezzel én vagyok a listavezető az adakozók között, de a többiek is nyomtak bele rendesen
Szóval alig győzöm eladni a cuccot, na meg fejleszteni a raktárt, most valami 34k fa fér bele asszem.jhos910: hidd el, nem a szinttől függ
10-es várossal is pörögtek már a dolgok, és súroltam a fél milla aranyat, most ennek a duplája van, és ha árulgatok, akkor napi 200k arany is bejön akár...
Egyébként a fővárosom (ahol ennyire dől a cucc) 16-os szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BestBuy topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Gyúrósok ide!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest