- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter07
veterán
Alighanem le fogom bontani a barrakjaimat és helyükre fogok raktárt tenni. Ugyan csak 4 városomban van, tehát újra kell majd építenem őket. Ennek az épületnek a legolcsóbb az újraépítése.
Át kell állnom a katonáskodásra is, ezzel együtt pedig a diplomáciára. Nem szeretném, ha a készleteimet valami stratéga teljesen lecsapolná. -
fpeter07
veterán
Úgy kellene megcsinálom, hogy a többi városban ne legyen 3 raktár, csak kettő és egy egy depó. A depó 20 feletti szintjei már elég ütősek önmagukban is.
35-ös raktár: 169,853 fa / 163,595 márvány
36-os raktár: 203,875 fa és 196,409 márvány költségűDepó 27: 291,136/176,787/153,414/261,830 (fa/márvány/kristály/kénpor)
Nem számítva az előbbi szinteket, még így is elég horrorisztikus.Pillanatnyilag nem tudom, hogy épületbontással járnék-e jobban, vagy a meglévő épületek fejlesztésével. Nem biztos, hogy a nyersinövelő épületek behozzák azt a kültséget, mint amennyibe az épületek kerülnek. Szerencsére még nem kell gondolkoznom ezen, de talán a palotára már ma összegyűlik a nyersi.
-
Boci_83
őstag
-
Allien
veterán
Sorry, én nem pontra játszok, az nekem csak idegesítő, és hülyeségnek tartom, mert nem mérvadó, kevés infót tud adni egy emberről, hogy mondjuk mennyire tudja, ismeri a játékot.
Én nem egy 24-sre, azaz szinte fullosra kiépített várost költöztettem el, de ha csak a pontokat néztem volna, akkor most is azokon a nyomoronc szigeteken lennék, melyeken elkezdtem. :-DDD Ergo, én most veszem meg a kerhajókat, mert olcsóbbak, ész az utolsó 10 darab jó drága.
Bőven 10 milla feletti költség, bár, ha szigorúan nézem, ennek a 10%-a nem olyan sok, ha sokat bent lennék, piacozással is össze lehetne ennyit keresni.
-
Shad0w
senior tag
500-ért nem bántanak. 501-től van bünti.
Egyébként bejelentés alapú, tehát a sértett bejelenti a phusingot és akkor átnézik a logokat. Ennyire egyszerű.
Hun'reeth: Nem értem ezeket a multi felháborodásokat. Egyértelműen le van írva, hogy egy serverre 1 IP-vel lehet csak csatlakozni, ha megszeged akkor ennyi. Btw, egy internet reconnect nem tartott volna semeddig (márha nem fix IP-t ad a szolgáltatód).
-
zoszt
tag
Azt hiszem ilyet akkor osztanak ki, ha egy felhasználóhoz egyszerre kettő vagy több bejelentkezés történik. Ezzel azt akarják kiszűrni, hogy ne kettő vagy több ember vigyen egy karaktert, állandó készenlétben, de szerintem ezt is bőven túlszabályozzák. Nekem is volt olyan, hogy el kellett mennem és bejelentkezve maradtam, és ahová mentem onnan is benéztem a játékba, mikor visszajöttem láttam, hogy kiléptetett, de ha valaki véletlenül kattintgatott volna itt, akkor lehet, hogy kitiltottak volna...
-
littlemole
őstag
Valóban igazad van. Tényleg felesleges így.
Egy kérdés. Megszállom valakinek a városát és küldök oda hajókat és embereket. Később az embereket kivonom, és csak a hajók jelennek meg a listában. Ilyenkor vajon leblokkolom az ellenséges kereskedőhajók mozgását is?
Mert ha igen akkor ezzel egy 24 órás blokádot fenn lehet tartani. Nem tudom biztosan ezt csak remélem, sejtem hogy így van ez most.Az ellenség boros városait és kénes városát akarom ilymódon leblokkolni.
-
littlemole
őstag
Most éppen egy szövi tagnál állomásoztatom a katonáimat. Mikor helyőrségi jogot kértem, kiírta hogy nincs elég diplomáciai pontom. Szóval ehhez biztosan kell.
Ha nem tudja a katonákat mozgatni a városból akkor legalább valami haszna mégiscsak van. Így megszállva jónéhány városát kicsit beszűkül a mozgástere.
-
littlemole
őstag
Akkor ez semmire sem jó.
Legalább azt vártam hogy termelni meg építeni ne tudjon a városban vagy valami hasonló.
Vagy a pénz amit termelne az nekem folyik be.No akkor azt hiszem feladom és inkább átmegyek a szövi városba. Ott is ugyanezek a feltételek vannak azt hiszem, ha helyőrséget nyitok. Csak ahhoz kell diplomaciai pont is.
-
Allien
veterán
Ha csak a statot nézem, az össz pontszám 1,047,841. Ezzel a gammán a 129. vagyok!
Mesteri építőkben 67. helyen, épület szintekben 35., tábornoki pontban viszont az 586., 7,910 ponttal. Azaz, ha egy kicsit rákapcsolok, akkor lazán több pontom is lehetne. Éééss? Ettől jobb lenne valami is? Szerintem NEM!
Egyedül a tábornoki pontokat látom értelmesnek, pontosabban ennek növelését. Lassan össze jön a köv. helytartóra is az anyag. Sajna, innen kezdve kimerül az összes tartalékom, már most is elfogyott a kénem, és a kristály se lesz elég a következő helytartó felére se. Borban se fürdök, de nem baj, kb 1-2 hét, és kész lesz a következő helytartó is, szerintem.
Azaz, kb 3 hónap, és indíthatom a 9. várost, onnan már laza lesz.
-
Allien
veterán
Akkor másképpen fogalmazok.
Ha csak a pont vadászatot nézzük, az össz pontszám sokmindenből áll össze. Például az épületekbe fektetett nyersanyag is benne van. Azaz, 9 fullos város igen sok pontot jelent(het). A tudományos fejlesztések elhanyagolható (szinte nulla) hatást gyakorolnak. Kivéve, ha mondjuk, 20x megadják azt a +-2 százalékot, de ugye ez is rengeteg idő (szintenként 2-3 hónap is lehet). Azaz, hogyan is csinálhatod meg, hogy mindenütt benne legyél a topban? Ha sok helyen van magas akadémiád. Ha 9 helyen van, mégis jobb, mint ha 7 városod lenne csak, ráadásul, ebben az esetben nem minden toplistába lennél benne az első 100-ban.
Fordított esetben (9 város) nagyobb az esélyed.
Ha ügyessen csinálod, és mázlid van, akkor pár inaktív is be tud majd segíteni, de a tudományba nincsen segítség, max a kristály. Csak annak sincsen sok értelme, ha nincsen meg a 9 városod, és kristályt pazarolsz fejlesztésre. Persze itt nem 10-20E-re gondolok, hanem akár több százezerre, hogy mondjuk 2 nappal korábban meg legyen a fejlesztés. Az csak pazarlás.
-
Allien
veterán
Most mire is gondolsz? Carpentry=ácsmester, azaz fa szükséglet csökkentő. Én ezeket húzom felfele természetesen. Ha egyszer lemaradok a fejlesztésbe, miért ne hoznám be? Ha meglesz a 9. város, akár minden városba tudok emelni akadémiát, és nagyobbat, mint addig tehettem volna. Azaz, sokkal rövidebb idő alatt juthatok el ugyan oda. Na jó, a "sokkal" az erős túlzás, de igaz.
Hiszen jelenleg is max 5 városomban van akadémia. Ha viszont mind a kilencbe lesz, az majdnem dupla akkora tudós mennyiségem lehet akár. Viszont, ha mondjuk jön egy háború, akkor úgy is le kell állítani a fejlesztéseket. Na itt már nagyon nem mindegy, mekkora lakosságod van, és mondjuk 7 városból nem tudsz annyit képezni, mint 9-ből. Persze, egy háború sokkal több, mint ember mennyiség...
De nem is a tudósok számán fog eldőlni, ez is tutifix.
-
Allien
veterán
Szerintem egyik fejlesztés se éri meg. Mit is kapunk? -2%-ot! Illetve, +2% fejlesztési mittomén mit. Hát annyit nem ér, megtérülési idő kb egy év, ha nem több.
Inkább a megspórolt pénzen veszek nyersanyagot, és felhúzom a 9. városomat! Az sokkal többet ér. El is kezdtem a gammán a 8-s palota szintet (deltán még gyűjteni kell). A bort volt legnehezebb össze szednem hozzá, mivel csak két boros szigetem van. Itt jön képbe a szőlő prés szintje. Természetesen, a fővárosomban ez is 32-s szintű, és épitész irodája 15-sre emeltem. Így 169E márvány helyett 144,365 elégséges volt. Ha kész a palota épül ennek a helyére kőműves, az ugye növeli a termelést.
Bár, elvileg akadémiának kellene megtartanom, de egyenlőre mint írtam sokkal értelmesebb a 9. város. Szinte azt kell mondjam, teljesen értelmetlen a fejlesztéseket tovább vinni. Meg kell húzni annyi várost, amennyit lehet, és majd utána lehet értelme pont vadászkodni. Ugyanis, ez egy felfújt lufi. Az előző verzióban 69. voltam, most 136. (össz pontszám gammán). Mesteri építők részben 74., épület szintek 36. Úgy gondolom, hogy ha háború lenne, és ez a totális meggyőződésem, nem az dönt, hogy kinek van több pontja, kivéve tábi (tábornoki) pontszám. Sokkal döntőbb lehet, hogy mennyi városod van, mennyi szabad embered, város lakód, milyen luxus nyersanyagot "bányászol". Tehát, úgy is benne lehet lenni a topban, ha értelmesen haladsz, és nem, mint egy felfújt lufi.
Hiszen, az előző verzióban is, aki sok gőzóriást és búvárhajót csinált, relative sokkal magasabb pontszámot ért el, mint ami reális lehetett.
-
littlemole
őstag
Szerintem azokban a városokban ahol nem magas a barakk, érdemes lebontani.
Én 7 városból ketőben lebontottam. A többiben 24-25 os a szintjük. Ezekben nem is bontom le. 5 város untig elég szerintem haderő képzésére.
Ha összejön a nyolcadik városom abban sem csinálok barakkot.Ott meg főleg érdemes lebontani ahol több város is van egy szigeten. Mindössze 10 perc átküldeni katonákat a másik városból.
-
littlemole
őstag
Szerintem a borcsökkentő mindenképp megéri.
Mondjuk most van két boros szigetem (18/19). 645+695=1340 et termelek óránként.
A 7 szigetből 6 on van csökkentő amik 58 bort takarítanak meg óránként.
Ez 24 óra alatt 1160 bor 1 db városban. 6x1160=6960 bor megtakarítás.
24 óra alatt megtermelek 32160 bort.
1 órás fogyasztásuk a városoknak 176. Ez 7 városban 29568.
Csökkentők nélkül sok nem maradna azt lehet látni. Múzeumom az mindenhol 10 es.Fából meg 141 az amit + ban termelek a növelővel. Ez 3384 24 óra alatt. 23688 fa a 7 városban ha mindenhol van fanövelő. Ez háromszor annyi fa mint bor de bort venni csak 6-7 aranyért tudok a környékemen (1db kereskedőposzt maradt nálam). Fa meg csak 3-4 aranyért kell az embereknek ha éppen kell. Max a bányákba lehet belepakolni jó sokat, de az utóbbi időben mindenki ellustult.
Egy szó mint száz. Borcsökkentővel kevesebb a hercehurca szerintem. Fából meg mivel mindenhol termelsz jóval könnyebb összeszedni a szükséges mennyiségeket, mégha százezres nagyságrendben kell is.
Még jó is hogy utánaszámoltam. Így látom hogy a következő városra még elég lesz a borom, de utána megint boros szigetre kell mennem.
-
Allien
veterán
Mindenképpen nehéz ügy, és nem mindig van értelme számolgatni. Azt tudom, hogy eddig gondban voltam a borral, most nem (annyira). Amikor az előző verzióban próbáltam össze szedni a helytartóhoz a bor mennyiségét, rendszeresen vásárolnom kellett, vagy esetleg szövin belűl cserélni. Most meg a 8 város elvan a borszükséglet csökkentő hatása miatt. Fából tényleg több kell, de azt mindenütt "termelsz", ezért nem olyan vészes, bár, van, amikor arra kell, hogy várjak, hogy a másik városból át fuvargásszam, mert márványt vittem oda, de nem volt elégséges a fa. Márványból is hiányom szokott lenni, igaz, ész nélkül huzogatom magasabb szintre a csökkentőket. Rejtekhely minimum 30-s szinten van mindenütt, és mást se nagyon tudok emelni, pontosabban, raktárakat, azokat is szoktam. Lassan mégis elkezdek gondolkodni, hogy tudnám megoldani a 9. várost. Igaz, sajnos a deltán nagyon stagnálok, mert a megfelelő szigeten nincsen hely.
Itt állok már egy hónapja, és nem akarok beköltözni 18-s márványosra, amikor itt van a 20-s, ráadásul 25-s fával.
-
Allien
veterán
Hát, én nem számolgattam.
Borcsökkentő számomra egyértelműen nyerőbb(nek) tűnt, főleg, amikor csatázni kezdtem, vagy, amikor sokat kellett fosztani (vigyázni kell a zúzás szabályaira is), ergo, inkább forduljak nagyobb kerhajó mennyiséggel. Ilyenkor a bor szét osztása szigeteken neccesebb. Itt jött be a bor csökkentő. Az hosszú távon IS megéri. Hiszen, nem kell naponta nagyobb mennyiséget szállítani, másfelől, a bor termelőnél ez annyiszor jelentkezik pluszba, ahány városba fel van húzva!
Ráadásul, helytartónál IS megéri, és a bor fogyasztás csökkentése miatt 8 várost is el tud látni két boros (főleg, ha megfelelőek a bányák), és esetleg itt jöhet be pluszba a termelés fokozó a borra (de az is elképzelhető, hogy elég lesz 9 városra is 2 boros).
Ami a fát illeti, hát, nem tudom. Itt is szerintem az a kérdés, mekkora a teleped, mennyi helytartót fogsz még felhúzni. Most kezdtem egy új szerveren (pontosabban az asszony), és oda fa csökkentőt még nem érdemes emelni, mert szintenként ad 1%-ot (és 100%-ról kezdi számolni), míg ahol már ki van fejlesztve majdnem minden, ott ugye eleve 86%-ról indul lefele.
Új telep létre hozásánál is, először pl anyag szükséglet csökkentőket éri meg felhúzni, 8. városomnál pl felhúztam a fa-, bor-, márvány csökkentőket. A fát-, és a bort magasabbra, a márványcsökkentő jelenleg 10-s szintű. Így megéri rámenni a helytartókra, mert termelés még nem éri meg, ergo, majd ha meglesz a megfelelő helytartó szint a megfelelő városházával, és egyéb épületekkel, majd lebontom a márvány csökkentőt, és arra már megéri a termelés fokozót felhúzni.Ráadásul, így minden épületszintnél jelentkezik a "haszon". Míg, egy meglévő telepnél nem akkora a megtakarítás (természetesen).
-
Shad0w
senior tag
Igen. És kell hozzá a greasemonkey kiegészítő is, ami a scripteket kezeli.
-
littlemole
őstag
A környékemen már nem sokan vannak inaktívok akiket lehetne fosztani. Gyakorlatilag senki. Nem vagyok egy háborúzós amógy sem.
Két helyen már lebontottam a kereskedőposztokat is. A maradék kettőn is elgondolkodtam hogy kellenek e még. Semmi értelmük már. Fillérekért árulnak mindent a környékemen. De persze még mindig olcsóbb ha megtermelem. Csak ha van az embernek fölös pénze akkor megvehet olcsón sok mindent.
Most Hajókra gyűjtök. El akarom érni a maxot a kereskedőhajókból. Mennyi az egyébként. Valahol itt olvastam hogy 160 lehet? Most 137 van.
-
Allien
veterán
Ezért hagytam abba pl a Gladiatus-t. Hülyeség, hogy egy játék a "harcra" lenne kihegyezve. Legalábbis ezek TUTI NEM! Aki hóditózott, az tudja, milyen az IGAZI háború!
Ez lóf*ng ahoz képest. Itt max nyersanyagot veszíthetsz. Az előző verzióban meg főleg pénzt. A teszt szerveren most volt vége egy háborúnak. Egy tagnak 3 városát tartottam blokád alatt kb három napig, néha rá-rá mentem fosztani (természetesen sok más csata is volt). Megunták, hogy 3 napon keresztül semmit se tud csinálni, mert a blokád is majdnem folyamatos volt, és nem jöttek neki segíteni (mivel a többieket is lefoglaltuk). De igazi kára, mond, mi származhat belőle? Épületet NEM veszít, "föld" területet se. Ha csak belép egy kicsit nézelődni, és lehúzza a termelését, nem veszít szinte semmit, csak időt. Viszont lesz pénze. Tehát, ez a játék nem a harcra van kihegyezve, csak van benne. El lehet dönteni, ki miért szeretne játszani, de, nehogymá valaki kötelezzen ilyen hülyeségekre.
A kényszer beléptetés CSAK rosszat szül. Az bizti, hogy én pl belülről bomlasztanám a szövit, és az első komolyabb alkalommal kiadnám az összes infót, főleg az erőszakos beléptetőmmel kapcsolatban.
Ebben a "háborúban" is, a vége úgy lett, hogy egy harmadik szövibe olvadt az ellenfelünk, mindenkit átvettek, kivéve azt a forrofejü gügyét, aki miatt kitört a háború. Ott se kell senkinek se az, aki fejjel megy a falnak.
A bányákba be nem adás egy külön téma. Én is utálom az ingyen élőket, de nehéz ellenük "harcolni". Meg lehet próbálni, de a fent említettek miatt nehéz.Vagy rájön magától, egy kis segítséggel, vagy, addig kell szórakoztatni, amíg megunja a nem játékot.
-
Allien
veterán
Nem nevetséges, totál jogos. Az ilyen magatartás elitélendő! Nem a támadásos oldala, hanem az, hogy ha átjössz, békén leszel hagyva. Na, ez az, ami totál gáz! Nehogymá, ha én egy szöviben vagyok, ami Nekem megfelel, és jön egy gírnyó, és csak azért támad, hogy legyek a másik szöviben, hát magasan LOL.
Ha azt írja, hogy a közösbe nem rak be fát, még talán érthető, de sajnos az is necces. Sehol sincsen írva, hogy kötelező lenne bele adni. De, farmolni lehet, tehát ésszel fogalmazva van esély a kitiltás elkerülésére. -
LOTR
addikt
visszatért a zsarolás maitt kivágott tag, teljesen mondvacsinált dolog miatt dobták ki 1 hétre, tehát ha valaki ír, hogy miért támadod, nem szabad válaszolni neki...
kb az volt, hogy megmondta, hogy mivel nem a mi szövetségünkben vagy ezért ellenség vagy és támadlak, ha átjössz, akkor segítve leszel, nem pedig támadva - eredménye: 1 hetes ban
ide is csak azt tudom írni: nevetséges...... -
Benhill
senior tag
már minden jövö szintje müködik, de pontot nem ad.
en ugy olvastam a forumon, hogy max 33% lehet minden termelésizében a megtakarítás, ill. a tultermelés. Ilyen 100as szintek egyenlore nincsenek szerintem
valamint sok épületnek a max szintje 32, ezt is olvastam. a rejtekhelynek 32 ezt mar en is tapasztaltam
-
Allien
veterán
De, mivan akkor, ha felfejleszti elöb a szigeteit, és óránként jön mondjuk több tízezer nyersi/sziget?
Igaz, ehhez raktár is kellene, amivel Te se számoltál, nem is beszélve a seregről, és a kitermeléshez szükséges "munkás", azaz a városházát is fentebb kell húzni, a múzeumokat is, meg a fogadókat is.
-
Shad0w
senior tag
Jó, de ezekben a számokban össze van adva a fa és a luxusanyag, nem? Mert ha igen, akkor simán osztható kettővel, és fél-fél milla nyersanyagonként simán összeszedhető (mármint a 100-as szinthez). Raktár meg úgyis lesz a helytartók miatt. És hiába 4 milla összesen, nem egyszerre kell.
-
Shad0w
senior tag
Nem tudom mit nem értesz. Ha nem kell kristály akkor akadémián rányomsz, hogy fejlesztés gyorsítása 0 kristályért, ha nyomogatod a gazdaság fejlesztését akkor minden gombnyomás után 10 ember+. És az bizonyított tény ha egy számból kivonod a 100%-át akkor 0-át kapsz.
És a jövő fejlesztések meg működnek, nemtudom mit nem veszel észre rajta... -
Allien
veterán
Azt tedd hozzá, hogy a nyersanyag csökkentők egy része pl csökkenti az egységek árát is. Azaz, sereg képzésnél is kevesebb fa kell pl hozzá. Igaz, időt nem lehet vele spórolni, tehát nem fog gyorsabban képződni egy katona se.
Amúgy, van egy épület, amit szerintem seni se fog megépíteni.Optikus, ennek pl 5 befolyásoló tartománya van. kihat a kutatásra is, pl amikor elegendő kristályod van vételre, ez annak mennyiségét is csökkenti.
-
Allien
veterán
8. városhoz kell:
fa:.... .......402,440
bor:.. .......154,007
márvány: .169,841
kristály:... 145,917
Sulphur: ..194,928
28-s szintű ácsmester melett. Nem lehetetlen, csak azért (is) nehéz, mert az összes városban átépítés szükséges hozzá. Tehát, akár kisebb fejlettségü épületek bontásával is lehet helyet csinálni. Persze, gazdaságtalannak látszik, de késöbb vissza hozhatja az "árát", ha sikerül az összes helytartót felhúzni, és elindítani a várost. Viszont, itt már akkor bejön a képbe, hogy lehet, inkább a meglévők extra felemelése, tehát pl kémek 30 fölé emelése, városfal további húzása, és a lakosság tovább emelése fogadók, múzeumok emelésével. Csak, ezek is korlátozva vannak egy szint főlé szinte esélytelen menni. -
Allien
veterán
Deltá-n pedig ketten vannak milla felett, és vannak közelében is. Én meg még stagnálok fél millánál.
De, most már fejlődik a 7. városom, és ha ezt sikerül annyira felhúzni, hogy a kéntermelés maximalizálódjon, elkezdem a következő helytartó húzását. Kell a 8. város, mert most vízszintessen sokkal könyebb építeni, mint felfele.
Igaz, kell még egy várost építeni, mert utánna megint akkora anyagszükséglet van, hogy a következő verzióig se fogom össze kuporgattni.
Habár, a speed szerón már elkezdtem a 8. város alapjait, két helytartó már megvan, de kell még a többi is. -
Allien
veterán
De, a nyersanyag csökkentők a nagyobb szintű építkezések miatt érik meg, ott lehet akkorát "spórolni", hogy megérje ezt éíteni, és ne a termelést fokozókat.
Van, ahol az ácsmestert (speed szerón) 30-sra kellett felhúznom, és egy darab raktáram van, azt meg asszem 27-re, így elvileg befér a megfelelő mennyiségű fa a raktárba, és nem kell hozzá lebontani. Igaz, jobban megérte volna mondjuk egy aránylag alacsony szintű (pl márványtermelés fokozót) épületet leszedni. De, amúgy is felhúztam volna ezeket, minnél magasabbra, mert ez is nagy segítség.
-
littlemole
őstag
Nem rosszak azok sem. De pusztán a számok alapján jobb az íjász vagy a bombázó.
Szerintem.Két raktár valóban jobb mintha 1-et fejlesztgetnénk.
Az új épületek közül szerintetek melyiket érdemes felhúzni?
Amik a termelést fokozzák szerintem egyértelmű. Illetve azokon a szigeteken ahol nincs bortermelés, ott a borfogyasztást csökkentő is hasznos lehet. De persze mindenhol is.De érdemes az építészt ( márványhasználat csökkentése)? Hosszú távon mindenképp hasznos. Bár melyik nem.
Vagy inkább a fatermelés növelőt berakni. Sajna mindenre nincs hely.
Fából ugye minden szigeten termelünk.
-
littlemole
őstag
Szerintem védekezésre az íjászok.
Támadásra pedig puskások és bombázók érik meg most a legjobban ahogy számoltam.Íjász támadás 26 ,védekezés 23 ( +30% védekezésnél 30 ra megy fel) fenntartás 8
Puskás 42/21 T/V +30% támadásnál T=54.6 fenntartása 10
Bombázó 184/54 T/V +30% támadásnál T=239.2 fenntartása 30
-
LOTR
addikt
légyszíves valaki adjon tippet milyen sereget érdemes most védelemre felállítani?
mert hirtelen igaz, hogy az élbolyba ugrottam összes pontok tekintetében, de katonaiban a gőzóriásokkal úgy néz ki nem sokat tudok kezdeni
meg hajókkal is kellene pár tipp
köszönöm!és elnézést, hogy előbb írok utána olvasok.........
-
Marszupilami
csendes tag
Én a helyedben előbb megpróbálnám az új épületeket felhúzni maxra(szoval várnék) mert azok sokat javíthatnak a termelésen. És ha még mindig úgy gondolod, hogy szükséges új telep, a 3-asban olcsóbb. A 6. telepeden meg csak a legfontosabb épületeket építsd fel! Csak kiszolgáló telepnek. Szerintem halmozd fel az aranyat és a nyersanyagot, úgy könnyebb bármit lépni!
-
Allien
veterán
Szvsz, mindegy, melyiket választod.
Ha most kezded, olcsóbb lesz pár épület. Viszont a 0.3-ban többet fogsz termelni. Minnél hamarabb döntsél, mert amikor bevezetik az új verziót, bizonytalan, mi fog történni. Pl szerintem a lakosság csökkenni fog, és ennek kompenzálására magasabbra kell majd húzni a fogadókat. Erre viszont tartalékolni kell nyersit, főleg, mert lesznek új épületek, amiket szintén fel kell húzni majd. Lehet, inkább tartogassad meg a nyersanyagokat, és majd késöbb jobban járhatsz. Kérdés, van-e kénes, és kristályos szigeted, mert a köv. verzióba már kén is kell, és kristály a helytartó felhúzására. Pl. 5 városom van a speed szerón, a köv. helytartóhoz (azaz a 6. városhoz) kelleni fog helytartónként:
# fa: 68,491
# bor: 20,783
# Márvány: 21,824
# Crystal: 19,916
# Kén: 23,241Ergo, eddig sok-sok ként vásároltam, de már rá kell mozduljak a kristályra is, ha megfelelő áron van kint a piacon, pedig van kristályos városom, mégis sokat költöttem a fejlesztésekre.
-
Allien
veterán
Pedig, aki eddig NEM költözött "okossan", az most már megette a fene.
Legalábbis, ahogyan bevezetik a 0.3-t, annyi, meg egy bambi. Ugyanis, az igaz, hogy seregek jóval olcsóbbak lesznek, de az épületek, na az esszmélettlenül megdrágulnak. Lesznek, melyek éppenhogy, és lesznek, melyek agyamenten. Pl amit azonnal érdemes még MOST megtenni, hogy a városfalat akár 24 fölé vinni, a múzeumot is maximalizálni. Két példa:
8-s múzeum most fa 14,427, és márvány 6,412,
szemben majd........ 28,135 és márvány 30,708.
városfal jelenleg 24-s szinthez most kell:
fa:.. 7,407 . . . márvány. 3,292, szemben a 0.3-ban:
fa: 79,016 (!!!), márvány 83,441 (!!!)
Ami még fontos, az a raktárak. A tároló kapacitás egységes lesz, azaz mindenből ugyan annyi. Eddig ugye fából jóval több fért el. Pl 17-s raktár 136,000 tároló kapacitásu (minden féléből ennyi). 17-s raktárhoz kellett eddig:
fa.. 8,627, márvány 4,502 és ennyi kell majd:
fa 11,125, márvány 5,569. Viszont!!! A 18-s szinthez jelenleg:
fa 69,020, márvány 36,016, és majd ennyi kell:
fa 13,444, márvány.. 6,776, és egészen 20-ig írja a sugó, addig eléggé olcsó. 20-s max kapacitás sajnos még így is csak 160E.
Viszont eddig pénzt nem lehetett fosztani!Seregeknél a gőzoriást lebutítják, elveszik a bónuszát, és az íjász kapja meg.
-
Allien
veterán
Ha alacsonyabb szintüek a bányák, feltételezve ugyan akkora várost, lakossággal, soha se éred el azt, amit akkor érnél el, ha magasabb szinten lennének a bányák, és ezt kihasználnád. Ugyanis, minden nyersanyagot el lehet adni, az esetek nagyobb részébe önköltségi árfelett. Ergo, mindenképpen a nagyobb termelés éri meg. Főleg, ha gyűjteni kell, mondjuk 17-s fogadó, 9-s múzeum, vagy még ezen felett. A helytartókrol nem is beszélve. Tehát, amit elveszítesz egy sziget elhagyáson, meg az újra épitésen, azt hoszabb távon, de bőven vissza kapod.
-
petcsike
tag
csatlakozom Allienhez
simán találsz jobb szigeteket is
bár a szükség nagy úr
nekem 3 márványosom 2 borosom 1 kristályosom van. bőven kitermelem a márványom 3* 17es bányával
de ha végre lesz 7. városom, akkor szerintem boros lesz az is. krva alkesz embereim vannak, isznak mint az ökör
-
Allien
veterán
Hehe, én minden szigetet otthagytam, ami nem 16/21-s minimum.
Fejlesszen a franc, amikor vannak JÓ szigetek is, és azzal, hogy oda költözök CSAK JOBB lesz!
Hiszen, én nem sajnálom a piszkafát bele rakni. De, kis szerencsével találhatsz esettleg 17/22-s szigetet is, az még finomabb.
Aztán, csak tóni kell beleje a zanyagot.
Utánna meg jön kifele belőle.
-
Allien
veterán
Hát, részben.
Akkor éri meg, ha a többi helytartó meg van húzva.
De, pontosabban, ha minnél hamarabb fel tudod húzni őket. Viszont, minnél több helytartót kell húzni, annál kevésbé éri meg. Hiszen, -16% a TERMELÉSBEN is, ergo, ha 3 helyről jön lasabban az anyag, akkor NEM 16% plussz idővel kell számolni, hanem 3x16%-al.
-
Allien
veterán
Mintha, nem teljessen tiszta számomra a számitásod, sorry. Ha 16% a korrupció, ergo ennyivel kevesebbet termelsz, az 100 helyett 84-t jelent, az 200 helyett 168, nem 172. Vegyük le azt is, hogy a 6. sokáig nem termel, na jó, legalább 2-3 napig, amíg 3 helytartó szintet fel nem húzol, elöbb nem éri meg, mert többet hoz pénzbe az a 38 ember, aki marad az első nap végére. Tehát a termelés 200+(168*4)=872. Egy város ebben az esetben ugye 32-vel termel kevesebbet, ebben a képletben (azaz 4 városban 16% a korrupció, és a 6. az, amelyel nehéz számolni). Minden esettre, városonként napi ~768 luxuscikktől esel el így számolva (de ez a valóságban még plussz 10-20% is lehet, sziget fejlettségtől, és csodától függően). Nem sok, mondhatjuk, de nekem valahogy akkor se tetszik.
Ugyanis, a 6. város nagyon viszi az anyagot, arra is össze kell kapirgálni a helytartókat. Mindegy, döntse el mindenki magában, hogy megéri-e Neki. Nekem nem érné meg, és főleg majd a következő város előkészitésénél, amit szintén elkezdtem, raktár 18-s szintü már 2 városban.
Én fukar vagyok, és akkor se hagyom a korrupciót, kűzdeni fogok ellene, nehogy legyen nálam egy kis időre se, ha nem muszály.
-
Allien
veterán
-
Allien
veterán
Nem számolgattam utánna, de, szerintem a korrupciót nem éri meg fentartani egyettlen egy percre se (de kiszámolhatjuk, csak ne ilyen hülye módon)!
Kivétel lehet az, amikor elinditod a 6. város foglalását (tehát, elindul az első hajó, hogy létre hozza a telepet), és kb ebben az időben rányomsz az utcsó helytartó felépitésére. Ez olyan meddő vita, mint régebben volt a sziget elhagyása, ha mittomén milyen fejlett már a város. SZerintem, aki kicsit is hoszabb távon gondolkodik, annak nagyon NEM mindegy, mekkora a termelés, meg ilyenek. Lehet, most ezt mondod, de mondjuk, pár hónap mulva meg jössz sírni, hogy abba hagyod, me nem jön nyersanyag, nem-, vagy csak alig-alig, kínkeservessen jön össze a helytartó. Neki se fogsz a 6. város előkészitésének, tehát a helytartóknak, mert kiszámolod, hogy az a jelenlegi termelésed mellett fél év.
Mindez CSAK azért, mert be akarod bizonyítani, hogy a korrupció elfogadható, meg nem éri meg elhagyni egy szigetet.
Én leírtam régebben is, rendszeres sziget elhagyó vagyok. Bár, mondjuk a deltán még se bontottam le azt, amelyiket el akartam hagyni, mert közben kicsit beindulgatott, és a termelése kielégitő lett. De, ha úgy alakul, akkor bizony csomagolok, és el fogok menni onnan. Jelenleg a többi szigetem nagyjából rendben van. A gammán volt dilemmám, hogy a jelenlegi márványosra rakjam, amin van már 2 városom, vagy egy másik szigetre menjek. A másik mellett döntöttem, ugyanis, nem mindegy, milyen csodák vannak az adott szigeten. Nekem a márványosomon (gamma) pl olcsóbb a ker. hajó, de, sokkal kifizetődőbb lenne talán, ha igazi márványos lenne, és most olyanra költöztem. Igaz, egyel kisebbek a bánya szintek, de, ha úgy látom jónak, még el tudok innen lógni. A delta szerón viszont nagyon jó márváyost fogtam ki. Egy nap múlva már 18-s lesz a márvány oldal, a fa 22-s szintű (és én még csak most kezdem áldásos tevékenységemet, ugyebár). Na, ez NEM mindegy! Igaz, már rég kiszúrtam ezt a szigetet, de, akkor még tele volt. Elképzelhető, hogy esettleg a másik két márványosom közül is átköltöztetek ide egyet, bár, ezek közül az egyik épp a főváros, azt már nem érdemes bolygattni, sajnos.
Számolgassunk. 217 márvány óránként, tulhúzás nélkül (mondjuk, a márvány nálam mindenütt tulhúzva), ennek vedd a -18%-t.Ha jól számolok, az 178 óránként. 4272 VAGY, 5208/nap, EZ már nagyon nem mindegy. Nekem. Neked lehet, hogy igen, és ez csak a luxuscikk oldal, a fa hasonloképpen, és az is számít, mert az kell a seregekhez is, persze, sokan legyintenek rá. Volt amikor a fa eladásából (10-rt már nagyon megéri eladni) vehettem pár kereskedőhajót (erre is lehet legyinteni, de akkor minek játszunk).
Visszatérve, akkor, ha valakinek kell nyersanyag, éppenséggel nagyon nem éri meg elherdálni, mert amiből esettleg sok van, azt el lehet cserélni szövin belül (de, hogy azért ne kapjunk meg valamit, mert lusták, és türelmettlenek vagyunk, a korrupció ellen kűzdeni). Mobil város meg igaziból háborús időkben éri meg, elvileg. Gyakorlatilag, azért fenntartani egy "üres" helyet, hülyeségnek tartom. Ugyanis, sokkal többet érhet, ha az is jól fel van húzva, és termel, mert ugye, a lakosság a háborúk alapja, és nagyon nem mindegy, hogy 5 város van 22-23-24-sre húzva, vagy 6.Persze, a háború pénz kérdése főleg, meg nagyon nem mindegy, ki az ellenfél, meg stb (itt se mindegy a lakosság korrupció nélkül). Volt olyan, hogy csak azért nem kezdtem öldöklő csatába egy inaktív városért, mert a másik illetőnek 6 városa volt. Egyszerűen, ha rosszul alakulnak a dolgok, én tuti ráfizettem volna.
Ja, és a 6. városom még egy ideig nem is fog termelni szerintem (komolyabban), mert a korrupció 83% volt indulásnál (a lakosság még csökkent is). Egy nap alatt 2 helytartót felhúzva is 50%-os.
A csodákra vissza térve, meglátásom szerint, ezt is figyelni kellene, és fontos, hogy az egyik szigeten a ker. hajók is olcsóbbak legyenek Szerintem erre a legmegfelelőbb a kristályos sziget, a kristály nem annyira lét kérdés, nem olyan drága, és borért, márványért gond nélkül cserélhető.
Ami a hajó kérdést illeti. balliszta+lánghajó tökéletessen megfelel, teljessen kifejlesztve. Elvileg az evezőkerekes is jó, de pl a katapult már csak fentartásokkal, mert ha betámadnak egy erős flottával, azok pusztulnak el az első körben. Amúgy, a búvárhajó lenne még érdekes, de kipróbálni még nem volt alkalmam, és az kizárólag csak védekezésre szolgál, mert a sebessége 4x lasabb, mint a többié.Kokuszbill evezőkerekeseinél meg az a helyzet, hogy erős hajók azok, de mindig kérdés az ellenfél ereje. Ha nincsen gépnél, tuti nyerő lehetsz, de, ha az ellenfél okos-, taktikus, lazán kivédekezhet egy nagyobb sereget is. Elég, ha pl a lánghajóit elküldi a csata elől, másik szigetről esettleg oda rendel törő-, vagy evezőkerekes hajókat, és a lánghajóit meg vissza fordítja, hogy a csatába vissza érjenek, mert akkor nem védekezőleg lépnek fel, hanem támadóként, és teljessen más lesz a csata kimenetele.
Amúgy, a fontos egységeket érdemes fullra fejleszteni. Nekem már megvan a búvárhajó is, ami szintén elképzelhetettlen pl korrupció mellett (pl utolsó szint 50-50E kristály, és 2x211E pénz). Tehát, lehet számolgattni, csak jobb előre gondolkodni, korrupció szerintem felejtős. Legalábbis, az tuti, hogy minden hamarabb össze jön, ha nincsen. -
kokuszbill
csendes tag
Teljesen jó, szerintem. Körbekérdeztem kicsit én is, mivel a szövimben sokaknak van 6 városa, és kiderült, hogy senkinek nincs még meg az összes helytartó! Több a bevételük, mint a minuszuk, egyértelműen azt mondták, hogy megéri, még a korrupcióval is. Azt hiszem, belevágok mégis, hétvégén megcsinálom a 6. városomat!LOTR!! Én evezőkerék hajókat fejlesztettem, és aktívan fosztogatok!! Fullra van húzva, és sokszor egy körön belül annyi ágyúhajót leverek vele, hogy csak nézek nagyokat. ( Mondjuk ne 20 hajós flottát képzelj el, van, vagy 400 belőle.
Mellette kis hajók is vannak, balliszta, lángszóró, ezek csak azért, hogy ha nem tudok kémlelni, ezekkel lehet flottát nézni a célpontnál.
És néhány búvár is van, ezek védelemre, bár ezekre nem volt még szükségem. Szóval evezőkerékre szavazok!!
-
LOTR
addikt
____________________________arany __ nyersanyag
5ben 0% korrupció 0 éplő______ 40000 __ 500
4ben korrupció 1 épül 1 főház __ 34666 __ 433
3ban korrupció 1 épül 2 kész __ 36000 __ 450
2ben korrupció 1 épül 3 kész __ 37333 __ 466
1ben korrupció 1 épül 4 kész __ 38666 __ 483
1épül 5 kész ________________ 40000 __ 500az 1 épül-ös részhez mindenhova adjuk hozzá azt amit az új telep termelne
úgy számoltam, hogy 100/6 a korrupció mértéke
100nyersanyag városonként
2000lakos, 8000arany városonkéntamúgy házit írok, azért érek rá ilyeneket számolgatni....
-
Allien
veterán
Igen, sajnos vannak "idióta" dolgok benne. De, ahogy elkészítette, le is lehet fokozni, csak sajnos, meg kell várni, ahogy darabonként elkészíti. Vagy, vársz egy nagyobb tömeget, és akkor fokozod le. Másrészt, ha nem a szigetedről támadnak, akkor ne szárazföldi egységeket képezzél, hanem ladikokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest