- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fpeter07 #3100 üzenetére
régen játszottam vele, de akkor se ugrik be, hogy hogyan lehetne megleckéztetni.
egyébként szerintem borzasztó etikátlan dolog szigeten belül támadni, mert mindkettőnk érdeke a bánya fejlődése. velem is fordult már elő, hogy egy ellenséges szövetség tagjával voltam egy szigeten és sose támadtuk egymást, de máshol előfordult, hogy csatáztunk.
-
LOTR
addikt
válasz
fpeter07 #3045 üzenetére
nekem sincs sok kedvem hozzá, de muszáj lesz, mert sokat háborúzunk, ugyan kedvem talán még csak-csak lenne, de időm nincs hozzá, de a szövetség ugye, ezért én flottával támogatom a csapatot
erős a gazdaság, elbírja
a helytartókkal nálam az a baj, hogy kristály és kén alig van, még ha el is akarnék költözni valami jó kristályos szigetre az sem menne, mert nem nagyon vannak, a közelben meg pláne
a sok kővel meg fával alig tudok már mit kezdeni, a szigetet fejleszteni kevés, amúgy meg sok -
-
törölt tag
válasz
fpeter07 #3029 üzenetére
Már egyszer csináltuk csak elfelejtettem.
3-4 vagyunk egy szigeten akkor a rendszer nem pakol oda kezdőket.Mi meg a bányákat toltuk és fejlödtünk.Kb 10h-ra utaztunk el anno a kezdési ponttól.
kb 2hónap mulva pakolta oda a rendszer az újoncokat.
Gondolhatod akkor mi már hol járthattunk pontba és a bányákkal.
Csak elfelejtettem...de úgy rémlik mintha 4-5főt még nem látna a rendszer egy szigeten.
Nem is akarunk elbujni csak megerősődni és bármilyen harci klántól bevédeni magunkat. -
LOTR
addikt
válasz
fpeter07 #3020 üzenetére
hát én ezt sajnos nagyon elrontottam anno, mert mindenhol volt 2db 32es körüli raktáram és az egyiket lebontottam amikor bejött a depo, mert azt hittem, hogy lehet 2 depot is építeni...
tehát mindenhol építhetem fel újra a 2. raktárat (ez kiszámolva ha jól emlékszem olyan 900,000 x 10 nyersi veszteség...)
10es helytartóhoz kell:
35ös raktár
27es depo, ezek ugye alapból megvoltak nekem (depoból csak alacsonyabb szintű)
és kell még 34es raktár, de ez miatt valamit le kell bontani, ez általában egy nyersanyag felhasználást csökkentő, vagy termelést növelő épület, ezeket csak az utolsó pillanatban érdemes lebontani, viszont a gyorsaság maximalizálása érdekében 2 városban is lebontom egyszerre, és elkezdem felépíteni a 34es raktárat, mire felépítem, az idő alatt a helytartókhoz szükséges mennyiségű nyersanyagot éppen össze tudom hordani mindkét városban -
LOTR
addikt
válasz
fpeter07 #3018 üzenetére
igen, én is már egy ideje ezzel vagyok elfoglalva
én 2esével építem a helytartókat, és amire felépül mindkét városban a 34es raktár, addigra pont összeszedem a nyersit, aztán lehet is fejleszteni
azt vettem észre, hogy így a leggyorsabb, és így legalább a termelést növelő/ felhasználást csökkentő épületet sem kell lebontani a többi városban, és az éppen aktuálisokban is csak a legutolsó pillanatban -
törölt tag
válasz
fpeter07 #2994 üzenetére
***EGYEDI 4.4 verzióból***
Általános tájékoztató:
Az uralkodási formákat ki kell kutatni az akadémiákon és a palotában lehet választani közülük. Mindegyik uralkodási formának megvan a maga előnye és hátránya. Minden játékosnak el kell döntenie melyik a számára a legmegfelelőbb.
Az uralkodási formákat tetszés szerinti gyakorisággal lehet változtatni ha már ki van fejlesztve az „uralkodási formák”, azonban minden egyes váltást egy forradalmi szakasz követ.Forradalom:
Minden váltás az uralkodási formában 5.000 arany levonással jár minden város után (pl. 10 város esetén 50.000 arany levonását)
az anarchia időtartamát a városok száma határozza meg (minden város után 30 perc (pl. 10 város esetén 5 óra)Az uralkodási formák kutatásai:
már meglévő: Kísérletek (Tudomány)
- engedélyezett uralkodási forma: Technokrácia
már meglévő: Becsületkódex (Hadügy)
- engedélyezett uralkodási forma: Arisztokrácia
már meglévő: Piac (Hajózás)
- engedélyezett uralkodási forma: DemokráciaÚj: Kormányzatalkotás (Tudomány)
- enegedélyezi az uralkodási forma kiválasztását
- engedélyezi a Diktatúra uralkodási formát
- engedélyezi az Oligarchia uralkodási formát
- előfeltétel: tinta
- szükséges kutatási pontok: 2836Új: Törvényalkotás (Gazdaság)
- engedélyezett uralkodási forma: Nomokrácia
- előfeltétel: Szabadság(olás), tinta
- szükséges kutatási pontok: 8242Új: Államvallás (Tudomány)
- engedélyezett uralkodási forma: Theokrácia
- előfeltétel: csőposta
- szükséges kutatási pontok: 202.074Uralkodási formák:
Ikakrácia (szigetkirályok)
előfeltétel: nincs
előnye: nincsenek
hátránya: nincsArisztokrácia (elit/nemesség)
előfeltétel: Becsületkódex
Előnyei:
- 20%-kal rövidebbek az építkezések
- +20% kémelhárítás
Hátrányai:
- +3% korrupció minden városban (a fővárost leszámítva)Demokrácia (nép)
Előfeltétel: Piac (Hajózás)
Előnyei:
- +75 elégedettség minden városban
- minden egyes megkötött kulturális egyezmény után jár egy fejlesztési pont óránként
Hátránya:
- -20% kémelhárítás
- 5%-kal hosszabb kiképzési idő a szárazföldi egységeknélDiktatúra (a parancsoló)
Előfeltétel: Kormányalakítás (Tudomány)
Előnye:
- 2%-kal kevesebb fenntartási költség a szárazföldi egységek és a hadihajók után
- 2%-kal rövidebb előállítási idő szárazföldi egységeknél és hadihajóknál
Hátránya:
- -75 elégedettség minden városbanNomokrácia (törvények)
előfeltétel: jogalkotás (Tudomány)
előnye:
- -15% korrupció minden városban
- 20% kémelhárítás
Hátránya:
- 5%-kal hosszabb előállítási idő a szárazföldi egységek és hadihajók esetén
- 150%-kal hosszabb bepakolási idő a saját kikötőkbenOligarchia (egy kisebbség)
előfeltétel: kormányalkotás (Tudomány)
Előnye:
- +5% látótávolság a piacokon
- +10% sebesség a kereskedőhajóknak
- 2%-kal fenntartási költség a hadihajók után
Hátránya:
- 20%-kal hosszabb építési idő az épületeknél
- +3% korrupció minden városbanTechnokrácia (szakértők/tudósok)
előfeltétel: Kísérletek (Tudomány)
Előnye:
- +5% fejlesztési pont
- +20% produktivitás a segítő kezeknél
Hátránya:
- +1 arany költség minden tudós utánTheokrácia (klérus)
Előfeltétel:
- -20% csoda rendelkezési idő
- +100 elégedettség minden templommal rendelkező városban
Hátrány:
- -5% fejlesztési pont
- -20 elégedettség a templomok nélküli városokbanAnarchia (nem uralkodik senki/semelyik társadalmi réteg)
Előfeltétel: Forradalom
előnye: nincs
hátránya:
- 25% korrupció minden városban (melyet a helytartók mérete valamelyest kompenzálhat)
- minden szárazföldi és tenerészeti egység hazatér (saját városokba) ha más városban állomásoztak vagy ha úton voltak épp.
- minden harcoló sereg és flotta szétszóródik automatikusan ha idegen városnál harcban állnak.
- mindez nem érinti a saját városban harcoló egységeket
- csapatmozgatás nem lehetséges
- új egységek felvétele nem lehetséges.
- kémlelést nem lehet végezni.Különleges eset:
Ha a fővárost megszállják az uralkodási forma a Xenokrácia (idegen uralom) lesz, ami minden előnyt és hátrányt megfelez (de nem az anarchia alatt!)Például a Nomokrácia esetében:
előny:
- -2,5% korrupció minden városban
- 4% kémelhárítás
Hátrány:
- 2,5 hosszabb előállítási idő sereg és flottállítás esetén
- 75%-kal hosszabb berakodási idő a saját kikötőkben -
-
-
-
LOTR
addikt
válasz
fpeter07 #2670 üzenetére
csatlakozom, én sem hiszem, hogy még egyszer elkezdeném, nem is játszok több helyen, csak 1 szerveren
Christal
valamilyen szintű "megszállottság" nélkül csak mezei kattintgató lenne miden játékos, ez a addikció pedig nem feltétlenül negatív
ha pedig már valaki közel 1 évet, vagy többet is eltöltött a játékkal, nehéz csak úgy otthagyni az addigi munkáját -
zoszt
tag
válasz
fpeter07 #2573 üzenetére
Nem vészes, 1,515,159 arany, ha csoda folytán jóárasított, akkor 1,363,643. Itt a teljes lista.
-
Shad0w
senior tag
válasz
fpeter07 #2542 üzenetére
Sztm ebben a kérdésben nincs etalon. Egyrészt függ a helyzettől, másrészt az illető stratégiájától. Szal csak leírom az én elképzelésemet meg még páran le fogják írni (sztm), és akkor eldöntheted, hogy neked melyik tetszik jobban.
Minden városban van 40 phalanx, 20 íjász, 5 bombázó, 3 felcser, 3 séf. Hajókból 20 ágyú és 20 búvár képezi a védelmet. Az összes többi katonám össze van vonva (110 bombázó, 100 phalanx, 20 felcser, 20 séf). Igyekszem az arany "termelést" 3-4 ezer körül tartani, ha ezt jelentősen túllépem, akkor gyártok bombázót az összevont seregbe. Hajókból pedig nem tartok összevont flottát, mert azok lassúak és a fosztásokhoz sokáig tartana megfelelő méretű blokádot állítani, meg úgy többe is kerülne.
-
LOTR
addikt
válasz
fpeter07 #2542 üzenetére
szerintem minden városban legyen védelem, és ha van mobilod, akkor ott meg a fősereg pl
littlemole
nem nagyon tudsz később trükközni, mert amikor 3 db 32es raktár kell meg az 1 db 32es facsökkentő, az ugyan úgy 4 hely, mintha 4 db raktár kellene, tehát a 8. város után ígyis úgyis meg kell építened, arról nem is beszélve, hogy az az 1 db facsökkentő meg a raktár is 2 hely, tehát teljesen ugyan ott vagy (kivéve, hogy a facsökkentő olcsóbb, mint a rakár) -
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #2502 üzenetére
Egyértelműen márvány. Az kell mindenhez. Ráadásul, bizonyos magas szintek eléréséhez meg pláne. Még szövin belül se fog senkise veled cserélni mondjuk 150E bort márványra, szerintem.
Fordítva meg bármikor, mert márványra mindenkinek szüksége van.
A borosnak akkor lehet jelentőssége, ha harcra készülsz, mert azt hiába blokádolják le, a lakosság nem fog elfogyni belőle, mert be lehet lőni a termelést, hogy végül is, ne tudjanak lefosztani, de ne is menjen el a lakosság.Másba semmi előny.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #2500 üzenetére
Mindennek vannak előnyei-hátrányai. A közeli várost könyebb bevédeni, de jobb elvileg kereskedni nagyobb területen, csakhogy, az emberek nagy része lebontotta a kereskedő posztot, pedig pl nekem is minden városomban volt.
A nagyobb távolság előnye elvileg, ha megtámadnak, egy embernek nehezebb leblokádolni az összes várost egyszerre.
Nagyobb távolság miatt. Szerintem, akkor éri meg, ha olyan szigetet találsz, ami sokkal fejlettebb, mint az eddigi szigeteid.
-
littlemole
őstag
válasz
fpeter07 #2495 üzenetére
Szerintem A bornövelőt mindenképp érdemes felépíteni.
A csökkentőt nem mindenhol, de minél több helyen. Nekem most 7 városom van. Ezeket el tudom látni két boros szigettel bőven. Még a nyolcadik is belefér majd szerintem. a borcsökkentők nélkül lehet bajban lennék
A kérdés hogy márványos vagy Boros legyen a 8.ik. Hajlok a márványra. De még messze van mert 5 helytartót még fel kell fejlesztenem.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #2460 üzenetére
Mennyi az az "elég"? Nekem pl teszt szerón a 84 oltári kevés! Kénytelen voltam ambróziáért hajó hadat kölcsönözni, nem egyszer, hogy a saját hajóim mehessenek fosztani, és ne töltsem közbe túl a fosztó városom raktárait.
Egyszerűen, annyit fosztottam egy hétig, hogy még most is, pl bor minden városomban legalább egy hétig elég, miközben a boros városomban a termelést vissza fogtam. Kristályból annyi jött, hogy a fejlesztéseket a műhelyben abból fedeztem, és a kutatásokat is fel gyorsítottam. 2 kutatást sokkal hamarabb be tudtam fejezni.
Márvány, és fa meg elég volt, hogy minden városomba 16-ról 17-re emeljem a városházát, természetesen, más épületeket is megemelve. Jó egy hét volt.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #2436 üzenetére
Ezért ugatott mindenki az előző verzióban, kb december eleje óta, hogy mindneki húzza fel az összes városházát 24-re minimum!
Illetve, a városfalat is, meg szinte minden fontosabb épületet meg kellett húzni pont ezért. Van 2-3 épület, mely olcsóbb, de ez mellékes. Sajna, ami fontos lehetne, mondjuk a raktár védelme maradt, tehát egy szint emelés +80 védelem, ami smafu.
Ha mondjuk 8000 anyagot szeretnék védelem alatt tudni, az majdnem 100-s raktár szint lenne, ha lehetne ilyet.
De legalább a jelenlegi duplája kellene, mert ugye egy háborúba a bor nagggyon fontos, és egy 8 órás blokádnál ha kifosztják a várost, tuti elfogy a bor, azaz, a lakosság jelentőssen csökkenhet, főleg, ha ez a blokád állandósul, és mondjuk 72 órán át folyamatossan fent van tartva. Ott már a lakosság kb feleződik akár.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #2434 üzenetére
Sajnos, rosszul teszed. Egy esettleges háborúba pont a lakosság a döntő, egyrészt, a lakosság termeli a pénzt, másrészt azt soroznád be. Igaz, sokkal nehezebb felhúzni, mint az elöző verzióban, de múzeummal, meg borfogyasztás csökkentővel meg lehet oldani.
Igaz, akkor a legroszabb, ha az összes városod max 18-s szintű. A teszt szerveren ezért vagyok bajba. Olcsóbb felhúzni a helytartókat, hogy legyen 6. városom. De, kénytelen leszem felemelni a városházáimat, mert másképpen nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest