Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
littlemole #3042 üzenetére
Akkor bocsika de ne csodálkozz ha lefosztanak.
Másik: készülnek a csodahajóim!!!
-
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #3040 üzenetére
Ha inaktív vagy nullára le tudnak fosztani, tehát ez lehetett az oka.
-
Boci_83
őstag
válasz
littlemole #2844 üzenetére
Nekem egy szigeten van 4 bányám is. Általában ezeken tartom a nyersanyagokat, itt raktározom. Másik szigetemen van a fővárosom, igaz ott is van egy másik városom is, de azokban általában kevés nyersanyag van, főleg csak bor a mindennapokhoz. Mindíg azokba a városokba mozgatom az egységeimet ahova épp gyűjtögetek helytartóra, többi városomba nincs, vagy nagyon kevés katona.
Én oda tenném ahol magasabb a bánya, de ez az én véleményem. -
Boci_83
őstag
válasz
littlemole #2842 üzenetére
Én előbb leraktam a városom, és utána szüntettem meg a korrupciót.
-
Boci_83
őstag
válasz
littlemole #2805 üzenetére
Szerintem a következő javítások alkalmával muszáj lesz + helyeket adniuk, nem lehet 11-es helytartót építeni így, aztán már vannak jó néhányan akik arra gyúrnak Beta szerón.
Ja igen, én előbb megcsináltam a 10. városomat, minthogy minden városomon felhúztam volna a megfelelő szintre a helytartót. Inkább húztam minden városban annyit a kocsmán, hogy ne menjenek el az emberek, az meg hogy van 10% korrupció, annyira nagyon nem izgat, de többet hoz a 10. városom, mint amennyit vesztek a korrupción. Legalábbis én így érzem. Persze közben gyúrok a helytartók megfelelő szintjére húzásán is, csak elég lassan megy..
-
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2801 üzenetére
hehe 9-es helytartó 2millió nyersi + a 32es facsökkentő és a 3 db 32es raktár összesen szintén még 1x annyi, tehát ez 10x véve, összesen 40milla
meg úgy összesen a helytartóhoz durván a 8-as szintig kell 1,5-2M nyersi, szintén 10x
és akkor még visszavan 2 helytartószint, sajnos a 12es szintet jelenleg még nem lehet elérni, mert nincs hely 18 raktárnak - nem mintha sok embert fenyegetne ez a veszélyteplomnak valószínű csak alacsonyabb szinten van értelme
-
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #2792 üzenetére
leszereltem majdnem mindent, plussz 5000 lett
templomot nemtudom még mi helyére lehetne raknom, 2 városba szeretnék még
ha egy szigeten 2 városomba van templom akkor duplán számít gondolom nem?
-
Boci_83
őstag
válasz
littlemole #2770 üzenetére
Ne is így számold.. hanem hogy most mennyiből kellene felhúzni...?
-
Boci_83
őstag
válasz
littlemole #2767 üzenetére
Én 24 es városházát tuti nem bontanák le. Rengeteg nyersanyagot buksz, és ez már aranyat is sokat hoz, persze ha teli van lakossal. Akkor is jobban jársz, ha Te húzol a bányákon néhány szintet. Nálunk van a szöviben olyan tag, aki egy szigeten összesen 6 millió fát adott be a a bányába, és a fatermelőbe. Az már nem rossz!
25-ös szőlőkert, és 29 es fatermelő van a szigeten. -
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #2767 üzenetére
Azzal a várossal ahol 20-as bor és 24-es fa van sztem elköltöznék, de lehet hogy ott se adakoznak többet.. Esetleg megkérdezhetsz vkit milyen a fejlődés
Én közelembe elég gyengék az anyag bányák, a fát sokkal jobban szeretik.
-
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2639 üzenetére
felesleges helyőrségi jogot kérni szövetségestől, mert nála alpból tudod állomásoztatni az egyégeidet
ellenben, ha egy ellenségnél akarsz állomásoztatni, akkor vagy elfoglalod, vagy jogot kérsz tőle azt hiszem 14 pont kell hozzá, ekkor ugye gyakorlatilag semmi nem történik, ő is tudja használni a városát, de ez szövetségeseknél alapból megvan -
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2636 üzenetére
nem kell diplomáciai pont, az akkor kell, ha egy ellenséges városban akarsz állomásoztatni, de úgy, hogy nem akarod elfoglalni, hanem csak használni, ekkor katonai egyezményt kötsz, és olyan lesz, mintha egy szövetségeshez mentél volna
megszállás alatt nem tudom, hogy lehet e építkezni -de szerintem nem, tekintve, hogy a város nem az ő irányítása alatt van, ezt nem figyeltem-, és szerintem a pénz sem neked termelődik (ezt sem igazán figyeltem), a városaim meg nem szállták még meg
amúgy meg dehogynem jó, támadni úgy mész, hogy az összes várost megszállod, hogy ne tudjanak erősítést küldeni
-
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2634 üzenetére
mit szeretnél tudni?
annyi a lényege, hogy tudod ellenségnél állomásoztatni a seregeidet, dulpa fentartási költséggel, addig azt a várost fosztani nem lehet, ha pedig te onnan fosztasz valkit, akkor az áru 10%-át az a város "levámolja"
kb ennyi -
Allien
veterán
válasz
littlemole #2607 üzenetére
Én eddig úgy tudtam, hogy a többi fejlesztés (már mindenből az utolsó) nem működik, egyedül a Gazdaság Jövője. Ennek második részét is megcsináltam, pont tegnap. Szerintem NEM éri meg jelenleg. Hosszú ideig tart, kb 30E pontot kaptam. Elégedettség mindenütt nőtt, ez igaz, de nem olyan jelentőssen (asszem +10), ami szinte semmise. A fővárosomban 2710 max lakos volt, és utánna 2730 lett. Elég karcsú.
Most elkezdtem lebontani az akadémiákat, a fejlesztéseket mind leállítottam. Neki megyek a 9. város előkészítésének inkább, helyükre emelek mondjuk fa termelés növelőket, annak több értelmét látom.
Ha majd mégis kellene, ráérek a 9. város után, ha ott is meglesz a 8. helytartó, utánna nem nagyon kell kristály, vissza lehet építeni az akadémiákat.
Ha tényleg lesz értelme... -
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #2571 üzenetére
én véletlen vettem észre h az egyik városba olcsóbbak a hajók
160. hajó mennyibe kerül? mondjuk az még odébb van.. -
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2563 üzenetére
amit írsz számítás azzal semmi gond nincs, így van
ellenben semmi köze az én számításaimhoz, és nincs viszonyításazt is bele kell ilyenkor számolni, hogy a borcsökkentő építési költsége mennyi volt, és azt mennyi idő alatt termeli vissza a kevesebb borfelhasználásból
én ezt is kiszámoltam (már nem emlékszem pontosan rá), maxra húzott borcsökkentő a 22 vagy 23as kocsmával - kb 1 év amire visszajön a présház ára
16os borcsökkentő esetén ez 2 hónapés pont ezért írtam amit, ha a facsökkentőt 32esre felépíti valaki, majd felépíti vele a 9-es szintű palotát, és visszabontja a facsökkentőt, helyébe meg felépíti a borcsökkentőt, már jobban járt, mint ha addig csak a présháza lett volna meg
ha ebbe belevesszük az összes többi épületet is, akkor meg többszörösen jobban járt, ezt fentebb 3x-osnak írtam, lehet, hogy több, de ha 2x-es csak......... azt hiszem az is bőven jobbegyedül az időt nem kalkultáltam bele, de írtam, hogy a présház 1 év alatt termelné vissza az árát, na most 1 év alatt el lehet jutni a 8as szintű palotáig (teljesen nulláról), és megkockáztatom, hogy 9ig is, ha nem felejtem el, majd jelzek augusztus végén, hogy összejött e
aki meg mindig nem hiszi, az az ő baja (aki meg elhiszi, az előnybe jut) -
Allien
veterán
válasz
littlemole #2563 üzenetére
Hát ez az. A bor csökkentő hosszú távon IS megéri, mindegy, mibe kerül. Igaz, ezzel az erővel a múzeum 10-s fölé emelése is megérné.
De a bor-, kontra fa csökkentő oldaláról nézve, fát mindenütt termelünk, bort sokkal kisebb mennyiségben, és az "élethez" borra van szükség. Építkezés nélkül is elvannak az emberek, bor nélkül meg lázonganak...
-
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2552 üzenetére
pont ezt számoltam ki ma én is, körüzenetben el is küldtem, ide is bemásolom, meg hozzáírok még pár dolgot:
most tervezek 9. telepre gyűjteni, amihez kell 2*24es raktár, meg 32es carpenter, a helyek viszont elfogytak, tehát valamit le kell bontani, de mi legyen az.....
van borcsökkentő, meg fa és luxusnyersi növelő épület (vagy csak kettő db ezek közül), azt korábban már leírtam, hogy 16os szint fölé nem nagyon éri meg a borcsökkentőt vinni, a nyersanyag növelőket meg 10es szint fölé (mondjuk +5 szint még talán belefér)
egy 16os borcsökkentő ~34 bort takarít meg, egy 10es nyersinövelő meg mondjuk ~90-100anyaggal hoz többet óránként (itt most magas szintű bányákat feltételezek, 23-24es városokkal)
8as palotából még megtakarít a boros 25000 bort, 9esből meg 50ezret19 nap alatt
- a 16os csökkentőből és a 8as palotából megtakarítunk összesen ~40,5ezer bort
- 10es nyersi növelővel meg összejön ~41ezer plusz anyag
innentől kezdve meg egyértelmű, hogy minden egyes nap a nyersi növelőnek kedvez, tekintve, hogy ~2,5-3x akkora hatásfokkal dolgozikha pedig valaki mégis úgy dönt, hogy neki majd mindenképpen kell a borcsökkentő (ha már nem kell helytartóra gyűjteni ez akkor be is fog következni), akkor meg le kell rombolni a nyersi növelőt és felépíteni a borcsökkentőt, egy 10es nyersi növelő ~22 nap alatt kitermeli a 16os borcsökkentő árát - tehát ha szimplán várunk 22 napot és utána lebontjuk, akkor gyakorlatilag ingyen volt a 16-os csökkentő
persze ez az egész borul ha valaki nem termel és a fosztásból él, de azért megfontolandó
mindenesetre én a jó szigeteken a borcsökkentőket lebontottam, mert kellett a hely a carpenternekvélemények?
-
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #2552 üzenetére
Én a fanövelőt bontanám le, +180fa/óra nem olyan sok.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #2545 üzenetére
Azt egyből levonja, mint ahogyan az embermennyiséget is.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #2540 üzenetére
Kell a nagykövetség, attól nem tudsz megszabadulni. De, elég egy, és nem feltétlenül a fővárosba kell lennie.
Ugyanis, a fővárosba több lakos fér eleve, érdemes ott mást építeni helyette. Csak, legyen nagykövetség másutt. Ráadásul, a diplomáciai pontokat is ennek a szintjének megfelelően kapod. Azaz, katonai-, kereskedelmi egyezmények dipi pontokba kerülnek, és emiatt se szabad lebontani, ráadásul, ugyan olyan szitre fel kell húzni, mint ami most van esetleg.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #2538 üzenetére
Már a 8.-hoz is kellett nekem.
Igaz, trükközni szoktam. Pl lebontok valamit, ami igaziból nem biztos, hogy kell. Bár, nem minden városba tudtam megoldani, mert az egyik szerveren még kell műhely. Ez is nehézség, mert kell a fejlesztéshez a kristály, és kell helytartóhoz is.
Másik szerveren már le tudtam bontani a műhelyt. Minden esetre, most indítottam a 8. városomat, és ott pl főleg az anyag szükséglet csökkentőket húztam fel (fa, márvány, bor). Később le fogom bontani pl a márványcsökkentőt, és a termelés növelőt húzom helyére. AZért kellett ezekkel kezdeni, mert minél hamarabb fel vannak húzva, és minnél magasabbra, annál többet spórolnak, márpedig pont ez a céljuk. Pl. a lakosságot még mindig alacsonyan tartom, és nem is termelnek, mert a lakosság emeléséhez több épület emelése is szükséges, és elveszik az időt, és nyersanyagot mondjuk a szükséglet csökkentőktől, és a helytartótól.Lassan meg lesz a 6-s helytartó is, és utána már csak a 7-s van, és akkor meglesz a korrupció szüntetve.
Utána már egy fokkal könnyebb lesz, mert kevesebb nyersanyagszükséglet lesz, pontosabban, már csak fa-, és márvány főleg, meg borocska. Habár, a múzeum emelése sokkal célszerűbb, csak önmagába már kevés.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #2534 üzenetére
A haderő veszteségek jelentős nyersanyagba kerülnek, már a pótlásuk. Ergo, ha nagyon kezd necces lenni a helyzet, és mondjuk minden városodat kezdik blokádolni, a sereget érdemes elrejteni.
Ne kelljen újra "termelni" őket, ne vesszenek oda teljessen feleslegesen. Ergo, megszálhatsz egy másik várost, ahol nincsenek ellenséges szövik, vagy egy szövitársadhoz küldheted őket állomásozni, azaz, ne is jöjjenek vissza. Lehet, ehhez hadügyi egyezmény kell.
Két raktár kell majd a magasabb helytartókhoz. -
Allien
veterán
válasz
littlemole #2532 üzenetére
Most megmondom, védeg, Neked meszeltek.
Helyedbe nem csinálnék semmit, mondjuk azt, hogy minden termelés leáll, és csak a pénzre hajtanék, amíg tart a háború. Seregeket a gócponttól a legtávolabb össze vonnám, lehetőleg boros városba. Aztán mennék imádkozni, hogy minél hamarabb vége legyen. Kb ennyi
Mire alapozom? Egyszerű. Rejtekhely szint minimum 30-s, de inkább az elérhető max, azaz 32-snek kellene lennie, hogy 99%-ba ne tudjanak infót szerezni Rólad kémekkel. Persze, ha az ellenfélnél is ilyen szintű a rejtekhely, az más.
A pontszám nem mérvadó. A tábornoki már igen.Ráadásul, a minél több időt ráfordítani a lényege ennek a játéknak is, legalábbis, háborús időszakban mindenképpen.
Vakáció módba nem mennék. Végtére is, ha a sereget sikerül eldugni, és úgy, hogy ne fokozza le a rendszer mondjuk a pénz miatt, akkor no para. Termelést le kell állítani (ne legyen mit fosztani), és amikor vége a haddelhadnak, vissza hívni a seregeket. A sereg eldugás lehet egy távolabbi szövinél, ahova nem mennek el támadni.Mondjuk, a raktár szint is ugye fontos lehet, mert pl nekem mindenhol kettő van, minimum 17-s szint, de fokozatosan próbálom emelni. Egyrészt, a következő helytartóhoz kelleni fog, másrészt a fix védelem alatt lévő nyersanyag mennyisége is fontos lehet. Igaz, szintenként csak 80-t véd meg, ami szinte semmi, de azért bizonyos szint felett már sokat segíthet, ha a szőlőprés is jó magas (pl 30-s, vagy e feletti). Két 20-s raktár esetében 3250 a fix nyersanyag, borból ez azért kb 1 nap, 24-s városházánál, túlosztás mellett. De ha lentebb visszük a fogyasztást, akár két napig is kitarthat. Persze, ez is kevés, de esetleg egy ideiglenes felszabadítás, és gyors segély csomag bejuttatásával még húzható. Sok függ az ellenféltől, az adott szituációktól.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #2529 üzenetére
A lényeg a lakosság (és a kémek).
Azaz, a megfelelő bormennyiség minden városba. Ez döntheti el a háború kimenetelét (mert a seregeket pótolni kellene). Illetve, aranyszabály, full on-line jelenlét, ezen felül megfelelő anyagi háttér, azaz minél több pénz. Ne menet közben kelljen eladogatni a megtermelt javakat. Ráadásul, a raktárkészlet lehetőleg csak annyi legyen, amennyi a raktárak "Fosztható" része alatt megvédve vannak. Igaz, sajna a bor, kén, és fa anyagokból elvileg sokkal több kellene...
Ha nagyon vesztésre áll az ügy, lehet kezdeni a tárgyalásokat. Minden esetre ilyenkor a termelés nagy részét le kell állítani, illetve, a kutatásokat is.Lehetőleg akkor kell támadni, amikor az ellenfél nincsen a gépnél.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #2496 üzenetére
A bor csökkentőt MINDENHOL fel KELL húzni!
Ugyanis, az az egyetlen nyersanyag, mely mindig fogy, utánpótlása folyamatosnak KELL lennie, és, ha háború van, ez a nyersanyag lehet a kulcs a háború megnyerésének. Ugyanis, ez kell a lakossághoz, annak pótlására.
Ergo, ha leblokádolják a boros városaidat, nincsen kereskedő posztod, és nem tudod a bort pótolni, megfexel, de rendesen.
Amúgy, a márványos szerintem jobb választás, nekem is az lesz, de borból naggyon be fogok spejzolni. -
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2489 üzenetére
nekem a fővárásomban van az egyetlen kereskedő, és ezen kívül egy borcsökkentő, és egy nyersanyagnövelő, meg 2 raktár, ha a két nyersanyagost lebontom, akkor tudok össz 4 raktárat építeni, tehát értelmetlen/felesleges lenne a barakot lebontanom
ha a műhelyet, a kereskedőt és a nagykövetet külön városokba építetted, akkor semmit nem kell lebontani, csak ha kell egy újabb raktár, akkor bontanám le valamelyik nyersanyag befolyásolót: a növelő 2%-ot ad szintenként, a csökkentő 1-et csökkent, számold ki melyiket éri meg jobban -
Allien
veterán
válasz
littlemole #2487 üzenetére
Szvsz, nem jó megoldás. Kivéve, ha semmi sincsen a városban, magasak a raktár szintek (min. 30-s, és legalább 2 darab), alacsony a bor fogyasztása. De ez csak pénz termelésre jó, semmi másra, még sereget se tudsz képezni, max hadihajókat. Szerintem értelmetlen.
Ker. hajók max 160-n lehetnek, és kereskedő poszt mehet a levesbe. :-) Ilyen árak mellett nem éri meg, és nem is nagyon vásárolnak. De, lehet, egyet talán érdemes megtartani, ott kereskedni. -
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2487 üzenetére
én barakkot nem bontanék le, akkor inkább nyersanyag növelő/csökkentőt
bár ha egyáltalán nem akarsz fosztani, akkor más a helyzet -
jasszer
őstag
válasz
littlemole #2357 üzenetére
Az ácson még én is vacillálok, lehet hogy helyette inkább szőlőprés lesz.
-
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2348 üzenetére
ja, okés, én is így gondoltam, de azt nézegettem, lehet a robotok is elég jók még mindig, attól függetlenül, hogy nincs védekező bónuszuk
amúgy csak szerintem van így, és tényelg teljesen értelmetlen 18as szint fölé fejleszteni a raktárat?
mert ahogy nézem 8 telephez kell 277580 fa amihez kellene 35ös szintű raktár, de ha kettőt építek, akkor sokkal kevesebb pénzből megvan, igaz, hogy így elesek 1 helytől, de amennyibe kerülne 35re fejleszteni, majdhogynem nagyságrendekkel több, mint amennnyit az az épület visszahozna amit oda építenék a raktár helyett -
LOTR
addikt
válasz
littlemole #2333 üzenetére
azért pl a barak is drasztikusan többe fog kerülni, jelenlegi 24es szinthez kell:
4,191 1,862 5h 24m ez után pedig 32ezer és 24ezer nyersanyag - arányaiban nézve kb 10x annyi nyersanyag kell hozzá -
jasszer
őstag
válasz
littlemole #2329 üzenetére
Szvsz eleinte drágább lesz a kén, aztán mikor már mindenki felhúzta a seregét beáll a mostani árszint fölé kicsivel. Nálam az Eta-n 25 aranyért hegyekben áll a kén, kis odafigyeléssel naponta lehet venni 20-ért is, de nem ritka a 15-20 közötti ajánlat sem.
-
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #2327 üzenetére
mit akarsz te annyi kénnel csinálni?
annyi nekem a köv 5 évben elég lenne
-
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #2194 üzenetére
Tudom már mert szintenként 8000, fórumból vettem azt a 160k-t
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #2168 üzenetére
A helytartókat inkább felhúztam. Ha gáz van, jól jöhet, hogy nincsen korrupció, és jobban jön a lakosság, kevesebbet fogyasztva a bort.
Illetve, meg volt már rá a "keret" szinte teljessen. Ezen felül, ez se teljessen igaz, hogy megéri megvárni a köv. verziót, mert lesz egy nagyon lényeges változás, ez pedig a kristályt felváltja a kén. Ha nincsen kénes szigeted, szedd össze a ként piacról horror áron!
Már most is alig-alig tudok cserélni szövin belül ként.
Ergo, most éppenséggel ez a legjobbnak látszó befektetés, ezen felül a fát is be kell spejzolni, mert ugye katonasághoz, hadiflottához jelentős mennyiség fog kelleni így is! Esettleg még megéri előre legyártani (jó)pár egységet, mert az igaz, hogy most drága a fentartási költség, de amikor majd hírtelen le akarsz gyártani pár száz egységet, rájössz, hogy mondjuk 3 napon keresztül fogja legyártani azt a több száz katonát. Ráadásul, hírtelen fog nagyot esni a lakosság amúgy is, azaz a pénzt szintén érdemes nem elkölteni. Aztán változás után már amikor beálltak a költségek, és arányok, lehet igazítani a dolgokat.
Amúgy, én se spejzolok mondjuk márványt, inkább megpróbálom felhúzni a 10-s múzeumokat. -
Allien
veterán
válasz
littlemole #2137 üzenetére
De, nem mindenkinek vannak meg a fejlesztéseik, nekem is hiányoznak azért.
A tippért (sulfur) meg azé nem ártana valami kompenzáció! -
Allien
veterán
válasz
littlemole #2135 üzenetére
Fejleszteni a kristály kell még mindig.
Én ha nem muszály, nem bontom le. Főleg, ha a helytartó ilyen occsóféleség lesz. Kell még pár kemény fejlesztés, meg ugyebár, a búvárhalyóhoz is kristály kell.
-
zoszt
tag
válasz
littlemole #2013 üzenetére
Amennyire én tudom csak a Gazdaság Jövője működik, a többiért csak a fejlesztésért járó pontokat kapod meg.
-
netkoo
senior tag
válasz
littlemole #1959 üzenetére
megelözött valaki
-
zoszt
tag
válasz
littlemole #1959 üzenetére
A kémjelentésed a raktárkészletről friss? Lehet, hogy más(ok) is rájártak.
-
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #1895 üzenetére
legközelebb megnézem a fejlesztési időt
asszem iylet se fogok csinálni többet
szerk: aszondja, Deine Einheiten haben sich zerstreut und sind derzeit nicht verfügbar.- nem is voltak egységeim abba a városba -
Skynet258
veterán
válasz
littlemole #1890 üzenetére
Igen, át lehet írni a nevet is
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1875 üzenetére
Ezt nehéz megmondani, mert pl minden attól függ pl., hogy milyen szintű a rejtekhelyed! (min. 20-s szint) Tehát, tudnak-e kémkedni.
Ez nagyon nem mindegy. Ahol a szigetről közvettlenül tudnak támadni, azt nem védeném nagy szárazföldi egységgel, hanem pont hajókkal. Hiszen, hiába nyer szárazföldön, hajóval szállitaná el a cuccot, de azt meg nem fogja tudni, mert ugye ott a hajós sereg is.
Kicsit nehéz jó tanácsot adni, mert ugye ehez előre kellene látni, mit csinál az ellenfél, mekkora sereggel, milyen összetétellel támad. A gőzoriás sokkal jobb, mint a kardos v. puskás.
Mivel, hosszan elhúzódó csatákra is jó, míg a többi (kard/puskás) már hullik rendessen.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1870 üzenetére
Nálam a gammán -1160, 5 város, 6316 tábornoki pont, deltán -6,973, 5 város, 5,110 tábornoki pont. A gammán elég jók a viszonyaim, sűrün találkozok megfelelően jól adakozó inaktívokkal. Meg is látszik, sokkal fejlettebb, mint a deltán, igaz, annak van vagy 2 hét hátránya, de, mégis arányaiban sokkal fejlettlenebb. Pl a városházáim a gammán 24, 24, 22, 22, 16, míg a deltán 22, 21,21,21, 18, és itt még húznom kellene egy helytartót a 6. város inditásához, a gammán már indithatnám, csak még fejlesztgetem az 5. városom egy kicsit.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1866 üzenetére
Én tuti nem támadnék.
Gyáva nyuszi vagyok. De, az idő Neked dolgozik. Hátha "elfelejtik".
-
Pantera!
csendes tag
válasz
littlemole #1866 üzenetére
Tapasztalataim szerint a rejtekhelyek közti fejlettségi szintkülönbség is meghatározza a lebukás esélyét, valamint azt is, hogy mennyit tudnak kiszedni belőle, ha lebukik (sziget név, város, egyéb...).
Amúgy egyszer 3 napi vakáció alatt az egyik városom mind a 18 kéme eltűnt, képezhettem újra őket -
Allien
veterán
válasz
littlemole #1864 üzenetére
Reménykedsz, hogy a következő peccsben javítják, és nem szúrnak el helyette valami mást.
Lassan kezdem azt hinni, hogy ez roszabb, mint az EA Games, pedig őket nagyon-nagyon nehéz felül űberelni. Amit pl a Battlefield 2-vel, és főleg a BF2142-vel műveltek/nek, az kész borzalom.
De lassan, ez a játék is kezd hasonlítani hozzá.
Mondom annak ellenére, hogy még nem volt részem ebben a bugban. -
isti130
csendes tag
válasz
littlemole #1813 üzenetére
a mi a legelején van?
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1813 üzenetére
A piacot megéri figyeni!
Multkor 9800 márvány, és 1800 bor volt egység áron (azaz 1 pízért).
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1782 üzenetére
Ha szövi tag, az más. Akkor komolyabban kell neki készülni. Ki kel deríteni, mekkora a szövi. Ha mondjuk Te is szöviben vagy, nem árt a diplomatát, és tábornokot megkérdezni. Ha esettleg olyan, még az ellenszövi diplomatájának is lehet küldeni, és a pozitív válaszok esetén már no problem.
Ha bizonytalan vagy a támadások ledirigálásában, gyakorolj inaktívokon. Még ha nincs is serege, 6 sereget akkor is rá lehet zavarni. Igaz, csak pénzt fosztasz 5x, de ez most egy dolog. -
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #1782 üzenetére
ha visszajönne lehet arra hivatkozni hogy inaktív volt
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1771 üzenetére
Az a nehézség, hogy van jópár város, ahol van cucc, és jó lenne, ha nem veszne el (mert ha törli a rendszer, akkor kárba vész). Ha a (volt) tulaj mondjuk a kikötőjét lentebb bontja, meghiusítja, hogy gazdaságossan fosztható legyen. Van pl olyan város, ahol több mint 26E márvány fog a levesbe menni!
Mindössze azért, mert egy nyomoronc katonát se tart. Igaz, egy katona nem lenne elég az üdvösséghez, de mondjuk lenne 10, az már egy kombóra elégséges lenne.
Most pl akit fosztok (4-s szintü kikötő) maradt 10 egysége (phalanx, íjász). Ezt próbálom ismét bekombózni. A lényege, csatát kell kierőszakolni, tehát, hiába tudnám egyettlen sereggel lekűzdeni, nem ez a cél. Ergo, kb ugyan akkora sereggel megyek rá, ha minden jól alakul, kialakul a csata, és ebbe a csatába csattlakoznak a többi seregek. Az összetétel most mindegy, ha nagyon nagy serege lenne, akkor persze nem mindegy. Azért KELL így cselekedni, mert ebben az esetben minden sereg külön-külön pakol! Egy fontos trükk lehet még (erre magamtól kellett rájöjjek), a lényeg, hogy ha bizonytalan az első csata, tehát kialakul-e, vagy első körbe vége. Ugyanis, ebben az esetben az összes sereget viszont már külön számolja, azaz kialakulhat a "zúzás", azaz, 24 órán belül max 6 támadás, és kész, kicsapnak a szerverről. Tehát, ami fontos, hogy az első sereg után kell egy kis szünetet tartani, mondjuk 5 perc. Ugyanis, az első sereg csatábakerülése után a következő kör 20 perc mulva lesz. Ha az első még se csatázik, akkor még van idő visszahívni a többit, nehogy baj legyen.
Ilyen akkor fordulhat elő (ilyenem volt nemrég), hogy a 20-s szintű kémeknél már nincsen lehetőség kémkedni. Ilyen esetben nincs más lehetőség, kockáztatni kell, vagy egy sereget próbaképp beküldeni. De, akkor már mért ne ilyen kombóba, csak, itt jön be a tartalék idő, legyen idő vissza hívni. -
netkoo
senior tag
válasz
littlemole #1771 üzenetére
Na eza tudás
kombozott
-
kokuszbill
csendes tag
válasz
littlemole #1698 üzenetére
Jaaaaaa. Hát igen, nálam is az első éles helyzetig voltak csak. Nekem pénzkidobás volt, csak utaztattam őket, érdemi munkát nem végeztek. Maradok az evezőnél. De ettől még jó lehet védekezésre.
-
kokuszbill
csendes tag
válasz
littlemole #1695 üzenetére
10- et? Én 200- zal támadtam hétvégén...
Szerintem jók az evezőkerék- törők, max- ra fejlesztve. Az ágyúhajókat leszereltem, mert lassúak voltak és ahhoz képest drágának tartom, mire a flotta után ért, levertem a védő hajóit az evezősökkel.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1692 üzenetére
Multkor nekimentem egy flottának. A szokásos mellé (balliszta+láng) küldtem az evezőkerekesseket is. A másik félnél pedig volt katapult hajó. Az első körben megsemmisült az összes evezőkerekesem (asszem 5).
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1673 üzenetére
Én ketté szakítottam magamat.
3:2-s arányba vannak a városaim, 3:30 óra távolra. De, csak reménykedni tudok, hogy soha se kelljen komolyabban csatáznom, mert az tuti vesztés. Sajnos, a piaci előnyök szinte semmit se érnek, ha megtámadnak. Még ha vannak is a közelbe szövik, akkor is, inkább minnél közelebb a városokkal, akár egy szigetre több is, annál nagyobb védelem nem is lehet. Igaz, az se tökéletes, mert ugye, akkor meg be lehet szorítani az embert nagyon könnyen, és esélye sincsen kitörni egyedül.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1646 üzenetére
Egyet én is megtartok. De most kettő van, a fontosabb fejlesztések megvannak, és kb másfél helytartónyi kristály. Egye azért is megtartok, mert még van mit fejleszteni, és ha másért nem, cserélni esettleg, másrészt nem nagyon éri meg várost lebontani, csak, ha nagyon-nagyon muszály.
-
zoszt
tag
válasz
littlemole #1593 üzenetére
Ha jól tudom ez a képlet a fosztható arany mennyiségre:
Városháza szint*(városháza szint-1)/100/100)* az össz vagyon
Magyarán a városház és az aranykészlet nagyságától függ igazán, illetve a képletből adódik, hogy egyes szintű városból nem lehet aranyat fosztani. -
Allien
veterán
válasz
littlemole #1505 üzenetére
Az új verzió óta nem elég 2 kardos. Én is inkább 4-t küldök, de néha még ez se ad jelentést.
Azaz, lehet, út közbe meghal kettő, és a maradék felmorzsolódik pár parittyáson, de már jelentést nem tudnak küldeni.
-
netkoo
senior tag
válasz
littlemole #1500 üzenetére
Lehet hogy valaki éppen fosztani volt és beléd ütközött?
Hát fiuk a körnxéke nagyon szar szigetek vannak én az alfa szélén vagyok sajna -
Shad0w
senior tag
válasz
littlemole #1500 üzenetére
Meghalnak a falmászásban. 10-es szintű fal már végez egy kardossal.
-
Shad0w
senior tag
válasz
littlemole #1478 üzenetére
Nem csak hogy jó, egyenesen nagyszerű. Mert meg teheted azt is, hogy gondosan kiszámolt támadással berontasz egy városba, elindul a csata és utána megérkezik a fő támadó sereg másik fele is, hogy legyőzd a védőket, majd még erre rájön 15-20 kardos páros. És ilyenkor hatalmasat lehet szakítani, utána pedig még 5-öt lehet fordulni 2 kardossal
.
Most tervezem a második ilyet, első befuccsolt mert az első hullám eltiporta a védelmet... -
Shad0w
senior tag
válasz
littlemole #1475 üzenetére
Ha csatába bonyolódik a dolog, és az első hullám érkezése után 20 percen belül megérkezik a második hullám is akkor összevonja, ill. ha a csata ideje alatt érkezik támadó egységed azok is bekapcsolódnak, de külön-külön fognak fosztani (jelentésnél egyet ír, de külön pakolnak nyersit és aranyat). Blokkolásra ugyanez vonatkozik, csak ugye ott nincs fosztás.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #1158 üzenetére
Az összes csata úgy zajlik, hogy van támadás, és védekezés, mind két fél részéről. Ebből fakad, hogy ha egy egységnek magas a támadó értéke, de nagyon alacsony a védekezése, hamar elhullik, amikor az ellenfél egységei éppen támadnak. Kivéve, ha más egységek, akik esettleg ezt kompenzálhatják nem segítenek be. Másrészt egyes egységeknek plussz, "különleges képesség"-ei van (lásd sugó), pl phalanx-nak "ellenállás", azaz erős védekező típus. Nomármost, a kardos viszont szintén erős, de "ostrom" képességgel bír. Az a kérdés, hogy az ellenfélnél milyen egységek vannak, és ezek alapján érdemes küldeni sereget. A phalanx nem a támadó értéke miatt kell, hanem a védekező, hogy kiegészítse a kardforgatót. Az íjászok külön téma, ott is vannak védekező képességek, de ezt másképpen, pontossan nem tudom, de a városfal "besegít" az íjászoknak, de mivel erős támadásban, ezért az előzőek alapján a támadó csapatba is szükségeltetik. Ezek az alap egységek, ha van gőzoriás, meg bombázó, akkor már ismét át lehet értékelni a dolgokat.
-
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #1148 üzenetére
nekem arany: phalanx, kardforgató--ezüst: lövész, íjjász-- bronz: katapult, gyrokopter
hajókból még nem nagyon fejlesztettem, egyedül a lánghajónak a támadása ezüst.. -
Allien
veterán
válasz
littlemole #1148 üzenetére
Védekezni a phalanx, és a gőzoriás, de íjászok is kellenek, ha csak phalanx-ok vannak. Talán esettleg faltörő kos, vagy a katapult, ha támadáshoz kell. Ugyanis, fal áttörése fontos.
Eddig a kardos, és a phalanx van nálam maxon, de ahogy megindul az erősebb kristály termelésem a második (kristályos)szigeten is, jobban fogom én is fejlsezteni. -
netkoo
senior tag
válasz
littlemole #982 üzenetére
Meik server?
-
netkoo
senior tag
válasz
littlemole #976 üzenetére
[Költözés]
By Allien -
netkoo
senior tag
válasz
littlemole #972 üzenetére
Mert azt sajnos buktad a belefecölt nyersanyagokat.H aegy kicsit vissza olvasgatsz Alien kollega részletesen leirta,hogyan lehet költözni
lightside ezt nem értem -
jhos910
senior tag
válasz
littlemole #850 üzenetére
Az én boros szigetemen 21-es a szőlő....
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #945 üzenetére
Igaznak igaz, csak kérdés, mi lesz esettleg a szankció.
Másrészt, egy idő után nem éri meg ugyan azt támadni. Már, ha hamar le lehet fosztani.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #928 üzenetére
Van, amikor a pénz is megfelelő, még ha nem is jön anyag mellé.
Arra figyelj, hogy 24 órán belül max 6x támadhatod!
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #915 üzenetére
Na és akkor most mi van? Találtál egy csórót.
Azért mondtam, keress párat, és próbálkozz. Veszteni valód nem sok. Persze, ha klántag, először meg kell nézni, tényleg klánba lépett, vagy csinált egy egy személyes bt-t.
Ha önmaga a klán, az semmi. Lehet fosztani.
-
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #919 üzenetére
Ilyen sziget nincs több, van rajt 2 városom is.
még kell fotom 50k fa, meg pár nap mire szintet lép -
Allien
veterán
válasz
A bányák szintje sosem elég!
De, a legnagyobb luxuscikk jelenleg 15-s, de van, mely nemsoká 16-s lesz, fából pedig 20-s a max jelenleg. Nagyon nem mindegy, milyen szigeten van az ember. Én már nagyon soxor költözködtem, de most aránylag nem rosszak, és maradnom kell, már nem éri meg költöznöm, mert ha mondjuk a jelenlegi bánya 13-s, akkor minimum 15-sre érdemes költözni. Jól körbe néztem, eszmélettlen szigetek vannak, van, ahol még a 10-s szint sincs elérve, de mondjuk van 1-2 város, mely már 18-sra van felhúzva közben ezen a szigeten. Ez valszeg ócskaváros, mert attól, hogy a városháza magas, a többi épület szintje alacsony, nem ér semmit.
-
netkoo
senior tag
válasz
A 13as elmegy
DE a profik szerint legalább 15 vagy 18as kellene hoszu távon! -
Allien
veterán
válasz
littlemole #809 üzenetére
Természetessen, a szövin belül 1:1, kivéve, ha mondjuk az eladó jobbat kínál, de jó ideje nem nagyon cserélek. Nekem nem nagyon éri meg, és aránylag önellátó vagyok.
Másrészt, két dolgot tehetsz (szvsz), hagyod a fenébe, nem terjeszkedsz, hanem a fejlesztéseket nyomod, tehát a kutatást, vagy elköltözöl, keresel egy JÓL működő szigetet. Ebben az esetben ugyebár lasabb a fejlesztés, mert az új szigeten mindent elölről kell építeni, és a lakosságot növelni, és az akadémiát is lassú felhúzni mondjuk olyan 11-s szintre. Én a költözés mellett döntöttem. A boros szigetem fejlődik rendessen, és egyedül a kristályos ami kb középszerü. Még a márványos is fejlődik, pedig ott vannak szabis városok, jó sok. -
robekri
addikt
válasz
littlemole #784 üzenetére
"Kereskedelmi Egyezmény
Ilyen egyezményt csak akkor köthetsz ha kifejlesztetted a Piacot (Gazdaság). A kereskedelmi egyezmény előnyösíti a kereskedelmet a partnerrel. Ez azt jelenti hogy amint elfogadsz egy ajánlatot a partnered kereskedelmi posztján, az le lesz foglalva neked, és más játékos már nem viheti el.
Tipp: A kereskedelmi egyezmény 4 diplomácia pontba kerül a felajánlónak. Csak 2 diplomácia pont vonódik le attól a játékostól aki elfogadja az egyezményt.
Hadügyi Egyezmény
Amint kifejlesztetted a Diplomáciát (Hajózás) hadügyi egyezményt köthetsz egy másik játékos városával. Amint az egyezmény megköttetett, a másik fél városát használhatod bázisként további hadi manőverekhez. De dupla fenntartási költséget fizetsz majd az ott állomásoztatott egységekért.
Tipp: Egy Hadügyi Egyezmény 11 diplomácia pontba kerül a felajánlónak. 2 diplomácia pont vonódik azonban le az ezt elfogadó féltől.
Tipp: A hadügyi egyezmények városokra érvényesek. Ha ugyanannak a játékosnak más városait szeretnéd bázisként használni, több hadügyi egyezményt kell kötnöd." -
littlemole
őstag
válasz
littlemole #634 üzenetére
Megvan
Opcioknal volt. -
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #606 üzenetére
de gazdagok vagytok
nekem is kellene vmi nagyobb seregféleség
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #606 üzenetére
Ugyan azon szigeten van, akkor is az van, hogy a fosztás szállitása vizen történik.
De, befolyásolja pl a raktár fejlettsége. Tökre nem mindegy, hogy mondjuk 16-s szintü-e a raktára. Ez is valamilyen szinten "véd", mert a luxus cikkekben pl 1090 védett ebben az esetben.
Igaz, fában csak 2180 ez a mennyiség.
Én pl most készülök fel egy támadásra. A szigetemen (is) van egy fickó, 17-s szintű városházával, de semmit se rakott a közösbe, levélre nem válaszol. Felderítettem a városait, illetve, mindbe kémeket küldtem, ezen szigeten lévőbe pl 3-t.Itt van bőven anyaga, és a kikötő szintje is magas. Csak, rá kell gyúrjak seregileg, mert eddig azt aránylag hanyagoltam.
Illetve, most a környék inaktív városait fosztogatom.
-
ROBERTOH
őstag
válasz
littlemole #604 üzenetére
A kikötője szintje határozza meg, hogy mennyit tudsz tőle rabolni. Pontosabban: annyi nyersanyagot tudsz rabolni, amennyit 20 perc alatt be tudnak nála pakolni, na meg -persze- attól is függ, hogy van-e elég szabad hajód hozzá
Teljesen változó, hogy hányszor támadom vissza azt, aki rám támadott. Ez attól is függ, hogy mennyire volt komoly a támadása. Pl. aki néhány katonát ráküld a legkisebb városomra, azt remélve, hogy szerez egy kis nyersanyagot, azt kevésbé büntetem, mint aki a komplett seregével kezdi fosztogatni a városaimat; úgyhogy ahogy érzed! -
Skynet258
veterán
válasz
littlemole #598 üzenetére
Ha Alpha szerón vagy, gyere hozzánk
-
fpeter07
veterán
válasz
littlemole #591 üzenetére
nekem is ilyen szigeteim vannak, de a márványról lemondhatok, ma nem költörik el vki, mert az összes sziget csurig van.. nekem vagy kén vagy márvány szigetem lesz, de az még hónapokra van
-
ROBERTOH
őstag
válasz
littlemole #555 üzenetére
Nincs mit.
A német nekem sem az erősségem, én is csak a "kultur" szóból jöttem rá -
ROBERTOH
őstag
válasz
littlemole #553 üzenetére
Csak egy üzenetet kell írni annak, akivel kultúrát szeretnél cserélni, és a témánál üzenetről át kell állítani kulturgüterabkommen kündigenre
-
jhos910
senior tag
válasz
littlemole #550 üzenetére
Ki kell fejleszteni az akadémiában. Múzeum kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest