- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tazo mc
csendes tag
Ezt az ottani szabályokból másolom:
Art of Warfare - Scenarios
There are two fundamental scenarios for a battle. A battle can occur over land, so from one island`s town to another town on the island. Or an attack over sea where the army of one town attacks a town on another island.
Attacks over a land path always result in a land battle, provided the defender has soldiers and/or war machines positioned in the town.
Should an attack be started over a sea path you have to first ensure that the defender does not have any war ships laying around the town. Otherwise your trading ships with soldiers on board will be intercepted and in the worst case will be sunk.
As soon as the way to a town on another island is free, your troops can land there and must if needed defeat the defending land units.
When you select a hostile town on the Island Map you have the following attacking options:* Pillage - as soon as all defenders have been defeated everything that is not thief-proof is pillaged. You have 20 minutes to pillage and use the trading port of your victim to load up the pillaged resources. You also rob gold (Town stage x (Town stage - 1) Percent) out of the treasury of your victim.
* Block Port - Your war ships prevent the transport to and from the town.
* Occupy Town [requires the discovery Governor (Military)] - You can use the occupied town as a base for your troops. However your soldiers and seamen waste a part of their salary on booze in the occupied town.Ezek a fosztási szabályok!
Hozzátenném, ott már működik a helytartó, de figyelmeztet, hogy a megszállók a pénzük jó részét a "kocsmában" költik el, valószínűleg elég drága lesz a kicsik védelmében! -
tazo mc
csendes tag
Ennyi marhaságot honnan szedtél össze?
Az igaz, hogy drágábbak az épületek, de a nyersanyag-kitermelés is megnő, "luxusanyagot" is úgy termel mint fát! A katonák tényleg olcsóbbak, de: ami most jó mindenre, az a 0.3.0-ban csak támadni, ill. csak védeni jó! És a csaták utolsó emberig tartanak! (ezt tapasztalatból mondom)
Csak az épületekben van változás! Fosztani pedig ott is lehet aranyat is, gondolom nagy bánatotokra!
A bátrabbja nyugodtan regizhet a test szerverre!!Üdv: tazo mc
-
Allien
veterán
Erre az üzire írta a kedves Epszilonos szerver OD_ja, hogy ne osszátok a hülyeséget!
NEM lesznek új egységek, ilyen kamikaze, meg társaik, és logikátlanok is lennének, mert k*va nagy rombolásról írsz. Ha ez így lenne, vége lenne a játéknak!
Gondold el, meg végig, és rájössz.
A másik a pénz. Szintén logikus, hogy MOST kell elkölteni (pl kereskedelmi hajókra NEM, mert az is olcsóbb lesz), mert az új verzióban meg éppenséggel nem lehet elrabolni, azaz az totál védve lesz.Igaz, elkölteni EGYETTLEN dologra lenne érdemes, azt meg NEM írom ide azése.
-
Allien
veterán
Az ágyús hajók kb töltelék védekezésben, mert azok semmisülnek meg a legesleggyorsabban, ergo, csak felesleg. Támadásra jók lennének, de védekezni már nem éri meg. Védelemre jelenleg a búvárhajó lenne szerintem a tökéletes, mert erős, de lassusága miatt támadásba nem jó (ráadásul bónuszos védő)- Viszont, ez változni fog a 0.3-ban már támadásra lesz alkalmas.
-
kokuszbill
csendes tag
Balliszta maxra húzva ebben a verzióban a legjobb. Ha még vadítani akarod, pár búvárt tegyél mellé!
( Ha nagyon nem támadnak, akkor nem érdemes! )
Lánghajó csak a 4. "legjobb" védekező, viszont támadni felfejlesztve jó!!
Én még evezőkereket tennék melléjük, mind támadóra, mind védőre, és máris kész a frankó flotta!!!
Eddig csak támadóként volt tapasztalatom a hajókkal, de most pár okos próbálja védeni ( ezáltal támadja ) az általam blokkolt városokat, így én védőként állok az evezőimmel, hát sok minden lepattan róla!!!
Úgyhogy evezőkerékre fel!!!
netkoo!! Már nem vagy tábornok??? -
Allien
veterán
Á, nehogy azt hidd!
Csak, a hóditó (sorry, no flame) elég sokmindenre megtanított.
Ott sokkal komolyabb volt, ha beütöttek, mert elfoglalták országod egy részét, és rengeteg nehézséget lehetett a másiknak okozni. Elég szenya egy játék, és gyenge idegzetüeknek nem való.
Ez ahoz képest laza.Csak azt kell kitalálni, hogy lehet az ellenfeleket kijátszani.
Akkor lenne talán a leggázosabb jelen felállás szerint, ha hosszu-hosszu ideig le tud blokádolni, több héten keresztül, folyamatossan. Akkor uncsi lenne, mert a lakosság ugye elmegy, már jelentős része, de, pénzed lesz, ez tuti. Ott lesznek a városaid, és ha megunta, megtudtad beszélni a támadóval a problémát, akkor folytatthatod tovább, ott, ahol abbahagytad.
-
Shad0w
senior tag
Ezek szerint rohadt olcsóak lesznek a hajók, tehát aranyat akkor félre kéne tenni.
-
Allien
veterán
Tedd hozzá, hogy a fosztás most már TÉNYLEG fosztás lesz, tehát aki támad, rád küld 50 kereskedő hajót, és annyit el is hoz, mert nem fog függeni a kereskedelmi kikötő szintjétől a pakolás. Ergo, én azzal fogom kezdeni, hogy akik a szigeteimen keveset adtak bele, máris leszedem róluk a sárpot, és csak azzal a feltétellel hagyom abba, ha látom, hogy pakolnak bele.
Me hüle azé nyet vagyok, vagy mi.
-
kokuszbill
csendes tag
Igen, lényegében ennyi! Ha fosztó céllal mész, érdemes egy nagy raktárral rendelkező ismerős közelébe telepedni, és ott lehet tárolni a cumót is.
Ha bosszú a célod, még raktár sem kell, csak sereg! Már 1- es szintű barakkban, hajógyárban is állomásoztathatsz hatalmas sereget! -
Allien
veterán
-
Allien
veterán
-
fpeter07
veterán
csak egy városomban volt seregem
hja persze 21 gőzóriásilyen gyengébb egységek voltak, de megint támad és gondolom nem parittyásokkal ezután
még jo hogy felmentem, 1 óra 2 perc volt a karonái megérkezésésig, így tudtam gyorsan még küldeni abba a városomba plusszba 50 phalanxoit és íjászt
(1h az út, vagyis lol
)
-
Allien
veterán
RÁD várt Mindenki, hogy beírd, most mennyit is hoztál el cuccost!
Amúgy, már épül az új városom, a helytartó már 3. szintü, bár a következő szinthez több idő kell majd.A deltán meg most össze-vissza "szórakozok". Először arra gondoltam, a helytartóta megek, de most pl inkább 4 városházát emeltem meg inkább, meg múzeumokat, ott még főleg 7-s szintüek.
Ráadásul, lassan szövit kellene választanom.
-
Allien
veterán
Nem kell megszállotnak lenni!
Ma már azért megoldható, hogy olyan szigetekre lehessen beköltözni, ahol minimum 16-s a luxuscikk, és legalább 19-20 a fa oldal is.
Most elköltzötem a kristályosról (igaz, megint elbénáztam kicsit), és beköltöztem egy borosra, mely 16/21-s, és érdekes, de a fa oldal már 600E felett van. A másik borosra gondoltam eredetileg betelepülni, de az sajnos nem elég jó, kevés az aktív bepakoló. Az új szigeten kapásból jobbnak tűnik, kb 6-n fizettek be 100E felett, nagyjából aránylag egyformán. Ez nagyon jó, ha kb ez marad a tendencia, itt hamar fel fogom tolni a bányákat.
Persze, ez jó ideig nem elképzelhető, de addigra majd kitapasztalom, hogy mennyire aktívak még a bepakolással. Ha jól csinálják, nekem lesz hozzá kedvem.
-
Allien
veterán
Furcsa, hogy azt kell mondjam, az 5-s se olyan "kemény".
Persze, idő kérdése főleg, hogy meglegyen. Egy nagy adag szerencsével pedig a fosztások sok-sok időt tudnak megspórolni. Igaziból, a gammán már csak egy városban kellene felhúznom a helytartót, hogy a 6. város inditásánál ne legyen korrupció, csak az új városba. De, egyrészt éppenséggel kristályos, és nem érdekelne a dolog, mert kristály az van dögivel már, másrészt, éppen el fogom hagyni, lebontom a várost. Pár óra, és ennyi. Aztán, még ma elkezdem a következő várost. Eddig márványosra gondoltam, de, asszem elhibázott döntés lenne, inkább borost fogok csinálni, azt sokkal nehezebben hoztam össze, mint bármely más luxuscikket.
Ha az kicsit beindul (már a bortermelése), indítom a 6. várost, márványoson.
De, a 7. városra jelenleg szinte nem is látok esélyt, mert arra már tényleg horror a cucc, a jelenlegi termelési szinten.
Ezért nem mindegy, milyen szigeten van az ember, és itt jön elő a költözés "értelme", létjogosultsága. -
ROBERTOH
őstag
Ez csak az ork vezér maszlaga (aki mellesleg sehol nincs a tábornoki ranglistán). Lehet hogy vannak 1000-ren, de abból kb 300 inaktív, a maradék fele nem túl sűrün játszik, az aktívabbak fele meg csak azért van ott, mert "milyen májjer, hogy egy top szövetségben vagyok". Ha kitörne egy szerverháború, és a nem top szövetségek támadásai megfelelően lennének koordinálva, akkor esélye se lenne a "topszövetségeknek". Lehet hogy néhányuk erős maradna, de a többségük le lenne aprítva.
-
Allien
veterán
A márványos a deltán telített szinte. Tehát, volt olyan időszak, hogy a környékemen az összes márványos sziget fulloson volt, és nem lehetett beköltözni sehova se. A borosomra pl több napig, hétig kellett rendszeressen ránéznem, hogy az a két inaktív mikor tűnik el, hogy én erre azonnal tudjak indulni (akkor a 16/21-s sziget rittkaság volt). Most meg alig van rajta aktív város.
Volt egy nagyobb tisztogatási hullám, és jelentőssen megfogyatkoztak a játékosok. Vannak szigetek, szinte elnéptelenedtek, főleg a kénesek.
-
kokuszbill
csendes tag
Mivel a szövetségünk alapvetően békés szövetség, támadást nem kezdeményezünk szövetségi tagok ellen. Viszont, ha valamelyik tagunkat fosztogatják, ami újabban sokszor előfordul, azt keményen megtoroljuk!
nem számít szöviben van, vagy magányos.
De ha szöviket támadsz, számíts rá, hogy egyszer csak visszavágnak, pláne ha megfelelő védelem nélkül állsz... -
ROBERTOH
őstag
A legjobban az ágyúhajót éri meg gyártani, mert adott támadást/védelmet ezzel lehet a legolcsóbb fenntartási költségen kihozni. Ha még nem tudsz ilyet gyártani, akkor a balliszta hajót éri még meg; ezt nem sokkal drágább fenntartani (mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem 1db-ot, hanem adott, pl. 1000 támadó/védő érték elérését), és még gyorsabb is az ágyúhajónál, ezért ismerek olyat, aki csak ebből gyártott le rengeteget. ;)
-
zoszt
tag
Talán vittél faltörő egységet, ami a fal védőbónuszát legyengítette.
A fosztás húsz percig tart, a kereskedelmi kikötő nagyságától függ mennyit tudnak bepakolni ez idő alatt. Pl. 16-os kikötőből 57 hajóval jön a nyersanyag.
Részletesebben. -
zoszt
tag
A lényeg, hogy fejlődj. Az eredményt kidobja a gép, minél többet költesz kereskedelmi hajókra és minél több bort öntesz a habarcsba és a munkásokba, annál több pontod lesz.
Persze a lényeg inkább az, hogy egy jókedvű, egymást segítő szövetség tagjaként lehetőleg élvezd a játékot, mert a pontvadászat anélkül elég unalmassá bír válni. -
Allien
veterán
Nem az a megoldás, hogy csinálsz még egyet, hanem meg kell találni a megfelelő méretüt! Tehát, minimum 16-s boros szigetre kell költözni.
Már, ha van olyan a környéken. Én pl jó sokat vártam arra, hogy egyre beköltözhessek. De, megérte, 5 várost azért ellátok. Igaz, a továbblépés nehézkes, már vennem is kell, hogy meglegyen a 88E a helytartóhoz.
-
Skynet258
veterán
-
Allien
veterán
Amúgy, az inaktívokkal csak óvatossan. Inkább előre gondolkodni. Eleve, megnézem, mekkora az a szövi. Ha nem tul nagy, akkor esettleg megyek tárgyalás nélkül is. Volt, hogy 6-s taglétszámú volt, melyből sikerült 4-5-t megtalálni, és ebből csak egy volt aktívnak látszó.
De, most fogok valszeg egy komolyabb tárgyalást kezdeni, mert van több, komoly anyagiakkal rendelkező város is, csak éppen top 10-s szöviben.
Inkább előre tárgyalok, mint utólag szipogjak.
-
Allien
veterán
Az a kérdés, láthatják-e, mi van nálad? Ha 20-s szintü lenne a rejtekhelyed, akkor NEM látnak. EZT viszont tök jól ki lehet használni. Már, ha 20-s.
Ott kezdeném, a saját hajóimat át küldeném máshova. Persze, ez taktika kérdése. Ha szerencséd van, az első körbe "csak" egy órás blokádra jönnek, hogy leigázzák hajóidat. Ergo, ha azt látják, hogy no csata, küldik a szárazföldi seregeket.
De, ezt meg ki lehet védeni, ha addigra oda ér a másik flottád, tehát vagy visszahívod a kiküldött hajókat, vagy a másik városból küldöd, vagy vegyessen. Ha mégis bukta van, és nagyon meggyepálnának, akkor a köv. lépés, hogy ker. kikötő lenullázás (NEm egyes szintre, nullára). Max pénzt visz.
Az meg max 5%, ha egy sereggel támadnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Vicces képek
- Micro Four Thirds
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest