- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Akinek vannak/voltak tábornoki tapasztalatai, az esettleg segíthetne. Speed szerveren, a szövi listába olyantat raktak a nevem mellé, hogy "Admiral". Azaz én lennék a tábornok?
Hol tudom megnézni a csapatmozgásokat?
-
Rucsajo
csendes tag
Üdv
eladók ikariam accuntok!
Eladó:beta,gamma,epsilon,eta szervereken található ikariam accuntok...
sok nyersivel,aranyal,és 50-420k pontig ..
magas palotákal és hejtartókal..
Jóval áron aluliak....!!!!!!!!!!!
Elérhetőségem:rostasr@szarvasnet.hu ez a emailom ide írjatok nekem ,ha érdekel valakit..
Ismétlem áron alul eladók....!!!!!!!4
gyors keressetek meg!!!!!!!
-
Allien
veterán
válasz
Marszupilami #2294 üzenetére
Köszi.
Nagyon kíváncsi leszek, mikor vezetik be a magyarszkíj szerókon.
-
Shad0w
senior tag
Hello TOP100, megjöttem!
-
Boci_83
őstag
Sziasztok!
Az alábbi meg nem erősített hírrel szolgálhatok (általam hitelesnek vélt forrásból):
Patch 0.3.0
Release Date
03-12-2008 (test)
19-01-2009 (Other servers)Forrás:
http://ikariam.wikia.com/wiki/Patch_0.3.0 -
Allien
veterán
Valszeg, a következő levelet többször is meg fogjátok kapni:
"Sziasztok!
Nos a németeknél bevezették a v.0.3.0-t. xxxxx barátom kezdte összecsemegézni a hirtelen felmerülő hibákat.
Sajnos, gondolom ez a lista még nem végleges:"Hadügyi hibák:
* Verzióváltásnál minden hadihajó és úton lévő sereg vissza lett rendelve.
* A hadi egységek (szárazföldi és vízi) gyártása "leállt" a verzióváltáskor.
Valójában továbbra is folytatódik a termelés, de csak akkor lesz ismét
alapállapotban a folyamatjelző, amikor minden katona le lett gyártva.
Megoldás: Verzióváltáskor NE termelj egységet.
* Hadügyi egyezményt kínáltak egy játékosnak, aki azt el akarta fogadni,
de az ajánlónak nem volt kellő diplomáciai pontja a játék szerint, pedig volt.
És a felajánlott egyezmény nem jelent meg a Diplomáciai ablakban.
* Előfordult, hogy eltűntek a hadihajók a semmibe.
* Előfordult, hogy kémek eltűntek a semmibe.
* Egy 16-os Városfalnál és 20-as Városházánál a teljes 160%-os bónusz védelem
lett jóváírva.Kereskedelmi hibák:
* Verzióváltásnál minden kereskedelmi hajó vissza lett rendelve.
Szövetségi hibák:
* Nem lehetett diplomáciai pontokat átadni a szövetségnek.
További hibák:
* Fogadó: A bort ugyan folyamatosan veszi le a raktáron lévő mennyiségből,
de a Fogadóban nem kerül kiosztásra. Eredmény: dühös polgárok.
* Luxus nyersanyag kitermelő üzem: Hiába van meg a fejlesztéshez szükséges
beadott mennyiség, nem lép szintet az üzem.
Ez a hiba a verzióváltás miatt van.
Megoldás: Adj be még 1 darab fát. Akkor már szintet lép.
* Boros szigetnél előfordult, hogy a következő szinthez negativ mennyiségű
fát lehetett adni. Ez amiatt volt, hogy a meglévő famennyiségből lett
kivonva a szükséges mennyiség. (Nem, ilyen esetben nem kapsz fát ^^)Ami nem feltétlenül hiba:
* Csökkenő népesség: A Fogadó szintenként +80 helyett +60 elégedettséget biztosít. Fejleszd a Fogadót, és legyen sok borod."
Ha mégsem kaptad meg, akkor nézd át.
-
szergely1992
csendes tag
Még a végén kiderül hogy rosszabbul járunk a 0.3.0-ás verzióval !
-
Boci_83
őstag
Shadow: Neked van valami közöd a Beta szerveren a _SW_ szövihez..?
-
Allien
veterán
válasz
liarworld #2280 üzenetére
Ha jót akarsz, akkor pl a múzeumot felhúzod 10-s szintig. Naggyon drága, de hidd el, még drágább lesz, és ami lényeges, ez nem olyan, mint a bor, egyszer csak kifogy. Habár, ha a kulturos emberek is megfogynak, az is baj lehet, de erre előre lehet készülni. Ugyanis, amíg van szabad helyed, el tudsz küldeni több kulturt is, vagy tudsz foagdni is, tehát az nem baj, ha nincsen hova kiosztanod már (csak az alap egy helyed van). Amúgy, ami előny, az hátrány is. Ha éppen Téged fosztanaik ki 100 kerhajóval, az nem éppen kellemes dolog, UGYE?
-
liarworld
csendes tag
Nos nem tudom miért, de így van.
A szárazföldi támadásnál be tudnak menni a katonák, mivel szárazföldi szállítás van. A kereskedelmi hajók meg ki tudnak jönni a kikötőből akkor is ha a kikötőben vannak hadihajók.
Egy alkalommal blokádoltam egy várost, de nem állítottam nagyon hosszúra a blokád időtartamát és még tartott a csata amikor a hadihajóim szépen befejezték a blokádot és hazatértek. Sajnos a végő elég erős volt, így a csata tovább tartott mint azt gondoltam.
A csata végeztével a kereskedelmi hajók meg szépen felpakoltak és hazahozták a cuccot amit fosztottam.
Ez néha jó, ha én vagyok a támadó fél, de ha a szenvedő alanya vagyok akkor nem igazán.Egyébként ami tetszik az új verziónál az az, hogy nem a kikötöszint szabályozza a fosztható nyersanyagmennyiséget, hanem annyit rabolhatunk amennyi hajót küldünk, feltéve, ha van elég nyersanyag.
Felértékelődnek a kémek és a kémkedés. valamint a kénnek sokkal nagyobb jelentősége lesz mint most. Erősebb hadseregek lesznek, nagyobb csaták. Úgy gondolom harcosabb lesz az Ikariam.
Aki eddig inkább kereskedett és csak annyi katonát tartott, hogy ninimálisan megvédhesse magát az most rosszul fog járni.
A mi szövetségünkben már készülődünk, főleg a kénkészletet növeltem én is, de a városfalakat is felhúztam mind az öt városomban 25-ösz szintre.
Most elértem a fejlesztések végét, legalábbis abban az értelemben, hogy nem akarok akkora mennyiségű szersanyagot beletenni, amennyit kér.
Fal: 25
Rejtekhely: 20-21
Hajógyár: 16-17
Barakkok: 24
Akadémia: 16
Múzum: 8
Fogadó: 14-16A műhelyt a kereskedelmi posztokat és a nagykövetséget meg már nem fejlesztem, hiszen az új verziónál kell a hely az új épületeknek és akkor meg szelektálni kell.
Erről te is írtál, olvastam.
Amit az új épületekről írtál azt meg kinyomtattam, majd elolvasom.
pont az új épületekről kerestem valami használhatót.
Meg is nézem a tesztszerveren ezeket a dolgokat, mér majdnem mindegyik új épületet megcsináltam.Hát kicsit hosszúra sikeredett.
Üdv
liarworld -
Allien
veterán
válasz
liarworld #2277 üzenetére
Igen, ez majdnem így van.
Azzal a külömbséggel, hogy itt a taktikám arra irányult, hogy még ha a sereg bejön, a nyersi szállitása HAJÓN történik, pontosabban vizi úton. De ezekszerint NEM így működik, hanem bepakolják a hajókra a cuccot, és szárazföldön közlekednek a hajók.
Me külömben hogy a nyavajába kerülik el a hadihajóimat???
-
liarworld
csendes tag
válasz
fpeter07 #2264 üzenetére
Üdv.
Igen zúzásnak számít, és nem acsatajelentés számit, mert ha csatáztál és a támadó több hullámban érkezett, de a csata több körön keresztül is tartott, akkor csak egy csatajelentés lesz.
Viszont a Városok emberke megmutatja, támadásonként, hogy mennyi anyagot vittek el.
Az zúzás szabály:
egy játékos egy városát maximum 6 szor lehet megtámadni 24 óra alatt, ebbe beletartoznak a kikötőblokádolások és a csata közben visszahívott csapatok.
De nem számít bele az elvesztett csaták.
Tehát ha a tag 24 órán belül 12 csatát nyert egy ugyanazon városod ellen akkor az zúzás.
Ha van 5 városod akkor mindegyiket 6 alkalommal támadhat és foszthat ki.
Dióhélyban ennyi.
Ha egy városodat érte a támadás akkor jelensd.[B]Kitiltások:[/B]
Kedves játékosok!
Ezek a GameForge által meghatározott tiltásidők!
Központilag alkalmazzák tehát nem áll módunkban rajtuk változtatni!Pushing:
1. 3 nap vakáció móddal
2. 7 nap vakáció móddal
3. 1 év vakáció móddalZúzás:
1. 3 nap vakáció móddal
2. 7 nap vakáció móddal
3. 1 év vakáció móddalFelhasználói Fiók Őrzése szabályok megszegése:
1. 7 nap vakáció móddal
2. 1 év vakáció móddalSúlyos Sértés:
1. 1 nap vakáció mód nélkül
2. 3 nap vakáció mód nélkül
3. 7 nap vakáció mód nélkül
4. 1 év vakáció móddalEnyhe Sértés:
1. 2 nap vakáció móddal
2. 4 nap vakáció móddal
3. 7 nap vakáció móddal
4. 1 év vakáció móddalNem magyar nyelvű üzenet: 1. 2 nap vakáció móddal
2. 4 nap vakáció móddal
3. 7 nap vakáció móddal
4. 1 év vakáció móddalÜzenet jelentés lehetőségének nem megfelelő használata:
1. 2 nap vakáció móddal
2. 4 nap vakáció móddal
3. 7 nap vakáció móddal
4. 1 év vakáció móddalSpam:
1. 2 nap vakáció móddal
2. 4 nap vakáció móddal
3. 7 nap vakáció móddal
4. 1 év vakáció móddalAzonnali tiltás egy évre vakáció móddal:
Multi-Accounting (összes account / ha a felhasználó meg tudja magyarázni, a leggyengébb account kaphat feloldást, ha ez volt az első ilyen eset)
IP / Flotta kapcsolat
Account Megosztás
Hiba kihasználás
Valós fenyegetés ("megkereslek, leöllek" és társai)
Script használat
Nem megfelelő nevek (nick, Szövetség, város - tiltás feloldható ha átnevezés történik az első alkalommal)
Vezetőség fenyegetése
Account LopásÜdv
liarworld -
liarworld
csendes tag
Üdv.
Keresgetek infót az új verzióval kapcsolatban, mert hamarosan bevezetik és mert játszom én is a Teszt szerveren.
Egy észrevétel.
A saját szigetről érkező támadókat nem állítják meg a kikötőben állomásozó hadihajók, mert a katonák szállítása szárazföldön történik.
Ez eddig is így volt. Csak a másik szigetről érkező fosztó csapatok fordultak vissza, ha volt hadihajó a kikötőben, mert nem tudtak partraszállni.Egyébként csak halkan jegyezném, meg, hogy szigeten belül aktív játékost nem szoktunk megtámadni, ahol én játszom ott ez valamilyen formában törvény, még ha iratlan is.
Üdv
liarworld -
Shad0w
senior tag
Ikariam-függő lettél, ha:
- Kimész a kertbe, és az első gondolatod az, hová építsd a raktárad.
- Kimész a piacra, és nem érted, miért nem akar veled senki kristályt cserélni kénporra.
- Ha valakit nem győzöl le véglegesen, száz kémet akarsz ráküldeni, hogy szemmel tartsd.
- Amikor azt olvasod a tankönyvben, hogy egy Phalanx alakulat vereséget mért egy ellenséges seregre, akkor te hevesen vitatkozol a
tanárral, hogy a Phalanx márpedig csak védekezésben jó.
- A napilapok hasábjain a horoszkópot böngészve meglepetten veszed észre, hogy a Katapult helyén mégiscsak a ikrek van.
- A fizetésed aranyban szeretnéd megkapni.
- Ha elmész az akadémia előtt,rögtön az jut eszedbe,vajon mennyi kristály kell még, hogy a tudósaid befejezzék a jelenlegi fejlesztést.
- Amikor a barátnőd kérdezi, hogy hová küldözgetsz annyi sms-t, nyitsz neki egy fórumtopikot és törlöd a hozzászólásait.
- Ha házat akarsz venni, de nincs elég pénzed, elküldöd fosztani a Gőzóriásokat egy inaktív játékosra.
- A biztonság kedvéért Phalanxokat állítasz a bejárat elé,és a Városfalat felhúzod 1 szinttel feljebb.
-Amikor a szomszéd szóváteszi,hogy leszedted a fáiról a gyümölcsöt csak azt feleled hagyta magát farmolni."
-Amikor betegnek érzed magad írsz egy levelet a diplomatádnak,hogy küldjön már egy csapat Felcsert,mert nem vagy valami jól.
-A Nemzeti Múzeumnak írott leveledben az áll: -Szabad kultúr valaki?
-Az Árpád-hídon áthaladva elgondolkozol,vajon mikor készülnek el a Katapult hajóid. -
Allien
veterán
Találtam egy naggyon buli szigetet, tiszta LOL.
Telitett sziget, mind a 16 hely foglalt. Ebből két város inaktív, ugyan az az emberkéé, a többi meg szabin van.
Ja, a szépséghiba az, hogy a maradék 14 az egy szöviben van. Ááá, bizti nem multizik.
(teszt szerveren) Viszont, talán érdemes lenne kivárni, amíg szabaddá válik az a két hely, mert kiemelkedően magas a szint a jelenlegiekhez képest. -
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #2271 üzenetére
Erre nem lehet egyértelműen válaszolni.
A termelés fokozók előnye, hogy a nyersanyagot át tudod vinni másik szigetre.
De nézzük meg pl a Carpentry-t (ez a fa csökkentő). Több részből áll, pontosan 3, ezek az épületek, egységek (már katonai), és hajók részek. Mindnek van egy basic része, ami ugye a 100%-ot jelenti, és vannak a csökkentett részei. Nem mind értem, mert nem tudok angolul, de az épületeknél az első ilyen "csík" a kutatás, és az az első szintnél is már komolyabb, 86%-ra csökkentést jelent, és ebből jönnek le a további, szintenkénti csökkentések, ami ezen esetekben nem -2%-ot jelent, hanem kevesebbet. Ergo, az első szint a jelentősebb, utána érdemes esetleg vagy így hagyni, vagy komolyabban felnyomni. Legnagyobb szintem eddig 10-s, itt az épületeknél 77,78%-ot kell "kifizetni", de ugye egységeknél 90.44% (katonai-hajók). Ergo, csatáknál az adott nyersanyagodból elvileg 10%-l többet tudnál építeni.
Architect`s Office, ami a márvány csökkentésért "felel" másképp müxik, csak egy dologban segít, és első szint itt is 86%-ra csökken, és minden szint emelés csökkenti a márvány felhasználást, de nem minden szinttel -2%, hanem jóval kevesebb mértékben.
Wine Cellars, a bor csökkentő, ennél szintén 3 szint befolyásoló van, mert kihat az egységekre is. De ennek pl a fogadóra is van csökkentő hatása!Csak, itt alap 100%-ból "vonódik" ki a csökkenés, jelenleg 3-s szintem van, és itt 97%-ra csökkent a bor felhasználás, ami szerintem smafu. Viszont, az épületek bor szükségletét is csökkenti.
De, csak egyetlenhez kell bor, ez pedig a helytartó.
Optician, ez egy érdekes épület, természetesen, kristályos szigetre raktam, de hatása ugye szintén más szigeten felhúzva, bizonyos esetekben segíthet. Ennek már 5 befolyásoló tényezője van. Természetesen, első az épületek nyersanyag csökkentése, amihez kell kristály (azaz szintén helytartó). Csökkenti az egységekhez szükséges mennyiséget (de ez szintén 100%-ról indul lefele), és ugyan ilyen szinten csökkenti a kutatás, és újításhoz szükséges kristály mennyiséget. Jelenleg több ilyen épületem nincsen, de van hasonló pl kénes dolgokra is.
A termelés fokozók leírása sokkal egyszerűbb.
Forester`s House, ami a fa termelést fokozza, ennél csak annyi, hogy minden szint emeléssel +2%-ot kapsz. Építése nem túl borsos egy darabig, kb a 8-10-s szintig húztam fel a speed szerveren (16-20% plusz). Ilyen épület még a Alchemist`s Tower (kén), Winery (bor) termelés fokozók.
Stonemason (márvány), és ilyen még a Glassblower (kristályos) épületek, mert itt van még egy plussz, "Miracle bonus", ami alapból +10%-ot ad, ez állandó, azaz minden szint emelésnél +10%, és ehhez jön amennyivel te emeled, mondjuk 10-s szintnél ez 20%, és ezek össze adódnak, azaz végül 30% plusz termelés.
Na, akkor most mindenki döntse el, mely épületeket érdemes megemelni.Annyi segítség talán, hogy nem mindegy, hogy egy már meglévő, aránylag fullos városról beszélünk, vagy, egy most építendő kolóniáról tárgyalunk. Most kezdtem egy új várost, az első épület a fa csökkentős volt, hiszen minden épület első szintjeihez csakis fára van szükség. Ezt egyből 2-s szintre emeltem (Carpentry), és ennek a 7. szintjéig csak fa kell, 108, 401, 771, 1236, 1821, stb... (ennyibe kerül egy szint lépés). A második szint után kezdtem el egyáltalán a sziget többi épületét (raktár, helytartó stb...). Mivel, a termelést csak a helytartó 3. szintjénél kezdtem el, mindent ide kell hozzak, de ez nem baj.
Most itt van fám bőven, a teszt szerveren valszeg rossz szigeteken vagyok, ott fa hiányom van, de nagyon.
Ami még kérdéses, az a háborús eseményeknél melyik új épület mennyiben segítség ténylegesen. Valszeg, itt megérheti a nyersanyag csökkentő épületek (főleg fa, és kén), de, a szükséges időt nem hiszem, hogy csökkenti valami. Itt jön képbe a bor felszolgálás csökkentő, mert a fogadót ez tudja segíteni, azaz, gyorsabban jöhet vissza a lakosság. Ha ez valakinek segítség, és tényleg jól írtam le mindent, akkor yo.
Sorry a hosszuságért. -
Allien
veterán
Mé nem? Nem kell minden épületből felhúzni, meg nincs is annyi hely. Bár lehet taktikázni, ha mondjuk két város azonos szigeten van, vagy szomszédoson esettleg olyat, hogy pl a kereskedő posztot az egyikben lebontani, a másikban pedig mondjuk az akadémiát. Ráadásul, dupla annyi luxuscikk fog bejönni. Mondjuk, érdemes a fa oldalt fejleszteni, és az adott sziget luxuscikk termelését esettleg, vagy, a márvány felhasználásának csökkentését választani. Egy új telep nyitásánál már nem feltétlenül a raktárat kell meghúzni elsőnek, vagy a helytartót, hanem a "Carpentry"-t, ami a fa felhasználását csökkenti. Igaz, kisebb szinten nem olyan jelentős, de azért hosszu távon vissza hozza az árát. Bár, az is tény, hogy a termelés fokozók olcsóbbak, és hatékonyabbnak tűnnek számomra. Pl "Forester`s House", fa termelést fokozza, 9-s szinten +20% jön, és sokkal olcsóbb, mint a Carpentry.
-
Shad0w
senior tag
válasz
Marszupilami #2267 üzenetére
Hát ez így nem lesz jó...
-
Shad0w
senior tag
Szövin belül most azt az információt kaptam, hogy a költségcsökkentő épületek csak azokban a városokban fejtik ki hatásukat ahova építve vannak. Igaz ez? (ne tessék összekeverni a termelés növelővel...
).
-
fpeter07
veterán
1 figura 12x támadta meg az egyik városom 12 óra alatt, ez zúzásnak számít?
-
tazo mc
csendes tag
Ez a magyar csapattól jött:
A magyar csapat friss üzenete.
Kedves Játékosok!A frissités - becslésem szerint - Január végén vagy Februárban érkezhet el hozzánk. A német és a nemzetközi szervereken valószinűleg Január közepén vagy azután valamikor frissitenek, tehát nekünk csak jóval azután jöhet meg a frissités. Tongue
A lényeg, hogy addigra oldjátok meg a raktárépületeteknek a nyersanyag tárolását, mert az a nyersanyag ami túllépi az új tároló kapacitást törölve lesz!
Új tároló kapacitás információ:
16-os szint : 128 000 minden nyersanyagból
17-es szint : 136 000 minden nyersanyagból
18-as szint : 144 000 minden nyersanyagból
19-es szint : 152 000 minden nyersanyagból
20-as szint : 160 000 minden nyersanyagból
n szint : 8000 * n minden nyersanyagból -
tazo mc
csendes tag
Sziasztok! KÖZÉRDEKŰ!!
Dear Community,
We have just been given a provisional date for the rollout of 0.3.0 onto our servers.
The rollout will begin no sooner than Monday, January 19th. As with anything, this date is subject to delay due to technical difficulties, but that is the date we are working towards.
Players with warehouses above level 16, please remember that you will loose all excess resource during the update, so better to spend the resource on something than loose it.
As a reminder, the new warehouse capacities are:Level 16 : 128 000 of every ressource
Level 17 : 136 000 of every ressource
Level 18 : 144 000 of every ressource
Level 19 : 152 000 of every ressource
Level 20 : 160 000 of every ressourceYour Ikariam.org Administration.
És a fordítás:
"Kedves közösség!Épp most kaptunk egy időpontot a 0.3.0-as verzió szervereinken való előrelátható bevezetésére.
A verzió január 19.-e hétfőnél korábban nem kerül bevezetésre. Ahogy minden, ez a dátum is változhat technikai nehézségek miatt, de azon dolgozunk, hogy ekkor bevezetésre kerüljön.
A játékosok, akik 16-osnál magasabb szintű raktárépülettel rendelkeznek, ne felejtsék el, hogy el fogják veszteni a többletet a frissítés alatt, úgyhogy jobb ha elköltik valamire, minthogy elveszítsék.
Emlékeztetőül az raktárépület új kapacitásai:16-os szint : 128 000 minden nyersanyagból
17-es szint : 136 000 minden nyersanyagból
18-as szint : 144 000 minden nyersanyagból
19-es szint : 152 000 minden nyersanyagból
20-as szint : 160 000 minden nyersanyagból" -
ReJim
őstag
felmerül bennem a kérdés: ha a kollégiumból valaki regisztrál (rajtam kívül) és játszani kezd az epszilon világban, ahol én is. akkor azt multinak fogják tekinteni?
mert így még bejelenteni sem tudom, mert nem ismerem a másik személyt.
még technikai szakbarbárként sem tudtam felfogni a szabályzat némely részét...
-
ReJim
őstag
csatlakoztam én is, bár életemben nem játszottam ilyesmi játékkal, de határozottan tetszik az egyszerűsége (gondolok itt a program részre. mert míg meg nem néztem, azt gondoltam valami flash-es, vagy java-s dolog, de egy egyszerű html grafikájú szerver oldali okosság.)
-
fpeter07
veterán
Hogy lehet vkinek 940k pontja?
nagyjából 3 fullos városom van és ~220k pontom van
-
Allien
veterán
Na, a teszt szerveren most fosztották ki egyik városom.
Saját szigetről jött rám, 190 parittyással, és 50 fosztó hajóval. Ami röhely, annak ellenére, hogy hadihajóim voltak, a fosztás lezajlott. Több mint 14E bor, 3800 márvány, és pontossan 7E ként vitt el. Mindezt parittyásokkal, nálam meg volt 22 phalanx.
Eléggé nehézkessen indultam a teszt szerveren.
Most kezdtem volna egyenesbe kerülni, mert végre beindult a 4. városom, erre egy ilyen fosztás, és fuccs a békémnek. Kénytelen vagyok fegyverkezni, mert ezt nem fogom hagyni. Megyek, és vissza szerzem, ha addig él is az illető.
-
Allien
veterán
válasz
edeleny #2247 üzenetére
Nem jártam még windowsos totyikban én se.
De, pl battlefield totyikokba rendszeressen, és ott IS természetes volt, hogy csakis az eredeti volt támogatott. Ez az alapelvekben is benne van, de ebben az esetben sokkal bonyolultabb. Tudni kell, hogy a BF-ben, ha letöltős krekkes verziót választod, generálsz egy kulcsot, ha ez történetessen már egy létező kulcs, tehát valaki megvette eredetibe, és Te is ezt használod, tönkre teszed annak a játékát is, aki ezt keményen megfizette. Másrészt, a peccsek rendszeressen jöttek ki, és akinek eredetije van, azoknak nem nagyon van lehetőségük krekkel foglalkozni ebben az esetben, ergo, normális tanács ebben az esetben is csak az lehet, hogy tessenek eredetibe megvenni, ha tetszik, ha nem. Másrészt, szerintem ez természetes. Ha van egy játékprogi, amit sokat használ az ember, annak ára elöbb-utóbb relative, de elfogadható szintre sűlyed, ergo igenis, vegye meg az illető. Nem, nem kell az összes játékot megvenni, mert sok az olyan, amit szinte azonnal töröl az ember, de azért legyen eredeti is a polcon, ne csak másolt.
Ami pedig az ikariamot illeti, még ha nem is szándékos a multizás, de még a gyanuját is kerülni kell. Én legalábbis a szívemre venném, ha kitiltanának, mert azért nem egy hete játszok, rengeteg idő-, és enegia van benne, és ez, huss, szerte fuss.Másfelől, klántársaimnak is tartozok annyival, szerintem, hogy "vigyázok magamra".Ha pedig vezető szerepet s betöltök, ott már sokkal nagyobb a felelősség. Ergo, én ebben az esetbe keresnék egy internet kávézót, és semmi mást nem csinálnék azzal az ACC-al, mint szabira raknám. Ennyiért nem fogják kitiltani (mert elképzelhető, hogy abból a kávézóbol más is fellép).
Minden más tevékenységet viszont megtorolhattnak, akár csak pár nap eltiltással is, vagy ami még roszabb, egy évre letiltással. Na, az mennyivel jobb?
Amúgy Marszupilami vette a fáradtságot, és ezek szerint megtalálta a választ. Én ebből azt szűröm le, hogy igaziból semmit se tehetsz, nem nagyon tudod korrektül irányítani a másik várost, megvédeni szinte esélytelen, kitiltás nélkül. Már, szerintem. -
edeleny
őstag
válasz
Marszupilami #2243 üzenetére
Én is próbálom a tesztszervert,ennyit tudok én is,de kiváncsi lennék egy 18-as boros sziget termelésére,és a következö szint árára.
OFF.
Tudjátok a jó öreg Prohardware fórum semmit sem változorr évekkel ezelött is az volt,hogy ha valakinek volt némi problémája mondjuk a Windowsal,(vagy bármi mással),és történetesen nem full eredeti volt a program,nem a megoldást mondták el,hanem hogy miért nem veszi meg eredetiben.
Pedig az az ö magán ügye. -
Marszupilami
csendes tag
válasz
edeleny #2234 üzenetére
Account-Őrzés engedélyezett:
Az alábbiak betartásával:
• Egy Game Operátort kell tájékoztatni mielőtt az account-őrzés
megkezdődik és véget ér, email-ben. Ha változás történne az örzés végével kapcsolatban, akkor szintén tájékoztatni kell a GO-t.• A tájékoztatóban szerepelnie kell az időpontnak, hogy mettől meddig tartana az őrzés, és ki lenne a helyettesitő felhasználó.
• A helyettesitő felhasználónak igazolnia kell, hogy ő fog helyettesiteni akár email-ben akár IRC-en.
• Nem lehet a csapatokat mozgatni, vagyis támadni az őrzött Acc csapataival, kivételt képez a mozgatás alól, ha a csapatok külső támadás miatt veszélyben vannak!
• Ilyenkor csak és kizárólag szállitás-küldetéssel lehet elküldeni őket az eredeti helyükről, de az is csak az őrzött felhasználó Acc városain belül engedélyezett.
• Ninjazas: Nem lehet őrzött Acc csapatainak mozgatását úgy időziteni, hogy azok egy adott városba érkezve megvédjék azt.
• Egy felhasználói fiókot maximum 12 órán keresztül lehet őrizni megszakitás nélkül. Hosszabb időre a Game Operator engedélye szükséges.
• Az őrzésnek akkor lesz vége, ha a tényleges tulajdonos belép a játékba, de az őrzés végeztéről tájékoztatni kell a Game Operátort email-ben vagy IRC-en.
• Egy felhasználói fiók sem őrizhető egy új szerver (világ) nyitása utáni 3 hétben.
Az őrző a következőket teheti az őrzött felhasználói fiókkal az őrzés ideje alatt:
• Ha az őrzött accountot támadás éri az őrző megmentheti a csapatokat, de csak is szállitással illetve átküldéssel az őrzött ACC valamelyik saját városába!
• Felhasználói fiók vakáció módba helyezése.
Az őrző a következőket nem teheti az őrzött felhasználói fiókkal az őrzés ideje alatt:
• Nem szállithat nyersanyagot, sem az őrzött felhasználói fiók városai között, sem más városba.
• Nem költhet nyersanyagot védelmi épületekre (nem fejleszthet) és egységekre (nem képezhet), tehát ami hadüggyel kapcsolatos.
• Nem őrizhet felhasználói fiókot, ha már őrzött egy másikat az utóbbi 7 napban.
• Nem őrizhet olyan felhasználói fiókot, ami már őrizve volt az utóbbi 7 napban.
• Nem veheti ki Vakáció módból az őrizendő felhasználói fiókot.
• Az őrizendő felhasználó fiók tulajdonságait változtatni / törölni nem teheti.
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Szeretnék a szövetségemnek a külső oldalára egy papirus alapon lévő írt szöveget kinyomni és ebben kérem valakinek a szíves segítségét! Köszönöm szépen, többi priviben esetleg!
Ehhez a multizáshoz azért hozzátenném, hogy ha bejelented, vagy engedélyt kérsz a GO-tól akkor biztos megengedi, hogy a "fiad" és a "lányod" is játszhasson Ikariamot, hiszen 3 számítógép van otthon egy routeren és annak 1 az IP-je... Szal érted.
Én mondjuk pl nem multizok, mert felesleges...
-
edeleny
őstag
Tudtok valamit a bányaák kölömbözö szintjei mennyi nyersit fognak adni?
-
littlemole
őstag
A 3.0 bevezetéséről van infó mikor lesz már?
Várom, mert fel kéne húzni a helytartókat, 3 városomban. A többi helyen meg sikeresen felépítettem a városházát és falakat. -
Shad0w
senior tag
válasz
edeleny #2236 üzenetére
Igen. De ha teljesen biztos akarsz lenni, akkor FF-et úgy kell beállítani, hogy bezáráskor törölje a sütiket és akkor FF-et újraindítod. Ennél többet nem lehet tenni. Amúgy meg egyébként is érdemes törölni a sütiket, nem kell azt senkinek se tudnia, hogy merre járkálok a neten, na de ez messze vezető téma.
-
edeleny
őstag
Sziasztok.
Tudom,hogy nem szép a multi,de az egyik cimbi abba hagyja a játékot,és ideiglenesen átvenném töle amig találok rá valakit.
Mit néznek a multinál.Persze egy szerveren vagyunk.
HA ujra inditom a gépet és egyszerre csak az egyik névvel vagyok bent az mennyire veszélyes.
HA jól tudom minden inditás után más IP-t kap a gép. -
AMD Power
titán
Hol lehet jeleneti a MOD-nak? Pl Zúzásnál?
-
Allien
veterán
Na, a speed szerón megépítettem a palotát (5-s szint, azaz jöhetne a 6. város, persze elötte felhúzom a többi helytartót is).
De a lényeg, az anyag szükséglet:
nyersi......0.3.0 verzió ..........0.2.8 verzió
fa:..........139,467............... (396,288)
bor:..........41,861................(176,128)
márvány:..45,227................(264,192)
kristály:...39,856.................(176,128)
kén:........50,358.....................(0,000)
Azaz, jóval kevesebb kell, mint a jelenlegi verzióban (zárójelben a mostani anyag szükséglet). Akár érdemes előre is készülni, és az összes városba előkészíteni. Egyedül a fa oldal lesz necces, a raktár készlet ugye 136E lesz (a fa oldal is!), ergo ehez kell majd a 18-s raktár szint (144E tároló kapacitással).Viszont, ennek felhúzása is jóval kedvezőbb lesz, most fa: 69,020, márvány: 36,016 kell hozzá, 6D 14h idővel, az új verzióban pedig fa:12,895, márvány: 6,500, és a lényeg, 7h 51m épitési idővel!
-
netkoo
senior tag
B.Ú.É.K
-
Allien
veterán
Nem tudom, mi ez a rinya.
Nem mindegy, mi lesz?
(de) Aki maradni akar, és meg tud barátkozni az új helyzettel, az itt fog maradni, és ennyi. Mivel pénzből kell megélni, előre is LEHET gondolkodni. MOST kell eladni, amíg aránylag magas áron el lehet adni cuccot. Késöbb ugye 2x ekkora lesz a termelés minimum, igaz, több anyag is kell majd. A kezdőket a nagyok (már az igazán nagyok) NEM (ismétlem nem ) fogják fosztogattni (egy jó darabig), mert mondjuk egy 2-3-s szintű városból alig-alig lehet mit elhozni, hiszen nincs is termelése. A speed szerveren pl elég jól kijöttek a dolgok, még ha nem is teljessen reálisak az ottani viszonyok. Kb a városházát 12-s szintig lazán fel lehet húzni, de természetessen sokkal olcsóbb/gazdaságosabb vizszintessen terjeszkedni, mint felfele, azaz egy új város megnyitása jobban megéri, mint a városháza egyel emelése kb a 8. szint környékénél. Ráadásul, erőssen lehet koncentrálni mondjuk egy olyan terjeszkedésen, hgy 2 máványos, egy boros, egy kénes sziget, mert a bor olcsó lesz (nagy termelés miatt). Amúgy, valszeg az első rövid időszakban szerintem nyersanyag hiány fog fellépni a piacon, mert hírtelen változnak a viszonyok, és az épitkezésekhez több nyersi kell (érdekes módon éppen a fa kevés).
Ami a kezdőket illeti, annyi a dolguk, hogy rendszeressen belépnek, építkeznek, és vigyáznak, minnél kevesebb nyersanyag maradhasson a fosztogatóknak, ennyi. Aki megunja, az úgy is elmegy. -
tazo mc
csendes tag
Én nem várom annyira azt az új verziót!! Fel fogja forgatni a világunkat, és csak a nagyoknak kedvez... Rengeteg kezdő fogja feladni, pláne ha napi rendszerességgel fosztogatják!
Meg van egy sor csavar benne: például ha csak adóból tudod fenntartani a sereget, és fosztogatsz, piacra kell dobni az árut, hogy fusson a seregre, a túlkínálat pedig lenyomja az árakat! Hogy ez milyen hatással lesz, megjósolni is nehéz. De a mostani viszonyok borulnak!!
-
Pitterix
őstag
Jöhetne már a 0.3!!!! Legalább meglenne olcsóbban a 6. szitim...
-
Marszupilami
csendes tag
Én a helyedben előbb megpróbálnám az új épületeket felhúzni maxra(szoval várnék) mert azok sokat javíthatnak a termelésen. És ha még mindig úgy gondolod, hogy szükséges új telep, a 3-asban olcsóbb. A 6. telepeden meg csak a legfontosabb épületeket építsd fel! Csak kiszolgáló telepnek. Szerintem halmozd fel az aranyat és a nyersanyagot, úgy könnyebb bármit lépni!
-
LOTR
addikt
minden városomból van, 2 köves, most kéne a 3-at építenem, csak ha 4 városből kimegy üsszesen 1200ember az majdnem 5ezer pénz veszteség, végülis nem is sok, lehet ha lesz 2 napom amikor oda tudok figyelni rá, akkor meglépem a köv telepet
legalább lesz 6 fullos városom amire kijön 0.3 -
Allien
veterán
Szvsz, mindegy, melyiket választod.
Ha most kezded, olcsóbb lesz pár épület. Viszont a 0.3-ban többet fogsz termelni. Minnél hamarabb döntsél, mert amikor bevezetik az új verziót, bizonytalan, mi fog történni. Pl szerintem a lakosság csökkenni fog, és ennek kompenzálására magasabbra kell majd húzni a fogadókat. Erre viszont tartalékolni kell nyersit, főleg, mert lesznek új épületek, amiket szintén fel kell húzni majd. Lehet, inkább tartogassad meg a nyersanyagokat, és majd késöbb jobban járhatsz. Kérdés, van-e kénes, és kristályos szigeted, mert a köv. verzióba már kén is kell, és kristály a helytartó felhúzására. Pl. 5 városom van a speed szerón, a köv. helytartóhoz (azaz a 6. városhoz) kelleni fog helytartónként:
# fa: 68,491
# bor: 20,783
# Márvány: 21,824
# Crystal: 19,916
# Kén: 23,241Ergo, eddig sok-sok ként vásároltam, de már rá kell mozduljak a kristályra is, ha megfelelő áron van kint a piacon, pedig van kristályos városom, mégis sokat költöttem a fejlesztésekre.
-
LOTR
addikt
Sziasztok,
véleményekre lennék kíváncsi:
kész lett a következő szintű helytartóm, és úgy gondoltam, hogy a 0.3 bevezetése előtt gyorsan fel kéne fejleszteni még egy telepet, és a 0.3-mal majd megszüntetném a korrupciókat, de azért nem nagyon mennék bele a buliba ha sokára jön 0.3, mert az már nem biztos, hogy kifizetődő lenne, vagy kiszenvedem azt a pár hetet és addig lehet tudnék csinálni még egy telepet, igaz még nagyobb korrupcióval, de lehet hosszútávon kifizetődne, csak a bevezetés dátumát kéne tudni........
vélemény? -
Allien
veterán
válasz
tazo mc #2216 üzenetére
Ne is törődj vele.
Eleinte engem is le-le fosztottak. Írtam egyből levelet, hogy THX.
Azóta nem jön. Másrészt, megnéztem a környékemen melyik szövetségből vannak a legsűrübben, és beléptem hozzájuk. Harmadrészt pedig sok-sok katonát csináltam, és most már én fosztogatok. Nem csak inaktívakat, hanem olyanokat is, akiknek nulla a tábornoki pontszámuk. Esszmélettlen mennyiség jön anyagba. Legalábbis, a speed szerveren (mégiscsak 4x gyorsabb). Ott már az 5. városra gyűjtök anyagot.
A Teszt szerón meg stagnálok, de úgy néz ki, eljött ott is az én időm. Volt 3 városom. De, pont a márványos nem fejlődött, és természetessen a környék márványos szigetei szinte fullossak. Néha-néha volt üresedés, de olyan szigeten, ahova szintén nem volt érdemes beköltözni. De most rám mosolygott a szerencse! Mondjuk, előre készültem rá. Lebontottam a márványos szigetemet, a többi ezért csak vegetál (boros-kénes). Kinéztem egy nagyon jó szigetet, magassan a legjobb, és volt rajra 2 inaktív, ami mostanra már 4-re bővült. 3 napja várok arra, hogy megüresedjen egy hely, és lecsaphassak rá. MOST végre megnyílt elöttem a lehetőség, már elindítottam a költözős hajót. -
AMD Power
titán
Mikor jön már 3.0?
-
tazo mc
csendes tag
Halihó! Elkezdtek a test-en fosztogatni, és az a legnagyobb bánatom, hogy a szigetről jött a galád, és hiába állnak hajók a kikötőben, mintha ott sem lett volna!!! Simán kifosztott!Elég vacak így a játék, remélem, finomítanak a szabályokon! Bár itthon már minden maxon van lehet hogy így már könnyebb a folytatás...
-
Allien
veterán
válasz
Marszupilami #2214 üzenetére
Ja, ezt el is felejtettem.
Minden nyersinek megvan a saját termelés befolyásoloja, és más szigeten nem épithető.
-
Pantera!
csendes tag
válasz
Marszupilami #2210 üzenetére
Amíg béke van, addig fosztás, ill. kereskedés szempontjából jobb, ha nagyobb területet tudsz lefedni.
(Az sem mindegy hol találsz megfelelő szintű bányákat.)
Katonai konfliktus esetén viszont igen-igen nagy előny, ha közel vannak egymáshoz a városaid.
El kell dönteni, melyik fontosabb szempont.
A mostani helyzetben már közelebb telepítenék. -
Marszupilami
csendes tag
válasz
Pantera! #2209 üzenetére
Az én is voltam az elején! A szomszéd meglátogatott
Arra jó volt, hogy éberen tartson!
Mindenki:
Mit tanácsoltok ha v.miből 2 sziget kell, egy szigeten cuccoljak le 2 várossal, vagy 2 külön szigeten? Mindkettőnek megvan az előnye-hátránya.
gazdaság szempontból?
támadás sz.?
védelem?
2.8.?
3.0.? -
Pantera!
csendes tag
válasz
Marszupilami #2207 üzenetére
A 0.3.0-ban teljesen mindegy, van-e kikötőd, ill. milyen szintű, a fosztásnál az számít, hány ker. hajóval jön a „vendég”-ed, meg persze, hogy mennyi nyersanyagot véd a raktárad.
Nyilván kb. 3.-nál magasabb szintű városban már annyi nyersanyagot kell tárolni, hogy nem tudsz akkora raktárt építeni, ami ezt megvédi.
Ha a szigetedről támad, akkor az is lényegtelen, hogy vannak-e hadihajóid.
Ezt az első napokban tapasztaltam meg a Test-en.
Mondanom sem kell, én voltam a vendéglátó. -
Shad0w
senior tag
De ha mondom, akkor valószínű azért mondom mert már csináltam ilyet, és láttam hogy simán fosztok. áhh. A ker hajók nem mennek oda, hanem ott teremnek. Ugye most a 2.8-ról beszélünk. 3.0-ban nemtom hogy lesz, mert ha jól értem ott előre el kell majd dönteni, hogy mennyi ker hajót küldesz, ott majd érdekes lesz a dolog. De most, jelenleg, ilyen esetekben nem számít a vízi flotta. Pont.
-
Allien
veterán
Kevered a dolgokat.
Az egy dolog, hogy a szárazföldi sereg szétveri a másikat. De utánna jönnek a KERESKEDELMI hajók, és pakolnának, de mivel a kikötőben ott állomásozik a flottája, nem viszel semmit se a raktárából. Mit nem lehet ezen érteni, amikor nem csak a sugóban van leírva?
-
tazo mc
csendes tag
válasz
Marszupilami #2200 üzenetére
Szárazföldi támadásnál jelenleg aranyat tudnak hajó nélkül vinni. Az újban semmit, csak a sereget verhetik szét! Ki van próbálva.
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek! -
Allien
veterán
válasz
Marszupilami #2200 üzenetére
Ezek szerint, talicskával hordták el a cuccost?
-
netkoo
senior tag
BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYT KIVÁNOK!
Minden játékos társnak!
egy jó kis srcyp.http://userscripts.org/scripts/show/38276
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest