- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
wihar123
aktív tag
válasz
laszlohu #22113 üzenetére
A Garmin esetében kár, hogy nem így van. iGO-ra, mint pl. a HERE...
A HERE is más és a Garmin is más, nem lehet egynapon említeni a kettőt. Mindkét forgalmazó a saját fejlesztése, igénye szerint teszi a dolgát. A Garmin vásárlócentrikus, ezért igényesebb, pontosabb a munkája. A HERE, nos a here sok mindent jelent, csak vásárlócentrikusságot nem, pontatlan, hiányos, stb... -
DM43
Topikgazda
válasz
laszlohu #18445 üzenetére
Már működik. Regisztrált és bejelentkezett usereknek ez a direkt linkje
-
OldMike
őstag
válasz
laszlohu #18451 üzenetére
Sajnos azt egyáltalán nem ismerem, nincs olyan eszközöm, amivel használhatnám. Nem tudom, hogy a SzülinApp esetében egyáltalán képbe jön-e a Naviextras, vagy minden a Play Áruházon keresztül megy?
Azt gondolnám, hogy ha a rengeteg különböző mobiltelefon - amire az appot feltették - nem szerepel a támogatott eszközök között, akkor valószínűleg eszközzel együtt nem lehet a Naviextras honlapon regisztrálni. Ez az eset meg kizárhatja a térképhiba bejelentő elérését.
Nem tudom hogy valóban így van-e, és azt sem hogy mi lenne ezzel az NNG célja.
-
OldMike
őstag
válasz
laszlohu #18445 üzenetére
Érdekes dolog ez a térkép hibabejelentő. Az év elején regisztráltam a topmap.com/mapeditor honlapon, beküldtem két hibajavítást, amit el is fogadtak.
Az új rendszerben már nem lehet onnan belépni, előbb be kell jelentkeznem a naviextras honlapján, ahol már az eszközöm is regisztrálva van. Ez egy Prestigio navi, ami alapból HERE térképekkel jött. Tavaly vettem egy Magyarország frissítést, ami viszont NNG térképpel van.
Ennek ellenére (nyilván a többség győz alapon) a belépéskor automatikusan átirányítanak a prestigio.naviextras.com oldalra, ahol csak a HERE hibajavítójába lehet belépni. Innen már nincs mit tennem, mert nem fogok olyan térképet javítani, ami nekem nincs (csak Magyarországról van szó, hiszen a többi maradt HERE).Egy rokonomnak CNS navija van (gyakorlatilag) IGo8-cal, amit én regisztráltam a naviextras-on. Amikor azzal lépek be, ott már felkínálják az NNG térképjavítóba történő belépést is (meg valami ukrán térképjavítót is, de momentán nem tudok ukránul
). Nem próbáltam, de valószínűleg itt tudnék térképjavítást kérni.
Nekem úgy tűnik, mintha csak a megfelelő eszközzel és térképekkel rendelkezők számára akarnák lehetővé tenni a hibabejelentést, bár lehet hogy rosszul gondolom, és ez csak egy múló zavar az "erőben"
.
-
zsolesz6
aktív tag
-
mikrofon
veterán
válasz
laszlohu #12741 üzenetére
Szia,
én nem vagyok nagy "hekker". Sima "júzer"ként a két képen nem ugyan azt látom, szerintem! Első képen ((#12734) laszlohu) narancssárga a tervezett út, zöld az éppen aktuális "feladat" tehát a körforgalom harmadik kijáratán menj. Ha megnézed ugyan ezen a képen a narancssárgát jól ábrázolja, mert a bal szélen a zöld nyíl vége után a narancssárga ugyan úgy a felüljáró alatt jön vissza, ez jól látszik. Tehát a tervezet utat jól jelöli. A második képen ((#12740) laszlohu) csak a narancssárga, tervezett út van, amit a Primo is jól jelölt. Nincs rajta az aktuális "feladat", a zöld nyíl! Így nem lehet összehasonlítani...
Bocs, ha nincs igazam....
-
gipsztigris
addikt
válasz
laszlohu #12740 üzenetére
Látom miről van szó, de szerintem nem sok jelentősége van a dolognak.
Azért arra nem merek gondolni, hogy bárki is fel akarna mászni egy autópálya töltésén ahelyett, hogy átmenne az alatta átvezető úton, csak azért mert a térképen úgy volt jelölve, hogy a pálya felett megy az út. -
Joltee
aktív tag
válasz
laszlohu #12359 üzenetére
(Majdnem) az egész Klinika/DEOEC hivatalos címe a Nagyerdei krt. 98. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mekkora területen fekszik a Klinika... azaz nincs pontos GPS koordinátája szerintem a 98 számnak, lehet ezért nincs benne... (amúgy a linkelt képen meg autóbejáró egyáltalán nincs a Klinikára.) Ettől függetlenül tényleg beletehetné a Topmap, aki abszolút nem járt még arra, annak azért csak segít.
-
kisspista
senior tag
válasz
laszlohu #11000 üzenetére
Ez nem teljesen van így: az A-GPS nem azt jelenti, hogy az internet segítségével tudja megmondani, hogy hol vagy, hanem egy 70 kb-os adatot tölt le a webről, mely tartalmazza az adott műholdak pontos helyzetét (a következő 7 napra), így nem kell a készüléknek eget rengető számításokba vergődnie.
Vannak olyan készülékek is (pl. SAMSUNG S5230), ami nem rendelkezik GPS vevővel, mégis Google Maps és folyamatos netkapcsolat segítségével meg tudja határozni a pontos helyzetedet. Ez nem keverendő az A-GPS fogalmával..... -
halisa
tag
válasz
laszlohu #10690 üzenetére
"És van benne alagút nézet" Nesze nekünk alagút nézet
-
snowdog
veterán
válasz
laszlohu #9722 üzenetére
Szerintem ne ragozd, mert egyre inkább belekeveredsz!
Az A-GPS nem ezt jelenti. Az A-GPS egy butább típusú GPS vevő, amit az energiafelhasználás csökkentése érdekében hoztak létre. Mobil telefonok esetében nem lényegtelen a fogyasztás. A gyorsabb pozíció kiszámításához az AGPS vevőnél egy előfeldolgozott fájlt használnak, amihez többféle módon lehet hozzájutni. Ennek egyik módja az internetről letöltés, de ez wifi-n keresztül is lehetséges, ami akár ingyenes is lehet (otthoni hozzáférés, vagy ingyenes hotspot).
kisspista
"Minden PDA-ban A-GPS van..."
Erre azért ne vegyél be mérget, ugyanis nekem már akkor volt GPS-es PDA-m, amikor az A-GPS-t még ki sem találták.
-
TRob1
veterán
válasz
laszlohu #6740 üzenetére
Ha még nem találtál: 1.2_gja_skin_0.6_320x240.rar
-
DM43
Topikgazda
-
kockazatos
tag
-
snowdog
veterán
válasz
laszlohu #5402 üzenetére
....de a navigációs hangja recseg. Már vagy 5 navigációs hanggal próbáltam, de mindegyikkel recseg. Valami megoldás?
Én azzal próbáltam ami benne van, és nem recseg a hang. Lehet hogy a PC-den (esetleg a háttérben) fut valami, ami szaggatja a hangot.
Természetesen csak a kedvedért próbáltam ki, és azt követően azonnal le is töröltem.
-
snowdog
veterán
válasz
laszlohu #5402 üzenetére
iGO8 PC nincs kereskedelmi forgalomban.
Szerinted ha valamit nem lehet kapni, de mégis van, akkor az warez, vagy sem?
Malvin1
"Mert ha esetleg valaki nagyon úgy akarja nézni, akkor akár ez az egész fórum - minden warez ellenes törekvés és moderáció ellenére - teljes egészében úgy warez ahogy van."
Ezzel a mondatoddal teljesen egyetértek!
De azért összegezzük a dolgokat. Van ami warez, és van ami nem az. Hogy mi warez és mi nem, azt gondolom alaposan megtárgyaltuk.Viszont azt kell figyelembe venni, hogy hol van az a határ, ameddig még jogkövetkezmények nélkül el lehet menni, és mi az, ahol már az NNG jogászai közbelépnek. Ezt a határmezsgyét kell a moderátornak felügyelnie, és őrködnie a felett, hogy a fórum folyamatosan működhessen. Én mivel ebben mi fórumozók is érdekeltek vagyunk, ezért úgy gondolom kötelességünk azokat figyelmezetetni, akik ezeket a határvonalakat jelentősen túllépik. Különösen igaz ez letöltési linkekre, és hasonlókra. És akkor talán ezzel le is zárhatnánk a témát.
-
snowdog
veterán
válasz
laszlohu #5177 üzenetére
Nem kevered a dolgokat? Pontosan mit is csinál a program?
Ugyanis két lehetőség van:
- engedélyezve van, és szó nélkül tervez földúton,
- nincs egedélyezve, de ha az uticél másképpen nem közeleíthető meg, akkor szól, de mégis arra tervez (ha nincs más lehetőség, akkor merre is tervezne?).Ha nálad a harmadik variáció jött elő, hogy le van tíltva, nem szól miatta, másfelé is meglehet közelíteni az uticélt, de mégis földúton tervez, akkor az már tényleg érdekes.
Ez akkor akár térképhiba is lehetne, na de öt térképnél is így lenne. Persze ha nem vették észre, akkor nem is javították.
-
kisspista
senior tag
válasz
laszlohu #4562 üzenetére
Ellenőrizd, hogy magyar nyelvezet van-e beállítva, s a hangok a megfelelő mappában találhatóak-e? Ha igen, akkor azt kell ellenőrizni, hogy honnan vannak, kompatibilisek-e a Primo 1.1-es szoftverrel?
Eszter TTS hangot ajánlom erősen Primo-hoz, mert ez az egyedüli, ami magyar s szöveg alapú, felolvasó technológiával beszél, tisztán, érthetően beszél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest