- Magisk
- 232 megapixelnyi kamerával futott be az Oppo Ultrája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
formasu
tag
Üdv!
Az IGO 8-ból úgy szoktam kilépni, hogy: Menü/ kikapcsolás
A Primo-ban nincs ez a lehetőség, vagy el van dugva, és nem találom? Most, amikor kikapcsolom a gépet, a ki-bekapcsoló gombot nyomom, és úgy kapcsolom ki. Ezzel a módszerrel is kilép rendesen a Primo-ból, vagy másképpen kell, illik kikapcsolni?
Gurjon 2.14-es Skin van rajta, nem tudom, ez számít-e? Primo 1.1.155811 van a Wayteq 950-en.
Köszönöm.A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
formasu
tag
Bocs, de nagyon kezdő vagyok, a sok egyszerű kérdésért!
Bemásoltam a 4.1 MB-os Branding.zip-et, a sis.txt-t is átírtam az instrukciók szerint, a hangokhoz bemásoltam egy 36.4 k-s f1-es fájlt. A hang beállításoknál kiválasztom Eszterkét, hallom is a hangját, visszamegyek, és Zsuzsa hangja van. Visszamegyek a beállításokba, és ott is visszavált Eszterkéről. Mit csinálok rosszul?Másik: hány órakor vált át a nappali-éjszakai Gurjon 2.14-es Skin ?
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
formasu
tag
Wayteq 950, Primo 1.1, Gurjon 2.14-es skin.
A fényerővel bajlódok. Ha automatára teszem, szürkületben, és sötétben OK, de napsütésben nem látszik. Ha kiveszem automatából, és max-ra állítom, nappal, ha nem süt rá a nap, látszik valami, de szürkületben, és este meg nagyon világos, akkor meg vissza kellene tenni automatára.
Mikor süt a nap, alig látni valamit, és az automata fényérzékelőre sem reagál, hiába takarom el, vagy teszem a fény felé, a kép nem lesz láthatóbb.
Ráadásul, mikor nagyon világos-, vagy sötét, ki kell lépni, és a készülék alap beállításában kell állítani, majd visszakapcsolni!
Ti hogyan oldjátok ezt meg?
Köszönöm.A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
formasu
tag
Köszönöm mindhármotoknak!
Mond meg, légy szíves, TRobi, ha ezt beírod, mit fog csinálni, miért kell?
Eddig, hogy magyar legyen, letöltöttem a x14-es magyar fájlt, és OK volt a 2.14-es Gurjon skinnel. A 2.15-öst még nem próbáltam.
Most nálam sem megy a Gurjon oldal.
[ Szerkesztve ]
-
formasu
tag
A 8.0-hoz én nem találtam 2010-es térképet. A friss térképek már mind 8.3-hoz vannak!
Tehát, ha friss térképeket szeretnél feltenni, cserélni kell a 8.0-ás IGO-t a 8.3-ra!A 8.3-as is megy azzal a hardverrel, amivel a 8.0-ás ment.
[ Szerkesztve ]
-
formasu
tag
válasz Spark86 #1508 üzenetére
Bocs, ha nem helyesen tudom, de én azokat a térképeket tettem a Primo-ra, amiket az IGO 8.3-ra, és mennek ott is.
Az IGO 8.3-ra nem jók az IGO 8.0-ás térképei!!!!!!!!
Amikor kijöttek a 8.3-as térképek, ahhoz, hogy azokat lássa az IGO, az IGO programot is frissíteni kellett IGO 8.3-ra! Fordítva: A 8.3-as térképeket meg az IGO 8.0-ás nem látja.Most a 2010.07-es térkép van a gépemen, ez 2010.08.12-i, és TM-es.
-
formasu
tag
válasz snowdog #1524 üzenetére
Azért mert nem találtál, az még nem jelenti azt, hogy nincs is.
Köszi a kiigazítást! Igazad van. Akkor nem szükséges cserélni IGO 8.3-ra a régi 8,0-ást, de ha nem akarsz mindig keresgetni új térképeket a régihez, akkor célszerű frissíteni.
-
formasu
tag
válasz dancsuri #1764 üzenetére
Ha jól láttam, az analóg óra itt is többet mutatott, mint a digitális, ami viszont megegyezett a GPS sebességgel.
Tehát: a kocsikban lévő sebességmérő órák tényleg csalnak felfelé! Minél gyorsabban megyünk, relatíve annál többet.
[ Szerkesztve ]
-
formasu
tag
Szia!
Valamit nagyon nem csinálok jól, mert miután megcsinálok mindent / szerintem! / , ami a letöltött fájlban lévő "olvass el.txt"-ben van, nem tudok választani a scheme-k közül, sem nappalit, sem éjszakait, a Tieidet sem! Miután kitörlöm ezeket, és a gfx mappát is, és a sys bejegyzést, már tudok választani. Gurjon 215-öst használok, de megpróbáltam alapértelmezettel is, akkor sem jön választási lehetőség a scheme-k között, csak egy. Mit csinálok rosszul?A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
formasu
tag
Egyenlőre logikus magyarázatot nem tudok rá, több mint 150 letöltés volt eddig, és csak ma jeleztétek, hogy van ilyen.
Lehet, hogy csak mi ketten csináljuk hibásan? Bemásoltam mindent, ahogyan leírtad ismét, és MINDEN MÁST! letílt! 0/0-t ír ki, nincs választás a Scheme-kben, de a Skinek között tudok! Utána csak annyit teszek, hogy kitörlöm ezt a három / gfx, sys.txt-ből, és a Scheme-ből / új elemet, és visszaáll bekapcsolás után minden. Tudom már a Scheme-ket változtatni / PLajos féléket is! / , Skineket is, mindent! Lehet, hogy valamit, ami Neked természetes, ezért nem írtad oda, nem jól csinálok?
[ Szerkesztve ]
-
formasu
tag
válasz dancsuri #1805 üzenetére
Biztosan sok helyen fogható, de a szolgáltatás is "naprakész"? Jó lenne, ha olyan valaki is elmondaná erről a véleményét, aki ebben az országban megelégedéssel használja! Lehet, hogy néhány településen időben frissítik az információkat, de nem tudom, hogy hol?
-
formasu
tag
Helló!
Mi történhetett? Mitől "hülyült" meg a készülék? Este beállítottam a Jenő féle Scheme-ket a Gurjon 2.15 Skin alá. Már mentem vagy 1-2 km-t, amikor a műholdakat felismerte. Állandóan bemondta, hogy megszakadt a kapcsolat, nem talál műholdat, állandóan újratervezett, nem is ott mutatott, ahol voltam, nem jó utcába akart befordítani, utána már helyes pozíciót adott, mutatta az utat, de megszűnt a hang.
Visszafelé meg nem tervezett újból, ....jó volt végig, hamar talált holdat is!Másik: A Jenő féle Scheme-vel sokkal mutatósabbak az épületek, de több alkalommal is mentem erdős, zöld rész mellett, és csak szürkeséget mutatott, és nem mutatta a zöld erdős részt! Ez nekem elég zavaró volt! A patakot közben már mutatta kéken. Ez így van megírva, vagy én csinálok valamit rosszul?
-
formasu
tag
válasz axelbox #1900 üzenetére
Nálam ugyanez történt, amit az 1869-esben le is írtam:
Helló!
Mi történhetett? Mitől "hülyült" meg a készülék? Este beállítottam a Jenő féle Scheme-ket a Gurjon 2.15 Skin alá. Már mentem vagy 1-2 km-t, amikor a műholdakat felismerte. Állandóan bemondta, hogy megszakadt a kapcsolat, nem talál műholdat, állandóan újratervezett, nem is ott mutatott, ahol voltam, nem jó utcába akart befordítani, utána már helyes pozíciót adott, mutatta az utat, de megszűnt a hang.
Visszafelé meg nem tervezett újból, ....jó volt végig, hamar talált holdat is!Utána mentem vele még egyszer, és akkor már jó volt, nem jöttek elő ezek.
Én nem tudom a magyarázatot!A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
formasu
tag
válasz axelbox #1902 üzenetére
Nálam nincs TMC, de újboli bekapcsoláskor ma már jó volt.
Visszagondolva, egy-két napja szintén volt olyan, hogy bekapcsoltam, és elég nehezen talált holdat, de amikor már talált, még mindig csak keresett...., tehát ugyanaz, mint nálad! A "sárga" holdak forogtak, és soká állt át. Csak itthon voltam ekkor, nem mentem sehová. Remélem, nem a majdnem új készülékemmel / Wayteq 950 / történhetett máris valami!
Csak újból bekapcsoltam, semmi máshoz nem nyúltam, és már hamar ott voltak a holdak, és jó lett!
[ Szerkesztve ]
-
-
formasu
tag
válasz BeregiZs #1909 üzenetére
Nálam régebben ez volt, és ezzel nem vettem észre a hibát!:
[gps]
port=1
baud=57600Amikor a Jenő féle Scheme-t tettem fel, akkor írtam át erre:
[gps]
protocol = "NMEA"
set_messages=0
port = 1
baud = 38400Nem tudom, hogy ezek közül bármelyik is okozhatta-e, hogy lassan talált holdat, és szakadozott is, de újraindítás után már jó volt! Amikor ezeket átírtam, a Save mappához nem nyúltam, nem töröltem onnan ki semmit. Nem lehet, hogy ez a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
formasu
tag
Nem jövök rá, hogyan kell csinálni!
Bp-ről tervezek utat mondjuk Hermagor-Nassfeld-be. Egyik problémám, hogy ezt a Nassfeldet nem ismeri. Maradt Hermagor. Megtervez Szlovénián keresztül, de én nem arra akarok menni!
Nem találom, hogyan változtathatom meg az útvonalat, pl: menjen itthon a 8-ason?
A legfrissebb Ausztria térkép nem ismeri Nassfeldet, akkor mit csináljak?A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
formasu
tag
válasz snowdog #2041 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom úgy.
Nekem nem jön elő ez a kép! Amikor csak NA van beírva, nem adja ki a találatoknál NAssfeldet. A NA után hogyan tudom írni a következő betűt, amit nálam nem találok?Más: Nálam a betűk fölött nincsenek ott a számok sem.
Amikor meg Hermagort írom be, nem ajánlja fel Nassfeldet.[ Szerkesztve ]
-
formasu
tag
válasz snowdog #2046 üzenetére
Köszönöm!
A gond az volt, hogy ez a térkép volt a gépen: Austria_83_NQ_2010.Q2_100812.fbl
Ez a térkép nem ismerte Nassfeldet!!!!!!!!!
Átcseréltem erre: Austria_83_TA_2010.06_100716.fbl, és mindjárt megjelent Nassfeld is.Mit ajánlotok? A Q-s térképeket ezek szerint ne használjam más országokban sem, mert hiányoznak róla települések?
-
formasu
tag
Köszi Jenő!
Tegyél köztes pontot mondjuk a Rábafüzesi hatrátkelőre, akkor a 8-ason fog a határig elvinni, az biztos.Igen, így már átírta az útvonalat.
Olyat nem lehet csinálni, ha nem tetszik az útvonal, amit megtervez, csináljon, tervezzen másikat, mert nem mindig a legelőnyösebbet tervezi meg! Ha ismerek jobb utat, akkor adhatok köztes pontot, ez egy megoldás, de ha nem ismerem az utat?.
Például: Mennék kőbányáról a Dózsa György útra. Mindenképpen rá akar vinni a zsúfolt Hungária Krt-ra, pedig nem is az a legrövidebb, sem a leggyorsabb!
[ Szerkesztve ]
-
formasu
tag
Bocs, én inkább az előretervezésről kérdeztem!
Olyat nem lehet csinálni, ha nem tetszik az útvonal, amit megtervez, csináljon, tervezzen másikat, mert nem mindig a legelőnyösebbet tervezi meg! Ha ismerek jobb utat, akkor adhatok köztes pontot, ez egy megoldás, de ha nem ismerem az utat?.
Például: Mennék kőbányáról a Dózsa György útra. Mindenképpen rá akar vinni a zsúfolt Hungária Krt-ra, pedig nem is az a legrövidebb, sem a leggyorsabb!Például, ebben az esetben, ha nem ismerem az utat, rámegyek kerülővel a Kőbányai út- Hungária krt-ra a dugóba, ami ráadásul még hosszabb is, mintha az Élessarok felé jönnék. A Primo-n nem találok "legrövidebb" utat, hanem azt hiszem, kettő közül választhatok a tervezéskor. Tehát, leegyszerűsítve ez volt a kérdés, hogy ilyenkor mit célszerű csinálni!
Ha jól emlékszem, kipróbáltam, és mindig a Hungária krt-ra vitt, sőt elindultam a másik irányba, és egy darabig még vissza akart fordítani arra. Ha valaki nem ismeri a környéket, ezt észre sem veszi!
[ Szerkesztve ]
-
formasu
tag
Köszönöm, ki fogom próbálni.
Eddig ha nem akartam arra menni, amit tervezett, simán elindultam másfelé, és mindig korrigált, újratervezett.
Egy hosszabb útnál fogom kipróbálni ezt a módszert. Például: Bp- Nassfeld, itt mindig Szlovénián keresztül akar tervezni, de én nem akarok arra menni! Megnézem, melyik az egyszerűbb: kizárni utat, vagy köztespontot megadni?A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
formasu
tag
Azt kérdezném, hogy melyik beírás a jobb, és miért, mert látszólag mindkettővel működik:
[gps]
protocol = "NMEA"
set_messages=0
port = 1
baud = 38400vagy: baud=57600
Köszi.
-
formasu
tag
A helyes baud érték beírásával felgyorsítod a kapcsolat félépítését.
(gyorsabban talál holdat)Köszi, ezt olvastam már régebben, ezért írtam át a baud = 38400-re. Van, hogy a Wayteq 950 hamar talál holdat, de van, hogy több perc is eltelik addig. Általában már elindulok, és csak utána vált át! Miután talált, már stabil. Olyan is van, hogy sárgán forognak a holdak, és nagyon soká zöldül ki, de olyan is, hogy a pirosak forognak. Valaki meg írta, hogy neki néhány sec után már holdat talál! Mi lehet a hiba nálam, amit talán nem csinálok jól?
-
formasu
tag
válasz sensor060 #2141 üzenetére
Köszi a kimerítő választ! Ez magyarázza azt is, hogy amikor megtalálja a holdat, elég sok ideig sárgán keringenek, mielött zöldek lennének? Én úgy gondolom, ha már sárga, akkor megtalálta! Ilyen sok idő kell neki, míg bepozícionálja magát, miután holdakat talált?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E560 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest