- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballaball
csendes tag
válasz
stancy #12314 üzenetére
Köszi az infókat.
Mostanában gondolkodtam rajta, hogy kipróbáljam a NQ-t, de a TM határaival néha nem akar összeérni, ill. régebben írták róla, hogy elég "dzsumbujos" (bevisz a földutakra is). Lehet, hogy azóta javult a helyzet ezen a téren, mert mostanában nem hallom ezeket. -
-
snowdog
veterán
válasz
stancy #12254 üzenetére
A lang fájl jogvédelem alatt áll, tehát a közzétele illegális. A szópárak közzététele viszont legális, csak azzal van még egy kis munka. Be kell másolni a fájlba.
A további hasonló kérdésekre talán választ ad ez a részlet az NNG egyik hivatalos leveléből:
"A teljesség igénye nélkül a jogsértő tartalmak:
alapszoftver (a béta-változatok is, mivel azok is védettek, illetve kizárólag belső, fejlesztői változatok!!)
épületek
textúrák
hangok
nyelvi file-ok
DEM és terrain (domborzat) file-ok
térképek
az ún. file-felszabadító szoftverekami NEM jogsértő:
branding
benzinkutak
fonémák
POI
skinek
sémák (scheme)
speedcam-ek
HNR
ikonok" -
TRob1
veterán
válasz
stancy #12223 üzenetére
Na csináltam egy gyors berepülést Siófokról Budapestre M7-en. Ahol Szabadi pihenőhelyre vinne ki (nagy kék tábla is írja hogy P és WC), ott csak a P az aktív ikon, többi inaktív.Utána kb 5,5-6km-re P és Benzinkút aktív, majd 17-18km múlva szintén ez a kettő, +30km után a kút és a kajálda... tovább nem néztem (nincs hwy benne)
Ne az 5 percre figyelj, hanem a szerk. gombra hogy még ott van-e
)
-
snowdog
veterán
válasz
stancy #12223 üzenetére
Én úgy olvastam innen indult az egész beszélgetés: "Namármost nekem az ősszes ikon látszik, kvázi nincs különbség egy pihenő között sem. (primo 1.2-n szépen mutatta, hogy csak P vagy esteleg parkoló benzikúttal+ étterem stb) ha valaki már utazott mondjuk az autobahn-on tudja, hogy ez mennyire sokat segít egy 10en X órás autóúton... "
Nálam is pontosan így van. És mivel mintha erre írtátok volna hogy hibás a branding, csak ezért szóltam bele.
-
TRob1
veterán
válasz
stancy #12219 üzenetére
De nekem nem volt hwy.
Viszont anno különböző autópálya parkolóknál különböző poik voltak aktívak/inaktívak (nem kellett hwy, tök mind1 mi volt az ikonsor, elég volt hivatkozni rá újabb sorokban) Asszem képeket is linkeltem akkor, nem?
Kedvemért nem próbálnád ki hogy most mutat-e vmit az enyém vagy nem? Tényleg nem tudom.
szerk: Légyszi használd a szerkesztés gombot ha 5 percen belül új mondandód van!!! Kösziiii!
-
kori18t
tag
válasz
stancy #12189 üzenetére
Jó, hogy mondtad ezt a Dimka Tomsoftot, tetszik, de nem tudom, hogyan tegyem fel. A letöltött fájlt - gondolom - kicsomagolom, ekkor lesz egy ui_igo9 és egy info nevű fájl. Ezt vagy ezeket hova másolom be?.......ha rosszul gondolom, akkor hogy csináljam? ( bocs, de sosem csináltam ilyet, így fingom sincs
)
-
snowdog
veterán
válasz
stancy #12179 üzenetére
Azért ha talál olyan adót, ahol van TMC adás, akkor egy rövid időre megáll a keresés, és kiírja hogy melyik adóról működik. Ha csak egyfolytában keres, de sohasem talál az nem jó. Egyébként meg kell nézni a találati listát, ha abban vannak adatok, akkor működik, ha üres akkor nem talált megfelelő adót.
-
brsdnl92
tag
válasz
stancy #11981 üzenetére
Igen, most kezdtem el ezzel foglalkozni. Olvasgatok a témában, de nem mindent találok.
Az a kérdésem lenne, hogy a .poi és pl. a .kml fájlok között mi a különbség? Mert a POI könyvtárban országonként van egy-egy .poi fájl, de töltöttem le .kml fájlokat, amiket szintén a POI mappába kell másolni. Egy Magyarország poi fájl minden típusú "nevezetességeket" tartalmaz? (benzinkút, élelmiszerbolt) Tehát érdemes külön letölteni (Igo esetében) .kml fájlokat, különböző poi típusokhoz?Köszönöm.
-
M0RGI
őstag
válasz
stancy #11970 üzenetére
"Mindegyik primo verzió tudja, csak meg kell venni az FDA (Driver Alert) kiegészítőket a programhoz. Arra vigyázz hogy a térképed kiadási dátumának megfelelő FDA fájl legyen, különben nem müködik. (Ha 2011.07-es verziós a térképed, akkor 2011.07-es FDA kell)"
Ez igaz a kötelező haladási sebesség táblák kijelzésére is? Vagy az POI?
Vagy be kell kapcsolni hozzá a sebesség túllépés figyelmeztetést?
-
flash-
veterán
válasz
stancy #11890 üzenetére
oké oké.
ez a hát nem tudom amolyan felvett kifejezés amit használok sokszor,ne szó szerint értsd.mindenesetre nekem a gyári kábellel voltak gondok,és egy régi olympus fényképezőhöz adott kábelt használok.
sőt másnál is elcsesződött a wayteq kábele,ő is fényképezőhöz adott usb kábelt használ.
szóval elhiszem hogy úgy van ahogy mondod,csak nekem meg a tapasztalatom az hogy elég gyér minőség a wayteq gyári kábele. -
potkem
aktív tag
válasz
stancy #11743 üzenetére
Nem nincs!
Csak érdekesség ként írtam.
Én azt hittem hogy a Navteq a legpontosabb, legrészletesebb.
Ezt a hiányosságot is csak azért vettem észre, mert itt lakom.
A primo 1.2 régi szoftver viszont jelezte itt az utcákat, utakat de 2.0-át át kellett állítanom hogy ismerje. Még jó hogy van rajta térképcserélő. -
GrandeP
addikt
-
M4c1k4
csendes tag
válasz
stancy #11584 üzenetére
Szia,
Köszi a választ!
Az igaz, hogy ég és föld a személyautó és Kamion közötti út tervezés a Primo esetében.
Néha ugyan felmegy a pályára is. Majd bevisz körforgalomba, azután ugyanott kivisz.
Navteq térképet is próbáltam, de nem mutatja azokat a kamionos korlátozásokat, amit a TomTom. Viszont, ha jól értelmezem a TT is csak mutatja, de nem kerüli el a korlátozott utakat. Szerinted?
A TT - ftr adatbázisa 160MB, a NQ adatbázisa 10MB a Q4 esetében. Ez a legfrissebb.
leírtam privibe is..
-
M4c1k4
csendes tag
válasz
stancy #10965 üzenetére
Sajnos én is belefutottam az IGO Primo 2.0 kamionos tervezési hibájába.
Olvastam, hogy másoknak is olyan problémája volt, hogy nem vitt fel a fizetős
utakra.Ami van: CNA, FM-tr, 500MHz, 128MB a vas.
IGO Primo 2.0 v. 9.6.5.211211
alap skinKecskemét - Győr útvonal tervezésnél átmegy a déli határon Zágráb-ba.
Próbáltam Skin cserét, Data.zip + Branding.zip cserét. Több Primo verziót.
Primo 9.6.2.209584, vagy a Primo 2.0 v. 9.6.5.211211 is.Térképek TomTom 2011. Q3. FBL+HNR+FTR+POI (3ds-t nem raktam bele)
Frissebb Tomtom 2011. Q4. térképeknél is ugyanezek
ill. egy régebbi. 2011.08-assal is próbáltam.
Kamionos tartalom aktív volt, tehát nem volt piros színű.
Mindhárom térképpel összevissza tervez.Sok mindent kipróbáltam, de már karmolom a falat!
Most töltöm a Sygic Truck 7.71-est, de térképet még nem találtam letölthetőt.
Tudom ahhoz csak 2011.03-as van.
Van valakinek tapasztalata, hogy a sygic Truck jobb mint az IGO Primo?Próbáltam a diMka 1.5.2-es skint, ez volt a leggyorsabb, a multi Color tervezés tetszett, mert legalább összehasonlította a tervezett útvonalakat, de az meg tervezéskor Fatal errort ír ki.
Ja és Baromi lassú nálam a Primo, még az 1.2-es is, pedig 500MHz, 128MB van a CNA-ban. Rostock - Budapest tervezés kb. 8-10 perc.
Ha tudna valaki segíteni, hogy legalább a diMka skin ne fagyjon munti color beállításban, az már sokat segítene. Köszi..
Fero
-
Zsotti824
tag
válasz
stancy #11104 üzenetére
mind1 az már megoldódott működik.van útvonaltervezés és navigál rendesen.olyan bajom lenne hogy az egyebek menüben nem mutatja az ikonokat csak a nevüket de nem lehet rájuk kattintani sem.ez mitől lehet?ez már nem warez kérdés? nem azt akarom megtudni hogyan indítsam el a törtet
azt pedig árulja már el nekem valaki ha betévedek egy fórumra miért nem lehet tört verzióval kapcsolatban kérdezni?
-
-
gipsztigris
addikt
válasz
stancy #10639 üzenetére
Hogy pontos legyek, ezt a BDW-ről szedtem.......ahonnan Te is!
Az, hogy nálad össze vannak gyűjtve ezek az infók, az jó dolog, de ennyi.
Lassan majd eljutunk oda, -Mint az egyszeri ember- aki a mások által összegyűjtött speedcam adatbázisra rátette a kezét és egyszer csak kijelentette, hogy az az övé. -
Badboys
őstag
THX a segítséget,de azért nem olvastam mert nincs.ZOZO oldaláról szedtem le ott a csomagban csak 3 zip fjl van.Amennyiben kapok egy linket amiben van akkor elolvasom és követem az utasításaidat.Köszi.
ZOZO:akkor beteszem a szópárokat gondoltam nem igazán fontos.Neked is köszönöm a segítséget.
nemcso
öszi a linket akkor elolvasom és újra próbálom.
Élesben nem dobta el a jelet úgy tűnik a szobai légkörrel nincs barátságban.
-
kisspista
senior tag
Az a baj, hogy nálunk a TMC sugárzás nem 100%-os, ezért csak erre alapozni nem lehet. Pl. 86-os főút (M86) Rédics-ig útépítés --> gyakorlatban teljesen járható, maximum a határon van némi korlátozás... stb.
Külföldön nem próbáltam még, de mihelyt lehetőségem nyílik rá, megteszem. Nálunk már hónapok óta nem járható egy híd (le van bontva: teljes felújítás), s kisebb-nagyobb, belvárosi kerülőkkel lehet az adott útszakaszt teljesen kikerülni; ennek ellenére a TrafficNav oldalán erről semmi hír, a Primo meg - ezen információ hiányában - továbbra is tervez az útszakaszra.
-
snowdog
veterán
Ez igen érdekes, én teljesen mást tapasztaltam. Pedig elvileg ugyanazokat az adókat kellett fognunk, amik az adatokat sugározzák. Nekem az 1000 km-es úton egyetlen egy helyen jelzett. Visszafelé még annyit sem, pedig egy óriási dugóba kerültem, ami miatt vagy 50 km-t kellett kerülnöm.
-
papsoka
aktív tag
A régebbi Gurjonokban valahova kattintottam és akkor a köztespont hátralévő idő, távolság stb.-re váltott a jobb alsó három kijelző. Még egy bökés és visszaállt az uticél értéke. Primo 1.1 Plajos féle skinben a képernyő tetején lévő talán követkető utca vagy valami más feliratra kell kattintani! Dimkában az alsó adatsorra!
Szerintem ez lényeges mert sok köztesponttal közlekedem és néha tudnom kell kb. mikor érkezem adott helyre. Fontosabbnak tarton mint a külömböző cserebelélő dolgokat, meg azt hogy bemondja hogy most lépj a kuplungra mert sebességet kell váltanod, vagy balkanyarnál balra forditsd a kormányt!
Sajnos a Primo 1.2 skingyártás elment az értelmetlen, hasznavehetetlen, szükségtelen dolgok beépítése felé. Biztos erre van igény és én vagyok a maradi! Ezért maradok a Primo 1.1 Plajos féle skinnél kicsit saját számízére alakítva! -
kisspista
senior tag
Azért a Navteq-ben sem lehet vakon megbízni, mint ahogy arról már korábban is írtam.
Tény, hogy nagyon jó a support-ja, és ez nekünk, felhasználóknak rendkívül jó!Mind3 gyártó térképeivel rendelkezem (Mapchanger), de még sohasem volt szükségem, térképet cserélni, NAVTEQ mindig megoldotta a problémát maga.
-
kisspista
senior tag
A 9.2.0-ás verzióhoz is szükséges a calibrate_fix, mert enélkül nekem elcsúszik a hang, és navigálás közben pl. meg sem szólal, valamint az elköszönéskor csak annyit mond, hogy: "Visz....".
Navigatemap.ui-hez nem nyúltam.(#9172) m.jeno: igen, nekem is az utolsó zozo-féle skin van fent, 1.7 rob brandinggel, utolsó verziójú exe, datát nem cseréltem!
Az az érdekes, hogy stancy skinjével előjön az autópályán való POI csoport kijelzése, színessé is válik, de rákattintás ott sem lehetséges nálam! Mindent próbáltam TRob branding-jével már, de sajnos nem tudtam sehogy sem összehozni....m.jeno: a calibrate_fix -et használod, szükséges nálad? Nálam kitörléskor elcsúszik a hang és élesben egyáltalán nem szólal meg Eszter TTS.
-
kisspista
senior tag
Mindent kipróbáltam, amit te is és TRob is leírtatok, de hiába: nem jelennek meg a színes ikonok! Addig elértem, hogy meg tudom a 4 ikont változtatni, de azok mindig szürkék maradnak annak ellenére, hogy pl. az egész M1 autópályán végigvezettem az útvonalat, és semmit nem jelenít meg, még benzinkutat sem! Ez csak nálam nem működik, vagy másnál se akar összejönni?
Másik probléma: mióta a 9.2.0.191493 verziójú Primo-t használom, azóta a calibratefix=1 bejegyzéssel gondjaim vannak: a utility\esc.nfrun fájlban rögzített alábbi értékekkel sem akar eltűnni a kalibrációs panel:
SLEEP "100"
KEYPRESS "27"
QUITMinden indításnál be kell kalibrálnom újra és újra. Erre nincs valami megoldás?
Már annyira össze van keveredve a system.ini -m, elképzelhetőnek tartom, hogy ez a probléma okozója: ki fogom holnap gyomlálni azt is, és újrakezdem a Primo konfigurációját! -
-
formasu
tag
Bocs, biztosan Te tudod jobban, és Te értesz hozzá!
Én csak azt vettem észre, / nem értek hozzá, ez igaz! / hogy az 1.1-es Brandingok, amiket Plajos publikált / talán így már jó? / azokkal nem olvastam , vagy alig, problémát, míg ezzel az 1.2-vel minden oldal a hibákkal van tele, és állandóan javítjátok. Az előbb céloztam rá, hogy lehet hogy az 1.2 is jó, de nem biztos, hogy bármelyik alapprogram fut bármelyik Data-val, Branding-al, stb. Mi, a nem hozzáértők, talán mi vagyunk többen, és hozzászoktunk, elkényelmesedtünk, hogy amit Plajos publikált, feltettük és működött. Nem kellett naponta javítgatni, mint ezt az 1.2-est. Ha azt is Te csináltad, akkor nem értem, hogy az miért jó, és ezzel meg miért vannak, főleg a kezdőknek szinte naponta problémáik? Lehet, hogy sok keveredés, választék, stb. miatt, vagy tényleg az 1.1-es stabilabb volt? -
m.jeno
senior tag
Az, hogy az 1.2-es gyönyörűen működik, enyhe túlzás, de hagyjuk.
Elöször TRob féle ikonok voltak fennt, azzal produkálja, amit a kép mutat, aztán feltettem a Te brandingodat, a heyzet annyiban változik, hogy be lehet állítani, csak a sztrádára hajtás után minden ikont szinesben mutat, attól függetlenül, hogy a követkető kutnál található vagy nem, azt meg hogy milyen kút abszolut nem mutatja, csak, hogy kút is lehet.
Na erről ennyit. A poi_visiblitiest minden egyes váltásnál töröltem.
A speedcamos hülyeség megoldódott, mert valamelyik baranding cserénél egy +ini fájt is bemásoltam, azt töröltem és így helyre állt a lekivilága.
-
m.jeno
senior tag
A #8749 hsz-ben lévő alsó kép, autópálya infon, hogy mik jelenjenek meg, akkor az az állapot volt, most meg semmi, mert nem tudom paraméterezni az előzőleg bemuatott menü alapján.
Csináltam egy branding cserét, most a következő üzenet beadja és elszáll:Failed to open:
$speedwarm.spr exiting applicationEz mi?
-
verlajos
csendes tag
Szia Stancy!
Kipróbáltam a 480x272-es branding-ot, de nekem nem egy kicsit vacakol. Ha ikont próbálok cserélni, akkor az ikonok között lapozgatva valahol a 10-11. oldal környékén hibaüzenetet kapok és elszáll a Primo. Eddig Trob1 brandingjában ez a csere működött.
Van erre valami megoldás, mert ez az autópályás dolog érdekelne.
Köszi
-
kisspista
senior tag
Na erre voltam kiváncsi, hogy működik a funkció.
/Nem leszóltam a branding-ed, csak megjegyeztem a hibát benne/Visszatérve: a funkció csak megjelenítésre szolgál, vagy rá lehet kattintani és behozza a POI lehetőségeket? Mit kell a poi_visiblitiesben engedélyezni és mekkora távolság jelzéssel?
Köszi az infót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- Építő/felújító topik
- Elektromos autók - motorok
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Socket AM5
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- MO-RA3 4x180 Lt White radiátor eladó
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest