Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Promi
aktív tag
Rakd át a belső memóriába.
-
Ferdl
újonc
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a fórumon, és rettenetesen kezdő.
A segítségeteket szeretném a következő problémában:
Androidos IGO-t használok, és navigál is rendesen, épp csak nem ment el semmit!
Minden bekapcsoláskor újra be kell állítanom mindent.előre is köszönök minden javaslatot.
-
petyka67
csendes tag
válasz
gipsztigris #18711 üzenetére
Továbbléptem. Letoltöttem a telóra itt off Locus Map free-t az simán beolvassa a gpx file-t.
-
petyka67
csendes tag
válasz
gipsztigris #18711 üzenetére
Köszi. A GPS Babel-el konvertáltam, ki is írta, hogy "Translation successful", bemásolom a fentebb említett helyre és továbbra sem jelenik meg a listában.
-
gipsztigris
addikt
válasz
petyka67 #18708 üzenetére
/save/profiles/01/tracks/ könyvtárba tedd a .trk kiterjesztésű nyomvonalat!
Meg tudod jeleníteni a térképen, de navigálni nem fogsz tudni rajta.
Update! Ha nem jeleníti meg, akkor rosszul van konvertálva. GPS babel nevű programmal lehet iGO kompatibilis .trk-t csinálni. Szoktam egy ismerősnek gyártani időnként ilyeneket.
-
-
mclord
aktív tag
válasz
petyka67 #18708 üzenetére
Én is hasonlót keresek, már egy ideje, nekem az lenne a célom, hogy megeditáljam a tervezett utat pl van 3db megyei matricám és kemény 14 km miatt nem vennék 10 napost, és nem szeretném azt a kihajtót elrontani
.
Amire idáig rájöttem a mentett utakat: save\profile\routes -ba menti pl route003.dat, de hogy ezt editálni mivel lehet vagy fordítva egy editált mapet behúzni azt még nem találtam meg
Google maps-nél 1 kattintás és pipa, de lehet az IGO -ról maps-re kellene váltani ha ennyire rugalmatlan az IGO
, ha lenne offliine navigációra maps eu án tuti meg is venném
-
petyka67
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítséget, hogy Igo Primo 9.6.29 navigációba hogy lehet egy nyomvonalat (*.trk file) külső fáljból beolvastatni? -
Sanyesz.
őstag
Urak! A "szülinapos" androidos iGO-ra lehet térképfrissítést varázsolni vagy örök időkig az akkor telepített térképpel működik?
-
plajos
aktív tag
A sok duplikátum miatt, amelyek esetleg csak pár méterrel vannak egymástól adódnak olyan esetek, hogy egy fix KKEP kamerát egyik irányból jól jelzi, a másik irányból pl. mobil kamerának jelzi. Volt már ilyen panasz ép az említett adatbázis használatakor valamelyik fórumban. Ugyanis egyszerre csak egy kamera jeleníthető meg, a hozzánk közelebb lévő, a mögötte lévő csak akkor jelenik meg, ha elhagytuk az előzőt.
-
OldMike
őstag
válasz
hofilaci #18697 üzenetére
Lehet hogy rosszul gondolom, de a figyelmeztető jelzések beállításai mind valamilyen speciális esetre vonatkoznak (sebességmérő kamera, vasúti átjáró, kórház iskola és egyéb hasonlók). Vannak még például kanyarokra vagy akár kereszteződésekre figyelmeztetők, de ezek szerintem nem a konkrét manőver előtti bemondást jelentik.
Amikor el kell fordulnom valamilyen irányba (ez egyébként jellemzően egy kereszteződés szokott lenni), először 300 méterrel előtte szól (bár 800 méternél is szokott), azután már csak a "következő lehetőségnél" jön, azaz a fordulás előtt valamennyivel (és ez nem függ attól, hogy a kereszteződésre figyelmeztetésnél hány métert állítok be). Ez egy távolság, aminek a mértékét nekem nem sikerült kiderítenem, valószínűleg sebességfüggő, csak nem az autóm - egyébként az adott helyen megengedett mértékű - sebességétől, hanem annál kisebb értéktől függ. Ez valahol mélyen el lehet rejtve a programban.
Egyébként láttam a Primo Nextgen-ről haladási videót, ahol (lakott területen volt) mindig a manőver előtt 80 méterrel mondta be az utolsó figyelmeztetést. Például: "Menj tovább 80 métert és fordulj jobbra". Ez akkor is így volt ha 50-nel mentek, és akkor is ha 30-cal.
Sajnos országúti videó nem volt, így nem tudom hogy ott is a 80 méter érvényes-e, de ez még 90-es sebességnél is elegendő lehet a lassításhoz. -
hofilaci
tag
válasz
o.OkrasyO.o #18684 üzenetére
Külső SD kártyára kellet volna raknod ,onnan indítani!
Így elkerülted volna azt,hogy teljesen gyári formázás után tudsz a saját tárhelyére bármit is telepíteni!
Kérdezd Plajost ő szakértője és nagyon segítő kész,vagy Zsigát mindketten tuti mokusok a témába!
Én csak szerény kis magán "kontár vok" -
DM43
Topikgazda
válasz
snowdog #18694 üzenetére
Letöltöttem egy adatbázist, amit a különböző fórumokon XY tett közzé PoiPlaza-s forrást megjelölve. (nevet direkt nem írok, de Te gondolom tudod, hogy kiről van szó).
A nyers adatbázis 441.171 bejegyzést tartalmaz. Ráengedtem egy szűrő programot, ami kidobálta belőle az egyforma bejegyzéseket (egyforma alatt az egyenlő koordinátájukat értem). Érdekes módon a szűrés után már "csak" 250.166 pontot tartalmaz. -
snowdog
veterán
Komolyra fordítva a szót, egy ekkora adathalommal nem lehet mit kezdeni. Gondolom egész Európa adatbázisa benne van, olyan helyek is ahol bárki csak egyszer látott valamit. Egy ilyen adatbázissal közlekedni olyan, mint egy csengettyűs szánon utazni. Egyfolytában csilingel.
-
DM43
Topikgazda
válasz
runner 125 #18690 üzenetére
Bár én nem használom, de a közelmúltban egy másik fórumon elhangzott hasonló kérdés után belenéztem.
Gondolom, hogy te is a full eu-s adatbázist töltötted le. Ebben van egy bazi nagy fájl, ami több mint 400.000 (!!!) bejegyzést tartalmaz. Ezt töröld és minden jó lesz. -
runner 125
nagyúr
-
Mcfery
tag
válasz
o.OkrasyO.o #18684 üzenetére
PU
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
Üdv !
A mai nap próbáltam egy MiO M410-esre feltenni IGO 2.4.0 (WinCE verzió)
Át is írtam a program indítását úgy ahogyan írták , AppStartupSec.ini-ben.
Elindul a NAvi , Feljön a bootlogo , azután a képernyő kalibrálás. ezután kattintok egyet a kijelzőn hogy mentse a beállítást és az USB csatlakozás villog folyamat órákig. Se előre se hátra , akárhányszor újraindítom ez megy.
Az csak a kisebbik baj hogy nem indul el az IGO , a nagyobbik az hogy ettől kezdve nem csatlakozik USB-n a géphez.
Eszközöknél ott van a "Mio USB Sync Device" , de a tárolót nem látni se DIsk Managementben , se Intézőben.Ha esetleg találkozott már valaki ezzel az eszközzel és ezzel a hibával az kérem segítsen akár Privátban is.
Köszönöm előre is a segítséget !
Tibi -
kava318
csendes tag
Sziasztok!
Van egy wayteq x960BT GPS készülékem és szeretnék felrakni rá egy újabb IGO szoftvert, csak nem tudom hogyan kell. Most egy IGO Primo 1.1 ( 9,2,1,17,178658) van fent rajta, csak öreg már a szoftver nem ismer fel utakat. Nincs a gps-ben memória kártyaa (belső memóriája a gps-nek 3,48 GB). Kérdésem, hogy eltudná valaki magyarázni, hogy tudok felrakni rá újabb szoftvert és hogy melyik szoftver ami kézenfekvő lenne. Köszönöm a választ előre is.Vagy ez Warez téma?
-
zsiga68
őstag
válasz
V.Stryker #18678 üzenetére
Szia.
1. Van pár sys.txt-be irható sor amivel megváltoztatható. Majd utána nézek ezeknek és megadom.
2. Sys.txt-re nem feltétlen van szüksége a programnak hiszen a datában megvannak ezek a beállítások.Ha valamely készülékre portolják a programot akkor a branding.zip-be teszik ezeket a készülékfüggő beállításokat.
A fenti ok miatt kellhet a sys.txt.
3. Az igo8 nem kezel annyi kamerát mint a primo de ha van egy ilyen adatbázisod akkor lehet használni ha átírod benne a kiosztás számát. Lényeg hogy ne legyen ugyanilyen kiosztással más adatbázis a programban. Szerintem a neten fellelhető a "szuper traffipax" adatbázis. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Több kérdésem is lenne...
- A Primo -nál nem lehet tetszőlegesen állítani a nézet szögét, hogy a nyíl mennyire legyen és milyen szögben látszódjon navigáció közben? Amik alapból vannak, azok nem megfelelőek nekem motoron.
- a sys.txt-nek mi szerepe van? a mostani iGo 8 -nál tök üres, valami egy sor van benne és tökéletesen megy. Akkor minek van a sok teleírt verzió?
- iGo 8 -hoz honnan tudok letölteni kamera adatbázist, ami tartalmazza ezeket az új csoda trafikat is? Illetve, hogy azt csak a speedcam mappába belemásolom és annyi,már használja is?
-
LámaZ
addikt
Ezért nem érdekel engem a 3D meg a TTS.
-
OldMike
őstag
Szerintem nem pontatlan a GPS, nem akarnék nagyot mondani, de néhány méternél nem lehet több. Amikor például elfordulok egy keresztezésben, gyakorlatilag azonosan fordul az autó ikon is.
Lehet hogy rosszul gondolom, de az az érzésem hogy az utolsó manőver bemondásának időzítése nem megfelelő paraméter értékhez van kötve. Ahogy az előző hsz-ben írtam, a szimulációnál jó időben van, de ott a jelzett sebesség kisebb (például lakott területen 35-40 km/h a manőver előtti utolsó száz méteren). Ott még nyugodtan mehetek ötvennel - annyival is megyek - de ezt a program nem érzékeli, és nem az ehhez tartozó lassuláshoz igazítja a bemondást.
De nem foglalkozom tovább a dologgal, én nem tudom megváltoztatni, így hát fokozottabban figyelek, és ennyi.
-
LámaZ
addikt
válasz
OldMike #18674 üzenetére
Nem a gps pontatlansága az oka?
Amúgy a kijelző mutatja az 1. és 2. manővert is.***
Egy kis történet.waze-zel navigáltam csak itt Pesten a XVIII. ker.-be.
Megadtam utcanevet, házszámot.
Egyszer csak egy kereszteződésben azt mondja, megérkeztem a célhoz.
Leparkolok a közelben, kiszállok, nézem az utcanévtáblát, még kellett mennem kb. 100 métert.
Miután vissza-, hazaértem, bejelentkeztem a waze térképszerkesztőjébe, de érdekes módon megvannak a házszámok az adott utcában, sőt le is vannak védve a szerkesztés ellen.
Pár nap múlva ugyanoda a szülinapos iGO-m simán elvitt, nem kellett bóklászni.
Azért vannak előnyei ennek a tárgybeli proginak. :-) -
OldMike
őstag
válasz
papsoka #18673 üzenetére
Sajnos ezt én is tapasztalom a saját gyári Primo-s eszközömnél. Teszteltem is, számomra az derült ki, hogy az adott helyen megengedett sebességgel haladva (mindegy hogy lakott terület, országút vagy autópálya) akkor mondja az azonnal végrehajtandó manővert, amikor már gyakorlatilag vészfékezéssel lehetne a szükséges sebességre lelassulni. Szimulációnál jókor mondja, de ott a kiírt "haladási sebesség" kb. 20-25%-kal alacsonyabb. Tehát már a manőverbemondás előtt ajánlatos csökkenteni a sebességet, legalább a fentiek szerint.
Amikor ismeretlen helyen járok - persze pont olyankor kell leginkább a GPS - akkor az utolsó előjelző bemondás után igyekszem figyelni (vagy jobbik esetben figyeltetni) az eszközön a következő manőver távolságát jelző számot, és aszerint lassítok. Ez egy fapados megoldás, de én nem tudok jobbat. -
papsoka
aktív tag
-
sonaj888
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a DEM mappába ha nem teszem bele a domborzati fajlokat, az befolyásolja e a müködést?
-
papsoka
aktív tag
Valamilyen sys bejegyzéssel lehet szabályozni, hogy a kereszteződés, elágazás, stb. bemondása mennyi idővel előbb történjen mielőtt odaérnék? Sajnos most csak pár méterrel a kereszteződés előtt mondja!
-
Misi61
tag
Sziasztok. Tudnátok segíteni hogy mit jelent ez a hibaüzenet kilépéskor? application primo exe encountered serious error and must shut down.
-
hrabanc
tag
Sziasztok,
Keresek olyan igo primo skint Wayteq x960 BT-re, amivel középre kiiratható a következő köztes pont. Régebben a ZoZo skin volt ilyen.
Tippeiteket előre is köszönöm! -
LámaZ
addikt
OK, akkor a helyes kérdés: a content/map alkönyvtár fájljainak megjelenése iGO-verziók szerint.
Az én első iGO-m a Plus 2006 volt, gondolom nem volt különbség térképügyileg a sima 2006-oshoz képest.
Ott úgy emlékszem, hogy 2 fájl volt a map-ben: fbl és ftr.-----------
Hoppá!
Megvan még az hivatalos iGO 2006 Plus SD-kártyája.
Nem mikro, régi nagy SD-kártya, és 256 MB-os.
A gyökérben van a 2577, Games és iGO mappa,
valamint az iGO setup.exe és az ignore_my_docs fájlok.Az iGO könyvtárban vannak a
- lang, maps, scheme, voice mappák, valamint
- az application.dat, cm.nng, data.zip, gpstmc.dll, gx.dll, igo.bmp, igo2006.cab, iGOToday.dll, iGOToday16.bmp, iGOToday32.bmp, iGOToday64.bmp, license.db, license00.db, license01.db, license02.db, NNGCxNav.dll, package.dat, pdamill.dat és userdata.db fájlok.A maps mappában nekem volt a Hungary.fbl és a Basemap.fbl.
Ezzel kifújt, szerintem akkor még nem voltak kamionos infók sem (ftr). -
gabor_01
senior tag
Van egy kis gondom.
Tesztelném a primot az új x985-el. Nem akarom használni (mert van hozzá Sygic), csak hát...
Majdnem minden ok, csak amikor a speedcam fileok (txt) is ott vannak, akkor memóriaelégtelenséggel elszáll.
Már találkoztam ezzel itt a fórumon, de nem figyeltem oda, mert "velem ez eddig nem fordult elő ".
Mi a megoldás? Apránként adagoljam neki?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- EA Sports WRC '23
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest