- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsabaTompa
tag
Hétvégén megyünk kirándulni erdélybe, és az autóba lévő gps-hez szeretnék lpg poi-t keresni.
Valaki tud ilyet? Romániában is van működő lpg jelző poi?
-
kori18t
tag
plajos
snowdogKöszi a gyors választ, de halvány lila fingom sincs, mit és hogyan kell csinálni a skinekkel, sosem foglalkoztam ezzel
Röviden elmondjátok? -
plajos
aktív tag
Sziasztok!
PL_UX_Collection_v1.0.rar letölthető a [link] oldalról.
Az UX (segédprogram) kollekció az alábbiakat tartalmazza:
- Cockpit Core (vezetés képernyő) csomag különféle szinezésekkel
- 3D térhatású gombok
- TTSPro kollekció (hat új TTSPro funkció)
- Dinamikus (sebességfüggő) hangerő
- Sebességmérő kamera frissítés (még több kamera, magasság súly stb. korlátozás)
- Útszakasz blokkolása a vezetés képernyőnAz UX-ek egyrésze csak az alapprogrammal (skin nélkül) használható, a többsége
skin független és bármely skinnel használható.Üdv: PLajos
-
kori18t
tag
Srácok, hogyan tudom az akku töltöttségét és jelerősséget szimbolizáló jelzéseket a kijelzőre varázsolni navigálás alatt a Primoban? (mint az iGo8-ban a bal alsó sarokban).
-
Yooha
aktív tag
-
CsabaTompa
tag
válasz
snowdog #12140 üzenetére
Igen igazad volt, csak később olvastam az írásodat.
Nekem a hangerő azért volt fontos, mert a kocsiba beépített navigációm van, és amikor huzamos ideig nincsen "irányítás", akkor visszavált pl: rádióra. Így amikor szeretne irányítani, kell, hogy jó hangos legyen.Szinte mindent sikerült orvosolni, kivéve, hogy beszéd előtt legyen az a bizonyos -bing-.
Pedig az is bevan kapcsolva. Érdekes viszont, hogy csak "eszter" alatt nincsen.
De jó használni 1,1 után. Sok változás van benne, főleg a tts pro tetszik. Most kirándulás előtt biztos hasznos lesz.Ha a -bingre- van valakinek ötlete, az jó lenne, egyébként köszönöm az eddigi segítséget.
-
snowdog
veterán
Egy kis érdekesség:
Az ionoszféra miatt pontatlan a GPS
A jelenlegi GPS-rendszerben az ionoszféra a legnagyobb hibaforrás. A légkör ezen rétege torzítja a jeleket. Ez azt jelenti, hogyha az autónkban azt látjuk, hogy kicsit arrébb vagyunk, mint a GPS mutatja, annak az az oka, hogy a jel a műholdtól autónk vevőjéig áthalad az ionoszférán is, a szélesebb körben elterjedt egyfrekvenciás GPS pedig nem tudja kezelni a jeltorzulást, csak azt az adatot, amit megkap... [link] -
snowdog
veterán
válasz
CsabaTompa #12137 üzenetére
Erről írtam az előb, a hangerőt be kell állítani.
Yooha
Az iGO nem kifejezetten gyalogos, kerékpáros navi program. Ezt is tudja (úgy ahogy). A kocsiban én is 90%-ban a hangutasítás alapján tájékozódom, de ritkán rá kell nézni a képernyőre is. Ezek a programok nem azoknak készülnek, akik egyébként is tudják merre kell menni. -
CsabaTompa
tag
Bocsánat pontosítok.
Nincsen az a "bing" hang az információ elején, úgy jönnek a hangok.
Pedig a hangoknál bevan kapcsolva ez a funkció. -
CsabaTompa
tag
válasz
CsabaTompa #12135 üzenetére
Megvan, az eqalizer bekapcsolása után elég magasra tudtam állítani a hangerőt.
Tökéletes.
Mostmár arra kell rájönnöm, hogy mivel állítom be, hogy az információk a kanyarok-elágazások előtt jöjjön, ne közvetlen az elágazásban.Ahogy olvastam az előző hozzászólónak is hasonló problémája van.
Ha hamarabb rájövök mint ahogy valaki visszajelez, akkor jelzem az előttem szólónak. -
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Kipróbáltam az IGO-t, ez volt életem első próbálkozása egy navigációs rendszerrel. Mivel általában biciklivel közlekedem, ezért úgy terveztem használni, hogy a készülék a zsebemben van, és fülhallgatóm hallgatom az utasításokat. A kijelzőt tehát nem látom. A dolog sok tanulsággal szolgált.
Elsőre egy általam jól ismert helyre navigáltattam el magam, és bár tudtam, hogy magamtól merre mennék, gondoltam lássuk, a rendszer tud-e rövidebb utat, „vakon” rábízom magam.
Az első ”újratervezés” akkor következett be, amikor elkezdte mondani, hogy „a következő lehetőségnél forduljon balra”, de ezt a kanyar előtt 1 mp-el kezdte, de mire a mondandóra végére ért, én már túlmentem. Ha látom a kijelzőt, akkor persze más, meg volt utána még egy utca balra – meg mondom, tudtam hogy nagyon úgyse fogok kerülni.
A második akkor volt, amikor mondja, hogy „200 méter után fordulj balra”. Nade mennyi 200 méter?Volt kb. 10-15 mp múlva egy utca balra, utána egy telekhosszal meg még egy balra. Én az elsőn mentem le, de persze a másodikon kellett volna. Rutinosabb sofőrök biztos tudják mennyi a 200 méter, én meg még nem. Persze ez sem a rendszer hibája, csak érdekes. Mondhatta volna, hogy a 2. lehetőségnél menjek balra.
Egy alkalommal meg jobbra kellett fordulni egy utcán, amit mondott is, csak én tudtam, hogy az utca túloldalán van bicikliút. Mivel kerékpárra volt állítva, gondoltam hogy majd mondja, hogy „figyelj pupák, itt van bicikliút, tudom ajánlani”, de nem mondta. Ismeri az adatbázis a bicikliutakat amúgy?
Ma reggel pedig munkába menet csináltattam vele útvonalat. Itt tudtam, hogy nem fogja a tényleges útvonalat megrajzolni, mert van vagy 3 olyan szakasz, ahol 50 méter járdán biciklitolás gyorsabb, mint kerülni 300 métert. Ezért beállítottam a gyalogos üzemmódot, és az első kanyarnál….nem beszélt. A gyalogos üzemmód nem beszél?Mindegy átállítottam biciklisre, de szegénynek volt vagy 8 újratervezés 30 perc alatt. Olyasmit nem lehet vele megtanítani, hogy kerülje a forgalmas utakat, minél több bicikliút legyen benne (ha ismeri) minél kevesebb lámpa? Meg bicikli-gyalogos hibrid jármű?
Meg gondoltam, hogy a google maps-hez hasonlóan „kényszerítem” hogy bizonyos pontokon áthaladjon, de ilyet nem találtam benne.
Összegezve, tökidgen környezetben biztos nagyon hasznos, de nem hagyja, hogy okosabb legyek nála, ha tudom hogy az vagyok -
CsabaTompa
tag
válasz
CsabaTompa #12134 üzenetére
A méretet sikerült megcsinálni, mostmár nagyon jó, viszont a navigáció hangja még mindig nagyon halk. A sys.txt-ben valahol nem tudom azt emelni?
-
CsabaTompa
tag
válasz
gipsztigris #12133 üzenetére
Köszönöm
esetleg a hangerővel kapcsolatos problémára. Azt hol kell javítani. -
gipsztigris
addikt
válasz
CsabaTompa #12132 üzenetére
Hátha tud.....
A sys.txt-ben meg kellene nézni, hogy a [rawdisplay] bejegyzés alá mi van beírva?
Ha van ilyen, akkor a helyes felbontást kell beírni például így:[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=800
screen_y=480Ha nincs, akkor be kell írni a sys-be a készüléked felbontása szerint. Utána Save mappát törölni és próba!
-
CsabaTompa
tag
Miért van az, hogy most telepítettem a primo 2-t, és nem akarja rendes felbontásban használni. Autóba beépített multinavigációs készülékbe használnám.
Megnéztem a data.zip fajlt, ott található 320*240, 480*234, 480*272, 800*480. az igo9-en belül.
Elméletileg tudni kellene. Ami eddig volt fent 1.1, annak csak 480*272, 800*480 volt.
Hátha valaki tud segíteni. -
snowdog
veterán
válasz
CsabaTompa #12130 üzenetére
Szerintem más hozta elő a hang hibát, nem a térképcsere.
A hangerőt vagy a gép gyári menüjében az alaphangerőt lehet növelni, vagy a Primo menüjében a hangbeállításoknál. Ha ez sem elég, akkor esetleg a hangfájlok módosításával, de nem hallottam róla, hogy erre bárkinek is szüksége lett volna.
-
CsabaTompa
tag
Pedig sajna a fenti hiba jött elő.
Most ezen a kérdésen kívül, hol lehet a primo hangerejét növelni.
(Navigáció max hangerején is elég halk)Mármint ilyen "data.zip, vagy sys.fajl-ban kérdezem) -
snowdog
veterán
válasz
CsabaTompa #12128 üzenetére
Érdekes összefüggés, ezt még nem hallottam.
-
CsabaTompa
tag
Én eddig primo 1.1-t használtam. A napokban frissítettem a térképeket, és azóta nem működik moha bá+egy pár hang.
Mit lehet ezzel tenni? Van rá megoldás, vagy újabb verziós primo-t kell telepítenem? Esetleg van valahol friss "moha bá" ? -
SzalaiG
addikt
Miért kapcsol ki amikor rádugom a töltőt? Ezt csinálja mindig, h újraindul.
TMC-vel és nélküle is. Mindegy, h a töltőt dugom az aljzatba vagy a csatlakozót a készülékbe újraindul. Kocsi az alapképen. Ikonok. Elindítom a primot akkor egyből folytatja az útvonalat.Mikor lesznek új térképek?
Hogyan lehet kikapcsolni végleg a figyelmeztetéseket? Trafi hangok és egyébb prüntyögések.
-
deakferenc75
tag
válasz
gipsztigris #12124 üzenetére
Ezt nem is gondoltam volna
Köszi!
stancy:
-
stancy
tag
válasz
deakferenc75 #12123 üzenetére
12105
-
gipsztigris
addikt
válasz
deakferenc75 #12123 üzenetére
Fogass vele műholdat és Magyarországra fog beállni!
-
deakferenc75
tag
Ma vettem egy kütyüt primo 2.0-vel, eddig csak ismerkedek vele, jónak tűnik, de idegesít, hogy minden bekapcsolás után a keresésre bökve, mindig Oroszország jön fel alapértelmezésként, nekem meg mindig át kell állítani Magyarországra. Hogy kell Mo-ot alapként beállítani??
A másik, hogy nem találtam meg, hol lehet koordináták alapján keresni. Tudtok segíteni? Köszi -
rebugra
aktív tag
Sziasztok.
Wayteq GPS + Royaltek TMC.
Sys.txt -be nincs külön TMC bejegyzésem, de működik rendesen
1. Maradhat így? Vagy mindenféleképp irjam bele azt a pár sort?
2. Hogy lehet manuálisan frekvenciát hozzá adni hogy a TMC azon is keressen?
Köszönöm
-
pap
senior tag
Új TopMap hun térképről nem tud valaki valamit?
-
darál0w
Jómunkásember
üdv.
europát tekintve melyik térképcsomag a legpontosabb?
-
bagira48
csendes tag
http://data.hu/get/5259393/Holtankoljak_2012.06.20.RAR
-
csonti70
csendes tag
Sziasztok!
Rég jártam erre néhány oldalt vissza olvastam és a kérdés lehet nem helyén való,kövezzetek meg ha így van.Dimka skint hol lehet beszerezni?!
Köszönöm
-
szanozs
aktív tag
válasz
gipsztigris #12105 üzenetére
Köszi, ez pofon egyszerű.
Én mindig beljebb léptem egyel a címkeresésbe, hasznos helyekbe stb. és ott próbálkoztam. Pedig használtam már ezt a funkciót. -
szanozs
aktív tag
Primo 2-őt használok zozo v2.0.11 skinnel. Kérdésem az lenne, hogy GPS koordináta alapján hogy lehet keresni, meghatározni egy helyet? Sehogy sem találom,
-
gpsr
csendes tag
A Primo 1.2 vagy a Primo 2 foglal több RAM-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest