- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Desktop totál más tészta. Ott az a kiindulása alap, hogy legózás van. Ha nem lehetne finomhangolni lenne gond nem kevés, mivel milliónyi variációja lehet 1-1 kész konfignak.
Nézd meg a brand gépeket, egyből meg van gyilkolva az egész. Épp ma takarítottam Precision asztalikat. Hát a saját vasam ehhez képest atomfizika.
-
Tikakukac
titán
Az, hogy nincs felhasználó általi buhera meg BIOS, az pont nem annyira gond. A nép 99%-a úgyis totál hülye hozzá még ha akarná sem bírná megoldani.
De amikor a gyártó is lapátol az egészre és emellett sincs semmi amivel legalább utólag meg lehet henkölni, az marha sokat elmond az egész iparágról.
-
-
A Bitlocker csak kis prociterhelést okoz, az nem felelős ilyenekért... AD-ben konkrétan szenved a bármi. És a BIOS-t a Lenovo is javíthatná :S (Viszont ha a limit lekérdezhető, esetleg módosítható OS alól, akkor lehetne scriptelni, hogy állítsa vissza
)
Mezei usereknek meg nem tűnik fel...
-
-
vicze
félisten
Ez csak alap energia gazdálkodás, a BIOS-ban deafult-on van minden, igazából nem tudom Win állítja-e mehet közben őket valószínűleg igen. Mindjárt megnézem.
Tiédnél lehet lenne 15W, 10gen sajnos így is rosszabb.
Szerintem 12W-n nagyon minimálisan hozna kevesebbet, mint 15W-n, annyira nem számít, ahogy mutatja a táblázat. Nekem az órajelek kicsit furcsák, nem feltétlen lineáris a peek.Szerk: Ez a gép még nem lett újra pasztázva azt majd csak jövő héten csinálom valamikor, szóval a hőfokon tudok kicsit faragni.
-
vicze
félisten
-
i5, de különben mindegy, Performance-n is akad néha bármi
"van egy bugja, hogy be tud akadni 44W-ra az amúgy normális esetben 15W-os limit, "
Minden BIOS-ban?
De amúgy általánosságban írtam, hogy ezek a nagyon takarékos procik is addig azok, amíg nincs rendesen beterhelve :S -
Tud is
480s a cégesem. Az egy dolog, hogy a Skype másodpercek alatt ér át Win alatt a másik kijelzőre, de még Balanced energiagazdákodással is lehetetlenül forró tud lenni...
@FoxiestFox : 2 mag, 3GHz, és meg se érzed C2D-től felfelé
Amúgy a 2000-es évek óta mondom ezt, hangyaf*nyi hűtők mobil procikon, stb., de mi van, amikor meg kell hajtani 100%-on minden magot? Ja, akkor bizony melegszik az is... Nem is kicsit.
-
vicze
félisten
Mi mellett észrevehetetlen a lassulás? Weboldal 1s helyet 2 alatt tölt be? Vagy, hogy várnom kell mikor a lapok között lépkedek? Vagy az Excel nem 10s hanem 15s alatt nyílik meg?
Soroljam? Ezek minden nagyon észrevehetőek. Már egy 6gen és egy 8gen-es laptop között a sebesség különbség több mint észrevehető és akkor nem vettük vissza semmit sehova.Nyilván ha neked rendben van, hogy lassabb akkor ok, de ez nem normál használat semmilyen formában. Amúgy ehhez nem kell a leírt bűvészkedés berakod "Best battery life"-ba a teljesítményt és pont ugyanezt kapod.
-
Tikakukac
titán
És milyen szép, hogy mindezt a parasztnak kell otthon kikísérletezgetnie, mert az a cég, aki létrehozza az ultra komplex és bonyolult terméket ezt nem tudja
Ilyenkor szoktam mondani, hogy akkor stopper, ketyeg az óra, és számlázom majd a munkadíjamat a cég felé, hiszen én dolgozom helyettük
-
vicze
félisten
Mármint azt mondod, hogy ha vissza veszed a teljesítményt nem melegszik annyira?
Such wow?
Nyilván ha visszafogod a teljesítményt annyira mint a korábbi gen-ek akkor hűvösebb lesz, csak ez nagyon nem normális működés.
A faragást ne már hogy én csináljam az Intel helyett...Szerk: A T480s-nél a turbó 25+W nem 15. A 15W az a base clock.
-
-
nemethbalazs
tag
Mire leírtam a kijelzős kérdést, már meg is válaszoltad szinte
Most esett le Vicze1 miért emelte ki, hogy T480s esetében WHQD-t keressek inkábbEgyébként T490s-ből találtam jó áron baromi jó feslzeretséget, de amerikai kiosztású billentyűzettel, amit nem szeretnék. Kérdeztem az üzletet, kérhetem-e magyarral, vagy annak megfelelő kiosztásúval, de nemleges választ kaptam. Először nem értettem mert én kis naiv azt hittem ugyanúgy kell benne cserélni mint a T460-ban, mert az kb. 2 perc. Hát a videó szerint nem... és nem i sszeretnék nekiállni ,már ezekben billentyűt cserélni.
-
hito
nagyúr
Most már csak 3%
Viszont a táskában természetesen nem ment el alvóba, így szerintem hazáig úgy ment a gép, hogy 3%-ot mutatott az akksi, amikor lecsuktam a fedelet. Tehát van ebben szufla, csak a win ír ki nagy marhaságokat. Adok neki néhány napot, hátha valahogy magához tér.
-
Adamo_sx
aktív tag
Alapvetően egyetértek, de simán lehet olyan felhasználás, amikor a 15-ös (vagy nagyobb) kijelző hasznos. Én is fejlesztek, egy T530-at (FHD) használok, nagyrészt home office-ban, dokkolóval és monitorral. Közben használom a noti kijelzőjét is, a levelező például azon van megnyitva és kényelmesebb, mintha csak 14 collos lenne. Mivel nem kell gyakran ciplenem a notebookot, így a mérete nem gond (meg amúgy is, 2 méter vagyok, 100+ kg, nem tűnik nagynak mellettem
). Azonban, néha utaznom kell, és ilyenkor ha dolgozok mondjuk a reptéren, akkor kifejezetten jól jön, hogy nem 14-es a kijelzője, azon nekem az FHD már túl kicsi lenne, ha meg a scaling-et növelem, akkor számomra elveszik a felbontás előnye.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az 2012-es 13 inches Macbook Air-em ultrahordozhato, de hala a mai kavacsokkentesi divatnak, az uj 16-os Macbook Pro alig nagyobb...pedig azon meg lehetne is faragni.
Ma egy jobb kavamentes 15-os noti siman hozza a par eves 13 inches mereteit, sulyat. Pont azert lett a 14 inch az uj kedvence a cegeknek.
Ha pedig a keparany nem az elterjedt 16:9, hanem 16:10 vagy 3:2, meg hordozhatobb lesz.
Ahogy 14 lett a 13-bol, ideje lenne 15-rol 16-17 inchre valtani. Programozoknak kiemelten fontos lenne, nem csak a nagyobb kijelzo meret, de a magas ppi is, minel kisebb screendoor hatassal, de ebbol ugyanugy profitalhatna barki, aki dokumentumokat olvas/szerkeszt ilyen gepeken.
-
vicze
félisten
Igazad van a 2 TB portosoknál ott 4sáv.
Mondjuk nem mindenkinek kulcsfontosságú a dual 4K, de igen az elveszik, mondjuk ebben az esetben csak 8Gbps marad összesen minden másra, legyen az USB hálózat vagy bármi más, a TB3 doksi szerint. Viszont akkor hogy a jó fenébe csinálja az USB-C 1porton a dual 4K@60-t?Mondom, hogy nem rétem ezt az egészet...
Mondjuk azt nagyon megnézném, hogy az Intel iGPU hogy hajt meg esetlegesen 3db 4K kijelzőt egy T14-ben... -
vicze
félisten
Amúgy azt fogadd el, hogy a képarány változása mindképp azt fogja hozni, hogy megyünk a MacBook méretű touchpad felé, ez elkerületlen. A Thinkbook mutatja kb. a ThinkPad jövőjét.
Amúgy szerintem a gyártók legnagyobb problémája, a magasabb képaránnyal, hogy nagyobb lesz az eszköz maga, és növekszik méret és a súly, ami miatt a marketing osztály vakarja a fejét.
Szerk:
2 monitorral(csak FHD) Gen1-es TB3-mal, ami most már 100EUR körül van, használunk párat. 0 probléma volt velük eddig 3év alatt, ha a user a TB3 portot találja el.Szerencsére X1C-n csak az van, így ott mindegy. Fú managernek magyarázd el, hogy az az USB-C nem USB-C, hanem teljesen más, basszus én belekavarodok már sokszor.
-
A T480s 331 mm x 226.8 mm, szinte teljesen pontosan 3:2.
Az U2719-ből van sima meg dokkolós változat is, 15000 forint különbség van köztük, szerintem ennél olcsóbban nem lehet megúszni a dokkolást.
És valamit félrenézhettél, van ethernet meg daisy chain is (aminek értelme is van, mert DP 1.4-et tud USB-C-n keresztül). -
vicze
félisten
Shared desk = 1db USB-C töltő és jó napot.
Jó kap egy elosztót meg USB töltőt.
COVID a shared problematikát megoldotta elég gyorsan.Joey doesn't share.
Ha bármilyen kábeles dock akkor TB3, de tényleg mocskos drága, de garantáltan működik minding hiba nélkül. Cserébe bevállalod a sérülékenységet(mármint a drágalátos Intelt). Ég világon semmi mással nem tudom garantálni, hogy pörcre menjen. Vagy mechanikus vagy TB3.
--------------
T14s AMD videó. 25W-n belül marad burst-kor, és performance-on 18W és 180%-os teljesítmény Intelhez képest... Komolyan sajnálom azt a két embert, akinek Intelest kellett vegyek.
-
Jap.
Vsz az IBM látta a lejtőt, amin most gurulunk lefelé, és úgy voltak vele, hogy oks, ezt inkább nope, ahhoz, hogy gazdaságos maradjon az üzletág, pár genen belül kukázni kéne, amit eddig felépítettünk, inkább adjuk el az egészet, így megmarad legalább az arcunk.
Ügyesen csinálták, csak számunkra kellemetlen most. -
vicze
félisten
Értem, hogy a konstrukcióról beszéltek, ha tényleg így van az egy elég durva konstrukciós hiba valamelyik oldalról.
Még egyszer én kizárólagosan az új mechanikus dockról beszélek, a kábeles megoldások nem érdekelnek egyáltalán ott túl sok a variációs lehetőség, felesleges velük szórakozni/szenvedni.
Hát lehet nem találkoztál vele, de az alsó csatlakozós dockkal azért volt probléma bőven. pl. T460s és T470s billeg rajta, dokkolón használni a laptopot lehetetlen konkrétan.(Egész pontosan a Pron billeg az Ultrán nem.) Illetve egyszerűen túl sérülékeny volt és volt hogy egyik vagy másik oldalon sérült a dock csatlakozó, ez nem csak Lenovo, de Dell és HP-ra is jellemző. Lassan 15éve használom őket össze vissza láttam sajnos csúnya dolgokat. Érzésre és használatra az Lenovon új mechanikus dockja sokkal jobban tűnik számomra eddigi tapasztalataim alapján.
Abszolút nem értem a problémád ezzel, tök egyértelmű:
Én mindenképp USB-C töltő pári maradok, mert rengeteg mindent leegyszerűsít számomra.
Gondolkodj úgy, hogy a 3:2 az 15:10, gyakorlatban nagyon kicsit a különbség 16:10-hez képest, de főleg kis kijelzőn nagyon számít azaz extra magasság. Pixel C-n használom.
-
Hát igen, az eltérő képarány is olyan, mint a normális töltő vagy dokk csati, régen valahogy meg lehetett oldani, manapság nem lehet.
Nem érné meg! Nem lehet spórolni rajta. Hát akkor talán fos az üzleti modell.Mókás amúgy, hogy az új notik háza, felépítése mennyire szög egyszerű, gyakorlatilag az anyagok fejlődtek elég sokat, vékonyabb könnyebb anyagokkal lehet ugyanazt a merevséget elérni, mint régen.
Viszont ha szétborítasz egy régi TP-t, és egy mostanit, a régi sokkal összetettebb lesz szinte minden esetben.
Több alkatrész, bonyolultabb rollcage, stb.
És abból akkor volt többféle képarány. Mert valahogy megérte házon belül alternatívát kínálni, fejleszteni.
Azt gondolom, hogy sokkal több munkaóra ment akkor a tervezésbe és tesztelésbe, mint most.
Most pár réteg lap az egész, és valahogy be kéne szopni azt, hogy ezt tényleg majdnem annyiba került tervezni és legyártani, mint az ára?Na jó, nem folytatom, mert csak felbosszantom magam azon, hogy egyre ratyibb és egyszerhasználatosabb minden, miközben az árak változatlanok, vagy még nőnek is.
-
-
vicze
félisten
Én kifejezetten nem szerettem a különféle alsó csatlakozókat és sok sok szinttel jobb a balról betol új mechanikus, mit írtam korábban ezt soha senkinek nem kellett elmagyarázzam és soha senki nem szenvedett a rárakással. Ha sima USB-sel akar szenvedni szenvedjen, a mechanikussal 0 gond. (Néha kell egy FW frissítés)
Tehát van masszív megbízható mechanikus opció most is , 0 minőségi visszalépés. -
Hát én örülök, hogyha te örülsz, én hónapokig nézegettem, hogy van-e olyan gép, amire tudnék váltani, ami erős is, nem is 2.5 kiló, és működik is throttling nélkül, nézegettem a millió netes tesztet és youtube videót, beszéltem pár szóba jöhető gép tulajával, aztán vettem egy asztali pc-t. ¯\_(ツ)_/¯
Meg mellé csináltam egy (na jó, több) Frankit. Mert word processingre odacsapkodja a modern gépeket a wc deszkához a tizenéves cucc, ha pedig teljesítmény kell, inkább leülök az asztalhoz.
Ezt érte el a gyártók részéről a nagy _fejlődés_ és _kompromisszumkeresés_ az én esetemben. -
Apollyon
Korrektor
Akárhogy csűrjük-csarvarjuk, csúsztatunk stb., mindannyian tudjuk, hogy lehetne jobban csinálni (pl. vastagabb gép = rendes hűtés), de nem csináljuk, azért mert - hát a szép autó menőbb...
A végeredmény pedig egyrészt ez a vita, ahol két oldal van, az elégedetlenkedők meg az ellenoldal, akik túl sok kompromisszumot vállalnak be, és meggyőzik magukat, hogy a rossz az valójában jó.
Másrészt, ami fontosabb, hogy korábban tudtak valamit, ami ma már nem tudnak.Tehát pár gondolat:
- Lehetne jobb hűtéssel ellátni az új TP-ket is? - Lehetne, és igen, a P szérián kívül is.
- Akkor miért nem teszik meg? - -
Állítottam olyat, hogy jobban járnál?
A véleményem írtam le arról, hogy szerintem ez miért szar megoldás, ami most van.
Ez ilyen vércickány céges marketinges maszlag.
Hehehe itt ez CPU. Hehehe kurvaéletbe le nem hűtöd notiban, ha terheled. Hehehe talán lehűtöd 1 perces load alatt. Hehe aztán hagyjad hűlni le. Hihi. Höhö. <insert nyáladzó marketinges here>Amúgy félelmetes, milyen jól működnek ezek a maszlagok, még relatíve hozzáértő userek szerint is teljesen normális az, hogy amint megterhelik a gépüket, jön a throttling.
(#107690) emvy: De le van. Ha adott egy teljesítmény, amit szeretnél egy vékony notiban, de nem férsz hozzá, csak 1-2 percig, mert aztán bucira throttlingolja magát, az nem csak lemaradás, hanem el sem indulás az adott hosszon.
A komprumisszumokról meg annyit, hogy én nem élvezném a megkötésüket. Amit nem élvezek, azt nem használom. Aka. nekem nem lesz pillekönnyű throttlingnotim sosem. Nem szeretem ezeket a semmirejó játékszereket, amik villámgyorsak, amíg Excelezel meg internetezel, de próbálj meg megvágni egy szaros céges partiról készült videót, és máris nyiffan. Vagy dolgozz fel fotókat a nyaralásodról vagy mit tudom én, mire használják ezeket a vékony izéket.Szerintem nem jó az irány, hogy toljuk bele a usereket elég meredek kompromisszumokba, ha akarnak egy vékony, de gyors gépet. Inkább fejlesszünk többet, hogy le tudjuk hűteni azt a teljesítményt kicsi gépekben is, hogy az olyanoknak, mint én, ne kelljen egész életükben 2.5 kilós notikkal szaladgálni
-
Utazásnál, teraszon üldögélve, kocsiban én szeretem, ha nem lóg a vasból semmi, csak a a fülesvezeték.
A minőséget elhiszem neked, azt a modellt sem próbáltam. De jó dolog, hogyha már jobbak is előfordulnak.
Ami céges Hp-m van, annak a füles kimenete elég fostos, néha még azt is hallani, ha mozgatok egy ablakot Windowsban. -
Persze, tök jó árakon vannak a külső dacek, de annak nincs párja, mikor a Frankiba becsusszan az Audigy 2, és csak egy kis púp lesz a noti oldalán, no kábel.
kx driverrel Win10 alatt mionden funkciója működik.
Most akarsz egy notin plusz usb-ket -> kábel+usb hub! Akarsz jobb hangot -> kábel +dobozka, vágod. Nát gúd. -
Ganz-[HUN]
addikt
Laptop Retrospective yt. csatornája szerint pedig pontatlan és emiatt szutyok.
Igen, természetesen az is benne van, amit te mondasz. De nekem ezzel sincs semim bajom, még nem hátráltatott a munka menetben jelentős mértékben.
Edit: Bár párszor újból közölni kellett vele mit szeretnék, de egyáltalán nem idegesítőbb mint egy Xperia XZ1-el élni. Az is csinál néha hülyeségeket
-
Tikakukac
titán
Na, akkor utoljára. Nem okoz gondot senkinek az adapter rádugása. Van itthon vagy 30 kilónyi adapterem és vezetékem. Gond rádugni bármit bármire? Nem. Ott lesz velem mindig ez a szatyor? Nem. Van bármi logikus magyarázat, ami miatt kell még ilyenekkel b@szakodni egyébként? Nincs.
Még szerencse, hogy lehet dVGA-s gépet venni 100-200k felárakkal a hülye konfig kombók miatt, mert valakinek bzdmeg natívan kéne egy kimenet olyan dolgokra, amit amúgy az integrált chip is kifingik magából.
Érted már mi a gond ezzel az egésszel? 1000 forintos átalakító vagy horror feláras és tök felesleges dokkok meg dVGA-k? Az első azért ciki, mert hát sokadjára írod le: egy ezer forintos átalakító. Vagy egy rohadt drága és fölösleges konfig. 50 éve egy kenyérpirítóval szálltunk le a Holdra. Most pedig ennek a "problémának" a megoldását ügyfeleknek kell megoldaniuk egy rakat pénz után is. Érzed már miért marha ciki az egész?
A kedvére válogathat rész az mondjuk
Notis ajánlós topikból átküldöm hozzád néha ezeket a kéréseket. El sem hiszed milyen gyorsan eltűnik a választék
Részemről OFF vége.
-
Tikakukac
titán
Adsz neki 10K-ért egy adaptert? Vagy az nem opció, mert arra nem jár a 0%-os áruhitel?
Nem opció. Vannak bizonyos termékkategóriákhoz kötődő alapszolgáltatások és elvárások. Például amikor a T530-akat adtam el és meggyőztem haveromat, hogy figyu, 420k sok pénz, de ilyet vegyél, mert fasza, és valami enyv szerű dolog volt a frissen, általam bontott dobozos gép oldalán és be sem kapcsolt... majd a kövi sem... majd mondtam neki, hogy na, akkor itt feladjuk és vegyél elitebookot, mert azzal ilyenünk még nem voltPont ilyen ez is. Egy felső ligás géptől 2020-ban vannak alap dolgok, amiket elvár az egyszeri ügyfél, leánykori nevén paraszt. Nekem nem gond az adapter, nekem a tárcámban is van oda-vissza alakító a töltőcsatikről stb. De nekem ez a munkám és ebben mozgok. Átlag József és Szürke Éva ezeket lesz@rja, ő használni akarja a dolgait, egyszerűen, b@szkódás mentesen.
-
vicze
félisten
Ha 45W-n X az előnye akkor 15W is X lesz. Ráadásként a 4750U 8 mag vs. 4 lesz, így eleve esélytelen. 14nm akármennyi plusszal 14nm marad. A 6magos U-kal van egy szinten a 8magos AMD, de elég nyilvánvaló, hogy Lenovo nem vállalta be annak a hűtését, és ezt úgy, hogy a januári sajtóanyagban 6 magosok szerepeltek és itt ott még megtalálni a termékoldalon is még itt ott, de specifikációba csak 4magos kerül.
Ezt az Intel mikor fogja megcsinálni?Azt a rész skippelted, hogy a teljes terhelés mellett a gen 10 76perc gen8 161perc, videóban minimálisan gyengébb, illetve hogy terhelés mellett 30%-kal magasabb a fogyasztása a gen8-hoz képest?
Az AX201 mondjuk oda b***... Azt RTL-re cserélték volna az AMD-ben hülyét is kapnék.
-
Tikakukac
titán
Szerintem is zárjuk le. Ha majd úgy jönnek be a kollégák és ügyfelek: figyu, van nálam 500k. Szeretnék megoldásokat keresni, mindenképpen javasolni fogok nekik egy ilyen karikát.
És ha már Apple, ott hogy dugod be a Type-C-be a HDMI csatlakozót?
Sehogy. Erről is ugatok, csak nem olvasod amit leírok. -
Tikakukac
titán
Most már ott tartunk, hogy dokkok. Ne már. Úgy kéne, hogy dokkoló ragasztószalaggal a gépre, hozzá a töltő és ahhoz egy nagy akku amin lóg az inverter
És akkor egy fostos HDMI porton 2020-ban meg tudsz hajtani egy olyan TV-t vagy monitort, ami lassan standard. Ez igen. Apple topikban ezekért az okosságokért plecsni járna
-
Tikakukac
titán
Akkor rakják a gép mellé. Meg minden mást is, ami annyira egyértelmű. Mert ezen logika mentén bármeddig elmehetünk. Forrasztásig is. Hiszen nem nagy dolog, értékben sem sok, mi a gond?
Mivel szerintem mondanom sem kell, a HDMI az leverte a DP-ot kommersz szinten és itt az irodában is 50 emberből max 2 tudja mi az a DP, így lehet még 30 év múlva is kötni az elefántot a póznához, csak sok értelmét nem látom. Mint a zero átalakítós only type-c notinak 2015-ben. Az is mekkora buli volt. De csak egy átalakító kell! Aha. Na az a gép mellett nem volt, lehetett rendelni meg ahonnan akartad hónapokon át, aztán vagy jó lett vagy nem.
Ha filléres a tétel és ennyire nem nagy dolog, legyen a gép mellett. Ha már nyominger Intel ekkora balf@sz.
-
vicze
félisten
Na péntek óta nem keresek rá erre a Notebookcheck a németet már kirakta.
@zsolti75: Hát a P15v nem igazán tudom hova tenni, gyengébb GPU és ennyi???
A P15s azok minding az aktuális T + Quadro, azaz T15+Quadro éppen. Meh, biztos van akinek kell a cert. -
Tikakukac
titán
Ja, hát akkor én kérek elnézést. Ilyen alapon lerúgom a felnit a kocsiról és mehet fel a kőkerék
Az végképp vicc, hogy egy 10 rugós kütyüről beszélgetünk, hogy mekkora probléma egy félmilliós gép, és többszázezer forintos TV mellett.
Szerintem is vicc, ezért mondomSzerintem legyen még maga a HDMI port is opcinális. 0,3 dolcsi Aliról, most tényleg mennyiből tart beforrasztani meg megrendelni?
-
Ez már 10 éve sem így működött, hogy itt a dugó, meg ott a dugó, és garantáltan működik....
10 éve azért még volt olyan DVI (Digital Visual Interface), aminek voltak analóg csatijai is. Szóval a fejlesztők (akkor még) sejtetették, hogy mindenki mindent mindennel össze akar dugni
-
Tikakukac
titán
Nem
2020-ban vagyunk. Nem bammeg, nem fogunk megoldani dolgokat egy hatalmas köteg pénz leszurkolása után.
Mikor ott vagyunk, hogy 3 gép is tetszik valakinek és az agyhalott Intel miatt mind a 3 lecsóban landol, mert nem tudok vele mit kezdeni, az igen frusztráló. És ez van, nyilván gond a TB gyilkolhatósága meg ezer másik is, az egyszeri mezei usernek az igényei és problémái is kicsit hétköznapiabbak. Ő rá akarja dugni a vackát a másik vackára, amin látni akarja a vackait. Azért legyünk marha őszinték, ez úgy szerintem ebben az évben nem kéne, hogy gondot okozzon, érzésre ez a telómnak sem nagy feladvány már.
-
vicze
félisten
Igazából jobban megnézve az Optane szerintem hátrány, mert jóval gyengébb NAND-ot kapsz az Intel SSD-vel, de az a pici Optane gyorsitótár azért tud gyors lenni, és megdobja az élettartamot.
Személy szerint a Realtek LAN vezélőkkel túl sok jó tapasztalatom, főleg fogyasztásban rosszabb az Intelnél, valamit az Intel még mindig nagyon standardnak számít LAN és WLAN vezérlőben is.
-
azbest
félisten
Nem feltétlen kell folyamatosan fognia a dp-t, hiszen megfelelő mód kérésekor elég csak átkapcsolni arra. Pár centtel több komponens és bonyolultabb nyák, az biztos.
A type-c dokk kapcsán azt hiszem pont itt volt nemrég olyan beszélgetés is, hogy még külön arra is kell figyelni, hogy az a nyomorult dokk hdmi esetleg dp alternate módot használ a videóhoz vagy pedig sima usb3-as szoftveres displaylink adapter, ami egy csomó esetben probléma lehet.
-
-
Hát nem tudom.
Szerintem kihalnak a userek, akik igénylik, és rá fogunk cseszni.Ha megnézed, mi tette ikonná a TP brandet anno, ilyenek ugranak be, mint:
- a piac legjobb billentyűzetei mind elrendezésben, mind gépelési komfortban (de tényleg, a cucc olyan szinten volt tökéletes és desktopközeli, hogy tucat generáción át nem kellett - és vsz azóta sem szabadott volna - hozzányúlni)
- UltraNav, az egér nélküli egér, ami sok szempontból jobb, mint maga az egér (aka pozicionálhatsz a kezed billzetről elmozgatása nélkül)
- jó szerelhetőség (nem mindig a legegyszerűbb, de szinte minden cserélhető volt, plusz remek dokumentációk álltak rendelkezésre
- bővíthetőség, mellé millió gyári kiegészítő, melyek többsége több generációt fogott át
- kiváló szoftverkörnyezet
- minden, piacon lévő bc méretkategóriában ütőképes hw és közel azonos ergo, tehát egy apró notin nem érezted magad kényelmetlenebbül, mint a legnagyobb modellen
- érdekes, egyedi részmegoldások, nagyon sok év volt, amikor sorban hoztak be érdekes újítást, ami előtte még nem volt, mindezt a Lenovo érával ellentétben úgy, hogy az addigi használhatóságnak nem ment a rovására a feature, és ha működött, megtartották
- generációkon átívelő dokk, töltő (olykor még akku is) kompatibilitások
Na meg, hogy egy ilyen matrica szerepelt a vasakon, hogy IBM.Azokból az elemekből, amik ezt a brandet oda tették, ahol van, gyakorlatilag a friss genekre semmi sem maradt meg.
Igen, átalakult a piac, az igények is átalakultak, és igen, könnyíteni kellett a gépeket, a munkaállomásokat is, de hogy olyan funkciókat radíroztak le, olyan bővítéseket tettek / tesznek lehetetlenné, melyeknek az előállítási költségei a legyártott gépek mennyiségében alig mutathatók ki, a meglétük senkit sem zavart, a hiányuk viszont a megmaradt IBM usereket érzékenyen érinti, elég gáz üzleti döntés.Amúgy megfejtettem, hogy miért hagyták el például a jobb felső hatos blokkot a billentyűzeről.
Nem használja szinte senki. PC-n se.
Direkt figyeltem a munkatársaimat, hogyan dolgoznak (ha logikusan és gyorsan akarod kezelni a rendszereinket, nagyon sokat van szükséged mind a hatra), és elég wtf fejjel vettem tudomásul, hogy inkább egerésznek, és a kurzorbillentyűkkel mozognak, irtó mennyiségű időt vesztegetve. A legtöbb még a tabot sem ismeri, nemhogy használja.
Figyeltem csajomat is, hogy hogyan használ asztali gépet, hogyan szerkeszt szöveget, hogyan Excelezik, és hogyan használ egy T61-et, és hogyan a saját T430-át.
Szerintem a Lenovo is megnézte, hogy ki használja ki a 7 soros billt, és rájöttek, hogy hát igazából kb senki.
Informatikai értelemben kifejezetten igénytelenek a userek sajnos, nem tanulták meg melyik gomb mit csinál, és hogyan könnyítheti meg az életüket egy csomó szituban.
Trackpointról ne is beszéljünk, szerintem még a TP userek 80%-a sem vette a fáradságot, hogy beállítsa számára kényelmesre (szerintem a lehetőségről sem tudnak), és csak annyit éreznek a létéből, hogyha gépelés közben véletlen megérintik, idegesítően arrébb löki a kurzorukat.Úgyhogy jobb ha felkészülsz, a pöcök sem fog örökké maradni, túl hasznos, cserébe igényel egyfajta informatikai intelligenciát, ami a jelenlegi célközönségben egyszerűen nincs meg.
Számukra "egyszerűbb" egy nyújtódeszka méretű touchpadon széles gesztusokkal megcsinálni ugyanazt, amit a billzeten vagy Trackpointon minimális kéz-újrapozicionálással megtehettek volna.
Tipikusan az a helyzet, amikor a tömeg igénytelen, te viszont el akarsz adni nekik nagyon sok notit, és megpróbálod addig butítgatni, amíg már semmi ijesztő nem lesz rajta.
Cserébe persze semmi hasznos sem. -
-
z123456789
addikt
Hát elvileg ez van benne.
Ennek tudnia kéne, nem? Specs-ben az áll.
Ez pedig a router beállítása. Esetleg itt láttok valamit amit megpróbáljak átállítani? SSID név és jelszó van, csak kikapartam a képről. -
-
Snowy_owl
őstag
Igen, egybefolyt a dolog, igazad van. Mindenesetre bekerült az új kijelző a gépezetbe, és nem tudok arról beszámolni hogy úgy elájulnék. Jó is, meg nem is. Az a fajta ködszerű valami amit éreztem a TN panelnél, az eltűnt, továbbá a betekintési szögek végre léteznek, viszont keveslem a fényerőt. Úgy látom, hogy lehetne egy 10-20%-al több simán, pedig az itt ajánlott összehasonlító oldal szerint az IPS a TN-hez képest 100cd/m2 nyújt többet, de én ezt nem érzem. Egyébként még így is elégedett vagyok vele, viszont elmarad a Samsung S22F350 monitoromtól elmarad, messze nem olyan kontrasztos, színes és fényes, mint az. Ebből csak a fényerő az amit nem értek, hiszen ennek a monitornak is csak 200cd/m2 a fényereje, kevesebb mint az új kijelzőmnek, és mégis annak magasabb a fényereje.
De most jobban megnéztem sötét szobában, és inkább azt mondom hogy megvan az a 100cd/m2 is, csak ettől még napfényben ez nem tűnt ki.
-
Tikakukac
titán
Szerinted miért nincs gyakorlatilag FHD kijelzős T510-520-530? Igen, a HD+ még emészhető volt, az FHD pedig bika felár. De legalább ez sem jó.
Az, hogy workstation kategóriában semmilyen felárért sem kapsz majdnem egy évtizeden át értelmes kijelző opciót, az szégyen. Az alap HD-vel együtt.
-
vicze
félisten
8.5W a burst. 5.4W az átlagos.
-
vicze
félisten
Nyilván a végeredmény nem fordítható át valóságra ez egyértelmű, de mostanra elértük, hogy a 20h valósan megmutatkozik 10óra körüli üzemidőben,(Ezt a notebookcheck tesz is igazolja.) ez nyilván csak a 9-es sorozatra igaz, bár szerintem a 8-asok se rosszak.
Csupán a tesztelés a felsorolt modelleknél 100%-osan konzisztens, és nincs más változó, azért írtam be.A Samsung 970 Pro 8,5W-nak van írva az adatlapja szerint. a PM-ek általában 5,4W, és amúgy a többihez képest ezek is sokat esznek még.
Munka miatt erősen dinamikus webappokra vagyok "kényszerülve", és kompatibilitás miatt FF ha nem is esik ki, de lassabb mint a többi.
-
-
Pedig szemvillanás lesz. Még egy Lightroomot visszalapozni is. Tudom, használtam úgy.
Természetesen sokkal gyorsabb, ha van elég ram, de nagyon messze kerültünk már attól, hogy 5-10 de akár 30 másodperceket is kelljen várni egy program ramba visszatöltésére a HDD időkből.
Szóval én pl - sokatokkal ellentétben - nem tudnék egy kevesebb ramos gépet sem használhatatlannak nevezni, ha rendelkezésre áll egy ssd.
Nem ideális, de nem is borzalmas. -
vicze
félisten
A gyári számok szinte minding MobileMark2014-el vannak megadva, nyilván a legoptimálisabb konfiggal tesztelve. Ezt tudni is fogják.
Valamivel újabbakat nézve ez jóval konzisztensebb, ezek ugye mind 15W-s CPU-k.
T440s - 48Wh - 8h
T450s - 48Wh - 10h
T460s - 48Wh - 10h
T470s - 48Wh - 10h
T480s - 57Wh - 15h
T490s - 57Wh - 20h (LP IPS...)
T14s - 57Wh - 20h (AMD/Intel)Nagyon szépen látszik hol volt valósan stagnálás és hol volt valós fejlődés.
SSD-nél nem látod azt, amikor a Windows teker.
Ugye ott a háttérben a prefetch és a Windows Search, amik tolják folyamatosan, és ott a böngésző is ami szünet nélkül írja az apró fájlokkal, nem kell annak 3000MB/s, és mégis megeszi a 8.5W-t így, egy PM meg enne 5W-ot, +1óra üzemidő akár, SATA ahogy írtad még több.
-
Ha már témában vagyunk: létezik valami egységes teszt, app (lehetőleg telepítés és rendszergazda jogok nélkül), amivel lehetne mérni az akkumulátoros üzemidőt?
Egyrészt van nálam a T420 i7-el 900p-s kijelzővel és kínai 9 cellás akkuval - és lightos használattal egészen sokáig elmegy. Másrészt van a munkahelyi laptopom, egy Dell Vostro 3580 - i5 8265U procival 15-ös FHD kijelzővel. Sajnos nem tudom mekkora akku van benne (nem cserélhető megbontás nélkül), de átlag irodai használattal nagyon sokat megy akkuról. Szívesen össze hasonlítanám a kettőt. -
Dehogy téves.
Ezerféle notit használtam Win10-zel ezerféle RAM mérettel, tudom, hogy mit veszek észre, és mit nem.
Azt sem állítottam, hogy az SSD kiváltja a ramot, annyit írtam, hogy a Win jól bánik vele, mert ha van, használja, ha nincs, használja az SSD-t.
A Win10-em a Frankenpadomban 4 GB rammal Discord, 14 Opera tab, Spotify, torrent kliens, Outlook, 4 Word doksi (az egyik nagyobbacska) és 4 Excel sheet (egyik szintén nagyobbacska) foglal épp 3.2 GB-t.
A 800 mega meg legózik, pont azért, hogyha nyitok még valamit frissen, üdén abba tudjon huppanni.Ezt korszerűbb hardverek gyorsabb SSD-vel, gyorsabb Satával, netán nvme-vel, gyorsabb memóriákkal és chipsettel, méginkább meggyőzően tudják művelni.
Az asztali gépem, mikor összeraktam, eleinte 8 gigával használtam _nagyon_ memóriagényes feladatokra, mikor betettem a 16GB-t, a különbség elenyésző volt, viszont jócskán lecsökkent az SSD-re nehezedő nyomás.De máig emlékszem, mikor a W520-am használtam eleinte 4GB, majd 8GB, majd 16GB rammal.
Ugyanez, csak pepitában. A 4 és a 16 között volt kifejezetten érzhető a váltás, a 8 és a 16 között (holott megtöltöttem a 16-ot is a felhasználásommal nem ritkán) nem igazán. -
vicze
félisten
Azért az is látod ugye, hogy egy 900p TN-t hasonlítasz egy FHD IPS-hez, még a 48Wh vs. 94Wh (kis különbséget) figyelmen kívül is hagyod. Gyakorlatban akárhogy is nézem dupla üzemidőt kapsz, ez az általános "nincs" különbség felfogás. A 35W helyett a 15W az pont ennyi dupla üzemidő.
De ha desktop SSD helyett, egy normális laptopba szántat használnál, már az is megdobná ugye az üzemidőt."csodák nincsenek, 10+ órát normálisan modern gép is csak szerencsés konfiggal, használattal, vagy nagy akkuval megy."
Csodák nincsenek technológiai fejlődés és különbségek viszont igen.
Annyi de annyi komponense van, ami változtathat a dolgokon. Már csak egy IPS-nél se mindegy, hogy egy 400nit-es LowPower, vagy egy 300nit-es sima van. Több óra is lehet az üzemidő különbség. És akkor ez még csak a HW oldal és az SW-be bele se mentem, az még többet számít. -
azbest
félisten
vp9 régebbi sandy / ivy gépen ->h264ify addon és máris megy fullhd-ig a youtube kevés prociterheléssel. Kicsit lehet vacakabb a minősége, mint a vp9-nek, de ha kifejezetten videózni vagy 4k videózni akarok, arra van mibox és firetv 4k stick is
Nekem leginkább arra kellett, hogy 4k kijelzőt használva teljes képernyőn se szaggasson a videó linux alól (oda még egy chrome gpu blacklist felülbírálás kellett a h264 hw dekódoláshoz). Procierőből 4k teljes képernyőre skálázás azért megfogja a 4 magos procit is.
-
Tikakukac
titán
Ki kell lépni ebből a kettőből és megismerni a világot. El sem hiszed milyen brutális akkuidő-diffik vannak néha egyes modellek között, hiába vannak papíron pariban.
Anno írtam úgy tesztet, hogy nem volt ritka a tripla mérés sem, mert egyszerűen nem hittük el, hogy az adott gép konkurense képes 50%-al is akár alá vagy fölé menni az időknek. És igen, nagyon alaposan berendezett módon ment a mérés, csak a dokumentációt írtam hozzá egy napig -
Tikakukac
titán
-
-
Tikakukac
titán
Még egy gugli keresést sem ejtek meg az ügyben, mert mikor ezekből én új teszteket írtam is teljesen felejtős volt a játék, azóta eltelt 2-3-4-5-6-7 év. Felesleges ragozni, hogy most pont mitől és mennyire lesz képregény. Az lesz, nagyon-nagyon sokáig visszatekerve minden.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 / Ryzen5 / 16gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- ACER laptop /2 magos CPU /8 GB RAM /256SSD /magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad Universal és Hybrid USB-C dokkoló, töltővel + USB-C kábellel!
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK STUDIO G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/RTX A2000/15,6"FHD/IPS/GARANCIA
- Asus TUF Dash F15 Gamer Laptop szép állapotban (RTX 3070, i7)
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest