Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Tikakukac #108083 üzenetére

Ebben az a rém szomorú, hogy mindez a piaci nyomás hatása. Beállíthatnák ők gyárilag "normálisan", de akkor hogy ad el a marketing szép nagy számokat. :(

Amúgy nem volt sok idő a kísérletezgetés (főleg, hogy a gyári adatlap is valami ilyesmit sugall, PL1=TDP, PL2=1.25*TDP, max 8s TAU), szóval túl gazdag ebből sajnos nem lennék.
    Én már annak is csak örülök, hogy bármilyen bosszantó is minden egyes munkanapot az XTU indításával kezdeni, de legalább van, és lehet használni, és kedvemre testre tudom szabni a CPU működését.
    Pedig mennyivel egyszerűbb lenne pl. integrálni az energiagazdálkodási lehetőségekbe, Power Limit 1, Power Limit 2, Tau, beállítod kedvedre a megfelelő profilokba, és mindenki boldog (lehetne).

(#108084) vicze1: Pont ez a lényeg, hogy a weboldal 1s helyett 1,05s, vagy az Excel 10 helyett mondjuk 10,5s. Nyilván nem vagyok tök hülye, 15s vs 10s-re nem írom, hogy nem észrevehető. :U
    A 6 és a 8 gen különbségéről nem kell mesélned, éppen ezt az ugrást léptem meg pár hónapja, mert már nagyon kevés volt a két mag a munkámhoz.

A "Best battery life" csúszka amúgy kicsit mást csinál tudtommal, de tény, hogy van valami Lenovo telepíthető szoftver bizonyos gépeken, ami a csúszka hatására visszaveszi a limiteket (talán intelligent cooling?), de mivel semmi kézi kontrollod nincs, én azt nem raktam fel. :N

Új hozzászólás Aktív témák