Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz hcl #108088 üzenetére

Ha gondolod, próbáld ki a nálam bevált receptet rajta... Balanced profil, max órajel 3,4Ghz az energiagazdálkodási profilból (ez csak akkor kell, ha i7 van benne) és 15W tartós és 18W rövid limit, 12 másodpercig XTU-ból. Szvsz máris nem lesz lehetetlenül forró. Csak arra vigyázz, pl. alvás el tudja rontani, olyankor valamit állítani kell rajta, és újra beállítani, amit szeretnél. ;)

"de mi van, amikor meg kell hajtani 100%-on minden magot?"
    A T480s-nek amúgy teljesen rendben van a hűtése, a 15W-ot kényelmesen, de még akár 20W-ig is elbírja nálam. :K Viszont (nálam legalábbis) van egy bugja, hogy be tud akadni 44W-ra az amúgy normális esetben 15W-os limit, na akkor gondolhatod, mire lesz elég benne a hűtő, kb. konstans 90+ fok és instant throttling lesz a jutalmad egy forró és hangos géppel.

Csináltam amúgy egy tesztet, kikapcsolt rövid turbóval, fixen 15W-os limittel, max 75 fok Cinebench R20 multicore teszt végén, szerintem ez teljesen korrekt: [link] .
    Szerintem nincs ezzel gond hosszú terhelésen sem, ha be van állítva a limit rendesen, és a teljesítmény is szerintem korrekt, főleg 15W-ból.

Új hozzászólás Aktív témák