Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz hcl #108090 üzenetére

Nekem nem szokott akadni, még akkor is egész jól bírja magát, ha fut pár virtuális gép a háttérben, meg millió sokminden az előtérben. A kis kétmagost előtte ez már megette reggelire... :B

"Minden BIOS-ban?"
    Ez egy jó kérdés, melyik BIOS-ok csinálják. De gyanítom mind, mert itt a notebookcheck-en is ezt látni, [link] a stressz teszt képén, hogy teljesen rossz, a HWiNFO mutatja is, hogy a rövid (PL2) és tartós limit (PL1) is 44W [link] , és az is látszik, hogy terhelésre eléggé nem úgy működik a CPU, ahogy kéne, nem 3,4Ghz és 1,4Ghz között kéne ugráljon, throttlingolva, lásd nálam a képen, hogy szépen végig tart egy stabil ~2,3Ghz-et, mivel ennyi jön ki a 15W-ból, és a throttling közelébe sincs semmi.
    Nálam tudtommal a legfrissebb, vagy ahhoz nagyon közeli BIOS van, és azon is tapasztaltam. Ahogy elaltatom, vagy kikapcsolás után fast boot-al bekapcsolom, 15W helyett 44W a tartós limit is. Tisztán indítva viszont hibátlan 15W tartós, 44W rövid. Onnan vettem észre, hogy a '44W-os módban' fel akar forrni és felszállni az asztalról az amúgy máskor teljesen kultúráltan viselkedő gép.

Igen, általánosságban beterhelve is nagyon takarékosak, ha rendesen be van lőve nekik a 15W limit, de mint látható, nem mindig ez a helyzet. :DDD És márpedig 3,4Ghz-en, ha minden magja megterhelődik a 8250-nek, az bizony berántja egyből a ~35W-ot is, ami nagyon nem jó perf/watt ahhoz képest, hogy pl. 20W-ra limitálva is tudna minden magon ~2,6Ghz-et.

Új hozzászólás Aktív témák