- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
válasz
buvartacsko #25909 üzenetére
Nezelodj szerintem itt..
refurbish: gyarto altal felujitott cuccrol van szo. de meg ha uj ,akkor is sok azert a gepert ! -
Lajdzsi
tag
válasz
buvartacsko #25903 üzenetére
Amit linkeltem az előző hozzászólásomban.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #25867 üzenetére
És nálam ezek az értékek még passzívan is 20 fokkal alacsonyabbak akár. Én azt hittem ez a normális és csak az első gépem volt ebből a szempontból defektes, de úgy látszik nagy a szórás. Az itteniek nagy része nyilván hasonlókkal találkozott, azért mondta melegedősnek és hangosnak a T60-t. Előbbi biztos nem igaz, utóbbi meg a melegedés következménye, jó szenzornál nincs gond hanggal se. Nem gondoltam volna hogy ekkora szórás van. A mostani gépem ráadásul magyar lokalizációs, nekünk meg nem a legjobbat szokták adni ha van rá lehetőség.
szerk: salieri.: Jah kisebb felbontású kijelzőben igazad van. Viszont a T7600 és T2xxx közt még itthon is van 15k különbség, ennyi lehet árban 1400-es és 1600-os panel közt, talán kevesebb. Mind1, úgy vagyok vele hogy legyen vga fullos, azt cserélni nem lehet. Kijelzőt még lehetne, de jobb ha alapból 1600-os, cpu-t azt meg lehet oldani. Láttam már fullos megoldást emészthető áron, ha összejön majd valami akkor összejön, ha nem nem. T60p-d szenzorára, hangjára nagyon kíváncsi vagyok.
-
salieri.
őstag
válasz
buvartacsko #25867 üzenetére
Semmi ,csak sokan paraznak itt a 60 fokos procitol meg GPU tol azert tettem be
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
buvartacsko #25548 üzenetére
Nah már ha ennyien lehülyéztek akkor én megvédelek
Én egyetértek..
Én sem szerettem az elején, most meg csak azt használom. Legalábbis ha % osan nézzük, akkor jó ha 20% ot használom a tapi padot.
Csak engem az idegesít, hogy mindig elmászik a trackpointom, amire itt azt mondták normális.. de szerintem nem az..
Egyébként tényleg nehéz kitörni, én volt hogy mikor már 10 percen belül 5. jére mászott el, akkor olyan izomból nyomtam neki a túlsó irányba hogy utólag féltettem hogy tönkre megy -
Otisz
őstag
válasz
buvartacsko #25557 üzenetére
Szeptember végén rendeltem egy webshopból 750 gigás noti Samu HDD-t. Akkor 14ezer volt.
Most nézem az árakat, és ugyanott ugyanez közel 27ezer Ft -
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #25570 üzenetére
Én a T60-am touchpadját is szerettem. Nagyon jó volt a felülete és hibátlanul vitte a kétujjas scrollt. Nekem ennyi már elég. Persze nem túl nagy, de nekem sose ütközött az ujjam a szélébe. Mac-en is mindig csak a közepét használtam, mert ilyen hülye autista vagyok
Nemrég kaptam a cégtől egy ProBook 4530s-t, szerintem ennek is frankó a touchpadja, viszont itt sokat kellett állítgatni míg eltaláltam a kényelmes érzékenységet.
-
franc0
őstag
válasz
Én bevallom sznobizmusból nekiálltam megtanulni a trackpointot 8 év touchpad után (asztali nem volt, csak laptop minden nap). 1 hónapba került, míg elfogadhatóan tudtam vele navigálni.
Egy jó multis touchpad azért jobb szerintem.De nem a Lenovoé. Ez a recés felület kurvára borzalmas, mintha rá akarnának kényszeríteni a trackpointra.
-
spyduck
nagyúr
válasz
uszítás ON [link]
Kapd el!!!!!
-
spyduck
nagyúr
válasz
buvartacsko #25551 üzenetére
elitebookok trackpointjához képest jobb egy touchpad.
Ebben igazad van!Javítottam, most már remélem a te szemedben is humánusabb lett
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Nálam mióta megvan a gép kb 1 órát volt bekapcsolva a touchpad és már tiltottam is le.
Viszont munkahelyen elnézve a kollégákat szinte mindenki a touchpaddel szenved. Gondolom azért mert a trackpointtól idegenkednek és nem akarják kipróbálni.
Pedig ha tudnák mennyivel egyszerűbb az élet vele. -
spyduck
nagyúr
válasz
Öcsém, te nem vagy normális!
De tudod mit, átírom, csak a te kedvedért
-
stifi
senior tag
válasz
azért ne reagáld túl, én is csak trackpointot használok mert nem szeretem a touchpadot, de azért nem kell átesni a ló túloldalára, ha a többségnek az a kényelmes akkor legyen, mit zavar ez téged (és főleg mi alapján ítélkezel)?
a kedvenc cukros lónyálam a citromos rauch ice tea volt. megújították kb fél éve, azóta ihatatlan és nem találok olyan kiváltó terméket, amit szívesen fogyasztanék, mert szerintem az összes szar.. mégsem hülyézem le azokat, akiknek ízlik, és nem tudok mit csinálni azzal, hogy lassan az összes ugyanolyan ízű.. helyette iszom mást
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #25473 üzenetére
te már tettél affs-képernyő mellé gorilla glassos mobilt? mert eszerint nem. nagyon nem ugyanaz a glass sem az affs-sel, sem a tablettel.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #25470 üzenetére
a tablet meg az x1 tükröződése szerintem nem ugyanaz.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #25416 üzenetére
ami lényeges, hogy nem csak a cpu miatt van kevesebb hőtermelés, hanem a többi komponens is máshogy / másból van összerakva. a részleteket nem tudom, de üresjáratban ~3w körüli különbségeket lehet látni, ez nem jöhet csak a cpu-ból. gondolom a feszültségszabályzás is más, mert nem ránthatja meg a cpu 35w-tal, kisebbre méretezve nagyobb hatásfokon működik terhelés nélküli vagy részterheléses szituban.
szerintem.
meg persze a kisebb cpu miatt könnyebb is a hűtőrendszer.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
buvartacsko #25111 üzenetére
Megcsiszoltam egy darabot egy T43 Mg merevítéséből, idővel kiderül, mennyire mattul meg...
-
h1n1_900
senior tag
válasz
buvartacsko #25235 üzenetére
Behalok
Most akartam elmenni megvenni -
h1n1_900
senior tag
válasz
Úgyis közel van legfeljebb bemegyek holnap.
-
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #25233 üzenetére
Találtam! 2-őt is.
1. Hogy-hogy nálad ilyen széles a start menü végén az a terület, ami az "Asztal megjelenítése" funkcióval bír?
2. Mi a fene az a nyúl/UFO fej program? -
Chaser
legenda
válasz
Gondolom ha 32-est akart eleve nem sokat szánt rá és akkor tényleg érdemes + pár k-ért a 64-est venni, mert az biztos gyors Amit linkeltél az 100% valós? Mert mindenütt 35k fölött láttam már csak a 96-ost.
szerk: Azt mondták az ssd topikban kifutó modell. Iponnál már nem is láttam, ott se ahol vásárolni szoktam. 1-2 helyen még lehet van ténylegesen, persze akkor is kérdés mennyiért.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #25165 üzenetére
SOHA
Teljesen új magyar bill van most benn, nem lenne szívem hozzá nyúlni, alig pár órát pötyögtem rajta. Többek között pont a bill az ami megfogott a thinkpadokban.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #25145 üzenetére
"Egyedi ez anélkül is, sehol nincs piros trackpoint, kék enter" Ezt gondolom félreértetted. Úgy értettem gumirozott fedlap nélkül is egyedi a gép, mert más gyártónál nincs piros csikló meg kék enter
Na meg a típusjelzés se túl gyakori máshol, meg a zöld ledek, főleg nem a kijelzőkeretnél és háta mögött a fő visszajelző ledek.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
buvartacsko #25145 üzenetére
Nincs neki varázs csikló a gépén.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Na egy ilyen optikai tuningolt X41-re beneveznék!
Hogy tudták ilyenné tenni vajon, lecsiszolták róla a borítást?
Kurvajól néz ki!
-
Otisz
őstag
válasz
-
válasz
buvartacsko #25102 üzenetére
Nekem is csak belül van egy lenovo logo kívülről nincs
de nem is hiányzik oda
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #25102 üzenetére
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #24841 üzenetére
Az árról fogalmam sincs, e-bayen se nagyon látni ilyent, viszont ne érjen meglepetésként, hogy ezek egy része (az outdoor 400nit biztosan) nem IPS (mint ahogy valójában az AFFS+ sem IPS, csak nagyon hasonló technológia), hanem VA = többzónás TN
-
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #24457 üzenetére
Neked ez a munkád, hogy ok nélkül kötekedsz?!
Egy szóval sem írtam, hogy hazudik. Te hol látsz ilyeneket???
Ezt a linket már vagy 3 hónapja is láttam. Az egyik olyan forrás ami miatt biztosra vettem a dolgot. Egyik közvetett oka, hogy T61-et vettem.
Nem az volt a kérdés, hogy van e rá bizonyíték, hogy megy. Mert a net tele van ilyenekkel, hogy tökéletesen működik. Az volt a kérdés, hogy én honnan vettem, hogy nem megy.
Erre volt a válaszom az, hogy a HMM-ből. Amiről kiderült, hogy nem igazán frissítik ezért van benne még régi információ. Ezért gondoltam tévesen a modBios-os vonatkozását is.
Így már vágod? Téves információk alapján vontam le következtetést. Az más kérdés, hogy ezek a gyártótól származnak...
Többször már nem írom le, ha így sem érted meg akkor sajnálom. -
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #24458 üzenetére
... és tényleg van. (Akkor meg minek van, ha a T61 nem működne 8GB RAMmal, azaz két ilyennel...)
-
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #24448 üzenetére
A felfogással nincs probléma, talán a tieddel. Bár, elkerülte a figyelmed azért elmagyarázom: Tim82 kérdezett valamit, amire akkor nem tudtam reagálni, most viszont igen. Azért, hogy őméltóságabuvartacsko uraságot ne zavarjam mégsem fogom ezt privátban megírni neki...
A linkelt oldalt láttam, olvastam...és?
Ezt sem sikerült felfogni, de a forrás a HMM...ami egyben válasz Tim82 kérdésére...Szóval sikerült megérteni a hozzászólásom okát?!
Nem őriztünk együtt diszínót...szóval a stílusból nem árt visszavenni...bunkó
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko #24448 üzenetére
Egyszerűen arról van szó, hogy amikor a T61 HMM elkészült, még nem volt 4 GB-os so-dimm DDR2 modul a piacon.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #24357 üzenetére
Én pl szemüvegtisztító kendővel szoktam minden monitort.
Letámadt a topik, de igazatok van
...valahol
szerk: Ujjlenyomatolvasós palmrest+touchpadot vennék 15" T60-hoz, csak kifogástalan gyárihoz közeli állapotú érdekel. Cserébe tudok adni ugyanilyen mivoltú IBM thinkpad logo-sat+kp-t, vagy enyhén karcos T series logosat +kp-t. De only kp-ra is érdekel. Csak IBM Thinkpad logo-s verzió jöhet szóba.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #23952 üzenetére
Ha 1x egy vállalkozás beindul
Nem terveztem, csak úgy jött minden... egy 1600-os kijelző kell még meg esetleg x1400-es alaplap és kész a legfullosabb T60
Összehasonlítva egy workstation hp-val is megállja a helyét, pedig azok jó gépek. Bill talán van is olyan jó, trackpoint jóval gyengébb, touchpad is. összeszerelésben sztem fej-fej mellett vannak. A hangzása viszont nagyon bejön. A karácsonyfa ledsor nagyon nem
Nagyon jó ez az 1900x1200-es felbontás, de sokkal jobb élmény használni az 1400-es ips-t. Hát még ha sikerül egy 1600-ost beszerezni.
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #23754 üzenetére
Szintén hangszóró problémával fordultam hozzájuk egy T500-al, jó 3 hét alatt el is jutottunk oda, hogy kicseréljék a hangszórót, most egyenlőre jó. Kivizsgáláskor mikor még mentem érte nem volt összerakva, láttam a procedúrát, egyszer-kétszer odaverődött a gép sarka az asztalhoz, de szerencsére sérülés nélkül megúszta.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #23344 üzenetére
ja, bucimaci os-sel tud.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #23119 üzenetére
Venti függő is, meg maga a hűtőborda és hőkivezető nyílások se mind1 hogy vannak. Próbálgattam a d430-at, 6000rpm-et írt és hangosnak nem mondanám. Persze lehet nem pont jól méri az rpm-et.
-
duni84
aktív tag
válasz
buvartacsko #23123 üzenetére
nekem is pont van egy x220 i7-el ..... ha éppen nem hajtom agyon, akkor gyakorlatilag passzívan elfut, amúgy meg aludni is lehet mellette, ha mondjuk nem párnának használja az ember. és én is olvastam a venti problémákról a lenovo és nem lenovo fórumokon (mivel direkt i7-el akartam megvenni, hogy az asztali gépet hamarosan eladogathassam), majd meghallgattam és kihajtottam és úgy éreztem, hogy se nem hangos, se nem szabályozza magát lefele, így most nálunk lakik.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #23123 üzenetére
na de Bozodi János pont az X200-ra panaszkodik... ami pedig tényleg a hangtalan kategória, ennél halkabb laptop sztem nem igen létezik
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
Volt már 220-ad? Láttál egyáltalán?
-
audi100td
nagyúr
válasz
X200-on én se hallottam soha a venti, pedig pörgeti szinte mindig, de a vinyó hangosabb
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #23024 üzenetére
elég húzós az ára
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #22988 üzenetére
Persze hogy meg
2 verzió van, vagy registry, vagy startup folder, de nálam egyiknél se indul. De a legszomorúbb az, hogy mindent elfelejt ha külön startup-ba rakom akkor is. De ez minden gépemnél így volt, desktopnál nem törődtem vele, mert ugye biosban adott volt alulfesz, noteszban már érdekesebb a kérdés. De még itt van a 40-es vinyó xp-vel, nekigyürkőzök majd megint.
Leszedtem legújabb gpuz-t, most nézem ez már azt is kiírja mennyi a vram használat a dedikáltból, meg abból amit rendszerből csíp le. Nem is rossz -
Fifi
őstag
válasz
buvartacsko #22879 üzenetére
Kerestem én is, de vagy nem jól vagy ellentétes infókra leltem.
1. Ok.
2. Tehát mSATA a WWAN helyére, a HDD helyére meg csak 7 mm-es SSD-k a jók. A lényeg, hogy a normál 9,5 mm-es SSD-t ebben el lehet felejteni.
3. Tudom, hogy máshol milyen, mert használtam MacBook Pro-t, engem konkrétan a Lenovo megvalósítása érdekel, illetve a használók véleménye
4. Azóta a ThinkLight-ot az "üzembe helyezési lapján" is megtaláltam
5. Köszi. Én nem kalkulátort kerestem, hanem konkrétan az X220-ről infókat, ezért nem leltem rá ... -
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #22879 üzenetére
annyira rosszul nem értette. 2 helyre mehet bele tároló:
1. 7mm 2,5" sata3 hely (lásd samsung most tesztelt ssd 500+ mb / s).
2. msata / teljes minipci foglalat. ebbe vagy a wwan megy, vagy ("a kicsi spéci") msata ssd. ez esetben nincs mobilnet lehetőség.
de ezeket csak az eddig olvasottak alapján írom, nem sok infó van pl az msata cuccról, pont pár napja néztem és konfigolni se lehetett olyat a shop.lenovo.com-on. persze gondolom a wwan nagyobb hype, mint az msata.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko #22874 üzenetére
Excelt, munkát, fejlesztői programokat, stb. emlegettem, nem fullHD-t, baromira nem érdekel a filmnézés egy ThinkPaden, arra vegyél egy TV-t.
Pont hogy a fullHD képarányával van bajom, a nagy felbontás nem minden, az idióta szélesvászontól is kivagyok. A 16:10 még elviselhető, a 16:9 viszont már sok.Arra kell a 12", hogy hordozható legyen. Nap mint nap vinni még 14" is nagy és nehéz.
A rejtett gomb számomra nyomorék, pont olyan, mint a tüskés touchpad a T410< gépeken, de tény, hogy az X201 touchpade nem nagy. Tegnap telepítettem egy olyat, szokatlan volt, de kibírható.
Nem vallási/ízlés vitát akartam indítani, a kijelző az, amin elsődlegesen kiakadtam, a toucpad már megvolt, amikor szögeket tettek rá az előző szériában.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko #22872 üzenetére
most mondom, hogy a méretet ne keverjük bele. Egy böszmébb excelnek is kell a pixel, lásd X200s/x201s => 1440x900.
A rejtett gomb meg... hát egészségedre.
-
Peter M
tag
válasz
buvartacsko #22847 üzenetére
Helyszíni szervizes említette, hogy valami központi webes igénylést vezettek be.
-
duni84
aktív tag
válasz
buvartacsko #22799 üzenetére
én is csak lesek, h amilyen konfiggal vettem az asszonynak, az most egy vagyon
ha valaki szeretne bővíteni ramot a sajátjába, akkor van egy lenovo FRU55Y3717 4 gigás eladó ramom, természetesen nem 70-80€-ért, privátot, emailt írjon, aki tenne egy ilyet a sajátja mellé -
audi100td
nagyúr
válasz
gyenge a ft
-
sutykuru
aktív tag
válasz
EUR/USD is felment kicsit.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #22729 üzenetére
Megtaláltam amit kerestem
Ebbe már veszek ssd-t is ha összejön, akuidő is 4+ óra lehet net alatt, és most már tényleg adhatom el az összes desktop cuccomat, de nem is bánom.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #22726 üzenetére
Ezek szerint jah, mert amit most vettem az is T60, de ennek zsanérjával és hűtésével sincs gond, ez nem is céges volt. Ha mindennap ment a venti 8-10 órát meg hozták-vitték állandóan nem is csoda ha hangosodott a venti meg elfáradt a zsanér. De ez a mostani is hw-esen ugyanaz, 65nm-es c2d T2500, ati x1300 v 1400...szóval nem mind hangos ami T60. Ahogy elnézegettem net alatt akár full passzívan is ellesz, mert semmi nem ment 50 fok fölé pedig még alulfeszt se kapott. Terhelve van hangja, de halkabb mint az előző, ezt vártam. T400 talán majd akkor ha ilyen felszereltséggel azt is hozzám vágják ennyiért
Remélem pár évig kiszolgál engem ez a gépezet.
-
Magnat
veterán
válasz
buvartacsko #22664 üzenetére
Én is írtam, h a T60-amban volt egy 500-as Samu és ment az APS, de azt nem írtam, h a T42P-ben meg egy 80-as IDE volt és abban is működött. Illetve azt tudom, h a ha megmozgattam a gépet, akkor a zöld lámpa a tálcán átkapcsolt pirosra és a diszket sem tudta olvasni egy töredék másodpercig, de h a vinyó közben leparkolt vagy sem, arról fogalmam sincs.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #22668 üzenetére
nem hazudik, nekem is ment rendesen az APS az új, boltban vásárolt IDE/PATA WD800BEVE vinyómon
inkább abban kételkedem, hogy bármelyikkel ne menne
OCB: "nem is működnek a régi IDE Samu diszkek rendesen csak mod BIOS-al."
Ez megint hülyeség, pl. T43-ra igaz a 2010 error miatt, de mondjuk T42-be olyat raksz amilyet akarsz, nem szól miatta semmit, T43-nál is csak csippan egyet és továbbenged
"Visszakérdezek: A Lenovo Staff és a Wiki nézte el a dolgot vagy Tim?
Tim nyilvánvalóan téved."Wikipédia hol írja, hogy csak lenovo FRU-s vinyóval megy a dolog? én nem látom sehol, a lenovo staff-nak meg az a dolga, hogy hazudjon, hisz el kell adniuk az OEM vinyókat 2-szoros haszonnal.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #22670 üzenetére
Ha ártatlan kérdés lett volna, akkor azt úgy teszed fel: Tim téved?
E helyett, Te a számba akartad adni a szavakat, hogy lehazugozzam őt. Sajnos nem jött be, van még mit tanulnod az emberek sarokba szorításáról. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #22668 üzenetére
Azt mondom, hogy ez nem lehetséges, innentől jöhetsz megint a kukacoskodó kérdéseiddel.
Eddig nem figyeltél, nagyon sajnáltad, most meg elővetted a belédkötök dumát.
Visszakérdezek: A Lenovo Staff és a Wiki nézte el a dolgot vagy Tim?
Tim nyilvánvalóan téved. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #22662 üzenetére
És IDE diszkről beszélt?
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #22380 üzenetére
Nem én moddoltam, hanem egy T420-on demózzák az IDF-en, hogy milyen az, amikor a VNC szervert belehegesztik a BIOS-ba. Lehet, közben a whitelistet is küthették - vagy ki tudja...
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko #22352 üzenetére
köszi
akkor lehet bepróbálok egy 128-as samsungot a 96-os kingston helyett
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko #22350 üzenetére
nemtudom, hogy abban az időben volt e már ilyen
ssd miatt érdekel, ha támogatja a trimet, lehet nagyobbat/drágábbat veszek -
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #22056 üzenetére
kár hogy nem hiszel nekünk (1. 2. = többesszám), én ahogy tudom a t60 még rosszabb is hűtés szempontjából, mint a t61
Igaz, hogy csak T2400 1.8GHz-n ami a T60-amat fűti, de éjjel szívesebben dolgozok rajta sokszor, mint az X201-en vagy az X200T-n, az űbercsattogós agyondícsért MNB billenytűzetek miatt - a T60-amon ALPS van, erre nem ébred fel a fiam, az X201-ére meg igen.Szerk.:
"Olyan hülyeség a T61 hütését a T500 hütéséhez hasonlitani, mint egy ladát egy hondához hasonlitani."
2004-es Lada 111-em van, 1:1 se cserélném 2004-es Hondára - de ez itt már tényleg OFF -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #22075 üzenetére
Akkor azzal is tele lehet, hogy 4-5 éves, köszöni szépen él, audi100td is vett, úgy látom túlélte valahogy az ő gépe is. És imént linkelte hogy valszeg a gpu hőfok nem jó mert félremér az érzékelő ami könnyen lehet. Egy szóval nem mondtam hogy forró a gép, itt megint csak értelmezéssel lehet gond..a gpu igen, érzékelő szerint 6x fokról indul, felmegy 80-ra is. De ha hibás és -20 fok, mindjárt más a történet. A cpu prime alatt volt ma 1 órát, 70 fok fölé nem ment. Hangja van a gépnek tény, nem elviselhetetlen, ha tudok rajta halkítani jó, ha nem akkor meg marad így. Szerencsére nem azt csinálja hogy szakaszosan leállítja, felpörgeti magát..azt rühellem.
Királyi többest meg nem kéne használni, nem mindenki azt mondta csak és kizárólag T201, T400, stb létezik. Talán Mobileman esett ide be és megmondta a frankót, nem ér 40-50k felárat egy T400 T60/T61-hez képest, és ezt osztom én is. Hűtésben hangban rosszabb, chipset elavultabb, kb ennyi. Majd jövőre amikor már azt is 60-70-ért dobálják vagy olcsóbban, veszek olyat isA T60 ára onnan ahonnan vettem nem sokat fog esni
Ha meg elhalálozna alkatrészenként is fedezi a vételár nagy részét, szóval nem gond.
És lehetőleg ne menjünk át személyeskedésbe -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #22056 üzenetére
Arra voltam kíváncsi, ennek a gap pad-nek gyárilag benne kellene lennie vagy sem. Ott a kép, T42, benne van. Mint fentebb más írta, neki a T61-ében is volt.
Elhiszem hogy nem a legjobb hűtése, de most nem erről volt szó. Ilyen kategóriájú vga mellett 1ébként csodálnám ha halk lenne. Maga a hűtés ránézésre jó. A ventivel lehet talán gond, nem tudom. A vga fűt az biztos, 60 fok fölött indul, csodák meg nincsenek. Ezért is akartam intelest, de hát ezt dobta a gépValaki linkelt T61 cpu hőfokokat intel vga-val, jó 20 fokkal alacsonyabb mint nálam. Mindenféleképp kitakarítom, újrapasztázom, majd szerzek valahonnan gap pad-et is, kiderül mennyit változik.
szerk: Bekapcsoláskor fel se pörög a venti. Utána 2500 környékére felmászik ahogy feléled a vga. Prime alatt 3200-3300-nál állt meg.
audi100td: Sok viszonyítási alapom nincs, majd jól megkérdek egy T61 tulajt nézze meg. De T42-ből ítélve nem hülyeség az elgondolás, mindenesetre rontani nem ronthat a helyzeten
Apróban mintha láttam volna is ilyen csodát, majd ránézek.
szerk2: Nem kell kipróbálnom x200-at vagy T500-at, van itthon gépem ami néma
sajnos az x200 nem 14"-os, sajnos a T500-as se. Képarányuk se 4:3. Ez van
1ébként legalább folyamatosan megy a venti a T60-ban, én attól őrülök meg ha valami leáll-felpörög-leáll...
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21834 üzenetére
nyomj rá esetleg egy f9-et, majd f10, ha még nem próbáltad
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
buvartacsko #21829 üzenetére
Én is BIOS szinten gondoltam...
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #21829 üzenetére
én sem vagyok meggyőzve, hogy ez hw expansion probléma. akkor a képernyő közepén kisebbnek kéne látszania. ez meg baloldalt van.
btw: megjött ma a corestore. jófej postás beletuszkolta a postaládába. épphogy nem esett ki, gyakorlatilag a véletlennek köszönhető, hogy nem az utcán éjszakázott. ma már nem szerelem be.
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #21804 üzenetére
F1 a BIOS-ba, Config, Display, HV expansion: ON
(én a Brightnesst is highre szoktam tenni, nekem ne sötétkedjen akkuról, ha nem muszáj) -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
A videovezérlőnél kell beállítani, hogy a kép töltse ki a kijelzőt.
-
sniphoe
aktív tag
válasz
Melyik szervizben voltál?
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21810 üzenetére
ja, értem
ha van rá valahogy lehetőséged vidd inkább budapestre, korrektebbnek tűnnek, bár a webkamera miatt nekem is vissza kell mennem, nem tesztelték le elég alaposan, még mindig nem jó
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21808 üzenetére
de nem pont az alsó ház miatt vitted be? vagy volt más is?
több mint egy hónap megint nagyon gáz
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #21610 üzenetére
Nem, félreértés ne essék nem mondtam, hogy szar vagy, arra céloztam, hogy egy nagyképű ember vagy, aki csak a magas lóról beszél, miközben szerintem nem vagy több bármelyikünknél. Érdemes végigolvasnod csak ebben a topicban a hozzászólásaidat és abszolválni azt, hogy milyen hangnemben beszéltél pld. Chaserrel vagy még jópár emberrel.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #21606 üzenetére
Te ilyen vicces tacskó lehetsz, barátom.
3 éve jártam az USA-ban akkor láttam a rokonomnál olyan X61 gépet amit a TP brand 15 éves fennállására terveztek. Azt hiszem X61 ThinkPad Anniversary Edition-nek is hívják. Ha használnád a google-t és nem csak a nagy dumát nyomatnád te is rákereshetnél. De a nagyszerű mindenre kiterjedő wikidben gondolom ezt mind leírták. Gondolom a mellett a cikk mellett, ahol az X60/T60-ban lévő CoreDuo-t Core2Solo-nak titulálták, holott abból mobil proci nem is létezett. A linkelt kép valószínűleg PS, de ha google-ba beírod, hogy X61, akkor a kép megtalálható a képtalálatok között.
Egyébként az általam említett gépen nincs rajta, hogy milyen gép, csak egy Lenovo felirat, semmi sub-brand vagy típusszám. Kiépítésben egy X61-es volt, súlyra mint egy X61s modell és kísértetiesen hasonlít a mai X200 modellekre, kivéve hogy a káva nem egyenes hanem sarkított, mint a régi modelleken. Ekkor mondta el, hogy ez egy limited edition gép, amiből 5000 db készült. A fedlapja szürke színű, mint a Titanium Z sorozatnak. Ezért írtam, amit írtam. -
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #21606 üzenetére
csak a rend kedvéért: Gondwana volt az. ettől függetlenül jogos.
-
Fenyo12
tag
válasz
buvartacsko #21588 üzenetére
Nem jó hír ez.
Ezek szerint nincs is semmi megoldás erre? -
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #21583 üzenetére
humorosnak szántam, amolyan "kis színesnek".
soldi3r: hadd tippeljek: ez a 20 giga windows? költői kérdés volt, ezt is csak a humor kedvéért. sziporkázok ma.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #21579 üzenetére
nemtom volt-e már, itt vannak specek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21576 üzenetére
T szériában T42-ig nem volt 15"
-
Cyberpunk
félisten
válasz
buvartacsko #21556 üzenetére
Ez ilyen. Igen sok a lusta tag talan vannak akik azt sem tudjak, hogy van olyan hogy Thinkwiki.
De el kell fogadni mas topicokban is ha kell valaszolok 100x is ilyen a segito szandek -
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21556 üzenetére
tényleg zavaró, meg lehetett volna spórolni rengeteg hülye kérdést, de hát ez van
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #21550 üzenetére
Én sem értem mi nem érthető a számozáson, EZEN lista alapján szerintem minden egyértelmű.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #21543 üzenetére
Nem, még mindig nem. Az X61t nem ugyanaz, mint az X61T.
Az X61t: X61 notebook titanium vázzal (a magnézium helyett)
Az X61 Tablet: egy X61 alapú táblagép.Egyébként az X61t (és Z61t) egy eléggé limitált példányszámban megjelent gép, főként az amerikai kormány vásárolt belőle.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21540 üzenetére
ez engem is érdekelne
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21023 üzenetére
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #20940 üzenetére
(Megjegyzem, nàlam a T60/3GB/ssd+hdd csak lightroomban szűk keresztmetszet, de arra az X200 Tablet is kevés volt, azért àrulom - az X201 màr tűrhető, amikor zajszűréssel 10MPix-en 3.5-4s egy kép)
-
^Clown
addikt
válasz
Direkt beleírtam a hsz.-embe, hogy tudni kell kompromisszumot kötni - alulfeszelés, venticsere stb. Szerintem nem annyival jobb a T40, mint amennyire drágább.
Mondjuk én abból indulok ki, hogy a mai magyar valóságban elég keveseknek adatik meg farzsebből kivágni 120K-t egy 2,5 éves notira (T400).
-
audi100td
nagyúr
válasz
szar azért erős túlzás
, mondjuk akkor már inkább T60 szvsz, meg arról nem is hallani ennyi rosszat, igaz nekem még nem volt...
30-as SSD-vel meg vagy 65k-ból, azért tényleg nem rossz
-
MrSealRD
veterán
válasz
Nem szar. Csak kevésbé jó. (Mondhatni kompromisszumot kell kötni.)
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #20924 üzenetére
Olvass vissza bazzz..van itt T61 tulaj aki azt mondta semmi gond nincs a hangjával, most már van T410-es is bazzz. Vagy nektek valami baj van a látásotokkal bazzz? Lényeg hogy T400 bazzz
-
WillyX
tag
válasz
buvartacsko #20912 üzenetére
Az nvidiás lehet hangos, de az enyém (intel vga) hangtalan. Előtte T43-am volt, igaz dedikált VGA-val, annak jobban hallottam a hangját. Fogyasztás passz. Ritkán használom akkuval.
-
brd
nagyúr
válasz
buvartacsko #20838 üzenetére
Még jó, mert az ventit nem szabályoz, de ha jól sejtem, ez nem nagyon zavar téged.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #20840 üzenetére
Pedig az 45nm-es, na sebaj, kinéztem egyet aprón, ha összejön akkor megveszem, ha meg nem akkor marad még a T42 egy ideig.
kraftxld: Ez részletes volt
Jó hogy mindenki mást mond, eszerint szórás is lehet minőségben meg az említett használati mód. Ventivel volt bajod? Nekem 14-es kell, 1280-as felbontás is elég, túl nagy elvárásaim nincsenek, legyen kb T42 csak erősebb vassal
SSD-t illetően azt még nem találtam meg, vajon a lapocska sata 1 v sata2?
HP 32 bites OS kódok meg ált-ban jók a 64 bithez is, legalábbis én ezt tapasztaltam.szerk: audi100td: Jó lenne ha megfelelne, majd meglátjuk
Az biztos hogy többért inkább a 6930p-t venném kis utána olvasás után, arról nem hallottam hasonló gondokat. A trackpoint sapkáját meg lecserélném pirosra
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20836 üzenetére
nekem úgy jött le, hogy azok se sokkal jobbak, legalábbis zsanér problémában érintettek, mondjuk legalább kevesebbet esznek, meg halkabbak
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko #20680 üzenetére
Nem is értem az emberek mit esznek a 15"+++-os gépekben. A 15" az abszolút maximum szerintem egy laptop esetében.
Talán egy helyen van a kijelzőnek létjogosultsága: könyvelés, controlling - Excell, de azt is általában nyugodt helyen, az asztal mellett szokták csinálni -> dokkoló + monitor.
Nomeg az ilyen "gamer notebook" kifejezések nem is tudom hogy alakulhattak ki, vagy az igény rájuk...Ez valami vicc akar lenni, és kb. olyan mint kamionnal menni moziba.
A laptop attól laptop, hogy könnyű legyen és mozdítható, és bárhova magaddal vidd. Minden egyéb kifogásra lehet válaszolni a: legyen "dokkolód és monitorod" szavakkal. -
Peter M
tag
válasz
buvartacsko #20664 üzenetére
Már írtam USnek de ők meg egy Mo-n élővel nem fognak foglalkozni. Hasonló tapasztalatom volt más gyártóval, pozitív végeredménnyel. Itt azt se látom, h miért nem vonják ki ezeket a piacról vagy mi a tervük vele? Lesz esetleg lesz javított verzió? Lassan 4 hónapja csak a piacon van, előtte már voltak Demopool teszt gépek ha jól tudom.
Nem téged akartalak megbántani csak a magyar telefonos support általában hasonló problémánál kimerül a power button on - off szintű tanácsoknál.
No mind1 köszönöm a számot gondolkozom, h merre lehetne még elindulni a megoldás reményében.
-
Peter M
tag
válasz
buvartacsko #20657 üzenetére
Röviden:
Intel Turbo boost letiltva - Biosból, SATAIII nincs, állandóan túlmelegszik heavy task [SU, CAD] alatt azt mar nem említve, hogy az Optimus nem működik úgy h csak BIOSbol discreate graphics. Az viszont ilyen Belkint idéz, hogy mindez a tesztekből ki sem derült.
Úgy h ebből sztem product recall lesz. [de amint latom a HP is ugyan ezekkel szenved a 8560w nél - melegedés, optimus]
... öö mindez egy kocsi áráért.
az érzés megfizethetetlen.
-
Peter M
tag
válasz
buvartacsko #20655 üzenetére
ööö W520on elégedetlenkedem egy keveset
-
WillyX
tag
válasz
buvartacsko #20650 üzenetére
Akkor nem tudom mi van. Én Albacomp-al és Deltával is beszéltem, mindkét helyen mondták, hogy javítják a gépet, és azért mentem a Deltához, mert ott helyben csinálják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- BestBuy topik
- Formula-1
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- bambano: Bambanő háza tája
- Hardcore café
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest