- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
jjeahh #84349 üzenetére
Ha teljesen ugyanolyan beállításokkal használtad a T520-at a JBL hangfallal, mint otthon a Soundsticks-szel és az utóbbival minden oké, miből gondolod, hogy a T520-szal van probléma?
(Egyébként használtad-e a JBL hangfal saját hardveres hangerőszabályozó potiját, ami az egyik hangfal hátoldalán van? - Triviális kérdés, de mivel mindkét típus aktív hangfal, saját beépített erősítővel, a hangerő gondokat először ott keresném.)
-
válasz
jjeahh #83737 üzenetére
Semmivel nem nézem, nem is tudom. Gamma csak szemre volt rossz, azért említettem. Egy Dell U2713H-t használok 90%-ban, illetve a T420 előtt egy X220 tabletem volt. Így több év only IPS után a TN nagyon bántotta a szemem, rögtön láttam a hibákat. Ez van ha hozzászokik a jóhoz az ember.
Ezt a lefedettséget hogy lehet megnézni? Nem kell hozzá hardver?
-
Dhampir
félisten
válasz
jjeahh #81826 üzenetére
Nem egy kategória az biztos. A ThinkPad Edge sem való pajzsnak. A viszonylag rövid garanciaidőn túl azonban neked kell javítgatni a T520-at, ami vagy elmegy még évekig, vagy nem. Ám konzumer és konzumer között is létezik különbség. Az apróhirdetésben látható egy konzumer Clevo W350ET, azért az sem látszik gyengének, a majdnem 4 kilós súlya elárulja, hogy közel annyi anyag került bele, mint egy munkaállomásba.
-
beloadjoker
őstag
válasz
jjeahh #81815 üzenetére
Megvan a win black theme tutorial
: https://www.youtube.com/watch?v=YwXzbwShaAw
Egyébként kicsit más én még nem találkoztam ezzel a lehetőséggel winen csak tegnap és nekem kicsit gyorsabbnak tűnik a gép azóta, nyilván csak vizuális hatások de egy próbát megérhet másnak is:
Rendszer tulajdonságai-->Speciális-->Teljesítmény-->Vizuális hatások-->Egyéni
és itt minden elől elveszem a pipát kivéve 3elől:
-A képernyőn megjelenő betűtípusok simítása
-A kijelölési négyszög áttetsző megjelenítése
-Ablak tartalmának megjelenítése mozgatás közbenMásnak is vannak még winhez ilyen "gyorsító" javaslatai? Én még DWS-t futtatom előszeretettel: link ja és win update+defender kikapcs
-
-
válasz
jjeahh #81243 üzenetére
a // utáni szöveget elvileg nem veszi figyelembe
garancia vs kijelzőcsere ügyében: az ibm-et hívtam fel, onnan a smarthoz irányítottak. ott akit kapcsoltak, azt mondta, hogy bármilyen szervizben megcsinálják, de akár én is cseréljem ki nyugodtan, mert nem nehéz, arra vigyázzak, hogy ne okozzak látható sérülést, mert azzal elvesztem a garit, amúgy nem. aztán hozzátette, hogy a kijelző beszerzésében nem tudnak segíteni. mondtam, hogy az van. ó, hát akkor cseréljem ki nyugodtan.
nem mondom, hogy nem lepett meg a válasz
-
Tim82
félisten
válasz
jjeahh #81233 üzenetére
Megeszi szerintem a normál DDR3-at és a DDR3L-t is. (Az ugyanilyen generációs, chipsetes X220-amban utóbbi van.) Ráadásul az előző generációkkal ellentétben úgy néz ki, hogy nem háklis a RAM-ok sűrűségére sem.
Nálam 2 x Samsung M471B1G73QH0-YK0 van, ez 8 GB-os DDR3L-1600-as modul. Az X220 1333-on járatja őket, valószínűleg a T520 is így fogja.
Rémlik, hogy valami korábbi BIOS verzióval kezelték 1600-on is az 1600-as RAM-okat, de nem ástam bele magam a témába.
-
Chaser
legenda
válasz
jjeahh #81173 üzenetére
Ha legoztál gyerek korodban akkor nem nagy valami. De leírtakból sztem rendben van a gép. Esetleg bepróbálhatsz manual beállítást pl 2-es fokozaton. Megnézel egy terhelős tesztet hogy bírja vele. Egyébként semmi baj nincs ha megy folyton a venti akár nagyobb fokozaton ha nem zavar a hangja. Idővel csapágyas lesz és cserélni kell, pár ezer ft-os történet.
-
Chaser
legenda
válasz
jjeahh #80861 üzenetére
De, csak sajnos ami beszárad az nem tud kifolyni
Kávé, sör, tej, egyik sem marad nyom nélkül, max a tiszta víz. Ha sokat volt bolygatva és az elvezető lemezek már nem gyári állapotúak akkor meg jut gépbe is. Jók a demi vidik, de azok úgy vannak megcsinálva
Egy gép sem tolerálja a folyadékot, pláne ha ragadós. Jobb esetben csak a billzet hal bele. Anno mondta valaki mosógépben vagy mosogató gépben kimosta és túlélte
De van amikor egy pohár sörtől meghal.
-
fungi
aktív tag
válasz
jjeahh #80777 üzenetére
Így.
/ "Active=0" program just reads config.
// "Active=1" allow program to modify fan.
// "Active=2" program will come up in smart mode.
// "Active=3" program will come up in manual mode.
// bei "Active=0" wird nur die Konfiguration ausgelesen.
// bei "Active=1" die Veränderung des Lüfterverhaltens ist aktiviert.
// bei "Active=2" startet das Programm im "Smart"-Modus.
// bei "Active=3" startet das Programm im "Manual"-Modus.Active=0
-
-
-
metal01
őstag
válasz
jjeahh #80729 üzenetére
Ki lehet pattintani a gombokat (óvatosan). Meg tudod nézni, hogy a mechanika sérült-e, vagy csak valami kosz került oda. De lehet, hogy maga a gomb sérült. Ha a mechanika vagy a gomb, akkor vatera/ebay-ről lehet csak gombot rendelni párszáz forintért. (Akár a mechanikával együtt is, csak azt nézd meg, hogy melyik fajta.)
A particionálást is meg lehet csinálni pl. ezzel. De én nem bízom az utólagos "szeletelgetésekben". Pláne, ha a rendszer is azon a vinyón van. Inkább telepítsd újra, vagy csinálj egy ghostot, majd formázd, particionáld ketté a vinyót és vissza a ghost.
Szerk.: Chaser kolléga megelőzött
-
-
totron
addikt
-
Wolfskin
őstag
válasz
jjeahh #80508 üzenetére
talán ezen a képen látszik igazán, hogy mekkora a különbség. a 16:9-es 14,1-nél még a 13,3-as (16:10-es) monitor is nagyobb oldalmagasságú. és mivel az oldalmagasságon ugyanannyi pixel van (900) arányosan ennyivel kisebb lesz minden a képernyőn.
átlátszó piros téglalappal berajzoltam a 14,1" (16:9) és kékkel pedig a 15,4" (16:9) monitort, hogy össze tudd hasonlítani a 16:10-esekkel (eredetiben kék szaggatott vonallal jelölve) -
Wolfskin
őstag
válasz
jjeahh #80493 üzenetére
őszinte lehetek...? nekem nagyon zavaró.
igaz, én 14" 16:10-es monitorról váltottam 16:9-re, ami annyit tesz, hogy 2cm-el kisebb lett a kép magassága. ugyanolyan felbontás (900) mellett csökkent 19-ről 17 cm re (míg a szélessége kb. 30,5-ről 32-re nőtt), tehát kb 11%-al lesz minden kisebb a képen..a 16:10-es 14! magassága felel meg kb a 10:9 15" képmagasságának. és épp a x20-as szériánál volt a váltás, bedőlve a divatos, multimédiás őrületnek (filmek). ha tehát 10:10-es 15"-ról váltasz 16:9 14"-ra, akkor elég drasztikus lesz a különbség.
viszont hordozhatóságban a 15" Thinkpad valóban elég nagy hátrány. max. egyik szobából a másikba.én most azon gondolkodom, hogy veszek egy Asus 15,6" full HD hordozható monitort mellé- az usb3.0-ról elmegy és csak 800g. akkor a t420s = 1,7kg, + 0,8Kg = 2,5 kg, azaz a T500 súlyában leszek, de 2 monitorral! és csak akkor viszem, ha kell.. (mondjuk mindig kell, mert már 15 éve 2 monitort használok
). és van benne auto rotate, tehát word, web alkalmazásokban lehet állítva is használni!!!!
-
metal01
őstag
válasz
jjeahh #80493 üzenetére
Szerintem abszolút nem visszalépés. A T420 1600x900-al teljesen jó. Ha meg mellé teszel egy külső nagyobb monitort és azon (is) használod a gépet akkor meg pláne nem gond a 14". Cserébe viszont lesz egy mobil laposod amit hurcolászhatsz is. A 15"-os gépeket én nem cipelném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest