- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha RAID is fontos, akkor Nexentastor is jó alternatíva lehet.
Amint lesz pénzem 5db 3 TB-os HDD-re megy fel ez a gépre.RAIDz esetén ECC RAM-ok használata javasolt.
-
jake413
csendes tag
Főleg torrentezésre és hogy média lejátszó segítségével filmek nézésére . A későbbiek során FTP szerverként.
-
jake413
csendes tag
Üdv!
Engem az érdekelne hogy milyen op ajánlotok a Micro serverre?
Főleg windows-al foglalkoztam eddig így egy microsoft windows server 2008 r2 gondoltam, esetleg az Ubuntu server változatára (bár eléggé tartok a linuxtól). A fórumokat olvasva rátaláltam még a FreeNas-re bár arról megoszlanak a vélemények.
-
teleguru
csendes tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
9-10k újonnan. Intel EXPI9301CTBLK Gigabit CT Desktop LAN adapter
-
Pr3s
aktív tag
a microserverben milyen táp van?? kérnék típusszámot is ha lehet, és hogy hány wattos, estleg akinek van foto az is jöhet!
-
teleguru
csendes tag
Ti melyik VPN-t dobnátok fel a HP N20L re?
L2TP/IPSec (256 bit): No software to install – great for mobile devices, works on your iPhone and Android.
PPTP (128 bit): No software to install – lower security but works on many old devices and easy setup.iphone4 ekkel lenne összekötve meg ipaddel... Fő szempont az otthoni belső hálózat látszódjon munkahelyről az eszközökkel...
-
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Be akartunk ma állítani egy HP n40l szervert, viszont elfelejtettem vinni magammal dvd olvasót. Na gondoltuk semmi gond, majd készítünk a pendrive-ra egy bootolható debiant.
Órákat játszottunk vele, de az istenért sem akart elindulni a boot folyamat.
Az egészben az a fura, hogy a notebookon is kipróbáltuk és indult tökéletesen a pendrive-ról a Debian,de a HP alatt nem.
Azt írta ki hogy bootol, de nincs a pendrive-on oprendszer.
Nyilván megoldjuk majd dvd-vel, viszont ha valaki tudja amegoldást, akkor szívesen vennénk, hogy máskor ne legyen ilyen helyzet.
Annyi, hogy egy 16 megás debian csomagot akartunk feltenni rá, ami utána mindent a netről szedett volna le. -
Menotti
aktív tag
Vigyázz ,mert teljesen más a lábkiosztás
Itt megnézheted.....bár úgy látom a képek már eltüntek.Én lecseréltem a ventit ez alapján ,át kellet dugdosni az érintkezőket...
Bizonyos fordulat alatt letilt a bios ,nem engedi elindulni a gépet...de ezt irják is a linkelt oldalon v.hol. -
Rosep
senior tag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a hátsó nagy venti milyen csatival csatlakozik?
Én valami ilyesmiben gondolkodnék ventillátor szabályozás témában. Persze ha jó a csatlakozó, meg létezik low profilos hátlappal is. Úgysem tervezek bele semmilyen bővítőkártyát tenni.
(A héten nem vagyok otthon, így megnézni sem tudom a masinát.) -
sxboy
tag
Az OMV telepítés után mennyi idő alatt áll fel? 2*2TB HDD-t kapott és gyári 2GB RAM van benne.
-
Thusor
őstag
Windows homeserver elfér egy 32GB SSD-n vagy egy 16GB-os pendriveon, hogy arról bootoljon a rendszer?
-
lovi27
addikt
Természetesen nem a CPU hőmérsékletére gondoltam, mert annak, ill. az alaplapnak és a HDD-déknek a hűtéséről a nagy ventilátor gondoskodik, és ott a környezetében nem történt lényegi változás.
A tápegység egy külön dobozolt, önálló egység, ezért is kapott külön ventilátoros hűtést. Valószínűsíthető, hogy nem fogod tudni mérni a hőmérséklet változást, mert nem állnak rendelkezésedre megfelelő műszerek. Megy vagy nem megy. Működik vagy nem. Amit viszont könnyen megtehetsz, megnézed a külső házat a tápegységnél melegszik-e rendellenesen, illetve, ha kinyitod az előlapi ajtót, megtapogathatod, hogy a tápegység burkolata mennyire forró.
-
PrinczA
őstag
Nekem most Ubuntu van rajta.
Ha egy ilyet bevásárolok: MICROSOFT Windows Home Server 2011 64bit 1pk DSP 10 Clt Magyar OEM jó lesz hozzá? -
goldnarmz
aktív tag
Scythe szabályozható venti van hátul, min.-re levéve. Ezt elfelejtettem írni.
Ilyen a táp egyébként.
Ha valaki ilyenben gondolkodik, 20PIN-es (esetleg 20->24PIN) hosszabbítókábelt vegyen hozzá feltétlen, mert az alap hosszúságú kábel rövid, így csak kontárkodással lehet megoldani a tápcserét.
Nem tudom, mi lesz kánikulában, jelenleg így alakul a hőmérséklet: -
lovi27
addikt
A fanless tápoknál nem a zajmentesség az izgalmas, hanem a hőmérséklet. Hogy kánikulában majd mennyire bírja a gyűrődést.
-
aicon
senior tag
Szép eredmény. Így akár HTPC-nek is elég csendes, még ha 24 h-ban megy.
-
goldnarmz
aktív tag
Tököm tele volt már a gyári táp hangjával.
Lecseréltem a francba.
Eredeti táppal mért értékek: 45 dB
FSP fanless táppal mért érték: 32 dB
(Szutyok ájfónnal mérve, de viszonyításnak talán nem rossz)
Mostmár tényleg csak akkor hallani a hangját, ha nagyon fülel az ember. HDD a leghangosabb.
Elégedett vagyok a táppal.sxboy: Bocs, nem neked akartam írni, félrenyomtam.
-
sxboy
tag
Megjött a gép, hát szebb, mint a képeken.
-
sxboy
tag
Sziasztok,
jön futárral a drágaság, úgyhogy holnaptól én is a klubban vagyok.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt használva szerintetek be tudom üzemelni addig, amíg a lakásban a kábelezést nem tudom megoldani?
Köszi minden választ.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bugizozi #852 üzenetére
Ha minden megy olyan 3GB környékén megáll a memória fogyasztása most 6GB van a gépben szóval van hely ahol dolgozhat.
Az alap fogyasztás nem foglalkoztatott annyira, de ha jól emlékszem akkor 1GB alatt volt úgy hogy távoli asztallal szoktam nézni. Szóval nem vészes a memória fogyasztás ennyi program esetén, és ekkora sávszélesség igénybevételnél.Viszont nagyon stabil (idáig).
Ja egyébként fut még iTunes, Skydrive és egy céges AVG IS.
-
zsolt501
nagyúr
Ezt a magasabb terhelést én sem írom alá, mert nálam a legnagyobb terhelés is max 25%-volt úgy hogy a torrent töltött lefelé 40Mbit-el és fel 20Mbit sebességgel, ez mellett futott a SMB fájl megosztás és FTP szerver, illetve egy HTTP-s fájl megosztás is belső hálózaton 200Mbit körül.
Szóval tudni kell beállítani a szerver programot és akkor nem terheli agyon a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest