- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omni
aktív tag
Szia!
Nem érdemes teljesen feltöltve, illetve lemerítve tárolni az akkumulátort. Ha tehetem kb 40%-ig merítve veszem ki a gépből, teszem a polcra (ez minden li-ionra igaz)
Ha a gépben van az akku, akkor legalább 90%-ig fel van töltve (nem előny), plussz a notebook által termelt hő is rövidíti az élettartamát.
A kivétel hátránya, hogy áramszünet esetén...sekép sehang.
-
localhostadm
tag
Nem igazán hinném, hogy nagyon jó ötlet lenne ez. Nem erre tervezték, nem azért ilyen könnyen kivehető az akksi. Valóban így könnyen ki lehet végezni. Nem szükséges amúgy kivenni, a notebookok saját belső töltővel rendelkeznek, amely kiválasztja az áramforrást. Ha hálózatra van dugva értelemszerüen az aljzatot választja. Nem terheli feleslegesen az akksit. Ezt abból is tuhatja az ember, hogy ha nincs benne akksi, a gép hálózatról akkor is működtethető.
-
Macilaci457
őstag
Az már leesett hogy integrált,de valaki tud valamilyen megoldást arra,hogy esetleg jobb videókarit varázsoljak a rendszer alá?
A laptopokat alapvetően kisfogyasztású eszközökkel szerelik, és nem játékgépnek készítik.
Egy asztali gép videókártsája maga annyit fogyaszt, mint egy egész laptop, ezért nem tudod elérni vele azt a teljesítményt, amit PC videókártyákkal elérnél.Természetesen cserélni sem lehet a videókártyákat normális esetben.
(létezik cserélhető néhány típusban, de abba valót meg beszerezni nem igen lehet) -
Meta
tag
hy
Ha Hide a típusa, akkor talán érdemes trükköznöd a partition magiccal is, (ezzel elméletben lehetne unhide-olni .. ejnye... de szép magyar szó) bár akkor nem értem miért látod magát a partíciót winből...:S
Na akkor most én gondom is: Van egy 6220-asom, és mostanában kezdett olyat csinálni ha kicsit megrázkódik, akkor sípol, vár 2-3 mp-t, sípol, megint vár és megy tovább. És megnézi van-e az optikai etetőjébe disc. Szerintem vinya baja lesz a lelkemnek, csak az érdekelne hogy mással is volt-e már ilyen, illetve hogy ez mitől lehet? Heti kétszer utazik egy-egy órát mióta ez jelentkezett, egyébként itt pihen mellettem összecsukva és úgy használom (nem, nem látok át a tetején, csak 19-es monitorral meg bill,egér párral) Szóval mióta nem cipelem annyit, nem mavcerálom, pont azóta ilyen. -
Meta
tag
Ez egy program, ami képes visszafejteni az adatokat a winyóról.Persze ennek feltétele hogy minél kevesebbet másolj rá (magára a diskre) mert felülírhatsz dolgokat rajta, és úgy már használhatatlan a visszanyert adat (ha egyáltalán képes visszahozni). Szóval kell hozzá egy progi (NTFS vagyFAT ) meg egy másik adathordozó amire lementheted az adatokat. Have fun & káve ropi ajnálott mert meglehetősen hosszadalmas művelet.
-
-
parandroid
félisten
Gondolom újrapartícionáltad a HDD-t, vagy csak leformáztad a recovery partíciót. Ez az így járás tipikus esete. Magyarországon szerviz nemigen fogja ezt neked megcsinálni, főleg nem garanciában. Egybként nem igazán értem, hogy miért nem működnek az interneten lévő meghajtóprogramok, eddig ilyennel még nem találkoztam.
A Recovery partíció lényege a telepítőlemezzel szemben nem a spórolás, hanem az egyszerűsítés.
Viszont a user error ellen ez sem véd.
p -
yash
senior tag
Úgy néz ki legyaktad a recovery particiót, ami szivacs, mert azon volt a gyári licenszes Vistád a gépeden matricáján levő kulccsal. Valószinüleg a gépeden levö kulccsal nem is fogod telepiteni az eredeti Vista DVD-t, XP-nél is ez volt a szitu... mert ezek valami spéci gyárilag barkácsolt rendszerek ám! Nem baj, a matrica azért megvan a gép hátoldalán, bár sokra nem mész vele valószinüleg, ami az autentikálást illeti. Hát ez van, előbb olvasni kellett volna
Egyébként, remélem XP-s driverekkel próbálkoztál XP alatt
F11 azért sipol, mert már nincs recovery particiod. Az addig működik csak, amig a gyárilag barkácsolt OS van fent, annak a boot procedurájába épitik be ugyanis szoftveresen az F11 funkciot.
Gondolom, nem követted a használati utasitást sem, amia géped dobozában volt nagy piros betükkel: első lépésként kérjük írja ki DVD-re a Recovery Manager programmal a gyári OS másolatát az előre telepitett program segitségével! Tehát, legelső körben neked saját magadnak ki kellett volna irnod a Vista telepitöt a Recovery particióról, amit te nyilván nem tettél meg.
Nyugi, az én gépem 525e volt, és ehhez sem volt telepitö DVD, söt még optikai meghajtó sem
A recovery particiodnak kapáltak, felejtsd el.
Megoldás: Windows telepitése, és honlapom található driverek felerőszakolása. Második lépésben, ha ez nem megy, megpróbálkozol a magyarországi HP szervizzel, pár ezer forintért adnak neked telepitö DVD-t a gépedhez, ha jófejek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest