- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Farkassacred
őstag
válasz
Pyttawrx #50950 üzenetére
Most néztem rá a frissítésekre a hp oldalán, és 2019 decemberében bizony jött is egy újabb bios update erre a típusra. Telepítem gyorsan, aztán majd kiderül lesz e ilyen fülecske. A jelenlegi biosban olyannal találkoztam egyébként, hogy fan always on, de ugyebár ez megint más.
-
Farkassacred
őstag
-
Farkassacred
őstag
válasz
Pyttawrx #50946 üzenetére
Renew használt programban vettem, ezért nem tudom pontosan a korát, garanciás probléma meg nem áll fenn szerencsére. Két évet kaptam papíron egyébként.
Cooler nevezetű szökevénnyel" meg találkoztam már a vezérlőpultban, le is tiltottam egyből anno. Akkor viszont megnézem a bisoban is, hogy mi a helyzet. Köszi. Anno olvasgattam, hogy a hangosabb venti normális a vékonyka gépeknél. -
Vitaqo
senior tag
válasz
Pyttawrx #50883 üzenetére
Hirens boot cd usb verziója. Korábban ment ezzel a géppel. A gép alaplapcserés lett. A csere azért kellett, mert túlmelegedett. Sajnos még mindig túlmelegszik. Ami még érdekes, lehet, hogy a játék öli meg a gépet? Mielőtt játszottam 1 órát ment gond nélkül az aida stabilitástesztje. Most hogy játszottam, az aida 2 perc után throttlinggol. Még akkor is ha hidge. 2 perc és lehal.
-
válasz
Pyttawrx #50854 üzenetére
Unfortunately, there is nothing we can do to help you, since HP will no longer supply the required SMC.bin file that is used to clear the BIOS password. That was the only way it could be done.
Ez azt jelenti, hogy már nem támogatott a gép, nem küldenek hozzá bin fájlt. Pont ezt írják ők is. Meg kell barátkozni a régebbi biossal, ha amúgy jól működik a gép.
A jelszó pont azért van, hogy illetéktelenek ne jussanak be a biosba. Ha használtan vettl egy gépet és ezt nem ellenőrizted le, max. annyit tehetsz, hogy megkéred az eladót, vegye vissza (nem hiszem, hogy vissza fogja venni).
-
Vitaqo
senior tag
válasz
Pyttawrx #50797 üzenetére
Hali! A gépen win10 home verzió vam ferakva, videókártya és a többi driver a legfrissebb. A Wolfenstein new orderrel próbálkoztam, most a COD black ops van felrakva. Mindegyik szaggat. Minimum grafikával is. Tartok tőle, hogy az Mx130-as GPU a gyenge láncszem. Illetve bizonyos ideig lag mentesen szépen megy, majd beszaggat. A másik Samsung Np300e5a laptopomon is jobban hasít a COD. Nem értem. Lehet ennyire új a laptop, hogy a Win10 nem támogatja a procit?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Pyttawrx #50714 üzenetére
őőő.. félig-meddig nyert köszi
Lámaságnak tűnhet a dolog, de basszus, kismillió HP laptoppal volt dolgom, de ilyennel akkor sem találkoztam.. még a nagyon hasonló HP 6720 sem vacakolt, pedig az a gép ennek kiköpött (Inteles) mása...
Szóval felraktam a Hotkey és VGA drivert, és lehet állítani a fényerőt... de azért csak félig nyert a szitu, mert most már fn+f8-al lehet felcsavarni a fényerőt, de a vezérlőpultba ha megnyitom az energia gazdálkodást, a csúszkát automatikusan megint 0-ra lehúzza, és nem engedi továbbra sem feljebb állítani -
mm89
őstag
válasz
Pyttawrx #50646 üzenetére
A töltőn nincs led, de mivel másik töltő sem tölti, és a saját töltője tölti a másik hp gépet, így a töltő hibát kizártam gyorsan.
(jó sokszor írtam le hogy töltő)
A biosban nem találtam hibát az akkura vonatkozóan.
Egyébként is egy töltéssel simán megy 3 óra böngészés. -
jozsi252
veterán
-
-
-
Járókeret
senior tag
válasz
Pyttawrx #50397 üzenetére
szomorúság van
visszavittem a ram-ot, hogy kicseréljék 1.5v-re. ugyan úgy kingston, 1.5v 4gb ddr3. és ugyan úgy nem jó. mi a.... ??? ha az első slot-ba rakom, akkor fekete képernyő és maxon pörög a venti majd újraindul. ha visszarakom a gyári ramot és a 2. slotba rakom, akkor bejön a HP felirat, majd kiiírja,hogy nincs rendszer telepítve, tegyek be lemezt vagy akármit.
-
-
-
Norbi46
aktív tag
válasz
Pyttawrx #50289 üzenetére
Hú már nincs nálam a gép nem az enyém csak újra kellett raknom és hiányoltam ezt a listát.
MS oldaláról származik az iso. Másik régebbi laptopnál ugyan ezzel az iso-val adta ezt a listát.
Hm szóval a bios-ba van égetve?! (Még nem találkoztam ilyennel.)
Köszönöm szépen a tájékoztatást! -
csubuka
addikt
válasz
Pyttawrx #50263 üzenetére
Más táppal, venti nélkül is cicog/cicereg. Új BIOS-al is. Tolok még olyat, hogy az i5-ösön meg ezen is BIOS reset azt utána mi a helyzet, de ezt max valamikor a jövőben. Ezeket csak a win10 frissítések miatt észleltem most, "érdekes" :-)
Gondolom az i7 proci maga más. Vagy máshogy terheli a VRM-et, pedig ugyanannyi a TDP, mint i5-nél.
Rodzser Mór: i5-tel tök korrekt, hangja alig van alap dolgoknál. Aida stressz alatt persze hallani. :D
Fedlap kopik ha durván használod. Zsanér bírja relatíve. M2 slotja nem mai elterjedt méretű ssdket fogad. Ahogy írták itt is álom pasztázni, de tényleg. -
csubuka
addikt
válasz
Pyttawrx #50259 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Persze mindkét gép van a családban, de csak az egyik cincog (coil whine vagy mi a precíz neve. Lehet kissé kuszán fogalmaztam. Az ami érdekes, hogy az i7-es ad ki ilyen kellemetlen cincogó hangot. Gondolom az olyan amilyen, azzal nincs mit csinálni. Mondjuk valamilyen gépen BIOS beállítások piszkálásával azért lehetett a hangon javítani...
-
-
-
Loccze
tag
válasz
Pyttawrx #50233 üzenetére
Természetesen cseréltem Ramot, és háttértárat is hd sentinel szerint az összes hibátlan. Intel SSD, Patriot SSD (új), WD black HDD. Ugyanaz minden esetben. Már csak azt kellene kideríteni milyen volt rajt eredetileg mert a Biosban jelzi win8 csak nem tudom melyik verzió mert esetleg ha azt fel engedi tenni és frissíteném lehet elfogadná.
-
Loccze
tag
válasz
Pyttawrx #50230 üzenetére
Emlékeim szerint próbáltam ezeket a verziókat mindet, csak a 1909es verzióval. Csináltam pendrivet és DVD-t. De le van töltve MSDN ről a sima iso képfájl is 1903 1909 rufussal kiraktam pendrivera mindkétfajta telepítőt. Kétfajta bootolással uefi meg legacy módban. Telepítő mindenesetben elindult. Uefi módban hp logóval indul a telepítő home és pro verziók kiválasztása újrapartícionál 4 partíciót hoz létre végigfut a telepítő újraindul hp logo pörögnek a pontok és leáll. Legacy mód szintén home és pro verziókkal próbálva, telepítő indul win logo újrapartícionál 2 partíciót hoz létre és vegigfut a telepítő végén leáll.
Még egy régi 32bites dvd is előkerült szintén ugyanez. Win 8.1 simán fut.A Rufusom régebbi, azt még keresek egy újat.
Az aktivalásról pedig annyi észrevételem van, hogy a tesóm gèpe is win 8 homeval volt telepítve. Töröltem mindent a meghajtóról, kapot egy win 10 homet és automatikusan aktiválta magát, msdn-ról letöltött sima iso rufussal pendrivera. Nem kapott kulcsot se nem törtük.
-
válasz
Pyttawrx #50218 üzenetére
Nem pasztázta át, mert még majdnem új a gép, garanciális (gondolom). Csak az SSD miatt lett szétszedve.
Mivel garis a gép, ne állj neki módolni, csináld végig az F2-re bejövő rendszerteszteket (vagy windows alól is lehet). Ha mindeni jól ment és nincs problémája, akkor van stresstest, töltsd le, futtasd és nézd meg, mik a CPU, GPU, stb. hőmérsékletei.
Ha nagyon forró, akkor lehet FPS drop. A hűtés hibája sokféle lehet, akár porosodás (még nem poros helyen is), nem megfelelő hőátadás a hűtőtönknek, vagy hűtőtönk, ventilátor hiba. Garanciális probléma, írd le részletesen a szerviznek mit tapasztaltál és kérd a hűtés cseréjét.
-
csubuka
addikt
válasz
Pyttawrx #50210 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Értem, és ezen 1 év alatt az MX-4 még semmit sem szárad? Igazándiból minél kevesebbszer kéne géphez nyúlni annál jobb persze.
wreakz:
Köszönöm Neked is! Ez a HY510 is elég alap, majd ránézek egy régebben buherált gépre, hogy az mennyire száradt meg. Ha nem száradna gyorsan, csak épp nem is a legtopabb hővezető, akkor felőlem okés :-) -
csubuka
addikt
válasz
Pyttawrx #50208 üzenetére
Köszönöm. 65 foknál így is megáll a melegebb mag, az full jó. Ilyen aida stressznél nagyobb tethelést kb. sosem fog kapni.
Az általad említett paszták azok az idő múlását is jól bírják akkor nem csak kezdetben nagyon jók? Ezek érdekelnek engem igazán, hogy idővel mennyire romlanak le. Mondjuk pár évente lehet úgyis kéne pasztázni, csak ezt nem sokan cainálják bevallom én sem. Nagy ritkán megcsinálok egy gépet, ha más is van vele, pl most SSD csere kapcsán lett ez szétszedve.
Lehet szétszedem a GD900-as asztalit megnézni mennyire szárad a paszta, csak az melós...
Akkor ilyen semmi extra gépeken is más pasztát használsz?
-
csubuka
addikt
válasz
Pyttawrx #50206 üzenetére
Köszi a választ, érdekes cikk.
Hmm, nagy bajom talán nem lesz az 5 fok diffiből nem? Újracsinálni nem akarnám, csak azért, hogy kevesebb difi legyen a magok között.
Valóban elég középszer. De a gép is elég langyi konfig. i5 integrált GPU-val. Ilyen semmi extra laposokba ez is jó gondolom. Ezt nem hajtja senki úgy se, ahogy egy AIDA hajtaná. Ennek ez is jó tán. Illetve van GD900-am, azt rakom a durva asztalimba, de a cikk szerint azt meg hamisítják (lehet, hogy amim van az is hamis, de nem lett hangosabb a gép az elmúlt egy évben). A közepes HY510-et meg csak nem hamisítja senki :D
*Egy év múlva ránézek erre a laposra, hogy mennyit nőtt a max hőmérséklet. Azzal a száradás sebességére lehetne következtetni. Szerintem az átlag gyári paszta sem sokkal kobb, mint ez a HY510. Inkább ha kevésbé szárad a jobb paszta és kevesebb meló lesz a jövőben egy családban levő géppel akkor éri meg a drágább. A kezdeti jobb hőmérséklet értéknél a stabil, hosszútávú középszer jobb nekem. (De ezekkel az átlagos gépekkel nem hiszem, hogy akár csontszáraz pasztával is túlmelegedési panaszok lennének tán.
-
tamas.nick
aktív tag
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- HP 840 G3 (Core i7-6600U / 8GB DDR4 / 256GB / 14" FHD / Windows 11) ÁFA-s számla
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 gamer notebook - 15-10300H, 16GB DDR4, GTX 1650 Ti (használt)
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest