- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mrbego
aktív tag
válasz
Vitaqo #54639 üzenetére
Én 2015-ben vettem egy Pavilon 15-öt, akkor már szinte újkora óta az volt, hogy este letettem 100%-os akku al, másnap du. mikor bekapcsoltam kb. 90-92%-ot mutatott.
Ez persze még win 10-zel volt és semmi alvó mód, se hibernáció.
Akkor megkérdeztem itt a topikban, amire azt a választ kaptam hogy ez normális.
Ami nekem azért volt fura, mert előtte a régi Pavilon dv5-öm sosem csinált ilyet. Ha letettem 100%-os akku al, akkor egy-két nap múlva is 99-100%-kal indult.Szerintem te sem tudsz mit csinálni vele, ez ilyen. Ja és a merülés/feltöltés ciklus nálam óramű pontosságú volt, 300 után "tönkre" is ment. (Az az én összeesküvés elméletem, hogy ezt direkt szoftveresen csinálja a HP.)
-
-
-
válasz
Vitaqo #54585 üzenetére
Időnként ajánlott lemeríteni, 2-3 hetente én is megcsinálom. Ha sosem merítetted le, akkor az akksi logikája, de a kémiája is károsodhatott.
Próbáld meg valami akku regenerálással javítani.
Erről egéybként nem a HP tehet, bármelyik gyártó akkuja, ha így használják, tönkremehetett volna.
-
-
válasz
Vitaqo #50903 üzenetére
Én se veszek többet BMW-t, mert a múltkor átvert a szerelő...
Viccen kívül: ez nem vicc és egyáltalán nem általános jelenség. Mindenképp reklamáld meg, és kérj komplett gépcserét a karcok és a kosz miatt. Mondjuk nekem a sok-sok év alatt ilyet még egy ügyfél sem jelzett vissza, mint amit te írtál...
-
-
-
válasz
Vitaqo #50823 üzenetére
Akkor 14 napos csere nincs, csak a szerviz és javítás. Ennyiből kijött volna egy jó GAMER gép is, pl. egy ilyen:
HP Pavilion Gaming 15-dk, i5-9300H (2.4GHz), NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB, 15.6" FHD LED, 16GB(2x8GB), SSD 512GB PCIe NVME, NO ODD, WIFI, Bluetooth, Webcam, Backlit Kbd
-
válasz
Vitaqo #50819 üzenetére
Igen mindenképpen. A saját lábain sem kellene túlmelegednie. Nekem Pavilion gaming 15 van most, i7-9750H, 16GB, GTX1650, simán a lábain áll, soha nem melegedett még túl több órás FPS közben sem. Nem is szabad. A tidé annyival kisebb energiafogyasztású konfig, hogy annál a túlmelegedés szóba sem jöhet.
-
-
-
Gergello
addikt
válasz
Vitaqo #50808 üzenetére
Tedd fell a hwinfo nevű programot, abban van egy Sensor nevű rész. Indítsd el hwinfo-t.
Kezdj el játszani, várd meg amíg szaggatni kezd utána tedd le játékot tálcára és nézd meg a hwinfo értékeket.Itt olyanokat kell nézni, hogy ír-e pirossal valamiket.
THERMAL THROTLING-nál yes van, akkor túlmelegedés miatt szaggat. -
motifator
senior tag
válasz
Vitaqo #50798 üzenetére
A régi gépedben kb. 520MX kategóriájú dedikált kártya lehetett, attól azért jobban kellene produkálnia az MX130-nak, feltételezve, hogy mondjuk a felbontásod is hasonló játékban.
Szerintem rakj fel egy HWinfo-t és játék közben tudod monitorozni, hogy hogy alakulnak a hőmérsékletek. Az sem kizárt, hogy valami "silent" profilnak akar megfelelni a gép és ezért veszi vissza a powert. -
válasz
Vitaqo #50798 üzenetére
Ha egy ideig jól fut, majd elkezd szaggatni, az valszeg hűtési probléma. Nem tudja a gép lehűteni a GPU-t és CPU-t, ezért visszavesz a teljesítményből.
Mondjuk az MX 130 amúgy sem egy komoly VGA, ezekhez az FPS-ekhez erősebb kell, ha rendesen akarsz játszani velük, pl. egy GTX. ITT megnézheted, hogy a 302-ik helyezett, ami nem az élmezőny:
https://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest