- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
Bobyjack
senior tag
válasz
spyduck #13123 üzenetére
Ezt a szervizes dolgot kifejthetnéd, mert bár felmatricáztam, azért örülnék egy magyar billenytűzetnek... Hova kellene mennem és mennyi kb ennek az anyagi vonzata?
Az energiatakarékos módot meg nem tudom hol kell beállítani win 7-en vistán még ment, de azt meg nem komáltam...
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #13122 üzenetére
Sajnos nincs nálam a gép. Telefonos segítséget kért tőlem is a cimbora.
Próbálta részletezni nekem a Bios beállítást az éteren keresztül, de te is tudod hogy megy ez...sajna ezt látni kell.
Először még azt sem tudta, hogy milyen a gépe. DV 5, 6, 7...én mondtam neki hogy a képernyő jobb felső sarkában nézze meg.
A HP support szerint léteznek hozzá XP-s driver-ek...tehát mennie kell XP-vel is.Azért kösz a tippet
-
válasz
spyduck #13108 üzenetére
Leírtam már párszor, de megteszem mégegyszer. Egy akkumulátort soha nem tudsz a gépben teljesen lemeríteni. Aki ért az elektronikához, szerintem tisztában van ezzel.
Tehát nem tudod a lemerítéssel tönkretenni, mert nem merül le teljesen. Ha lemerülne, már nem tudná a gép energiaellátását biztosítani, ezért ettől jóval hamarabb közbelép az elektronika.
-
parandroid
félisten
válasz
spyduck #13096 üzenetére
Ha reggel 20 fokot mutat a hőmérőd, délben meg már csak 16-ot, akkor a hőmérő rontotta el az időjárást?
A kalibrálás nem fogja javítani az akkut, ez abban segít, hogy a gép pontosabban meg tudja mondani, milyen állapotban van, és mit várhatsz el tőle. Bár őszintén meglep, hogy a kalibrálás szó jelentéséből bárki is feltételezte, hogy ez valamilyen javító funkció...
p
-
adam3
aktív tag
válasz
spyduck #12935 üzenetére
Igen, már az is megvolt...
DE úgynézki megvan a kékhalál okozója. Memtestet futtattam úgy hogy bentvolt az új memóriamodul is, 10-15 perc után kétszer is 80-100 hiba volt. Kivettem és ment a teszt másfél órán keresztül nulla hibával. Játék közben még nem volt időm próbálni, de igyekszem pótolni. Remélem ez volt a rossz.
Más: az integrált VGA által lefoglalható maximum memóriamennyiséget tudom valahol állítani?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
spyduck #12927 üzenetére
Hello!
Nem! De még a csökkentett üzemmóddal se tudok belépni. El meg nem szálhatott semmi,nem? Akkor nem indulna el.
Még a DVD írót se ismeri fel,hogy esetleg újra tudnám telepíteni.De a az iró ajtaját ki kellene engednie nyitni,ha áramot kap,nem? És miért ne kapna áramot(mégse nyílik az ajtaja),mert beleraktam 1 hétig ment minden gond nélkül,attól meg nem lehetett baja,hogy beleraktam egy üres lemezt.
-
válasz
spyduck #12895 üzenetére
Értem én, hogy a régi - Magyarországra óriási hibaszázalékkal bekerült, de külföldre nem!!! - szériákat szidod. Valahol még egyet is értek, mert tényleg volt gond a dv9000 és dv6000 gépekkel. A zd7000 és zd8000-eket szerettem, jók is voltak, mint ahogy általában a zd szériás gépek. De ez már nagyban a múlt. A most futó dv gépek 2 vagy 3 generációval túl vannak ezeken, és sokkal jobbak is. Így van ez sok üzleti modell esetében is, és egy csomó más terméknél.
A gondom annyi, hogy te a MOST vásárolni akaró és a MOSTANI modellekre célzó érdeklődőknek mondod azt, hogy a pavilionok szarok. Mindezt 2-3-4-5 éves gépekkel szerzett tapasztalatok alapján. Tehát ne tedd.
Írod a milyen notebookot vegyek topicban, hogy rémálom szerelni egy konzumer gépet. Régebben tényleg sokféle csavar volt bennük, de nemcsak a konzumerekben. Egyszerűen a gyártástechnológia nem volt még ilyen fejlett. A mostaniakban 2, azaz kettő féle csavar van, ezekkel van megoldva minden. A pattintós műanyag burkolat pedig, ha szakértő kezekben kerül szét- és összeszerelésre, nem szenved sérülést. Persze szét lehet szedni úgy is, hogy károsodjon. Ezért szoktam mindenkinek azt javasolni, hogy keressen fel szakembert, ha nincs benne gyakorlata, és pl. újra szeretné pasztázni a CPU-t, GPU-t.
Amiket megcáfolnék:
- laza zsanérok (régebbieknél fordult elő, ugyanúgy az üzleti kategóriában is, régebben sok évig foglalkoztam velük én is), ma már nem tapasztalom, itt is fejlődött a technika
- karcolódó, kopó lakkozott felület: nem kopik, pont a lakkozás miatt. Karcolódásra ugyanannyira hajlamos, mint bármelyik notebook. Itt nagymértékben a felhasználó igényességétől függ, hogy fog kinézni a gépe fél év múlva! Ilyen szempontból jók a fehér gépek, azokon nem látszik meg semmi (ujjlenyomat, karcok).
- fényes TFT egyéni dolog, van, akinek ez tetszik, van, akinek a matt. Ez egyáltalán nem hátrány, inkább különbség. Business vonalon is sok a fényes kijelzős gép.
- nagyon kell rá vigyázni...hmm nem tudom, vannak-e gyermekeid. Nekem két fiam van, egy két- és egy hatéves. Évek óta aktív notebook-felhasználók, többnyire az anyjuk fehér dv3-asát, vagy az én Sárkányomat nyüstölik. Ez aztán az igénybevétel! Hapci, kajamaradék, ujjal kijelző-nyomkodás, lekváros kezek, stb-stb, sorolhatnám. Nagyobbik fiam órákat szokott Generals-ozni a gépemmel. Akinek van gyereke és közel engedi a géphez (úgyis odajön és ő is akarja), az tudja, miről beszélek. Ennek ellenére mindkét gép makulátlan állapotban van, néha le kell törölgetni. Szóval NEM KELL RÁ NAGYON VIGYÁZNI, jól bírják a strapát.
Személy szerint nekem nem kellene egyik business vagy elitebook sem, ahogy említettem is már. Túl unalmasak, és szegényes képük van, a hangjukról nem is beszélve. Bármikor odatehetnéd a gépedet egy Pavilion mellé, aki ilyet akar, nem hiszem, hogy rá tudnád beszélni egy 85xx-re. Nem is kell, aki businesst akar vegyen azt, aki meg paviliont, vegyen azt. Mindenkinek nagyon-nagyon másak az igényei.
-
válasz
spyduck #12890 üzenetére
Nem sérti az üzleti érdekeimet, nem hiszem, hogy a beírásaid alapján számottevő Pavilion vásárló átállna üzleti modellre. Aki ezeket a kijelentéseidet komolyan elhiszi, amiket írsz (pl. "a Pavilionok szarok", "A Pavilion DV5 meg olyan hangos és tüzes, h említésre sem méltó", stb), az elve nem konzumer modellt akar venni, és max. önigazolást lát bennük a döntésének helyességéről. A vevőim visszajelzéseiben is látni lehet, hogy elégedettek a gépekkel, ami főleg azért van, mert jó gépek. A HP-nál nem a Te elképzeléseid szerint gyártják a gépeket, szerencsére.
Az zavar, hogy sokszor valótlan dolgokat állítasz a Pavilion gépekről, amivel pont Te próbálsz megvezetni másokat. Mondj egy dolgot, amit én a Pavilionokról állítottam (és szerinted megpróbáltam vele másokat megvezetni), és nem igaz. Indítsunk itt erről egy vitát, ha akarod, állok elébe.
Ne mondj rólam hazugságokat, először inkább gondolkodj el azon, hogy te miket beszélsz. Azzal, hogy folyamatosan leszarozod a HP Pavilion modelljeit, a felhasználók többségének - akiknek ilyen van és elégedettek vele - szemében csak egy hazudozó fanatikus vagy.
-
válasz
spyduck #12883 üzenetére
Nem mondtam, hogy Messiás, nem is mondanék ilyet soha. A tapasztalatomat írtam le, ezek tények és nem parasztvakítás. Nem tudom, mi a francért vagy ilyen agresszív, ha egy elitebook szóba kerül. Nem azt mondtam, hogy rossz gép, hanem azt, hogy nem kellene, mert nem tetszik a képe, és az egész gép sem. Nyugodtan hasonlíthatunk elitebookot dv6-oshoz, hiszen ez itt a megfelelő topic erre. Én tapasztalt vagyok a konzumerben, te meg az elitebookban, írjunk hát véleményt arról, ne a másik tábort szidjuk. Lassan kezdem magam óvodában érezni itt, mert ezt minden alkalommal el kell mondanom. Túlléphetnél már rajta.
Az Envy burkolata normál használatnál nem meleg, csak ha meghajtod a gépet. Nekem személy szerint kényelmesebb a lakkozott műanyag burkolaton támasztani a kezem, mint bármilyen fémen, mert puhább és kényelmesebb.
-
I-S-T-I
tag
válasz
spyduck #12856 üzenetére
Én is épp laptop vásárlás előtt állok, és elég sokat olvasgatok ezekről a gépekről és azt olvastam (logouton is) hogy a Latitude E6400 asnál a hangszóró borító rácsról könnyen lepattog a festék, így elégé csúgya...
a T410 esnél pedig nincs már az LCD magnézium keretben....
HP 8440p pedig kapható 1600 x 900 as felbontású kijelzővel ([link])
eddig nálam a 8440p olcsóbb változata áll nyerésre
igaz annyiért disztkrét VGA-s T410 est kapnék de a keret miatt inkább a HP
-
ladik
csendes tag
válasz
spyduck #12856 üzenetére
Köszi a választ.
Megbízhatóság szempontjából igazából meghibásodási rátára gondoltam (ahogy olvastam elég változatos alkatrészekből pakolják össze a HP-ket, ami általában nem jó). Nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán publikus adat ezzel kapcsolatban (természetesen csak a korábbi modellekre vonatkozóan). Az összeszerelést viszonylag sok helyen kitárgyalják - nagyon helyesen -, viszont a szervíztapasztalatokat nem reklámozzák (nyilván ilyen információ kevesebb embernek van birtokában). Illetve annyit igen a felhasználói szempontból, hogy a Lenovo szervíz nagyon kultúráltan működik.Én is a 8440p felé hajlok egyébként (bár ua. a beltartalom jóval drágább a konkurenseknél), de megvárom még az új Dell piacra kerülését is. Az a baj, hogy nem találkoztam még élőben egy HP üzleti szériás géppel sem, míg IBM-el többel is, ami viszont elég meggyőző volt. Akinek meg HP-je volt, az pedig szidta. Egyik cégnél volt több is, de nem üzleti szériás. Lecserélték őket Dell-ekre (vostro), azokkal teljesen meg vannak elégedve.
Még van rá pár hetem (talán 1-2 hónapom is) hogy eldöntsem, remélem addig letisztul az új processzorokkal szerelt gépek helyzete.Árcsökkentésre gondolom nem nagyon lehet számítani ebben a kategóriában...
-
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
spyduck #12684 üzenetére
Erre csak annyit, hogy a gyári paszta a CPU-n a gép egy éves korában szarrá volt keményedve, ezek a thermo padok meg szerintem egy fillért sem érnek. Én is most vakartam le a prociról a rászáradt pasztát(?), a GPU ról meg kidobtam azt az elvékonyodott lapot, és MX-2 -őt küldtem bele. Az eredmény mint írtam -20C. No comment...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
spyduck #12692 üzenetére
Az okés, csak pl. amit találtam ott az mind USA, drágább a posta mint maga a cucc. A másik dolog, hogy van vagy 3-féle ventiház, nem mind1 milyen, mert csak 1 jó. Jobb lenne valahol itthon beszerezni...
Ja amúgy a ganézás, meg a pasztázás óriási változást hozott, 20C fokkal hűvösebb a gépem. Csak kár volt letörni azt a kib*szott lapátot...
-
doddencs
senior tag
válasz
spyduck #12633 üzenetére
Nem lekapcsolni akarom. Csak nem szeretném, ha állandóan menne. A gép ki lett takarítva, újra pasztázva, a proci hőmérséklete 45 fölé is alig megy, hacsak nem játszom.
Inkább vmi olyan megoldást keresek, h. csak akkor menjen a venti, ha tényleg meleg már a gép, szóval mondjuk 60 fölött.
-
válasz
spyduck #12483 üzenetére
Ki beszélt itt Pavilionról? Legfeljebb Te. Én a HP notikról beszéltem, azokról is, amiket Te árulsz. Pont a lényeget nem vetted észre az írásomban (talán az elvakult Pavilion gyűlöleted miatt), azt mondtam, jól tette, hogy nem vett Paviliont, ha neki a 6730b tetszik.
Látod, pont az ilyen hozzáállás miatt írtam azt, amit. Csípőből válaszolsz ahelyett, hogy rendesen elolvasnál valamit.
-
nadaniel05
csendes tag
válasz
spyduck #12436 üzenetére
Szia! Annyi még a probléma, hogy megkérdeztem milyen a billentyűzet és azt írták, hogy spanyol és csak matricázni lehet, mert ilyet itthon nem árulnak. Van még egy ugyanilyen pavilion dv7-es, még arra is rákérdezek. Itt a link:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/4221_hp_pavilion_dv8-1050ep_notebook_renew_vl126ear/üdv. Dani
-
cellpeti
nagyúr
-
cellpeti
nagyúr
válasz
spyduck #12235 üzenetére
Lent van a HP Download Manager,de ott is én jelölgetem ki,hogy mit kell felraknia,nem?
Kössz az Everestes tippet!1. Hardver azonosító PCI\VEN_1180&DEV_0843&SUBSYS_30BE103C&REV_10
PCI eszköz Ricoh RL5C843 SD/MMC Host Controller2. Hardver azonosító ACPI\HPQ0004
PnP eszköz HP Mobile Data Protection Sensor -
Ipse89
tag
válasz
spyduck #11722 üzenetére
Szerintem meg kell nekik csinálni, ha nem is újrapasztázzák, de valamit csinálnak vele.
Szobatársamnak is van egy elég friss dv6 szériás gépe, aztán most viszi vissza a gépét, mert néha 100 fok felett pörköl...Mondjuk nemtudom, hogy nála pasztázás kell-e, lehet, hogy szimplán csak agyig van porral...A pasztát mennyi idő után kell cserélni? Egyáltalán ki tud "öregedni"?
-
válasz
spyduck #11637 üzenetére
A 8800GTS-ről ne is beszéljünk akkor, mert jóval erősebb az említett GPU-knál. Legalábbis nekem a HDX20-asban ez van, és T9300-zal megtámogatva a Crysis magas beállításokon 1920x1200-ban gyönyörűen megy. És nem került 500 ezerbe, mint ahogy nem is kell annyit rászánni, ha valaki jó notebookot akar venni és játszani is vele. A PC és notebook megoldás nem mindig életképes. Nekem van PC-m is, de már csak HD-playernek használom a hálószobában, a HDX-en dolgozok és játszok nap mint nap.
-
Khelben
nagyúr
válasz
spyduck #11637 üzenetére
De ő nem medium grafikán és nem 25 fps-en akarja futtatni, hanem "élvezhető minőségben". A mobil 4650-es kb feleakkora teljesítményű, mint az asztali 4830-as (ilyen van nekem) és még ez utóbbira se merném azt mondani, hogy minden mai játékot elfuttat élvezhető minőségben. Van olyan, amit akár fullhd-ban is, de van olyan is, amivel már 1280x1024-en is akadt.
Ráadásul a mobil processzorok is kicsit máshogy teljesítenek, mert a tesztek szerint a P8600-as van kb egy szinten egy asztali E5200-zal, főleg játék terén (szintén saját tapasztalat) -
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #11608 üzenetére
Ha gondolod átküldöm neked a HP hivatalos Maintenance and Service Guide-ját. A billentyűzetet kettő csillag-csavar tartja plusz 4 patent, 2 perces munka szétszedni. Torx T8-as csavarhúzóm nekem sincs, hogy komolyabban belenézzek, meg annyira azért nem is akartam még nekiesni.
-
-
adm
őstag
válasz
spyduck #11564 üzenetére
igen a DP-nak nincs licensz díja. hangban kicsit butább (bőven elég átlag használatra), videóban okosabb (10bit). a dell, a hp, a lenovo és az apple a főtámogatója, úgyhogy valószínűleg átveszi teljesen a hdmi helyét a számítástechnikában.
már csak azért is, mert a gépek/notik mellett lényegében ezek a cégek gyártják a (felső)középkategóriás monitorokat.
-
adm
őstag
-
válasz
spyduck #11472 üzenetére
Kösz
Jó nap ez a mai
Nem a reklám miatt mondtam. Egy fullos GAMER noti belekóstál a 300-ba, ezt én elég jól tudom. Igaz, mindenkinek mások az igényei, és főleg a pénztárcája, de a "Fullos Gamer" talán kell, hogy jelentsen valamit. A mai napig is itt vannak a HDX20-asok, amiből egy nekem is van. Na, ez fullos gamer gép. Pedig csak 800MHz-en dolgozik a rendszer, mert nem mai kiadás. Amikor 1920x1200-ban játszol minden játékot gyakorlatilag hibátlan FPS-sel, az már jelent valamit. Mellé jön az a hang, amihez nem kell külső hangrendszer, mert a gép saját hangszóróin is nagyon jól szól. Emellett a teljesítmény mellett pedig a gép hűtésének hangja alig hallható, és a további extrák is elkényeztetnek.
Nekem ezt jelenti a fullos gamer gép, és nem tudok ilyet vagy hasonlót adni, mert jelenleg nincs forgalomban. Most vettek meg egy vevőmtől egy ilyen gépet másodkézből, és az új gazdája írt nekem, hogy mennyire szereti. Ez az, ami azt jelenti, vásárlói visszajelzés... Nem pedig a konkurencia háttérszagú kommentje...érti, aki érti.
Én azt mondom, hogy ha valaki csúcsgépet akar, akkor muszáj rááldoznia időt és energiát, hogy megkeresse, mi a számára megfelelő. Nem lehet mások véleménye alapján gépet választani, mert könnyen csalódás lehet a dologból, és ilyen árkategóriában ez már fájni fog.
Ma délelőtt jött egy vevőm, aki elsőre nem tudta igazán, melyik gépet szeretné megvenni. Még a HP ügyfélszolgálatot is felhívta innen, hogy ellenőrizze a gépet és a win7 upgrade-t. Persze minden rendben volt. A lényeg az, hogy a HDX16-ost választotta egy nagyon jó dv7-essel szemben, és teljesen meg tudom érteni. Nekem mindegy volt ,melyiket viszi el, de a saját szeme meggyőzte, hogy a HDX egy más világ. Ezt a paraméterek alapján nem lehet így eldönteni, mert papíron a dv7 volt a jobb. De a valóságban a HDX magasan megveri a többi Paviliont, és ezt évekre lehet garantálni. Örök darabok, mint ez a Sárkány is, amin most ezt írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Acer Nitro AN515-45 / Ryzen 7-5800H / RTX 3060 / 32GB
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest