Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
qwertly
addikt
válasz
Dhampir #31738 üzenetére
Pedig elég jó kis extra dolog,azt írták a Thinkpad okosok ,hogy ott is Thinkpad x200 seriátol van így és ha kiveszed az aksit akkor nem megy de ha vissza teszed akkor újra működik ez a funkció.Gondolom hátha van ilyen a HP üzleti vonalán levő gépekben is?De akkor talán nincsen.
-
albi31
aktív tag
válasz
Dhampir #31679 üzenetére
ez az!
Répapüré :akkor neked gondolom Intel CPU és Nvidia 9600-s párosításod van,mert az AMD és ATI-nál ezek elérhetetlen hőfokok.Másrészt,szerintem a hűtőpad a DV5 alá teljesen felesleges,én nem vettem észre hogy valami változás bekövetkezne a hőfokokban,de mint olvashatod,a gépház megemelése már sokkal praktikusabb túlmelegedés ellen.(ásványvizes kupakok)
-
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
Dhampir #31427 üzenetére
Igen, köszönöm.
Felhívtam előbb az előző tulajt, ugyan ezeket mondta.
Remélem jó lesz.. Végén muszáj leszek ezt a w8-at használni, vagy lecserélni a lapost...
Meglátom hogy boldogulok vele.
Bár nálam a skype meg ez a microfos fiók összevonása már kiütötte a biztit tegnap, azért is kezdtem neki a w7 telepítésének. -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
Dhampir #31415 üzenetére
g6 2230sh
Most ott tartok, hogy nehezen sikerült elindíttatni a géppel a w7-et.
Fel is ment szépen, viszont se usb, se hálózat, se bill nem volt.
Rátettem az usb-s billt, azzal ment. Később már azzal sem, így maradt a képernyő bill.
A másik gépen szedtem le pár w8 driver, amivel sikerült elérnem, hogy legyen wifi.
A win update most elindult, talált pár drivert fenn, lassan kész lesz az is. Kíváncsi leszek, hogy mi az amit sikerül megoldania, mi az amit nem.
Ha továbbra sem használható akkor sajnálatos módon vissza kell tegyem azt a w8-at.Akkor már csak az a kérdés, hogy hogyan tudom azt.
Le kell szedjek valahonnan egy w8-at, feltelepíteni?
Mivel van egy D meghajtó ami 15GB-re van méretezve, és van rajta egy 13GB-s recovery file.
Azt a win8 telepítés előtt el tudom érni valahogy, vagy minden féleképpen nekem fel kell tennem egy 8at, majd utána recovery? Mivel abban driver meg minden össze van szedve, tehát egy full rendszer. A regisztrálásról meg ugye szó sem esett. Elvileg gyárilag w8-al jött ki, tehát akkor valami serial vagy valami reg infonak is kellene lennie nekem azzal kapcsolatban. Azt hogy érem el? Vagy mit tudok most ezzel kapcsolatban tenni, hogy tudjam mire van reggelve? -
-
dangerzone
addikt
-
-
-
Répapüré
tag
válasz
Dhampir #30980 üzenetére
Szia!
Újra elolvastam a bejegyzésem, mert kezdem itt furán érezni magam,de bárhogy nézem,egyértelműen fogalmaztam.Egyik esetben sem ültem a gép előtt.Tudod, ha a gép mögött tevékenykedek, nem látom, be van e kapcsolva a LED-világítás.Egy külföldi videócsevegőn elfogadtam, hogy készülhet rólam fénykép, de én ezt úgy értelmeztem, csak akkor ha belépek.
Bizonyos politikai fórumok látogatása is zavarhat valakiket, de ez egyelőre szóbeszéd,fogalmam sincs.Azt tudom, hogy politikai témában,politikusokat megsértőket idéztek be kihallgatásra úgy, hogy az oldal állítása szerint nem adott ki IP -címet.Egy ismerősöm szerint jó vírusirtó és tűzfal megoldja, de az én víruskeresőm /AVAST/ nem talált semmit.
Köszönöm, hogy Te legalább érdemben próbáltál segíteni.U.i.
rivát üzeneteket nem olvasok,nem ismerkedési célból vagyok itt, heteroszexuális volnék vagy mi.
Csak annak látom értelmét ha érdemben segítünk egymáson,ha valakinek nincs véleménye, nem tud
tanácsot adni, akkor csak azért fölösleges betenni egy tapsikoló figurát, hogy lássuk, ő is ébren van.
Nem haragszom én ezért, csak nem tudok ezzel kezdeni semmit. -
-
törölt tag
válasz
Dhampir #30904 üzenetére
4530s
ExpressCard csati van!
Portok oldalt, teljesen jó helyen számomra. Mi a probléma ezzel?
USB3.0 azért még ma sem teljesen megszokott
SATAIII támogatás - ez sem annyira elterjedt - SSD esetén kimondott előny
Átlagosnál jobb hang
Matt kijelző - spec én ezt jobban szeretem
Egy kézzel megemeled és nem nyiklik-nyaklik, mint pl. a Samsung 3 széria -
albi31
aktív tag
válasz
Dhampir #28280 üzenetére
Ha a southbridge (déli híd,eszközvezérlő chip!) nem AMD-s,akkor ok,ha az,akkor én adnám el rögvest!
Másrészt,látni kellene hogy a CPU közös hőcsöves a VGA-val vagy külön?(a külön lenne a nyerő,de félek hogy nem)
..és sajnos egyenlőre semmi infót nem találtam az első gondolatommal kapcsolatban,de egy everest segítene neked! -
-
-
Rota
tag
válasz
Dhampir #27161 üzenetére
Igen itt, [link] de keyboard alatt csupa haszontalan driver.
Az Intelt i s néztem [link], semmi ami kokrétan erre j jó lenne , pedig már valami chipset drivert is frissíettem kínomban.
Vagy rossz helyen keresgélek?
asound: Éppen reinstallálni nem szeretném. Avast volt fent korábban és abból raktam fel egy pretenziót.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dhampir #27098 üzenetére
Most adtól hogy kinek mennyi notija volt nem lesz nagyobb emner hidd el, a te gépéd is nagyon jó...
Amúgy az Elitebook jön be eddig a legjobban nekem, ilyen még előtte nem volt, kijelzője hihetetlenül jó, és látszik minőségben is alulmarad még egy újabb generációs Latitude-hoz képest is. Mondjuk meg is kell fizetni, ennek az előző tulaja ahogy a számláján látszik majdnem 400 ezret adott ki érte...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dhampir #27094 üzenetére
Ja nem olvastam, bár lehet azért mert szerkesztetted...
Enyémbe pár napja vettem egy gyári zsír új bontatlant, olyan jó áron volt nem tudtam otthagyni...
Mindenkinek:
Tényleg amúgy hamarosan eladó lesz egy jó kis garis 8530W...Sajnos kapok cégest, és ez felesleges lesz. A sajnos-t azért írom mert annak 5x szarabb képbe lesz (Latitude E5520) mint ennek, de feleslegesen nem állhat benne a pénz, ugye azt amit meg kapok nem adhatom el...
-
silver-pda
aktív tag
válasz
Dhampir #27076 üzenetére
Sorozatszám és termékkód.
A 11 végű teloszám a nyerő -
-
Z86
őstag
válasz
Dhampir #27042 üzenetére
Ez azt hiszem a gyártási időponttal hozható összefüggésbe. Mikor legyártják elindul a gari számláló, talán adnak hozzá +1 hónapot. A tiédet ez alapján valószínűleg 03.05-én gyártották, ehhez adtak +1 hónapot és +3 évet.
A lényeg, hogy a garanciapapíron szereplő adatok alapján nem lesz gond a fennmaradó néhány hónapban sem. -
Szomy
csendes tag
válasz
Dhampir #26869 üzenetére
Linuxos volt alapból, a gép és ugye rendes Windowsra már nem tellett, szóval első kérdésre a válasz igen. (Csak így szép árnyaltan)
A videókártya drivert az a HP oldaláról szedtem le mert tudom hogy a rendes AMD driver az nem működik a HP Switchable technológiájával. (ATI Video Driver and Control Panel, ezt szedtem le).
Ebben viszont már nem vagyok teljesen biztos ami most következik, azaz hogy minden driver lent van-e mert csak gyorsan végigfutottam a driverek listáját és 20 drivert töltöttem le, majd dobtam fel a gépre, ebben az esetben meg tudod mondani, hogy biztosan milyen driver kéne amit lehet hogy nem tettem fel? [Innen]És végezetül, igen a BIOSban be is van kapcsolva, mellesleg a legújabb BIOS van fent amit a fenti linkről töltöttem le.
-
rizso
addikt
válasz
Dhampir #26821 üzenetére
Akksi nélkül valamiért nem akart menni, most viszont beraktam az akksit, és látszik is az eszközkezelőben a kártya, illetve wireless assistantban is tudom kapcsolgatni. Már csak az a kérdés, hogy hogyan lesz mobilnetem...
A kártya a laptopban. Kell valami spéci szoftver, amiben meg kell adnom valamilyen szolgáltatói beállításokat? Vagy mit kell csinálni?
Az a beárazós topik meg...khmm. Láttam pár aprós hirdetést, ahol nagy büszkén hirdetik a beárazást, holott...
Csak egy példa: egy kb. 100eFt-ot érő gépet "beárazni" ~230k-ra, hááát, érdekes. Na mindegy, senkit nem akarok ezzel megbántani, de szerintem többre megy az ember, ha körülnéz a piacon, hogy mit mennyiért lehet kapni, átgondolja, hogy ő mennyit adna érte/mennyiért válna meg tőle, és megpróbálja belőni magának az árat. -
rizso
addikt
válasz
Dhampir #26801 üzenetére
A ciripelést szerencsére nem hallom normál távolságból, így az nem izgat. A vezeték nélküli gomb kicsit jobban bánt(ott), az valahogy még most sem az igazi (volt 8530p-m, tudom hogyan kellene működnie), de legrosszabb esetben a segédprogramon belül is tudom ki=bekapcsolgatni a wifit/BT-t. Kicsit furcsa volt elsőre, hogy a proci filmezés közben akár 60-70°C-ig is felmegy (volt hogy FHD filmnél 75°C-ig felkúszott), mert az XPS-ben az i5-2450m ilyet nem csinált, de be kellett látnom, hogy az SL9400 mégiscsak régebbi fejlesztés, és hát nem is egy 17"-es házban van, hanem csak egy kicsiben, no meg a kánikula sem kedvez a hőmérsékleteknek. Most pl. a 30°C-os szobában netezés mellett 46°C körül van a proc hőmérséklete, ami ugye abszolút rendben van, szóval megnyugodtam.
Egyébként igen, nagyon megérte, nem bántam meg. Nyilván le kellett mondanom néhány dologról (főleg az L702x után), de 70-80k körül szerintem remek vétel a 2530p, sokkal jobban megérte számomra, mint pl egy netbook, vagy éppen egy hardverben erősebb, de gyengébb minőségű gép. Páromnak is nagyon bejön, fűzi is a fejem, hogy cseréljek vele laptopot
-
deathtania
senior tag
válasz
Dhampir #26513 üzenetére
ez egy dv6 pavilion.
azt hol feszelem alul?
biosban semmit sem tudok moddolni, esetleg a catalystban tudom egy kicsit állítgatni a cuccost, de azon kívül semmi. esetleg AMD Overdrive-ban lehet, hogy tudom, de mivel a biosban nincsenek beállítási lehetőségek, így szerintem bukó a dolog.
no majd a héten lehet, hogy kipróbálom. egyelőre úgysem kell a kraft. -
deathtania
senior tag
válasz
Dhampir #26509 üzenetére
nekem van egy 65Wh-s akksim, ami kb 4-4,5 órát bír normál használat mellett (HP energiaprofillal kicsi böngészés flash nélkül, szövegszerkesztés, olvasgatás), ha energiatakarékosra állítom, akkor 4,5-5órát is. így ha leosztom 65Wh/4,5h, akkor ~15W körüli max fogyasztásra jön ki a gép, amiből a hdd jelent kb 2,5Wot, többi alkatrész kb 3-4Wot (lap, ram stb), így a 45W TDP-s procc kb 10Wot eszik grafikussal és a monitorral együtt, (mivel azt nem tudom külön mérni), így az A8 3510MX fogyasztása akár még alatta is lehet a 10Wnak.
-
Drughi
addikt
válasz
Dhampir #26353 üzenetére
" Nincsen csúnya nő,
csak válogatós férfi."csak kevés piaON: Probook 4535s-be szeretnék az optika helyére extra hdd-t (ssd-t) tenni.
ebayen ezt találtam: [link]Szerintetek simán menni fog? Thinkpad T500-ba már szereltem be, azzal gond nélkül ment, amit ahhoz árultak.
Esetleg itt aprón foglalkozik vele valaki? -
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #26327 üzenetére
Még egy kis szeletnyi történelem.
Így újították fel az 1939-ben alapított HP garázst. A helyszín a kaliforniai Szílicium-völgyben található, Palo Alto városban, ahol a HP mai vállalati központja is működik:
David Packard (balról) és Bill Hewlett hangoszcillátor fejlesztése közben (amit aztán először Walt Disney használt, aki nyolc oszcillátor készüléket vásárolt az 1940-ben készült színes (Technicolor) Fantázia (Fantasia) című amerikai animációs film hangrendszerének fejlesztéséhez). A fénykép 1939-es dátumozású:
A nagy öregek:
-
Macisajt3
tag
-
deathtania
senior tag
válasz
Dhampir #25984 üzenetére
igen, működnie kell vele is. pont amiatt találták ki, hogy ha csak netezni akarsz, akkor 15sec alatt betölt egy alap felület, amin tudsz netezni.
végül hp supportot hívtam, de minden műszakis foglalt volt, ezért ígértek egy visszahívást. kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak, hogy akkor ez most működik-e vagy sem.
-
kutga
félisten
-
deathtania
senior tag
válasz
Dhampir #25936 üzenetére
nem is hiába kerül annyiba, amennyibe. a minőséget mindig meg kell fizetni. de aki megfizeti, az tudja is, hogy miért azt veszi, és miért pont annyiért veszi...
ha lett volna keretem, én is egy probook-ot vagy egy elitebook-ot vettem volna, de mivel egyelőre nem a saját pénzemből élek, így nem arra költöm, amire kedvem telik, hanem csak a szükséges dolgokra. ezt a notit is az előző, lassan (kb 2év alatt) összerakott és fejlesztgetett, majd májusban darabokban eladott gépem árából vettem meg, szüleimet egy percig sem nyaggattam azzal, hogy belefizessenek egy fillért is (hogy utána aztán azt hallgassam, hogy azt is mi vettük neked stb-klasszik szöveg...)
én szedtem össze az árát, tudom mennyi idő volt, meg is fogom becsülni, mert jó darabig nem lesz keret más notira.
az angol kiosztásnak van előnye is: az ember megtanul vakon gépelni, mivel megunja az ékezetes betűket folyamatosan keresgélni. az "í" és "Í" betűket is (hiába van már magyar kiosztásom) még mindig, minden billen altgt+j és altgr+i kombókkal írom, mert nekem már ez a gyorsabb. logitech G15 megtanított rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Home server / házi szerver építése
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rainbow Six: Siege
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged