- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
::Trunks:: #26791 üzenetére
Nekem gyárilag Linux van fent, SLED-en a HP által biztosított driverrel tudom használni a radeon kártyát, más linuxon egyelőre még nem sikerült felrakni a catalystot, váltani sem tudok a nyílt driverrel az IGP és a dGPU közt, úgyhogy egyelőre az intelt használom, elég az is.
Windows-on nem tudom, mi a helyzet.Mondjuk én sosem rajongtam a HP-ért, de nekik elég jó a linux támogatásuk. Mondjuk az, hogy nem állnak szóba az emberrel, ha lejárt a garancia, nos, az azért ütött.
-
Siriusb
veterán
válasz
::Trunks:: #26789 üzenetére
Ha nem tudod külső merevlemezre menteni, akkor ne használd a gyári recovery-t. Ennyi.
-
Siriusb
veterán
válasz
::Trunks:: #26786 üzenetére
Cuccok alatt adatfájlokat értesz? Mert akkor azokat elég simán átmásolni egy másik adattárolóra, majd vissza.
(#26787) proradeon
Ez nagyon durva. Nincs garancia már szóba sem állnak veled?! Ez más gyártónál is így van? -
Siriusb
veterán
válasz
::Trunks:: #26779 üzenetére
Clonezillával le tudod menteni a partíciót, MBR-t.
ProBook esetén két opció van, vagy az aktuális telepítéssel szöszmötöl vagy az egész merevlemezt gyári állapotra rakja vissza. Ez utóbbit kipróbáltam, még újra is particionálta a merevlemezt.
-
válasz
::Trunks:: #26779 üzenetére
Ha recoveryvel csinálod nem fogja újraformázni a vinyót, szerintem, legalábbis nekem amikor a G62-esen csináltam a gyári recovery-s programmal, akkor azt a területet nem bántotta / van ennyire intelligens/
-
deathtania
senior tag
válasz
::Trunks:: #26349 üzenetére
az azért elég fain volt, amikor szobatársam toshiba laposában fél éven belül 3x kellett hdd-t cserélni mert mindegyik megadta magát. egyik kolis csaj laposában meg fél évvel a vásárlás után egyik napról a másikra 9%os kondíciós lett a hdd ~2100 badsectorral.
akinek a környezetemben toshibája volt mindenki panaszkodott rá a hdd-k miatt, a hp-kra még nem érkezett panasz, pedig van egykét éltesebb (4-5 éves) darab is a környezetemben. szóval én toshibát ha ingyen utánam dobnák is visszaadnám, mert annyira sok rossz tapasztalatom volt velük...
haverom 5éves AMD-s HP Compaqja meg volt, hogy fél évig ventilátor nélkül ment nulla hűtéssel (igaz akkor csak fél órákra tudta hurcolni, mert túlmelegedett és lefagyott a rendszer....), és még mindig tökéletes benne minden zsanér, procc, vga, pedig külföldre is hurcolta és nem kímélte a kicsikét.
ezek után én azt mondom, hogy a hp nem lehet annyira rossz... -
Dhampir
félisten
válasz
::Trunks:: #26311 üzenetére
Bocs az offért, de erről eszembe jutott, hogy lehetne az ujjlenyomat-olvasó monológja is:
Őrületbe kerget a sok ujjlenyomat. -
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26316 üzenetére
Mobilhoz van 3M márkájú, de hogy laptophoz lenne, fogalmam sincs.
Van itt a fórumon egy-két lekles modder, lehet érdemes lenne felvenni a kapcsolatot velük (vagy vigyázni a képernyőre
).
pethYeti
Feszegetni kell, az enyém sem adta könnyen magát, féltem is hogy kettétörik, de végül csak lejött. -
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26311 üzenetére
Nem nagyon tudok ilyenről, te milyet tervezel venni?
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26298 üzenetére
Nem emlékszem már de annál talán hamarabb.
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26281 üzenetére
Ingyen volt, az en gepem meg garis. Kaptam egy recovery lemezt ami a vasarlaskori dolgokat rakta vissza - a HP osszes faszsagaval, meg egy OEM 32bit es 64bit Win7-et.
Elvileg olyan is van ami csak a drivereket rakja fel, lehet a recoveryn belul van ilyen opcio, nem probaltam.
MOD
Cigam
Orulunk akkor. -
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26279 üzenetére
De tud, ha a géphez nem adtak, felhívod őket és termékkód alapján küldenek.
Legalábbis én kértem a Probookhoz és kaptam rögtön hármat.
-
deathtania
senior tag
válasz
::Trunks:: #26272 üzenetére
hm... érdekes. nekem az első renew notim csinált ilyet, de aztán ott hamar megadta magát a touchpad is, szóval alaplaphibás volt, aztán cseréltem a mostanira. a hp szervízesek sem értették, hogy miért nem ment a DG, mivel mindegyik notiban, amelyikre rá van írva mennie kell.
gpu-z-vel nézd meg, hogy egyáltalán elérhető-e a DG, vagy le van tiltva. egyes régebbi notiknál nem működik a dg, csak úgy, hogy vagy az egyik vagy a másik vga van bekapcsolva. de ha garis akkor ajánlom neked munkaidőben a 0640200629-et, a HP Support telszámát, ott tudnak igazán segíteni neked.
(#26273) cigam: én a magam részéről még nem találkoztam vele HP notebook-on.
(#26274) Shrike7973: a szám szerintem tök mindegy, a lényeg, hogy olyan legyen, amilyen kell (adatok + csatlakozó egyezzenek). fps csökkenést miért tapasztalnál? ha 90Wos volt ezelőtt is, akkor ugyanúgy ki tudja szolgálni most is játék alatt. egy alacsonyabb, 65-80Wossal már lennének problémák...
-
pethYeti
addikt
válasz
::Trunks:: #26270 üzenetére
Jobb felső sarok beállítások / speciális nézet. Utána látni fogod a korábban mutatott menüt.
-
deathtania
senior tag
válasz
::Trunks:: #26266 üzenetére
-
::Trunks::
senior tag
válasz
::Trunks:: #26265 üzenetére
jéééééééé aida elirányított egy weblapra (ugyan olyan amd-s,mint a többi) és láss csodát működik.
Akkor most mi van akkor? Vegye be a HP,hogy ennyire túl kell bonyolítani ezt az egészetKöszönöm mindenkinek a segítséget!!
-
senior tag
válasz
::Trunks:: #26264 üzenetére
-
szmoli
csendes tag
válasz
::Trunks:: #26261 üzenetére
tedd fel a chipset drivert is.
-
senior tag
válasz
::Trunks:: #26261 üzenetére
-
deathtania
senior tag
válasz
::Trunks:: #26259 üzenetére
hejjj!!!!
bakker nincs fenn a 6620g drivere, mivel fel sem ismeri a rendszer! netre vagy kapcsolódva? mert ha igen, akkor engedd a driverkeresőnek, hogy a windows oldalán is keressen neten drivert.
és: szabványos vga vezérlő: jobbklikk, illesztőprogram frissítése. próbáld ki, hogy így felismeri-e, hogy a netről húz le neki drivert. az nem normális, hogy nem írja ki az A4 grafikustvagy ha ez sem megy próbáld meg azt, hogy eltávolítod a driverét, és magától mit telepít.
valahogy így kellene kinéznie...
ha az van rajta, hogy dual graphics, akkor mennie is kell, ha nem megy, akkor nem írhatják rá!
mellesleg a vision engine mobility-t raktad fel ugye, nem a sima vision engine-t (mert az nem ad az A4nek drivert....
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26256 üzenetére
Na ilyenről se hallottam még, de az AMD Dual Graphicsra rákeresve azt találtam hogy ez a megoldás egy AMD Radeon HD 6470G APU és egy dedikált AMD Radeon HD 6430M vagy 6450M grafikus kártya CrossFire kombója (ha hülyeséget írok javítsatok ki).
Ebben a driverben benne van az AMD illesztőprogram és a CCC, elsőnek ezt kellene próbáni:
AMD High-Definition Graphics illesztőprogram
Ha nem megy akkor az AMD honlapjáról letöltöd ezt az eszközt, az megvizsgálja a gépet és feldobja a drivert:
AMD Catalyst™ Notebook Display Driver
Ha ezek se mennek, passzolok, mindenesetre ha rákeresek a "g6 switchable graphics"-ra keresőben, nem kevés találatot dob ki.
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26254 üzenetére
Ez az?
Biztos van ebben diszkrét VGA? Nem csak a prociba integrált (APU)?
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26252 üzenetére
Pontosan melyik modell?
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26250 üzenetére
Nyilván.
A HP oldala szerint így már működnie kellene az asztalról a váltásnak.
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26248 üzenetére
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26246 üzenetére
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26244 üzenetére
Amikor megvetted a gépet nem volt előtelepítve a Win? Már akkor sem ment?
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26241 üzenetére
Mindkettőnek fent kell lennie, hiszen csak így fogja látni a Win az IGP-t és a diszkrét GPU-t.
Eszközkezelő-videokártyák alatt mi van?
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26239 üzenetére
Ezt olvasgasd:
Overview of Switchable Graphics or Dual GPUs
Eszerint ha jobb klikkelsz az asztalon, fel kell dobnia a lehetőséget. És szerintem használd a HP oldaláról letöltött drivert.
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26237 üzenetére
Milyen oprendszer? W7 64bit?
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26235 üzenetére
Nálam is ezt írja (mondjuk nekem nem dual graphics van csak egy prociba integrált 6520g) és csak az AMD oldaláról leszedett driverrel, amit a HP-tól töltök azzal nem volt gond, csak az meg ősrégi.
-
senior tag
válasz
::Trunks:: #26234 üzenetére
Visszaolvastam/kerestem sokan szenvedunk ettol,de megoldast nem talaltam
-
deathtania
senior tag
válasz
::Trunks:: #26219 üzenetére
-
deathtania
senior tag
válasz
::Trunks:: #26215 üzenetére
biosban engedélyezve van a másik vga is?
elvileg automatikusan ismeri fel telepítéskor, és a vision engine control centerben tudod a dual graphicsot engedélyezni...
ha nincs recovery partíció akkor 1 dolog maradt: újrahúzod a rendszert... -
BluEyes
őstag
válasz
::Trunks:: #2065 üzenetére
Asztatat felejtsd el.
Ha nem találsz olyan bios opciót, amelyik ide-kompatibilis módba rakja a vezérlőt, akkor a megoldás ebben a topicban (is) megvan, a 9. hsz-től olvasd, neked is ez lesz a megoldás.
-
s_akos82
tag
válasz
::Trunks:: #2063 üzenetére
Ha olyan mint a HP, akkor a BIOS-ban kikapcsolod az SATA native opciót, betolod a Win CD-t, bebootol, és már látja is a HDD-t
!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest